Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 072
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
Момичета с ГД, пускали ли сте витамин Д? Ниски стойности утрояват шансът да се развие, а сега зимата е доста трудно да се набавя.

# 616
Lollytea, аз пусках вит Д с натоварване с глюкоза за ИР и Глюкоза теи пъти там на 0.60.120 и излезна малко под нормата,ендокриноложката кяза,че напоследък е много често ... Но това беше още септември и от тогава пия вит Д.. не съм го пуснала сега

# 617
  • au bout du monde
La Libellule, аз съм на малко по-различно мнение и веднага след положителния тест започнах да си меря КЗ и спазвам режим. Чисто приятелски го казвам, но при положение, че миналия път си имала ГД,  не е рано. Моята ендокриноложка каза, че при всяка следваща бременност тенденцията е да има влошаване на показателите. Аз например трудно се справям със суттешните стойности на гладно и миналия път съм имала по-добри резултати, при правене на същите неща като сега.
Ти си знаеш най-добре, но ГД може да се появи на всеки етап от бременността, включително и в самото начало. Въпреки че има случаи при които при следваща бременност няма проблеми със захарта, дано и при теб да е така.

И аз съм намалила сладкото и гледам да спазвам режим. Имам машинка за мерене на захарта и трябва да се измеря някой път след хранене. На мен сутрин на гладно винаги ми е била ниска, дори и с ГД.
Някъде бях чела че в начална бременност не е хубаво да се прави обременяване с глюкоза.

# 618
  • София/Севлиево
А кръвна захар 4,10 около 3 часа след ядене(тогава ми взеха кръв и предупредих,че съм яла) как е?Най-интересното ,че на гладно ми бе 5,6 няколко дни преди това.Аз нямам ИР,но 2018-та пих 7 месеца Глюкофаж,защото според Хома теста бях с пред пред ИР(при стойност до 2,5 моето бе 2,8,а ИР е над 5).Тогава ми правиха и обременяване с глюкоза като резултатите бяха добри и ми казаха,че в случай на бременност мога да го направя около 20 г.с Със синът ми не съм имала гестационен диабет.

# 619
Боже, като ви слушам и чак взех да се замислям. Аз нищо не съм пускал още. Октомври правих хормони за щитовидната и всичко беше ок. После като изкарах Ковид си пуснах и пак ПКК беше ок. Януари дарих плазма и казаха, че съм ок. Та сега се бях успокоила, че са от скоро и няма какво да пускам. Но си мисля сега като ви чета, дали да не пусна нещо🙄

# 620
Здравейте, момичета, идвам да се отчета след прегледа. Малкото човече си отговаря точно на седмицата и дните, пусна ми микробиология и цитонамазка, даде направления за кръв, урина и всичко останало. Как ще ги пускам на гладно сутрин като не хапна веднага след сън не знам, мисля да изчакам малко, ако се почувствам по-добре тогава да ги пусна😁 Вика ме пак след месец чак, а края на този месец съм на БХС:)

# 621
  • София
Здравейте, момичета. Туко-що бях на първия си преглед. Генеколожката ми се стори доста флегматична и некомпетентна. Първоначално ми каза, че ембриона не отговаря на г. седмицата, в която съм-6, след което ме попита дали имам болки или кървене и й казах, че нямам. Отговорът й беше ''Ами тогава всичко е наред не се притеснявай''. Как да не се притеснявам като ми каза, че ембрионтът не е достатъчно развит. Изписа ми фолиева киселина и ми каза да си направя кръвни изследвания и урина след две седмици.
Сега гледам, че е писала в амбулатория лист ''ембрионален сак в матката с 65.18.3мм, отговаря на 6 г.с. + 1 ден''.
Мисля в най-скоро време да потърся друг генеколог, за да чуя и второ мнение, защото този доста ме обърка.
Знам, че не сте лекари, но искам да ви попитам вие какво мислите по въпроса?

