Има ли смисъл?

• 12 046
  • 258
  •   1
Отговори
# 225
Е, те се оказа, че работят по въпроса.
Пък... божа работа е оттам нататък.

# 226
  • София
Бе що лаем по брата? Темата е съвсем друга.

В ролята на злодеят, някой трябва да обере парсата за житейските неволи на двамата ни герои.

# 227
И аз се присъединявам за донора в преносен смисъл.

Така описана, ситуацията ме кара да смятам, че шанса случаен пич на 40 за секс да поеме отговорност за детето е по-голям от това този господин да го направи след 1 годишна връзка.
На мен ми е любопитно да науча защо авторката до сега не е създала семейство.

# 228
И аз се присъединявам за донора в преносен смисъл.

Така описана, ситуацията ме кара да смятам, че шанса случаен пич на 40 за секс да поеме отговорност за детето е по-голям от това този господин да го направи след 1 годишна връзка.
На мен ми е любопитно да науча защо авторката до сега не е създала семейство.

Това е много тъп въпрос. Не допускате ли, че понякога хората просто не срещат голямата любов, с която да създадат семейство, а докато са още млади не им се прежалва само заради "какво ще кажат хората"? Не всеки несемеен на 40 години е някакъв ненормалник.

# 229
  • Сф
Не е много тъп въпроса. Заради разказаното от нея, допускам че много е избирала и все кусури е намирала. От типа-"всички слушат чалга " и допълвам - не стават заради това. Но при положение, че е взимала 2000 в малък град, можело е да тръгне към големия град.Не знам какво я е задържало в малкото населено место, като очевидно избора не е голям. Човек като иска, не стои на едно място да чака Михаля, а действа. Тя и с този пише, че са и станали едва ли не случайно нещата, не е очаквала. Значи, хем неинициативна, хем с претенции- лоша комбинация.

# 230
  • София
С това отглеждане на роднини - не е поживял като хората. Това се отразява и на характера, той вече е на средна възраст психически. ...
Той и физически отвсякъде си е на средна възраст, както и авторката. "Средна възраст" не е нещо обидно. Wink
Не е, разбира се, обаче в тукашните теми 40 са новите 30.
Има хора, които точно тогава го удрят на живот, независимо във връзка/брак или сами - често едно голямо дете, което не иска особени грижи, освен финансови. Simple Smile
 Познавам хора на тези години, за които не би употребила "средна възраст".
Страшно клише е, но има истина - възрастта е състояние на духа ( и хормони, разбира се)

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 11:20 от Cuckoo

# 231
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Не е много тъп въпроса. Заради разказаното от нея, допускам че много е избирала и все кусури е намирала. От типа-"всички слушат чалга " и допълвам - не стават заради това. Но при положение, че е взимала 2000 в малък град, можело е да тръгне към големия град.Не знам какво я е задържало в малкото населено место, като очевидно избора не е голям. Човек като иска, не стои на едно място да чака Михаля, а действа. Тя и с този пише, че са и станали едва ли не случайно нещата, не е очаквала. Значи, хем неинициативна, хем с претенции- лоша комбинация.
  Малко в страни, но трябва ли да се хвърляме на врата на първия срещнат? Не е толкова лесно да срещнеш човек, който да ти пасне и сексуално, и емоционално, пък и да ви е добре да живеете заедно. Щото то компромиси, компромиси, и накрая се оказва, че единия е прецакан, преглъща и отстъпва, защото другия просто си е "такъв".

# 232
40 годишна, имала е едни минимум 20 години да срещне подходящ мъж. Сега на 40 планове за първо дете, някак трудно ми се струва.

# 233
40 годишна, имала е едни минимум 20 години да срещне подходящ мъж. Сега на 40 планове за първо дете, някак трудно ми се струва.
Грубо! Може да е срещала някой, който уж е бил подходящ, да са опитвали, но да не са им се получили нещата. Не сме една или две тия, които на 40+ сме си още с планове за първо дете. Не всяка прихваща лесно и задържа бременностите, някои се мъчим ин витро с години.

# 234
Имала, ама не е срещнала. Да си посипе главата с пепел ли?!?

# 235
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
А колко са на 40, разведени, и си гледат детето/децата от "подходящия"... Само казвам.

# 236
  • Сф
Ако всички бяха забременели от правилния мъж, нямаше да има разводи. Въпрос на приоритети. То и на 50 може да срещнеш правилния, ама...да се сетиш тогава за деца и тогава да ти станат приоритет..
Проблемното забременяване пък няма общо , защото предполага че се правят опити и причината е друга, а не човека отсреща или липсата на такъв  изобщо. А в конкретния случай , станало случайно, не  е очаквала авторката. Е  на прибежките на някой ли разчита човек , който бърза и иска деца? За Бога,  та те дори не могат да се разберат от година и кусур да заживеят заедно! И това е правилният човек според вас, който е чакала 20 години...добреееее

# 237
Жената едва ли има нужда да й се набива канчето защо е чакала досега.

# 238
  • Сф
Жената едва ли има нужда да й се набива канчето защо е чакала досега.
Не да и се набива канчето е целта, а да действа! Не винаги може да се носят две дини под една мишница.

# 239
Да действа занапред е ясно. Но какво и защо не е направила досега, е излишно да се коментира.
Ако толкова иска дете, да е готова да си го гледа сама. Този господин за мен не става. Може да излезе и добър баща, но за съжителство май ще е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт