Темата за СТИВЪН КИНГ - №15

• 61 801
  • 728
  •   1
Отговори
# 270
  • Там където

Хм, звучи като да е интересна история Simple Smile Дано да излезе скоро.

# 271
На сайта на Бард може да се поръча с 20% отстъпка и безплатна доставка над 30 лв. Плюс, ако имате пари в "Съкровището" - много добре се получава.
https://www.bard.bg/book/?id=2735
Вече поръчах две копия: едното за мен, другото за подарък за един приятел, който има рожден ден декември. Очаква се да излезе на пазара на 28 ноември, но историята сочи, че обикновено тези, които са поръчали предварително, получават книгата около седмица по-рано.

Между другото, здравейте на всички. Фенка на Стивън Кинг от 1986 г., когато за пръв път излезе негова книга на български – "Мъртвата зона", изд. "Народна култура", преводач Стоянка Ангелова. После през 1989 г. същото издателство пусна "Живата факла", преводач Вихра Манова. Издаването на тези книги беше събитие за онези години. Чакали сме с часове пред книжарницата с мъжа ми, за да можем да ги купим. Даже "Живата факла" ми е дефектна – едната кола е обърната с главата надолу, но е пълният текст; просто като стигнеш до средата, трябва да обърнеш книгата. Това често се срещаше или имаше бели страници
Имам всичките му книги, които са издавани на български, до една, но без поредицата "Тъмната кула" (не е моят жанр).

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 17:54 от Guess Who

# 272
И аз това идвах да кажа...че винаги поръчвам от сайта на издателството...

Аз почнах Били Съмърс...чувствого е все едно съм обула стари удобни пантофи Simple Smile

# 273
Здравейте,
Тъкмо затворих последната страница на Били Самърс... Взех си я с голямо желание и нетърпение.
Да си призная леко се разочаровах, не ме грабна, стори ми се някак претупана и някак без живец. Обикновенно книгите на Кинг ме оставят в размисъл поне два - три дни. Сега нямах усещане за завладяващ роман, а за стандартен екшън филм без мн напрежение и предвидими герои.
   Мн съжалявам, остави ми леко лош вкус, сега мисля да се разведря с нещо старо... Чудя се само какво- мисля, че може би започвам "Капан за сънища". Simple Smile

# 274
Мда...на мен ми липсва нишката с другите светове, мистиката...страшното...
Само в картината във вилата в гората се появи за миг...иначе я нямаше.

Интересна ми беше до момента на появата на момичето. После не чак толкова.
Иначе я прочетох за два дена.

Със смесени чувства съм и аз...като във вица Joy

Може да се е изморил да пише...знам ли...

# 275
  • София
Гледах екранизацията по "Mr. Harrigan's Phone" и много ми хареса, препоръчвам.
Приятна изненада ми беше, че в главната роля e Джейдън Мартел -  същото момче, което изигра Бил в последната екранизация на То. А Доналд Съдърланд е блестящ, както винаги, дори и на 150 години.

# 276
Аз скоро изгледах екранизацията на Доктор Сън. Много, много интересен филм. Запали ме за книгата, но съм си я оставила за след време.
   Съвсем скоро прочетох Джойленд. Някак все не ме грабваше по описание и даже не я отварях. А всъщност се оказа много приятна книга, може да не е шедьовър, но неусетно потъваш в историята.

# 277
Чета "Приказка" (Fairytale) от....месец. Спрях след първата третина, за мен беше завършен разказ, и можеше да си остане така. Започна "приказната" част (не мисля, че е спойлер), и се засякох. Не знам защо изобщо чета (защото съм фен от 1989 и "Мъртвата зона" и му вярвам), но явно книгата не е за мен като таргет. Не разбирам защо използва опростен език, след като знаем на какво е способен. Не знам защо чета. Нито изпитвам любопитство, нито удоволствие от изразните средства. Нищо.

Ще пробвам друго. Липсват ми "старите пантофи", особено като се задава Коледа. Били Съмърс май беше писана в модерното сегашно време. Не искам пак да се разочаровам.

Джойленд ми е от любимите, с удоволствие бих си я припомнила.

# 278
При Били Съмърс много хора не осъзнават, че това е всъщност светът на Били. Съвсем различно е повествованието, когато не е от негова гледна точка. Направо си е гениално според мен.

Чакам "Приказка" с 30% намалена от черен петък в Бард.

# 279
Не те разбрах, би ли пояснила ?

# 280
Не разбрах какво не си разбрала.

# 281
За повествованието което писа.
Това:
При Били Съмърс много хора не осъзнават, че това е всъщност светът на Били. Съвсем различно е повествованието, когато не е от негова гледна точка. Направо си е гениално според мен.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 21:45 от teta75

# 282
Били Самърс е страшна тъпня ,едва ли има нещо яко елитарно дето да не съм схванала ,да не говорим че плота е абсолютно недостоверен  😅
Аз съм си дала почивка от Кинга и чета Дийн Кунц....ми добре е ...

# 283
Вярно че ми беше тежък деня, и съм ужасно изморена, но и аз не схванах това което трябвало да се схване, пък ние не сме го били схванали, не получих и отговор ...та все тая де.

# 284
Да обясня, щом не е ясно.
Чета из мрежата, че езикът бил елементарен и много читатели са възмутени от това. Според мен не отчитат, че повествованието е от гледна точка на Били и няма как речта да се отличава с особено ботатство, още повече, когато е на 11 и предвид това в каква среда расте.
Реакцията към момичето на пръв поглед е сладникава, но предвид обстоятелствата е обоснована психологически.

Общи условия

Активация на акаунт