# 622
А кръвна захар 4,10 около 3 часа след ядене(тогава ми взеха кръв и предупредих,че съм яла) как е?Най-интересното ,че на гладно ми бе 5,6 няколко дни преди това.Аз нямам ИР,но 2018-та пих 7 месеца Глюкофаж,защото според Хома теста бях с пред пред ИР(при стойност до 2,5 моето бе 2,8,а ИР е над 5).Тогава ми правиха и обременяване с глюкоза като резултатите бяха добри и ми казаха,че в случай на бременност мога да го направя около 20 г.с Със синът ми не съм имала гестационен диабет.

Абсолютно никаква информация не ти носи това измерване 3 часа след хранене. А това 5.6 на гладно сутринта ли беше? Ако да, значи е високо.
Аз няма да правя обременяване сега, но миналата бременност при кръвна захар сутрин 5.1 или 5.2 при първите кръвни изследвания от ЖК, ендокринологът ме накара да си направя теста с глюкозата. И това беше в много ранна седмица - 7-ма или 8-ма може би.

# 623
Flower, аз мисля че щом не се чувстваш спокойна с тази лекарка я смени и въобще не го мисли.

# 624
flower.fairy97 това, че има разминаване в седмиците не е проблем. Попита ли я какво показва уреда, с който мери? Стига да не е твърде голяма разликата, няма причина да се притесняваш. Но ако интуицията ти казва, че нещо не е наред при този гИнеколог - сменяй Simple Smile

# 625
  • София
flower.fairy97 това, че има разминаване в седмиците не е проблем. Попита ли я какво показва уреда, с който мери? Стига да не е твърде голяма разликата, няма причина да се притесняваш. Но ако интуицията ти казва, че нещо не е наред при този гИнеколог - сменяй Simple Smile
В амбулаторния лист е написала, че ембриона е 6 милиметра, което до колкото разбрах е напълно нормално за седмицата, в която съм.
Тя самата изглеждаше объркана. Без да й казвам нищо, освен че съм с 3 положителни теста и искам да разбера повече, реши, че искам да правя аборт и ми каза, че ембриона не е добре развит. Може би помисли така, защото отидох с майка ми, а не със съпруга ми и защото съм на 24, а изглеждам като на 17, но все пак ако е добър професионалист няма да прибързва така с изводите, а ще пита дали е желана бременността. След като й казах, че бременността е абсолютно желана, изведнъж превключи и започна да пее друга песен, че всичко е наред.
Наистина останах без думи и колкото и добре да разбирам, че е буквално некадърна, все пак успя да остави голямо притеснение в мен.
По препоръка на моя близка си запазих час при друга гинеколожка, но е чак на 25 (тогава е най-ранния свободен),а това са цели 2 седмици Sad

# 626
  • au bout du monde
6г.с е много рано, не се притеснявай. Изчакай си 2 седмици и ще видиш, че в 8г.с ще се види по-добре.
Моят първи преглед беше в 8г.с.

# 627
Здравейте момичета! Забравих да попитам АГ-то от вълнени на първия ми преглед дали за втория преглед трябва да нося пак направление. На 01.03 бях на първи преглед с направление, издадено на 22.02.2021г., а втория ми преглед е на 15.03. Питането ки е дали това направление покрива и втория преглед или трябва да си взема ново от личния лекар? Блажодаря предварително на отзовалите се..🍀

# 628
Здравейте момичета! Забравих да попитам АГ-то от вълнени на първия ми преглед дали за втория преглед трябва да нося пак направление. На 01.03 бях на първи преглед с направление, издадено на 22.02.2021г., а втория ми преглед е на 15.03. Питането ки е дали това направление покрива и втория преглед или трябва да си взема ново от личния лекар? Блажодаря предварително на отзовалите се..🍀

При мене датите се припокриват горе долу с твоите, казаха ми, че не е нужно да нося пак направление.

# 629
Полага ти се вторичен преглед в рамките на месец.
И аз да се отчета, днес бях на преглед при моята  АГ, всичко е наред, отговаря на 7с1д., по изчисление трябва да е 7с5д, но не е проблем. При предния преглед имаше по-голям разлика. Агитира ме за пренатест, аз по-принцип се замислях, заради възрастта, ще почета И ще реша.

Общи условия

Активация на акаунт