Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 610
  • 761
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте момичета,
записвам се леко неуверено при вас, но много щастливо!
В 6г.с съм, вчера бях на преглед и се видя плодното сакче, жълтъчното мехурче и малка точица.
Имам една неуспешна бременност, която завърши с мисед аборт в 8г.с + 4 след спрял сърдечен пулс и ембрион, отговарящ на седмицата и дори деня. Последва кюретаж точно преди Коледа миналта година. Реално забременях след първия цикъл и това беше обвързано с доста притеснения дали не е твърде рано и дали съм се възстановила, но засега всичко изглежда наред. Прогестерона ми е добре, лигавицата ми е добре.

Иначе успях да направя един куп изследвания след аборта, на които се установиха няколко нискорискови мутации, дефицити на витамини, повишени НК клетки. Направих вливка Интралипид след положителния тест, оправих си витамините и вече са на горна граница, а от днес започнах и терапия с Клексан.
Много различни мнения взех за това дали трябва или не трябва терапия, но в крайна сметка реших, че ще я правя, така че предстои всеки ден боцкане... но какво да се прави.
Успешна и лека бременност на всички! Flowers Hibiscus
Хей, как се радвам да те "видя" тук 🤗Страхотни новини! Лека да ти е бременността и пухкав финал 😊

# 361
  • София/Севлиево
Днес бях на преглед, видя се пулс. Някак си ми улекна много. Hug сега имам час за 29 за ранна морфология, защо са две в Бг? Или аз нещо не разбрах. Имало ранна, която не се покривала от здравната каса и късна, която се покрива....  аз ли нащо не съм разбрала?
Всъщност ФМ са три и май нито една не се покрива от ЗК.

# 362
Хей, как се радвам да те "видя" тук 🤗Страхотни новини! Лека да ти е бременността и пухкав финал 😊

Много ти благодаря, Bobby_g! Много съжалявам за това, което си преживяла и ти желая изключително лека и безпроблемна бременност и прекрасно, здраво бебче на финала! Както и на всички момичета тук! Hug

Понеже видях, че си питала за тромбофилията - аз от основния пакет имам само една хетерозиготна мутация и чак в допълнителния излязоха още 2 хетерозиготни и една хомозиготна. Дори не мислех, че има нужда да ги пускам, но се оказа, че е имало и сега почти всички лекари, с които говорих ми, казаха, че трябва да съм на някаква терапия. Бяха различни мненията каква точно.

Препоръчвам Геника, защото резултатите излизат за около 5 дни, а ако кажеш че си бременна, може дори и по-бързо. Може първо да се пусне само основния пакет и там ако излезе нещо, направо се предписва терапия и няма нужда от допълнителните. Доколкото знам се пази и пробата, така че ако се наложи да се пусне още нещо, директно ти пускат, самно трябва да платиш, без да ти взимат пак кръв.
Това ще го тествам скоро дали е така, защото моята АГ иска още някаква мутация да изследваме.

Иначе аз лично бих препоръчала винаги да се пусне поне основния пакет, защото реално са едни 160лв и малко кръв, а може да се спести огромна мъка... Моят аборт може и да не се е дължал на тромбофилията, никой не знае, макар че доста лекари се съмняват именно в това.

# 363
Днес бях на преглед, видя се пулс. Някак си ми улекна много. Hug сега имам час за 29 за ранна морфология, защо са две в Бг? Или аз нещо не разбрах. Имало ранна, която не се покривала от здравната каса и късна, която се покрива....  аз ли нащо не съм разбрала?

По принцип са три феталните морфологии и никоя не е по каса. С миналата бременност съм правила само две - тази по средата и късната. Когато правих БХС прегледът беше доста обстоен, всички органи и системи ги огледа докторът. Според мен се препокриват с ранната фетална морфология и засега не мисля да правя такава.

# 364
БХС и ранната ФМ отделно ли се правят?
Аз мислих, че са едно и също.

# 365
Здравейте, момичета!
Имате ли проблем с получаването на болнични в ранните седмици? Гинеколожката ми каза, че в началото не може да дава болничен, да ползвам ако имам останала отпуска.
Личния лекар може ли да ми издаде болничния?

# 366
  • София
Хайде и аз да пиша, че не съм скоро. ☺

Днес бях на втори преглед. По принцип се водя в 7гс (6гс+2). Явно наистина с втората бременност съм по-нетърпелива. 😃 Не се видя сърчице, но каза, че вижда ембрионче и усеща пулсации. Та, след 2 седмици пак ще ходя.

Иначе, от около седмица се чувствам доста отпаднала, гади ми се леко, замаяно ми е като се изправя.. Но и това ще мине. ☺

# 367
Тъкмо ровя из сайта на Геника и май ще отида тези дни да си пусна едно изследване по пълния пакет. А витамините къде ги изследва ти? Поотделно или пак има пакети? Че се замислям и за тях.
Този път всичко ще е наред и през октомври ще си показваме розови и сини гривнички Hug

Много ти благодаря, Bobby_g! Много съжалявам за това, което си преживяла и ти желая изключително лека и безпроблемна бременност и прекрасно, здраво бебче на финала! Както и на всички момичета тук! Hug

Понеже видях, че си питала за тромбофилията - аз от основния пакет имам само една хетерозиготна мутация и чак в допълнителния излязоха още 2 хетерозиготни и една хомозиготна. Дори не мислех, че има нужда да ги пускам, но се оказа, че е имало и сега почти всички лекари, с които говорих ми, казаха, че трябва да съм на някаква терапия. Бяха различни мненията каква точно.

Препоръчвам Геника, защото резултатите излизат за около 5 дни, а ако кажеш че си бременна, може дори и по-бързо. Може първо да се пусне само основния пакет и там ако излезе нещо, направо се предписва терапия и няма нужда от допълнителните. Доколкото знам се пази и пробата, така че ако се наложи да се пусне още нещо, директно ти пускат, самно трябва да платиш, без да ти взимат пак кръв.
Това ще го тествам скоро дали е така, защото моята АГ иска още някаква мутация да изследваме.

Иначе аз лично бих препоръчала винаги да се пусне поне основния пакет, защото реално са едни 160лв и малко кръв, а може да се спести огромна мъка... Моят аборт може и да не се е дължал на тромбофилията, никой не знае, макар че доста лекари се съмняват именно в това.

# 368
Момичета, следя ви с удоволствие. Много полезни неща пишете. Аз скоро разбрах, че съм бременна. Първото ни дете е ин витро, а сега се получи съвсем неочаквано. Още сме в шок малко. Другата седмица сме на преглед понеже нямаше свободни часове за тази. Успех на всички и ще пиша пак като Мине прегледа. Дотогава пишете, да си ви чета.
И аз съм в същата ситуация като вас, явно се случват чудеса Simple Smile

# 369
Здравейте, не съм писала скоро и не бях влизала няколко дни, но сега ви прочетох. И аз бях на преглед, но преди 2 дни и не чухме сърчице в 6+4г.с бях тогава и след 2 седмици пак ме вика. Да измрънкам, че постоянно ми е отпаднало, а бъдещата кака си иска нейното и едвам кретам. Да не говорим, че от 2 седмици постоянно ми се гади. Чувствам се отвратително.
Иии наааЙ-голямата изненада... На прегледа се видяха 2 плодни сака и си глътнах граматиката. Може би и за това не съм влизала, но тази новина още ми гори..
За секса нямам никакво желания, както и с предната бременност беше така. Тогава имах няколко дни, в които ми се гадеше и то леко, а сега е нещо страшно и нямам желание за нищо.
Никакви изследвания още не съм правила. Само ФК ми казахя да си взема.

# 370
Тъкмо ровя из сайта на Геника и май ще отида тези дни да си пусна едно изследване по пълния пакет. А витамините къде ги изследва ти? Поотделно или пак има пакети? Че се замислям и за тях.
Този път всичко ще е наред и през октомври ще си показваме розови и сини гривнички Hug

Дано наистина този път всичко да е наред Flowers Hibiscus

Витамините ги пускам в Цибалаб, защото ми е удобно като локация, но там нямат пакети, поотделно са си. Мисля че съм срещала в други лаборатории пакети, но не мога да ти кажа конкретно.
Хубаво е да се изследват и ако има нужда, да е запълват дефицитите, даже е доста важно доколкото знам.

# 371
  • Бургас
Здравейте, аз съм за 1.11, но ако се случат нещата ще е секцио и вероятността да е октомври е 100%. Има ли момичета от Пловдив и мнения за доктор Здравко Минев? Във вторник съм на преглед при него и тогава ще се реши дали е възможна тази бременност. Втора ще ми е, стискай те палци.

# 372
Хайде и аз да пиша, че не съм скоро. ☺

Днес бях на втори преглед. По принцип се водя в 7гс (6гс+2). Явно наистина с втората бременност съм по-нетърпелива. 😃 Не се видя сърчице, но каза, че вижда ембрионче и усеща пулсации. Та, след 2 седмици пак ще ходя.

Иначе, от около седмица се чувствам доста отпаднала, гади ми се леко, замаяно ми е като се изправя.. Но и това ще мине. ☺
Яренце, аз съм същата, видя се точка с пулсации и ме вика на 16-ти. Явно с всяка следваща бременност разбираме по-рано и ходим рано. На мен ми каза, че следващия път ако всичко е наред, да си взема направление за ЖК и ще започне да ме води от април, сега било рано. Симптомите също са ни еднакви-леко гадене, замайване и умора.
Кога беше твоята последна менструация?
За витамините све още ми каза да пия само Елевит, защото вътре си имало и ФК. Засега нямам оплаквания от тях, бях чела че заради желязото може да има запек, но всичко е наред.

# 373
  • Асеновград
Здравейте, аз съм за 1.11, но ако се случат нещата ще е секцио и вероятността да е октомври е 100%. Има ли момичета от Пловдив и мнения за доктор Здравко Минев? Във вторник съм на преглед при него и тогава ще се реши дали е възможна тази бременност. Втора ще ми е, стискай те палци.

На мъжа ми, сестра му роди близначки, секцио при Минев, беше много доволна и го препоръчва с две ръце! Тя му се обаждаше постоянно, той и през ноща отговаря и си вдига телефона.

# 374
За новите момичета да кажа - имаме тайна група във фейсбук. Ако искате да влезете, пишете на Яренце тук на лично съобщение.

Общи условия

Активация на акаунт