За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 352
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Чудя се дали е най удачно да попитам в тази тема, но нямам никаква идея къде другаде. За първи път ще ходим на вила с децата. Вилата е споделена и сме наели само част от нея като е с обща кухня. Нямам никаква идея как да организирам изхранването при все че няма къде другаде де се храним. Вие какво приготвяте когато сте на почивка дайте идеи и препоръки за бързи рецепти.
Най-лесно е със скара, картофи и супа. Поне за мен е било така де. Детето ми обича месо, печените картофки стават много бързо. А за една постна или крем-супа трябват много малко неща.

# 631
  • София
Чудя се дали е най удачно да попитам в тази тема, но нямам никаква идея къде другаде. За първи път ще ходим на вила с децата. Вилата е споделена и сме наели само част от нея като е с обща кухня. Нямам никаква идея как да организирам изхранването при все че няма къде другаде де се храним. Вие какво приготвяте когато сте на почивка дайте идеи и препоръки за бързи рецепти.
Най-лесно е със скара, картофи и супа. Поне за мен е било така де. Детето ми обича месо, печените картофки стават много бързо. А за една постна или крем-супа трябват много малко неща.
Може да се приготвят спагети(обикновени или оризови).Яйца също бързо стават.

# 632
  • под тепетата
Продукти за салата, тесто за мекици за закуска, свари яйца , сложи ги в хладилна чанта заедно с месото. Вземи си масло, извара, мляко. Не се шашкай, вземи и някакви кифлички, ако сте с деца, плодове.

# 633
Може ли рецепта за тесто за пица със суха мая, но ако може да е с мляко, не с вода. Колежка ми сподели, че замесено с мляко не се разтяга толкова.

# 634
Много хвалят това тесто, но аз още не съм стигнала да го пробвам.

https://zi4e57.blogspot.com/2013/04/blog-post_17.html

# 635
Благодаря, Дара, ще опитам.
Габи плюс, комбинирай шепата лапад с коприва, киселек или спанак.

# 636
Някой има ли изпробвана рецепта за катми с мая и много дупки. От детството си спомням пухкави дебели катми с много дупки, но така и не намерих рецепта за тях досега.

# 637
Много хвалят това тесто, но аз още не съм стигнала да го пробвам.

https://zi4e57.blogspot.com/2013/04/blog-post_17.html

Хубаво е тестото, вкусни и тънички пици стават с него, в темата с ресторантски рецепти sylya я написа. Жалко, че са изчезнали снимките.

# 638
# 639
  • Русе
Скрит текст:
Някой има ли изпробвана рецепта за катми с мая и много дупки. От детството си спомням пухкави дебели катми с много дупки, но така и не намерих рецепта за тях досега.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_2358.html

# 640
Здравейте! Какъв е срока на годност на фондан/захарно тесто, след отварянето му? Разпечатах го, но използвах само половината. Другата веднага я завих във фолио за свежо съхранение и го съхранявам на стайна температура. Благодаря!

# 641
  • In transit
Искам да приготвя вита баница с кайма и зелен лук с Одрински кори (доста плътни, 8 броя в пакета). Ще използвам смляно месо от месарница, не готова купена кайма, ако има значение. Никога досега не съм правила баница с кайма. В почти всички рецепти, които прочетох, корите се навиват/редят само с каймата, а после се заливат със смес от яйца+мляко / яйца+газирана вода+мазнина. В някои рецепти изобщо нямаше нито газирана вода, нито сода. Тъй като корите са дебели, се притеснявам да не остане суха. Ще се получи ли добре, ако слагам вътре в корите и каймата, и яйца+мляко и така навивам? (Ще си оставя за намазване отгоре част от яйцата+млякото. Мазнината също е ясна, ще мажа хубаво корите, че са дебели.) Ако действам така, трябва да си сложа и сода, нали?
Ще съм благодарна за всякакви съвети и идеи, за повод е и ми се иска да е сполучлива. Благодаря предварително! Simple Smile
Ако не е късно погледни тази рецепта, с точени кори е, но ще стане и с одринските. Просто ще сложиш малко повече плънка между корите, защото са по-малко и по-дебели.

# 642
  • софия
аз бих приготвила някои неща предварително у дома, докато се ориентирам как ще е на място - например пържени кюфтета или нещо, което е любимо и лесно преносимо. бих изпекла и една баница, или нещо друго тестено за децата. пък и ще си спестиш време от готвене на почивката.

# 643
Фонданът се съхранява в хладилник. Много, много дълго издържа, все пак е яко захар.

# 644
За вилата - мисля, че и мусаката е доста лесно ястие. Освен това както вече са казали - омлети, салати, спагети, картофи с месо, миш-маш, ориз с нещо си (гъби, тиквички). Ако стоите 2-3 дни на тази вила, това ще ви е достатъчно. Ако ядете супи - леща, грах и картофена, подготовката е 10 минути, за обяд са си супер.

Общи условия

Активация на акаунт