Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 65

• 48 795
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
Това за Л-тироксина https://czpz.org/drugs-and-medical-devices/14786--------?fbclid= … vWuAAxuCkJXH26rsE

Честито Елеонора, лека бременност! Почни си с 25мг според мен, да не се получи шок за организма с голяма доза направо, ако до сега не пиеш нищо. Вземай 3-4 дни и после вдигни още.

# 451
Това за Л-тироксина https://czpz.org/drugs-and-medical-devices/14786--------?fbclid= … vWuAAxuCkJXH26rsE

Честито Елеонора, лека бременност! Почни си с 25мг според мен, да не се получи шок за организма с голяма доза направо, ако до сега не пиеш нищо. Вземай 3-4 дни и после вдигни още.
Леке супер, много благодаря за информацията. Намерихме последна опаковка в една аптека от Л тироксина, но е 150, ще трябва бая чупене. Благодаря.

# 452
Започва се с малка доза, но не винаги. При Вас това няма да е първа среща с хормона, а ТСХ е доста високо за ранна бременност. По-добре отидете на консултация с ендокринолог. Лека бременност.

# 453
Между другото при посочените от мен назад резултати ендокринолога каза да не се вдига дозата. Моето мнение увисна и засега няма да си я вдига. Не знам. Дано пък със затоплянето да се подобри, ще пусна контрола пак скоро. Попова повече ги мисли дозите, ама ендокринолог за възрастни рядко се вживява
Какво се случва с Димитрова, работи ли? Нещо се разочаровах от София мед като мерки и организация и не ми се ходи хич там, но пък и свестните лекари са кът....

# 454
Хепи, аз ходих един път в София мед, и доктора ми хареса, ако искаш го пробвай.

# 455
Да, аз съм ходила при нея преди доста време, явно и останалите им ендокринолози са добри. Ще помисля.

# 456
Хепи, аз покрай теб се записах при нея. Ходя редовно, заради бременността. Работи си жената..но трудно се запазват часове..вчера си запазих чааак за 17 май 🤷‍♀️

# 457
Охо, благодаря ти!

# 458
Здравейте, момичета. Имам няколко въпроса и ще се радвам по-започнатите да ми отговорят.

Резултатите ми от днес на гладно:
TSH 3.2 при референтни до 4.2
FT3 2.77 при референтни 2-4.2
FT4 10.45 при референтни 9-17

С хашимото съм. Никога не съм пила хормон. Нямам симптоми и/или неразположения. Питането ми е:

1. Защо ФТ3 и ФТ4 е на долна граница, при положение че TSH не е чак толкова зло като стойност?
2. След прием на хормон пада ли стойността на холестерола някак поне. При мен общият и лошият са с една пълна 1 над горната граница.

На 38 г. И планирам бременност. Приемам съвети. Благодаря и бъдете здрави.

# 459
ТСХ въобще не е добре като стойност, така че са съвсем логични всичките ти резултати. В сериозна хипофункция си и щом планираш бременност трябва да започнеш хормон според мен. За забременяване се изисква ТСХ да е под 2, а и не само това както нямаш достатъчно Т4 и Т3 по време на бременност ще паднат още и също така влияят на развитието на плода.
Относно холестерола - обикновено при хипофункция ЛДЛ е завишен, не съм забелязала обаче да се влияят от хормона ми, т.е. не знам де, ако не пия може и да стане по-висок.

# 460
ТСХ въобще не е добре като стойност, така че са съвсем логични всичките ти резултати. В сериозна хипофункция си и щом планираш бременност трябва да започнеш хормон според мен. За забременяване се изисква ТСХ да е под 2, а и не само това както нямаш достатъчно Т4 и Т3 по време на бременност ще паднат още и също така влияят на развитието на плода.
Относно холестерола - обикновено при хипофункция ЛДЛ е завишен, не съм забелязала обаче да се влияят от хормона ми, т.е. не знам де, ако не пия може и да стане по-висок.

Благодаря за мнението. Всъщност вчера разгледах темата назад и виждам, че външен прием на хормон повлиява тсх и го понижава. Но много трудно покачва с малко или почти не покачва фт4. Ако хормона на помогне за фт4, какви алтернативи имам за покачването му? Иначе, да, ще посетя Начев.

# 461
Не, ФТ4 си се покачва при достатъчна доза хормон, ФТ3 се покачва по-трудно тъй като е свързван с конверсия в тялото.
Едно от нещата за спомагане по-добрата функция на щитовидната  е - проверка за дефицити на витамини и минерали и тяхното попълване. Така, че е хубаво де се проверите за дефицити на желязо, вит.В12 и вит.Д

# 462
Всъщност вчера разгледах темата назад и виждам, че външен прием на хормон повлиява тсх и го понижава. Но много трудно покачва с малко или почти не покачва фт4.

Не знам къде си прочела подобно нещо, но определено не е в тази тема. Simple Smile FT4 си се качва, доста лесно дори, с правилната доза хормон.

# 463
Благодаря много, момичета. Значи си чакам час при Начев. Иначе пуснах витамини. Може би само вит. Д не е ОК. Лази в краката на долна граница. Останалите са в средата на референтната граница.

# 464
На В12 каква му е границата има две мерни единици и две граници по лабораториите?  Ако е до 570 в средата не е много добре

Общи условия

Активация на акаунт