Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 135
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
Ама чакай,хапчета ли? Свещички се слагат,а хапчетата се пият? Ти пила ли си или вагинално си слагала свещички??
Вагинално ги слагам

Утрогестана не е нито хапче, нито свещичка, то е капсула прогестеронов препарат, който може да се ползва перорално и вагинално.
Пероралният прием е по-бавно действащ съпроводен с доста странични ефекти, докато вагиналният е доста по щадящ и по-бързо действащ.
Последно моята Аг ми каза че принципно се изписват по 2х3 наведнъж,но за да не изпадат много бързо ги предписват 3х2, то е същото.Максималната доза е до 6 глобули,така че в случая е все едно дали 2х3 или 3х2
Мисля че не е проблем, но все пак си направи консултация за твое успокоените

# 436
Утрогестана са хапчета, които може да слагаш вагинално или да пиеш, не са свещички.
Liliagirll, колко време ги поставяш 2 пъти по 3? Иначе не мисля че е нещо фатално, просто почни по правилния начин и в удобен момент се свържи с лекар. Преди изписването на утрогестана изследван ли е прогестерона или просто се знае че ниския прогестерон причина за предишна загуба?

# 437
Утрогестана са хапчета, които може да слагаш вагинално или да пиеш, не са свещички.
Liliagirll, колко време ги поставяш 2 пъти по 3? Иначе не мисля че е нещо фатално, просто почни по правилния начин и в удобен момент се свържи с лекар. Преди изписването на утрогестана изследван ли е прогестерона или просто се знае че ниския прогестерон причина за предишна загуба?
Точно така, капсули са. И мен ми стана странно защо Hariom1 попита дали слагам свещички. Поставям ги от началото на 4 г.с вече съм 9-та.
Изписан ми е превантивно, заради трудно забременяване, последвано от 2 загуби в ранни седмици

# 438
Аз съм на Утрогестан също 2х2, заради предишни спонтанни аборти. Слагах ги вагинално, но от вчера пия само вечерната доза през устата, защото в понеделник ще ми взимат секрет за микробиология и АГ иска да е чисто влагалището.
Също така съм и с тромбофилия. Правих изследвания преди 2 години в Геника. За сега са ми назначени през вечер инжекции Фраксипарин и Аспирин протект.
Още не съм започнала да се мажа с кремове, но мисля да заложа на кокосовото масло. Имам и един буркан свинска мас, домашна от майка ми. Чудя се дали да не смеся малко количество от нея с кокосово масло и някакви други масла, но ще видим как ще го наглася. Бяхме на преглед тази седмица, от днес съм в 7г.с., има сърдечна дейност. За сега всичко върви добре, надявам се този път да го избутаме до края това грахче. 😊😊😊

# 439
Нямам представа,аз така и не ги започнах,не ги взех и мослех,че са свещички аз преди съм си слагала такива против гъбички и мислех че са подобни, извинявам се ...

# 440
Нямам представа,аз така и не ги започнах,не ги взех и мослех,че са свещички аз преди съм си слагала такива против гъбички и мислех че са подобни, извинявам се ...

Когато са изписани е хубаво да се използват, много жени благодарение на прогестероновите препарати изкарват до финал бременността си.
Употребата им вагинално е сходна с тази на противогъбичните свещички

# 441
Ами,при мен ги изписаха профилактично,заради придърпвания и то дежурен доктор,моята Аг не е съгласна да ги почвам...

# 442
Аз с втората бременност приемах Утрогестан, тогава се сблъсках с тази "нова мода" да го изписват превантивно. На мен изобщо нищо ми нямаше, никакви оплаквания или каквото и да било. И с трите бременности е така, само леко гадене и повечко сън. Та от въпросния Утрогестан ми се гадеше, подух се цялата, станах с 5 кг отгоре още до края на 3 месец и после през цялата бременност имах проблеми. Смених лекаря веднага като видях, че нещата не са ок и тя ми го спря по схема, а не наведнъж рязко, защото когато е предписан по грешка може спирането му изведнъж да доведе до спонтанен аборт в ранен месец. Така че всеки сам си решава, аз никога не бих приемала отново хормони, Господ здраве да ми дава 😊 За мамите с проблем, той си влияе там където трябва, но профилактичо не бих го приемала.
Хариом, аз вече веднъж ти казах, че за мен си постъпила правилно 🍀

# 443
  • София/Севлиево
Всъщност максималната доза Утрогестан са 9 хапчета за 24 часа,но това си е доста.Стсндартното е 3 пъти по 2 и не се спира изведнъж,а по схема.Аз понеже съм с много лекарства ще спомена цялата схема.Първо спирам Дуфастон и Естрофем (схемата е за 5 дни по половин Дуфастон,3 дни сутрин и вечер по половин Естрофем и още 3 дни само сутрин по половин Естрофем).После спирам инжекциите с прогестерон (7 дни слагам всеки ден и после още 7 през ден) и най-накрая Утрогестана - в 11 г.с.дозата е сутрин и вечер по 2,в 12-само вечер по две.Фолиевата се пие и тя до 4,максимум 5 месец.Другите витамини най-много до 7-ми месец.Вит.Д най-добре се набавя от слънцето-достатъчно е по 20 минути на ден да седите на слънце по къс ръкав и къси гащи.А и ние сега сме облагодетелствани-трпърва времето ще стане хубаво и ще сме повече навън.

# 444
Здравейте, момичета!
Освен гаденето , от вчера ме мъчи и главоболие 😔 Има ли го при вас и какво ви помага?

# 445
  • омъжена
Здравейте момичета. Сънувах ,че цяла армия малки момченца ме дърпат да си играем сигурно защото толкова искам този път да е момче или е предсказание,че е момченце 😄ох нямам търпение да разбера.На 18.03 съм на преглед дали вече ще се види. Предната ми казаха в 3мес момче,а в 4 вече 100%момиче и си се роди момиче. Така че май ще си почакам за да е със сигурност,а не предположение.

# 446
sss2611, аз имах главоболие в 5 г. с. При мен специално го отдавам на това, че пиех поне по 2 кафета на ден, а сега съм ги ограничила до 1 сутрин. Имаше един ден, в който спах до късно и пропуснах и тогава беше ад. Пий повече вода, може да и слагаш лимон, който помага и за гаденето. Бременните лесно се обезводняват, което също води до главоболие. Иначе при мен с влизането в 6 г. с. мина само 🍀

# 447
  • София/Севлиево
От лекарствата при много силно главоболие може само и единствено Парацетамол,но пробвай първо с прием на повече вода и течности.
Аз пък много искам момиче,но нещо ми подсказва ,че пак ще е момче, въпреки че винаги сънувам бебе момиче (ако сънувам бебе момче то това е синът ми,никога не е друго).Като направя пренатеста ще разбера,има-няма 4 седмици дотогава,бързо ще минат.

# 448
  • au bout du monde
Много ми се иска момиче този път🙏 да е живо и здраво си викам каквото и да е, но тайно се надявам да е женски пол😁

# 449
Аз като цяло май нямам претенции какво да бъде, като се има в предвид, че опитвахме малко над година и каквото и да е, важното е да е живо и здраво. Иначе тази нощ сънувах, че от пренатеста ми казват, че ще е момче 😁
Ели, и аз като теб, ще разберем след има няма около 2-3 седмици. 😊

Общи условия

Активация на акаунт