Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 65

• 48 687
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Вигантолът си е вит. Д. Без рецепта е. При долногранични стойности можеш да започнеш с 10 капки + вит. К2 от 100 mcg 1-2 месеца, да се изследваш и да прецениш, дали да останеш на същата доза още един месец или да продължиш с 5 капки напр., за които вит. к2 не ти е необходим. Принципно летните месеци е добре да се прави пауза, защото получаваш витамина от слънчевите лъчи.

# 586
Скиорче, мисля, че е добре да включиш и варива - нахут, елда и ако ти понасят боб и леща и др.

# 587
Скиорче, мисля, че е добре да включиш и варива - нахут, елда и ако ти понасят боб и леща и др.

Да и аз мисля така.
И също така освен месо, не хапваш ли млечни или и те са изключени? Защото аз като поогранича въглехидратите и наблягам на сирене, кашкавал, варени яйца освен месото имам в предвид за засищане. Въпреки, че при мен с времето стомаха се свива и започвам да се нахранвам с доста по-малко неща.

Иначе да, естрогеновата доминантност прави доста мизерии.

# 588
  • София
Lemy, правя веднъж в седмицата палачинки с нахутено, оризово и елдено брашно. Елдата (зелената) я харесвам, но нахутът на зърна не ми понася на стомаха също като боба. Sad. Леща само от жълтата хапвам.
Имам проблеми с червата и всякакви газообразуващи или по-груби храни ми правят такива мизерии, че и до болница стигам с непроходими черва. Disappointed
Mibobo, млечните почти ги изключих. Веднъж-два пъти седмично малко козе сирене. Нали и те уж вредят на ЩЗ... Егати омагьосаният кръг Worried

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 23:49 от Skiorche

# 589
Оф, да ти кажа, аз нахута го беля, но ако прекаля с него(че много го обичам), и на мен ми става доста тежко. Иначе го кисна една нощ, и после варя.

# 590
  • София
Сега прочетох пак за естрогеновата доминантност и ми се изправи косата.Sad.
Май изследването на естроген се прави със слюнка. Някой да е правил такова?
Ще спра свинското и пилешкото месо окончателно:(. Уж лекуваш едно, а си причиняваш друго:(.
И стресът също не прощава. А при мен последният месец беше непоносим и не успях да го контролирам...До прилошаване и повръщане. И ето сега, тъкмо започнах да се успокоявам, че баща ми се възстановява след ковида и ми се стовари още стрес на главата. Confounded

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 22:57 от Skiorche

# 591
  • Бургас
Вигантол е с рецепта.
Не знам на мен защо без рецепта нищо не дават(май имат голяма глоба аптекарите).
Но е витамин Д,да,най-чистата форма

# 592
Всичко винаги ми дават без рецепта, а съм вземала и доста сериозни лекарства.

# 593
  • Бургас
Всичко винаги ми дават без рецепта, а съм вземала и доста сериозни лекарства.
Не знам,явно е в различни аптеки.
Наскоро в Софармаси имах доста лекарства за купуване с рецепти,дори по каса(със здравна книжка си купих за месеца) и помолих за Нолпаза(само за нея нямах рецепта).Отказаха ми,предложиха ми подобно лекарство,което се предлага без рецепта...
На мен не ми дават.

# 594
Никога не са ми искали рецепта за Вигантол или който и да е друг вит.Д

# 595
Преди половин час си взех вигантол от близката аптека и не ми искаха рецепта. Но аптеката е Марешки, а там не са особено усърдни в искането на рецепти. Иначе и аз знам, че вигантолът е с рецепта.

# 596
Понякога има акции, както и видеонаблюдение, така че на моменти просто се налага да спазват закона.

# 597
И аз пробвах да взема от две аптеки, отказаха ми.Ще търся на друго място

# 598
А защо пиете вигантол, а не нещо друго?
Повечето хора май смениха с разни спрейове и други добавки, и са доволни.

# 599
Здравейте жена ми е бременна на 4 тия месец момента,всеки месец пуска изследване за ЩЖ резултатите са следните.
Ft4 0,820 (0,700-1,480)
Tsh 2,881 (0,350-4,940)
Eндото написа еутирокс 25 микрограма според вас това хапче заради високото Тsh ли?Правилно лие според вас?Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт