Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 72

• 50 565
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
Серума с ретинол го имаше на Красно село преди ден два. Имат също и Миша, най-вероятно е старо инфо, но аз не бях попадала и се изненадах.

# 286
  • на земята
Миша с ретинол серум кой е ,бихте ли дали снимка.
Мерси

# 287
  • София
Фрау,мерси ,ще се пробва.
Нощен серум с ретинол не съм виждала май,ма ще погледна.Имаше някаква особеност при употребата му или бъркам?Не съм ползвала ретинол до сега.
Щом има ретинол в серума, то той си е нощен. Не е подходящ за употреба през деня.
Трябва да се съчатае със слънцезащита през деня задължително.

# 288
А мислите ли, че реално има кой знае колко ретинол в серуми за под 10 лева?

# 289
За сваляне на водоустойчиви продукти и аз мисля, че най добро е масленото почистване. Втривате няколко капки масло, което да разтвори продукта, после обирате с мицеларен тампон и баам в банята да отмиете с малко гел/пяна и т.н.
Или направо в банята почиствате с хидрофилно масло и после с мицеларен измиващ гел и нямаш грижи.

# 290
  • София
Ретинола сам по себе си е евтин.
Нямам никаква идея какъв е състава на серума на Балеа.

# 291
  • Ланкър, планините Овнерог
Не знам в конкретния колко има, но аз ползвам крем с третиноин, което е по-силно и струва 15лв и то през базар.бг (не се продават в бг аптеките и за това). По-скоро не заради цената, а заради това, че с ретинолите трябва да се внимава, може да няма кой знае колко вътре. Моят крем ми стига за около година, но аз не мажа всеки ден, защото дразни кожата, а лятото тотално го спирам. Високият фактор слънцезащита е задължителен при ползването на ретиноли.
В тази тема има повече инфо за ретинолите https://m.bg-mamma.com/?topic=1302101

# 292
Ретинола трябва да се въвежда постепенно в рутината. Първо веднъж седмично, после 2 пъти. Нанася се само вечер и задължително слънцезащита както са написали по назад. Аз се бях засилила и за ретинол и за гликолова киселина, но като знам колко мразя да се мажа със слънцезащита лятото, а колко обичам да седя на слънце тогава, реших да ги оставя чак за есента.

# 293
Мисля си, че започването на ретинол именно с дрогерийни продукти е добро начало. Само плюс е, че е по-слабо съдържанието на ретинол. И аз се интересувам за серума на Миша с ретинол какво представлява и къде го има?

# 294
Аз малко ще ви отклоня от темата за ретинола, но от коя база за спирала сте доволни? Вече реших да взема една от коментираните по-назад на Евелин, но те не са ли терапии всъщност?

# 295
Черната е и основа ,това е от сайта на Лили.

# 296
Единственият серум на Миша с ретинол е прословутият им двойник на нощната ампула на Ести Лаудер, но той е от средния ценови клас на марката и е абсурд да го пуснат в дрогерийте:

Освен, разбира се, ако не сте попаднали на нещо друго, но Гугъл не върна други резултати.

Имам две опаковки в момента вкъщи, едната ще я ползва майка ми, другата - аз. За това какво представлява - ами наистина абсолютен двойник е на серума на Ел, само дето корейците, понеже обичат не просто да копират, ами и да подобряват нещата, са заменили ретинил палмитата с ретинол и увеличили процента на бифида лисат.
За това, къде се намира, продава се и в България, освен в корейските сайтове. У нас гони стотачка, при азиатците е между $20-$30.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 21:56 от Reddish Brown

# 297
Крайно време е да се запиша в Корейската тема Grinning
Обаче като знам как ще ми олекне джоба и си кротувам все още тука....
Преди време се бях запаплила по тази козметика и наистина изчетох доста. Тогава ме притесниха всичките киселини които се срещат в техните продукти, но вече ми мина това притеснение и остаряла и помъдряла смятам да се насоча натам.
И за да не е спам днес питах в кварталното Лили дали имат ББ-то на Миша и имаха цели 2 цвята 21 и 25. Красота.... Излезнах си с празни ръце, а много исках да го пробвам.

# 298
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз ББ-то на Миша го ползвам само за смесване с фдт. Самостоятелно е все едно го нямам на лицето, 21 е моят.

# 299
Единственият серум на Миша с ретинол е прословутият им двойник на нощната ампула на Ести Лаудер, но той е от средния ценови клас на марката и е абсурд да го пуснат в дрогерийте:

Освен, разбира се, ако не сте попаднали на нещо друго, но Гугъл не върна други резултати.

Имам две опаковки в момента вкъщи, едната ще я ползва майка ми, другата - аз. За това какво представлява - ами наистина абсолютен двойник е на серума на Ел, само дето корейците, понеже обичат не просто да копират, ами и да подобряват нещата, са заменили ретинил палмитата с ретинол и увеличили процента на бифида лисат.
За това, къде се намира, продава се и в България, освен в корейските сайтове. У нас гони стотачка, при азиатците е между $20-$30.
Би ли споделила откъде го купуваш в Бг ?

Общи условия

Активация на акаунт