Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 585
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
Честит рожден ден, момичета! Бъдете живи, здрави, усмихнати и с много късмет! Лека бременност и успешен финал! 🎂🤗💐

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 12:40 от Rady24

# 151
  • Bарна, морето, сините вълни
Мони, буба, честит рожден ден! 🎂 Бъдете много здрави, обичани и щастливи. И пухкав октомврийски финал! 🥰 ❤️

# 152
Момичета, имах леко кафяво зацапване около обяд, което обаче вече спря. Дали трябва спешно да ида на лекар или може да изчакам до утре?

# 153
Lollytea, и аз имах зацапване-съвсем оскъдно и розово беше. Реших веднага да отида, защото иначе започвам много да ги мисля нещата и се тормозя. Всичко беше наред при мен. Та, аз бих отишла.

Момичета и аз тази нощ не успях да мигна. То само някакви мисли ми се въртяха....Мислих си, че при втората бременност няма да ги мисля толкова нещата. Нали съм и по-зряла - дръжки 😆

На рожденичките, както и на всички мами пожелавам да са здрави и да се радват само на хубави новини! 🌷🌷🌷

# 154
Lollytea, и аз в началото на седмицата имах оскъдно бежово зацапване и както щях да изчакам да видя как ще се развие не издържах и  вечерта бях на преглед при дежурен лекар. Оказа се, че всичко е наред.
 Аз също много ги мисля нещата, особено че ми е втора бременност и вече съм чувала какви ли не сценарии. Първият път бях някак с чисто съзнание-имам положителен тест и хоп всичко е готово, а сега хайде да чуем сърце, хайде да мине скрининга, хайде на мине първия триместър, все не мога да си отдъхна.

Честит празник на рожденичките, бъдете здрави!

# 155
Аз днес побърках ММ,че ми придърпва в яйчниците,вие за зацапване сигурно,ще съм след 20 минути в някой кабинет....

# 156
Буба, Мони, честит рожден ден! Да сте здрави, щастливи и много леки бременности да имате! 🍀

# 157
Момичета какво мислите за кръвния тест (пренатест), който се прави още в началото за наличие на генетични аномалии и е 99.99 процента сигурен за разлика от БХС, който всъщност е една статистика само? Някоя от вас правила ли си го е с предни бременности?

Аз днес се замислих и за това. С предната бременност първата фетална морфология беше отлична, но при скрининга резултатът беше висок риск за Даун. Въпреки, че лекарите ме успокояваха, че всичко е наред, аз направих още един скрининг+3 още фетални морфологии напред във времето, за да се успокоявам. Доста притеснена бях и накрая всичко беше наред - здраво бебе.
Сега не мисля изобщо да си го причинявам и ще говоря с лекаря за този другия тест да видим какво мисли и той.

# 158
Честит празник, момичета! Желая да сте здрави, заобиколени от любов и щастие! Лека бременност, сладки здрави бебчета и само позитивни емоции 🌷

За БХС и аз все още имам известни колебания дали да правя. Колкото повече чета за него, толкова повече се чудя 🙄

# 159
  • София/Севлиево
Аз ще си правя Пренатест.Още не съм решила кой точно,но ще избера този който може да се направи най-рано.В предната тема писах,че предпочитам това пред амиоцентезата,която за по-възрастните като мен е другия вариант (на 37 съм,ще родя на 38).БХС не съм правила със синът ми,сега не знам.Може ей тъй за опита и него да направя.

# 160
Аз бих направила първо БХС и ако покаже лоши резултати, тогава Пренатест.

# 161
Здравейте, ще ви оставям с най - добри пожелания за щастлив край! Утре ще ме чистят, констатиран мисед... С първата бременност нямах никакви проблеми, забременях от първия път... Така че това в момента може да е и заради скоро изкарания ми Ковид. Успех 🍀

# 162
Здравейте и от мен! С лека колебливост се включвам във вашата тема с термин 23 октомври. За съжаление това е трета бременност за мен въпреки, че съм на 25 години и се надявам да е успешна (предните две не бяха). В 6 седмица съм, предстои ми първо посещение на лекар във вторник.
Имам си всички симптоми - болезнени гърди, гадене и повръщане предимно сутрин и вечер ако прекаля с храната. Но определено предпочитам да ги имам, защото това ме успокоява, че всичко би трябвало да е наред.
За сега си ходя на работа спокойно, дори смятам, че ми се отразява добре да съм заета с друго, освен да мисля дали този път всичко ще е наред или кога точно ще спре да ми се гади. В почивните дни съм с доста по-обострени симптоми, може би защото като съм вкъщи се отпускам повече. За щастие моят мъж прекалено много ми помага, не дава нищо да пипна, за което съм му безкрайно благодарна.

Medelin13, съжалявам да чуя това от теб! Знам как се чувстваш, но бъди силна и знай, че всичко се случва с причина. Следващата бременност ще бъде успешна! Вярвай! 🙏

Видях, че имаме рожденички! Бъдете здрави момичета и много щастие да ви донесе тази година! ❤️🌼🎀

# 163
Здравейте, ще ви оставям с най - добри пожелания за щастлив край! Утре ще ме чистят, констатиран мисед... С първата бременност нямах никакви проблеми, забременях от първия път... Така че това в момента може да е и заради скоро изкарания ми Ковид. Успех 🍀

Medelin13 много съжалявам за случилото се! Пожелавам ти по-бързо да преминеш през това. ♥️
Аз вярвам, че нищо не е случайно и ако това се е случило, за да те предпази от нещо по-лошо, то е трябвало да стане.

# 164
Момичетааааааа аз пак да се оплача
Страхотно гадене с повръщане. Непоносимост към храни , абе нещо жестоко е .  Половин човек съм...
Изписаха ми някакви антихистамини които навсякъде пише ,че не се пият  и че са опасни и водят до аномалии (недоказано все още) въобще не съм ги и пила даже. Деган не помага вече , абе ужас... сега съм на витамин в6... да видим..

Меделин , ще се случи скоро и ще бъде наред !

Общи условия

Активация на акаунт