За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 349
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
Фонданът се съхранява в хладилник. Много, много дълго издържа, все пак е яко захар.
Фондан не се съхранява в хладилник, а завит плътно в найлон и запечатан плътно с капак в кофа или кутия. Ако няма добавено нишесте или тайлоза, може да стои без проблем. Ако стане прекалено твърд, няколко секунди в микровълновата го оправят.

# 646
Фонданът се съхранява в хладилник. Много, много дълго издържа, все пак е яко захар.
Фондан не се съхранява в хладилник, а завит плътно в найлон и запечатан плътно с капак в кофа или кутия. Ако няма добавено нишесте или тайлоза, може да стои без проблем. Ако стане прекалено твърд, няколко секунди в микровълновата го оправят.

от години съхранявам в хладилник, гафове не е имало никога.

# 647
Момичета имам бързо въпросче, може би не е за тук, но да попитам, Wink
Свърши ми стреч фолиото за опаковане и набързо опаковах в алуминиево фолио храна, но се замислих чисто ли е то, знам че като се пече с него е ок, но не съм го използвала директно за опаковане на изстинали продукти???
Знам, че е вредно за готвене.
Благодаря Ви много.

# 648
  • София
Рецепта за пухкави мъфини, които хубаво да се надигат и тестото да е такова, че да мога да издълбая място за крем?

# 649
Рецепта за пухкави мъфини, които хубаво да се надигат и тестото да е такова, че да мога да издълбая място за крем?
Аз правя по рецептата на най-вкусната шоколадова торта. Стават въздушни и могат да се шприцоват с крем.

# 650
Момичета имам бързо въпросче, може би не е за тук, но да попитам, Wink
Свърши ми стреч фолиото за опаковане и набързо опаковах в алуминиево фолио храна, но се замислих чисто ли е то, знам че като се пече с него е ок, но не съм го използвала директно за опаковане на изстинали продукти???
Знам, че е вредно за готвене.
Благодаря Ви много.

Преди ни доставяха бургерите, опаковани в алуминиево фолио, така че може би е ОК за опаковане. По принцип като не е нагрято не мисля, че е някакъв проблем, но не мога да кажа със сигурност.

# 651
  • Sofia
Как да замразя спанак,суров или бланширан да е?

# 652
Бланширан по-добре.

А рецепта за панирани свински хапки да предложите.. някой да е правил?

# 653
Бланширан или сварен.

# 654
Аз да питам как да си направя постна спаначена  крем супа.Вода, спанак,картоф за плътност и пасирам накрая ,бива ли ми я рецептата Joy?
Губена също?

# 655
  • Sofia
Аз да питам как да си направя постна спаначена  крем супа.Вода, спанак,картоф за плътност и пасирам накрая ,бива ли ми я рецептата Joy?
Губена също?
Спаначена супа правя с ориз (запържвам лук, подправки, спанака ако е замразен, вода и като кипне водата - ориз... ако спанака е пресен съвсем накрая го слагам, предварително бланширан и нарязан) - така бих си я и пасирала.  Ако ти звучи по-вкусно с картоф за плъност вместо ориз...
Гъбена крем супа също - пасирах гъбената супа, която харесваме - https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/blog-post_23.html

# 656
  • София
Аз да питам как да си направя постна спаначена  крем супа.Вода, спанак,картоф за плътност и пасирам накрая ,бива ли ми я рецептата Joy?
Губена също?
Защо да я пасираш, тя става много нежна и хубава - Лесна спаначена супа - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/11/blog-post_16.html
Скрит текст:

# 657
  • Русе
Скрит текст:
Губена също?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_7979.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_30.html

# 658
Благодаря за бързите отговори!Всички рецепти изглеждат доста апетитни.Ще се пробват.

Сметаната и прясното мляко ли придават кремообразната плътност на крем супите? Във всички рецепти, които открих в нета присъстват или в комбинация или отделно.Само с вода "чорбави" ли остават(сигурно, но да си питам 😄)?

# 659
  • Велико Търново
Добро утро! Отдавна не съм питала нищо, но дойде отново този момент Simple Smile!
Моля ви, предложете ми рецепта за кокоски/ бисквити с кокосови стърготини /нещо с кокосови стърготини.имам останали около 300гр (със захар) и се чудя какво да ги направя, за да не ги хвърля.
Нивото ми на умения е начинаещ, имайте това предвид Simple Smile
Най много ми се прави нещо тестено с тях, но се съмнявам в способностите си да меся.
Орисайте петъчната кулинария, моля ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт