Има ли смисъл?

• 12 077
  • 258
  •   1
Отговори
# 90
  • Сф
Мелинда, вие го съжалявате този човек, но всъщност ви трябва опора. Какви деца бленувате от него, като той си стои на селото и не предприема нищо да се съберете. Една година не е малко време, нищо не е променил, дори ваучера. Това е нелепо! Не е толкова до бедност, а до инициатива. Вие него ли ще гледате или дете?Изяснете се.
Приказките му за леглото  и бременността изобщо не ми се коментират- дъно.
Ако детето ви е най-силно желание, намерете начин да забременеете и  сама да отглеждате като за начало.Знам няколко такива случаи. Едното момиче се разбра с бащата, че няма претенции за бащинство (това  в чужбина се случва), другата жена с донор, 3 тата имаше връзка с някакъв дето все се развеждаше, ама така или иначе е сама, друга по друг начин, общо взето искаха дете , получиха. Не ви съветвам, това е въпрос на много личен избор, но не  е нужно да се събирате точно с този екземпляр. Ще ви е в допълнителна тежест. А и той не иска при вас, на село не е негово и легло не иска елементарно, абе..хората се чудят как да издрапат в големия град, как да си увеличат дохода, колко по чужбина отидоха, той се свил в селото да гледа  роднини като личен асистент, да не си разваля рахата..все едно описвате някой на 70+. А и щом и вие не сте в цветущо материално положение, не ви трябва да се забатачвате още повече. Бедността не е порок, но любовта към мизерята е. На 43 да си толкова мега зле, да не правиш усилия да си подобриш житието и битието си, нещо трябва да не ти е много в ред дъската..да лопа..не бих родила дете от такъв, дори да не живея с него, честно.
Авторката.. "другите мъже слушали чалга". Е, този опера ли слуша там от сачака с ваучерите дето клика?Моля ви се, да не се окаже че и за билетче няма някой път. Кола сигурно няма или не ползва..
Моля те огледай се за някой по-надежден. Този не изглежда хич ок , за плановете които имаш, въпреки умилението с което пишеш за него и въпреки , че чак сега явно се замисляш.

# 91
Да гледаш тежко болни хора хич не е рахат. Просто вметвам.
Пробвали ли сте да смените памперс на възрастен, да почиствате рани от залежаване, да давате вода на лежащ наполовина парализиран човек, без да се задави и други подобни?
Съчувствам му на човека. Можел е да си вземе шапката и да иде в чужбина да работи, разбира се, като зареже близките, но е хубаво, че не го е направил.
Явно не е човек без качества, но е без пари. Ама тя и авторката също.
Могат да си направят детенце и да си го изгледат, разбира се, просто трябва да си направят някакъв финансов план, и желание да има. Но ще се наложи и двамата да се включат в режим повече работа и пестене, защото не ми се струва, че човекът е амбициран да се справи сам.
Пък може да си търси и по-заможен авторката, ама какъв и кога ще намери, кой да знае.

# 92
  • Сф
Да гледаш тежко болни хора хич не е рахат. Просто вметвам.
Пробвали ли сте да смените памперс на възрастен, да почиствате рани от залежаване, да давате вода на лежащ наполовина парализиран човек, без да се задави и други подобни?
Съчувствам му на човека. Можел е да си вземе шапката и да иде в чужбина да работи, разбира се, като зареже близките, но е хубаво, че не го е направил.
Явно не е човек без качества, но е без пари. Ама тя и авторката също.
Могат да си направят детенце и да си го изгледат, разбира се, просто трябва да си направят някакъв финансов план, и желание да има. Но ще се наложи и двамата да се включат в режим повече работа и пестене, защото не ми се струва, че човекът е амбициран да се справи сам.
Пък може да си търси и по-заможен авторката, ама какъв и кога ще намери, кой да знае.
Не съм съгласна , на доста хора се е налагало да гледат болен роднина. дори едно време не се плащаше заплата. На някои хора им се налага и да работят и да гледат роднина. Не искам да влизам в полемика, но някои хора така вегитират покрай болен роднина. А точно този да се размърда , камо ли да замине в чужбина не вярвам. Аз качества дотук не видях, само извинения за тежка съдба едва ли не.

# 93
Ако щете, в сайт за подаряване да влезе, все ще изскочи някое легло или разтегателен диван за подаряване.
Инициатива няма.
То пък и какъв нет с тоя ваучер.

# 94
  • Сф
Много го ожалихте тоя човек-" Ако станело бебе щели да съберат", това от първи пост. После като станало- бил се забавлявал. Как по точно я кани в къщата, като е и на брат му, каква сигурност и предлага.За брак пък дума не е ставало, напротив- "не бил свикнал с жена да живее". Утре може и да я пъди, така както уж днес  я кани. Авторката се е вкопчила в това бебе и изобщо не вижда червените лампи. Той ваучер не и купува, памперси ли ще.
Какво казва и какво върши са две различни неща. Ходи там с по някои "сладкиши и цвете" да се отчете за секса и нищо повече като отношение и сериозни намерения. Направо обидно.Това са хора по на 40+ все пак, дайте малко по сериозно и от двете страни.

