За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 337
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
  • Мнения: 29 084
И аз с въпрос за ориз,бланширан,от този дългия...Колко минути се вари?
Правя спаначена супа и с обикновен бял я варя 10мин и изключвам да се досготви от топлината.Този гледам, че не е готов.
Още ли да го варя?

# 676
  • Sofia
  • Мнения: 22 570
Та той нали е бланширан, малко му трябва, около 15мин.

# 677
  • Мнения: 951
Спаначената супа става хубава с ориз и може да се застрои с яйце и кисело мляко.

# 678
  • In transit
  • Мнения: 14 197
Вчера намерих един кг кафяв (пълнозърнест) ориз забутан в един от кухненските ми шкафове. Не помня нито откъде, нито кога съм го купувала, но реших да го оползотворя тия дни.
Зле готвя бял ориз, камо ли кафяв, така че дайте съвети какво мога да приготвя с този тип ориз, което да е лесно, сполучливо и вкусно?
Скрит текст:

Този е хубав на салати. Сваряваш и му добавяш разни зеленчуци. Примерно аз слагам чери домати, бейби моцарела, маслини, босилек, зехтин. Става чудна салата тип основно. Може да задушиш леко малко тиквички, моркови, чушка да останат леко хрупкави. Добавяш магданоз, зехтин, малко лимонов сок, сол и черен пипер.

# 679
  • Мнения: 10 663
Вчера намерих един кг кафяв (пълнозърнест) ориз забутан в един от кухненските ми шкафове. Не помня нито откъде, нито кога съм го купувала, но реших да го оползотворя тия дни.
Зле готвя бял ориз, камо ли кафяв, така че дайте съвети какво мога да приготвя с този тип ориз, което да е лесно, сполучливо и вкусно?
Скрит текст:

хубав е този ориз, готвила съм го като обикновен с накисване. обичам с тиквички на фурна например.

# 680
  • София
  • Мнения: 12 680
Аз май отдавна не съм виждала едър грис. Ако знаете някой такъв, бихте ли казали каква марка е?
А как да разпозная кой е фин и кой едър? Или то си пише на опаковките? (Не съм обръщала внимание)

https://www.sofiamel.bg/bg/products/profesionalni-produkti/23

За фин грис най-добре е, ако си намерите някъде семола.

# 681
  • Мнения: 22 867
Добро утро! Отдавна не съм питала нищо, но дойде отново този момент Simple Smile!
Моля ви, предложете ми рецепта за кокоски/ бисквити с кокосови стърготини /
Скрит текст:
нещо с кокосови стърготини.имам останали около 300гр (със захар) и се чудя какво да ги направя, за да не ги хвърля.
Нивото ми на умения е начинаещ, имайте това предвид Simple Smile
Най много ми се прави нещо тестено с тях, но се съмнявам в способностите си да меся.
Орисайте петъчната кулинария, моля ви Simple Smile

Със закъснение още едни кокоски, много лесни, бързи и вкусни.

# 682
  • Мнения: 2 654
Импулсивно сложих да варя в инстант пот телешка опашка, джолан и телешки език без да имаме идея какво да ги правя след това. Моля за идеи.

# 683
  • Мнения: 935
Импулсивно сложих да варя в инстант пот телешка опашка, джолан и телешки език без да имаме идея какво да ги правя след това. Моля за идеи.
От тази комбинация каква разкошна чорба ще стане, не е истина! Само си представям бульона колко е наситен!
Аз лично езика бих го извадила след варенето и бих го запекла с малко масълце и чесън, ако имаш мъж и обича хубаво мезе към питието, ще те обича още повече.
Другото обезкостявам и правя на чорба!

# 684
  • Мнения: 2 654
Варих 3 часа под налягане, когато ги извадих месото падаше от коста. Езикът ще е запечен с масло, но чорба няма да ядат...

Какво друго може да е?

# 685
  • Sofia
  • Мнения: 22 570
Варих 3 часа под налягане, когато ги извадих месото падаше от коста. Езикът ще е запечен с масло, но чорба няма да ядат...

Какво друго може да е?
Яхния със спанак или с магданоз.

# 686
  • Мнения: 17 116
Варих 3 часа под налягане, когато ги извадих месото падаше от коста. Езикът ще е запечен с масло, но чорба няма да ядат...

Какво друго може да е?
Използвай бульона за ориз на фурна, може към ориза да добавиш лук, моркови, чушка, черен пипер, месо ако искаш или спанак.

# 687
  • Мнения: 216
Цитат
Импулсивно сложих да варя в инстант пот телешка опашка, джолан и телешки език без да имаме идея какво да ги правя след това. Моля за идеи.
Езикът може да панираш. Джоланът/опашката с фасул, нахут, картофи, спанак или ориз.

# 688
  • Мнения: 2 654
Благодаря. Ориз с бульон си избрах.

Как готвите калкан? Имам няколко порции замразен и ще го готвя утре, но не съм готвила до сега.

# 689
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 246
Благодаря. Ориз с бульон си избрах.

Как готвите калкан? Имам няколко порции замразен и ще го готвя утре, но не съм готвила до сега.
Мама го пържи/планира (нз каква е разликата), но аз такива неща не ям. Иначе цялата фамилия (доста хора сме) си облизва пръстите като го прави. Ако ядете пържено сигурно и на вас ще се хареса така.

Общи условия

Активация на акаунт