За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 337
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
И аз с въпрос за ориз,бланширан,от този дългия...Колко минути се вари?
Правя спаначена супа и с обикновен бял я варя 10мин и изключвам да се досготви от топлината.Този гледам, че не е готов.
Още ли да го варя?

# 676
  • Sofia
Та той нали е бланширан, малко му трябва, около 15мин.

# 677
Спаначената супа става хубава с ориз и може да се застрои с яйце и кисело мляко.

# 678
  • In transit
Вчера намерих един кг кафяв (пълнозърнест) ориз забутан в един от кухненските ми шкафове. Не помня нито откъде, нито кога съм го купувала, но реших да го оползотворя тия дни.
Зле готвя бял ориз, камо ли кафяв, така че дайте съвети какво мога да приготвя с този тип ориз, което да е лесно, сполучливо и вкусно?
Скрит текст:

Този е хубав на салати. Сваряваш и му добавяш разни зеленчуци. Примерно аз слагам чери домати, бейби моцарела, маслини, босилек, зехтин. Става чудна салата тип основно. Може да задушиш леко малко тиквички, моркови, чушка да останат леко хрупкави. Добавяш магданоз, зехтин, малко лимонов сок, сол и черен пипер.

# 679
Вчера намерих един кг кафяв (пълнозърнест) ориз забутан в един от кухненските ми шкафове. Не помня нито откъде, нито кога съм го купувала, но реших да го оползотворя тия дни.
Зле готвя бял ориз, камо ли кафяв, така че дайте съвети какво мога да приготвя с този тип ориз, което да е лесно, сполучливо и вкусно?
Скрит текст:

хубав е този ориз, готвила съм го като обикновен с накисване. обичам с тиквички на фурна например.

# 680
  • София
Аз май отдавна не съм виждала едър грис. Ако знаете някой такъв, бихте ли казали каква марка е?
А как да разпозная кой е фин и кой едър? Или то си пише на опаковките? (Не съм обръщала внимание)

https://www.sofiamel.bg/bg/products/profesionalni-produkti/23

За фин грис най-добре е, ако си намерите някъде семола.

# 681
Добро утро! Отдавна не съм питала нищо, но дойде отново този момент Simple Smile!
Моля ви, предложете ми рецепта за кокоски/ бисквити с кокосови стърготини /
Скрит текст:
нещо с кокосови стърготини.имам останали около 300гр (със захар) и се чудя какво да ги направя, за да не ги хвърля.
Нивото ми на умения е начинаещ, имайте това предвид Simple Smile
Най много ми се прави нещо тестено с тях, но се съмнявам в способностите си да меся.
Орисайте петъчната кулинария, моля ви Simple Smile

Със закъснение още едни кокоски, много лесни, бързи и вкусни.

# 682
Импулсивно сложих да варя в инстант пот телешка опашка, джолан и телешки език без да имаме идея какво да ги правя след това. Моля за идеи.

# 683
Импулсивно сложих да варя в инстант пот телешка опашка, джолан и телешки език без да имаме идея какво да ги правя след това. Моля за идеи.
От тази комбинация каква разкошна чорба ще стане, не е истина! Само си представям бульона колко е наситен!
Аз лично езика бих го извадила след варенето и бих го запекла с малко масълце и чесън, ако имаш мъж и обича хубаво мезе към питието, ще те обича още повече.
Другото обезкостявам и правя на чорба!

# 684
Варих 3 часа под налягане, когато ги извадих месото падаше от коста. Езикът ще е запечен с масло, но чорба няма да ядат...

Какво друго може да е?

# 685
  • Sofia
Варих 3 часа под налягане, когато ги извадих месото падаше от коста. Езикът ще е запечен с масло, но чорба няма да ядат...

Какво друго може да е?
Яхния със спанак или с магданоз.

# 686

Какво друго може да е?
Използвай бульона за ориз на фурна, може към ориза да добавиш лук, моркови, чушка, черен пипер, месо ако искаш или спанак.

# 687
Цитат
Езикът може да панираш. Джоланът/опашката с фасул, нахут, картофи, спанак или ориз.

# 688
Благодаря. Ориз с бульон си избрах.

Как готвите калкан? Имам няколко порции замразен и ще го готвя утре, но не съм готвила до сега.

# 689
  • Велико Търново
Благодаря. Ориз с бульон си избрах.

Как готвите калкан? Имам няколко порции замразен и ще го готвя утре, но не съм готвила до сега.
Мама го пържи/планира (нз каква е разликата), но аз такива неща не ям. Иначе цялата фамилия (доста хора сме) си облизва пръстите като го прави. Ако ядете пържено сигурно и на вас ще се хареса така.

Общи условия

Активация на акаунт