# 95
Ако бях на минимална заплата, в средата на месеца щях да съм без пари и да минавам на хляб и сол. Отде купуват мебели, памперси и др., не знам. Че и е лошо качеството "пестелив". А как иначе с толкова пари? Абе не знам...
И него го разбирам, че няма откъде да извади и да й удовлетвори исканията, и нея, че иска бебе. Трудна работа.

# 96
Их, бре!!! Значи по-бедните хора нямат право на семейство!!! Ако не си директор или минимум общински съветник,  няма да създаваш деца, щото ще са обречени.... В малките градове много хора живеят скромно. Всичко може да се направи,  ако има желание.  Може да не е най-модерното или новото, но да се живее прилично. Тук по-скоро липсва желанието на мъжа.

Първия коментар който видях, не съм задълбавал в другите.
Проблема на въпросния мъж не е в това, че е беден. Проблема му е, че той се е примирил с това, живее си добре с това което има и не иска да си нарушава рахата със семейство и дете. Т.е. не ще да си размърда задника и да си даде зор да изкарва повече за бъдещето си семейство. Каузата е изгубена за мен, на тези години няма никакъв шанс да го промени, просто съм се сблъсквал с такива хора, работили са при мен такива и съм наясно.
Иначе бедността не е грях, както е казано гъз знае 2 и 200. Да не говорим как от нашите мургави братя как гледат по 8-9 деца в една кирпичена или найлонова барака на социални помощи. Но както казах в конкретната ситуация не е това проблема.

# 97
Човека няма никакъв интерес нито от бебе нито от авторката.
Щом на 43 му е рано,не знам кого ще му е време.
Като искате дете родете си от донор и не си усложнявайте живота.пък не се знае,по-нататък може да срещнете свестен мъж.

# 98
За голяма изненада светът е пълен с хора като авторката и мъжа - с ниски доходи. Той не е инициативен, но може да е решил, че това му е достатъчно и е окей с живота си. Тя също - не се различава от неговото материално положение.
Разбирам, че тук пишат хора, които още на ранна възраст са усетили порив да имат семейство и деца, работили са, за да осъществят мечтата си. Но все пак има и други, на които това не им е номер едно като цел и това не ги прави нещастни. Та въпросният "голтак" вероятно е от тях. Казал е на авторката, че дете не му е важно в момента. Това, че не иска да сбъдва мечтата й, не го прави лош човек.

# 99
Казал е на авторката, че дете не му е важно в момента. Това, че не иска да сбъдва мечтата й, не го прави лош човек.

Разбира се. Прави го само лош избор за жена, на която времето за дете изтича и която много иска дете. Нищо друго.

# 100
Дано пред авторката да са се наредили много опции за избор с иициативни, имотни, перспективни бъдещи татковци, щото, ако последва преобладаващия уклон, трябва да го остави този, настоящия.

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 15:54 от luna

# 101
Тя трябва да си реши дилемата - лош мъж за семейство или оставане без дете. Ние не сме в нейните обувки и само си чешем езиците (клавиатурите).

# 102
Само да вметна, че има един деликатен аспект... ако един мъж има много голямо желание да има деца, какъв е шанса да избере да работи по въпроса с 40-годишна жена с репродуктивни проблеми?
Много напиращите за бебе може би ще я отхвърлят, още като видят възрастта й (например в сайт за запознанства).
Ако тръгне пък някой да се опознават, тя ще му сподели, че има някакви проблеми, и той както и без това знае, че 40-годишните не са най-плодовитите и с тази информация, съвсем ще увяхне.
Та с големите фенове на бебетата не знам как ще стане. Трябва да е някой, който не е чак толкова решен да има деца, за да поеме риска да няма.

# 103
Добре де, кое му е толкова лошото?
Авторката е на 40, той на 43. И двамата не са били семейни. Работят на едно място. Заплатите им са сходни.
Той се е грижел за болна майка и сестра години. Изгубил е най-близките си..
Къщата! Че тя не е негова само! Живее в нея.
Как да влага ..Първо трябва да уреди с  брат си.

Още ми е странно с тази спермограма. Ако авторката има гинекологични проблеми и на тези години ей така за кратко време се случва бременност, значи има "живо и пъргаво семе"

Проблем виждам в това, че не могат да разговарят и да си задават директни въпроси.. Иначе ако има взаимност не виждам проблем..
Авторката има жилеще! Не е задължително всички да живеят в лукс..

# 104
"Лош мъж" - "добър мъж", във всяка глава, мъдрила по темата, са имагинерни понятия натоварени с различни граници, смисли и величини. А реалността не е точно такава. Не мъжът само, ами и ти, жената, сте в нещо недотам перфектни, в друго долу-горе, средна хубост, пък за нещо много хубаво чак - малко го достигат...
  В тая тема няма само един мъж, има и една жена  - на сходна възраст са, не млади, с еднакви доходи т.е. възможности и най-вероятно със същия тип познати, по-вероятно е до тази възраст да са научили какво искат и с какво могат да се примирят, за да имат нещо желано насреща.
Разговор между двамата би осветлил кой от тях докъде може да стигне. Бременност щом се е получила спонтанно, значи пак може в най-скоро време.
А смисъла!? Него всеки си го намира сам.

Общи условия

Активация на акаунт