Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 658
  • 761
  •   1
Отговори
# 240
Много се радвам на всички мами, които днес са видели трептящото сърчице, спомням си емоцията от този момент и е неописуема! Честито и все така до октомври Heart
Елислава аз съм при д-р Йордан Саздановски. Изключително мил, внимателен и обяснителен. Кабинетът му е частен, но работи със ЗК. Ако питаш за София де...

# 241
И аз тъкмо се върнах от втори преглед. Чух сърчицето, всичко е нормално, отговаря на 9г.с. 😊 ❤️
С първата бременност въобще не бях доволна от докторката, защото се държеше грубо. Вечно имаше някакви проблеми и си го изкарваше на пациентите, все мърмореше, че всички били по здравна каса, така и не я смених тогава. Но сега намерих страхотна докторка, д-р Росица Мурад в клиника Нова. Много е мила и отзивчива, сестрата също.
Записаха ме за регистрация на 25.03
Никой ли няма засега от Варна?

Аз също съм от Варна. Първите ми два прегледа бяха при д-р Мурад, но не ме спечели. При мен отговаряше с две думи и то само ако я питам. Иначе съм чувала,че е добър специалист. Но така или иначе сега вече успях да се вредя при д-р Славчев и живот и здраве от петък съм при него.
Той води предната ми бременност и ме изражда. През цялото време бях спокойна, а раждането ми се превърна в мил спомен 😊

# 242
Здравейте момичета днес и аз бях на преглед но много се изплаших както чаках да влезнна при доктора и ми се приходи по - малко нужда отидох и имаше бледо розова кръв ... естествено ми прималя ат страх .. приеме той прегледа ме чухме сърчицето и ми изписа Утрогестан , Но шпа и кръвоспиращо каза ако се усили или не спре да ходя при него ... много се изплаших .. 6г.с +3д

# 243
Даниел Миткови 685953, щом те е прегледал и всичко е наред, успокой се. Дано не се повтаря!

Честито на всички, които днес сте чули сърчица, това за мен беше като някакво доказателство, че “да, случило се е, имаме го”.

Аз също съм от Варна, ще се следя в Майчин дом.
Да ви попитам имате ли вече коремчета, моето сякаш изведнъж изпъкна до степен да се чудя как да го скрия поне още 2 седмици 😀. 9с+3д съм сега. Днес ми стягаха дънки, които миналата седмица ми бяга широки в корема.

# 244
Аз съм 8гс+5дни и вече изглеждам като в 4 месец минимум. Качила съм около 3 кг, но при мен всичко се лепи първо на корема, вече доста хора ме срещат и директно ме питат дали съм бремена😄

# 245
Записвам се и аз момичета, с еднж тупкащо сърчице и едно, което още не се знае дали ще се развие.

Ще се радвам и аз да споделям с вас.... тревоги  радости......и така докато не ви кажа, че съм родила 😁😁😁😁😁😁🍀🍀🍀

/и в този ред на мисли да ви питам.... с половия живот как я карате Simple Smile  /

# 246
Записвам се и аз момичета, с еднж тупкащо сърчице и едно, което още не се знае дали ще се развие.

Ще се радвам и аз да споделям с вас.... тревоги  радости......и така докато не ви кажа, че съм родила 😁😁😁😁😁😁🍀🍀🍀

/и в този ред на мисли да ви питам.... с половия живот как я карате Simple Smile  /
Супер новина ☺️ Всичко ще е наред! 🤗

Аз лично не я карам 😀 малко дискомфортно се чувствам с това стягане ниско долу... А и и на половинката ми нещо не му допада идеята : "бавно и нежно" 🤣 Но се надявам след третия да се отпуснем 🙂

# 247
  • София
И аз не я карам. Лесно се уморявам, каро цяло ми се гади, макар и слабо, а миналата седмица ми и забрани АГто докато не мине третия месец, че съм с раничка и с киста, да не прецакаме нещо.

# 248
Аз не знам,нямам скъсяване,нямам кървене, вика той отпуска смисъл за придърпванто,ама ще видя дали ще го почна... Пък и щом е по схема не знам как да го спра после
Не знам аз съм на циклогест от 400мг сутрин и вечер си го слагам,за сега нямам никакви проблеми а почнах да го слагам след трансфера и вече го ползвам един месец и половина не знам кога ще ми го спрат може би след БХС

# 249
Shakeyourbody, ах, все се каня да питам и аз! При мен няма абсолютно никакви неразположения ОСВЕН това, че заспивам като с упойка в момента, в който подуша възглавница. Та, мм не ме пипа като заспя, а аз от своя страна се старая да удрям един освежаващ душ непосредствено преди лягане, да се ободря малко така и тогава стават нещата. Определено не е толкова често като преди, но се надявам да влезем в релси.

# 250
Ние си караме добре, но вместо вечер го правим до обяд. Вечер ми е едно гадно,  тежко и заспивам на 5тата секунда,  и се събуждам в 2-3 наспана.

# 251
  • омъжена
Еха май днес всички сме били на преглед Супер. И моя мина регистрира ме за втори път чух сърчицето и четох ,че за тази седмица си е супер пулсацията. После ходих в Цибалаб да направя изследванията и като ме мушна с една гигантска игла леле..ама бързо се справи ,че съм с трудни вени. Докторката каза,че само секцио мога да родя след като съм раждала веднъж така. Е да аз така и исках,но съм чувала ,че ако е минала 1-2год от секцио може да се роди и нормално. Незнам има време..Браво на всички ни браво и на бебоците.

# 252

На мене ми е притеснено, че нещо може да стане.
Караме я за сега, МП и той е пресен след операция и го караме по-леко, но не мога да се отпусна напълно.

Аз съм с кофти гадене тази вечер, отворих си доматен сок, малко се поуспокоиха нещата.

# 253

На мене ми е притеснено, че нещо може да стане.
Караме я за сега, МП и той е пресен след операция и го караме по-леко, но не мога да се отпусна напълно.

Аз съм с кофти гадене тази вечер, отворих си доматен сок, малко се поуспокоиха нещата.
аз за момента се въздържам от секса поне ще изчакам да мина 3 месец и тогава дано се отпусна ,защото ме е страх да не стане нещо

# 254
Днес минах и аз на преглед в точно 7г.с. Ембриончето е добре, отговаря си развитието. Има сърдечна дейност. 💜
Обаче, видя огромна 10см киста между матката и пикочния мехур, явно образувана от жълтото тяло, защото ме гледа ден преди овулацията и нямаше и помен от такова нещо.
Каза внимателно, без резки движения, обръщания, подрусвания, полови контакти поне до 10та седмица, когато е следващия ми преглед. Внимаваме да не се пукне, че следвало операция и стискаме палци да изчезне от само себе си. 😕
Същият проблем при мен, само дето кистата е наполовина на твоята. Със същите препоръки. Каза, че се била махала самичка с времето, била се появила заради хормоните и щяла да се стопи като се образува плацентата. Стискам палци и твоята да намалява, както вече забелязахме на ехограф че става с моята.

Момичета, при мен също се видя киста 6 см, което страшно много ме изненада и притесни. Октомври последно бях ходила на профилактичен и тогава нищо не се видя. Сега докторката каза, че може да е от хормоните и да изчезне след това, но пък не каза какво да правя или не правя 🤔
Освен това се видя, че от едната страна сакчето е леко смачкано, приплеснато 😔
След 2 седмици съм на доктор и ще видим какво ще покаже...
Стискам палци всичко да е наред 🤞🤞🤞

Общи условия

Активация на акаунт