За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 340
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
И маслото. Крем супа без тия съставки заедно или поотделно няма да е много вкусна.

# 661
  • София
Добро утро! Отдавна не съм питала нищо, но дойде отново този момент Simple Smile!
Моля ви, предложете ми рецепта за кокоски/ бисквити с кокосови стърготини /нещо с кокосови стърготини.имам останали около 300гр (със захар) и се чудя какво да ги направя, за да не ги хвърля.
Нивото ми на умения е начинаещ, имайте това предвид Simple Smile
Най много ми се прави нещо тестено с тях, но се съмнявам в способностите си да меся.
Орисайте петъчната кулинария, моля ви Simple Smile

Сиропиран десерт с грис и кокос (Basbousa)

# 662
  • Плевен
https://recepti.gotvach.bg/r-103808-%D0%91%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0% … D1%81%D0%BA%D0%B8
Бързи кокоски, много лесна, без месене...

# 663
  • In transit
Добро утро! Отдавна не съм питала нищо, но дойде отново този момент Simple Smile!
Моля ви, предложете ми рецепта за кокоски/ бисквити с кокосови стърготини /нещо с кокосови стърготини.имам останали около 300гр (със захар) и се чудя какво да ги направя, за да не ги хвърля.
Най много ми се прави нещо тестено с тях, но се съмнявам в способностите си да меся.
Кокосови мъфини

# 664
  • Sofia
... Сметаната и прясното мляко ли придават кремообразната плътност на крем супите? Във всички рецепти, които открих в нета присъстват или в комбинация или отделно.Само с вода "чорбави" ли остават(сигурно, но да си питам 😄)?
Не е за кремообразност и плътност, а за разкош... вкус демек. Нали са накрая, пробвай без тях и после с тях и ще знаеш за следващия път. Simple Smile Иначе не са двете непременно заедно - едното или другото, или заедно, или без - въпрос на вкус. Simple Smile

# 665

Бързи,лесни и вкусни на labrex е рецептата,увеличи си продуктите или направи пробна дозипка ,от тези мерки излизат малко бройки :

"Кокосови стърготини - 100 гр
захар - 100 гр
2 яйца (средни, по-скоро дребни)

В купа смесете с вилица продуктите. Аз оформям с лъжица за сладолед, но може и на топчета да направите. Печете в предварително загрята фурна на 160-170 град 15 мин до порозовяване, за моята фурна това е достатъчно, пека на предпоследното ниво в тава, застлана с хартия за печене. Получават се много вкусни сладки, с тънка хрупкава коричка, а вътре меки и рехави. Може да полеете отгоре с шоколадова глазура, може просто така да ги хапнете. Ако сложите по-големи яйца и сместа стане по-течна и трудна за оформяне, може да използвате хартиени формички или такива за мъфини, като сипвате в тях от сместа на 1/3 от формата.&"

# 666
  • Велико Търново
Безценни и безгрешни сте!

Малкия каза да слушам бг мама вече Simple Smile

# 667
Как да замразя спанак,суров или бланширан да е?

Само измих, нарязах и сложих в пликче.

# 668

Сиропиран десерт с грис и кокос (Basbousa)

Този сладкиш изглежда много интересно, но може ли да се направи с един вид грис? Че това едър, пък фин.. затрудняващо ми е Simple Smile и грисът царевичен или пшеничен трябва да е?

# 669
  • Велико Търново
И аз заради гриса не го забърках, но си оставих стърготини и следващото предизвикателство ще е той! Оказа се че съм имала около 500гр стърготини, т. Е. Оползотворих само половината Simple Smile

# 670
  • София
moonriver, грисът трябва да е пшеничен и е добре да ползваш и от двата вида, защото само с единия няма да ти се получи добре сладкишът.

# 671
А как да разпозная кой е фин и кой едър? Или то си пише на опаковките? (Не съм обръщала внимание)

# 672
Аз май отдавна не съм виждала едър грис. Ако знаете някой такъв, бихте ли казали каква марка е?

# 673
  • Sofia
skk007, благодаря ти, че все ме разсмиваш!  
Вчера щях да ти пиша, ама се отнесох...
Та ето и от мен Кокоски като ореховки. Simple Smile

2ч.ч. кокос
1/2ч.ч. пудра захар
2 белтъка
Разбърква се добре сместа и се оформят бисквитки, пекат се на 160 градуса, за около 10-12 мин. Стават около 15-20 броя, зависи от големината им.  Ако ги направиш по-големички, стават идеално за сладоледен сандвич.

# 674
Вчера намерих един кг кафяв (пълнозърнест) ориз забутан в един от кухненските ми шкафове. Не помня нито откъде, нито кога съм го купувала, но реших да го оползотворя тия дни.
Зле готвя бял ориз, камо ли кафяв, така че дайте съвети какво мога да приготвя с този тип ориз, което да е лесно, сполучливо и вкусно?
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт