Отговори
# 450

Аз пък се радвам, че Селин намери снимките в плика/не видяхме всъщност дали е затворен, защото прекъсна точно там видеото, доколкото си спомням/.
И ще кажа защо: Гадно е, когато собствената ти игра се обръща срещу теб.
Имаше предположение, че тя е авторът. Ако е така - остава й извода, че Серкан въобще не се засяга от подобна връзка. В най-добрия случай е безразличен.
Ако са изпратени от друг - значи Серкан ще ги получи по един или друг начин. Ако не сега - по-късно.
Да видим как ще се върти Селин като обран циганин. /Това е народна поговорка, мисля, че тук политкоректност е неприложима. / Stuck Out Tongue Winking Eye

# 451
  • София
Пеперудке, да те поправя за целувката - съвсем както трябва си беше. Право в устните я целува нашият!

И то е отворил неговите като паток, жаден за чужди устни. Отвсякъде ги обгръща! Да не пропусне да навлажни някоя част. 😅

И за финал е оставил долната устна... страст ли бе да я опишеш!

И според мен тази целувка ще бъде във фантазиите на Серкан бей. Много му се иска, ама още не му стиска. Wink

# 452
Цитат
Да видим как ще се върти Селин като обран циганин. /Това е народна поговорка, мисля, че тук политкоректност е неприложима. /
Мари, https://www.bgjargon.com/word/meaning/%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D … D0%B5%D0%B8%D0%BD Blush
Според мен, целувката си е истинска. Дано не греша.

# 453
  • Бургас
Благодаря, момичета, за коментарите! Благодаря на Али и Алекс!
Не съм очарована от епизода. Това го пиша сега, в 23,49 събота! Утре, след руските субки, може да мисля друго. Много ме напрегнаха Енгин и Пърл и АСА. Много и ненужно. Явно са пълнеж, но некачествен....

Серкан реши да действа решително и рисковано и да опита и целувката на Еда в желанието да си спомни, но мисля, че не успя, а само си представи. Сигурно им звъннаха за задържането на Айфер и Айдън.
Селин намери плика и може би наистина беше отварян, но едва ли от Серкан. Може би Ердем е полюбопитствал...

Лека!

# 454
  • Кърджали
Според мен Джерен му е казала ( видя се как промени физиономията си когато Мело каза "Намекна ти нешо за любовнк игри ли".) Но Серкан, който по принцип ск е недоверчив може би изпитва съмнение дали Еда не е заоочнала да изпитва нешо към Дениз (все пак след всипко което ѝ припини има зашо да изпитва съмнение).
Друго ми прави впечатление - Серкан започва да говори повече с Енгин за чувствата си и за Еда. Което за мен е знак, че запопва да осъзнава че е разума му отново е пратен в девета глуха, а сърцето му излиза на повърхността (с две думи - разбира пе е влюбен). И предният път оърво на Енгин призна че е влюбен в Еда...
. Любимият ми момент в тази серия е как затвпри телефона на Еда и мърморенето мй след това " идиот Дениз"

# 455
  • София
Лека нощ, момичета! 🌙

Би трябвало и тези без Инста профил да го отворят, защото е пъблик видео > https://www.instagram.com/p/CLzS_nyp71k/?igshid=1fhfdh4j0r3im

# 456
Цитат
Да видим как ще се върти Селин като обран циганин. /Това е народна поговорка, мисля, че тук политкоректност е неприложима. /
Мари, https://www.bgjargon.com/word/meaning/%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D … D0%B5%D0%B8%D0%BD Blush
Според мен, целувката си е истинска. Дано не греша.
Скрит текст:
Всъщност поговорката е, че се "върти като гановчия". Но тази дума има регионална диалектна употреба в по-далечното минало, в Северна България, Велкотърновски район. Гановчия всъщност е калайджия . Когато се калайдисват медните съдове пада голямо въртене около тях. И понеже гановчиите са цигани, оттам идва този израз. Разбира се, съм съгласна, че това, което си изпратила като лайк е общоизвестният израз.
Благодаря, права си.

# 457
# 458
Възможно е, ако Джерен е казала на Серкан за играта на Еда с Дениз... целувката да е тест - да види как Еда ще реагира - дали ще отвърне на целувката му, дали ще му удари шамар, дали ще се ядоса...

Той изглежда може би е обещал на Джерен да не казва и може би ще наблюдава Еда, ще се прави на безразличен. Което ще накара Еда да поиска да се откаже...
Ама Дениз няма да я остави, защото за Дениз това не е игра.

А изказването на Серкан в разговора с Енгин - че се чуди връзката истинска ли е или не, по някакъв начин ми напомни на раздразнението на Серкан от еп. 7 - когато Еда организира вечеря на Серкан и Селин на рождения ден на Серкан. Тогава Серкан - пак беше раздразнен и ядосан, коментира, че разбира, защо Еда организира вечеря между него и Селин на рождения му ден, но му се струваше прекалено.
Сега пак е раздразнен, ако Джерен му е казала, че е игра , той ще разбира защо Еда и Дениз правят или казват това и онова... но ще му се стори прекалено - И затова така ядосано се чуди тази връзка истина ли е или лъжа.

* Джерен , ако е казала истината на Серкан е, за да провали плана на Еда. Джерен беше изпушила тотално. Казала си е, щом аз няма да съм щастлива - и Еда няма да е.
Селин намери снимките, мисли си, че Еда ги дава на Серкан, но Серкан няма да ги види, Селин ще се озлоби още повече и ще направи някакъв гаф с проекта на Еда. Еда нещо коментира пред момичета, че от Селин очаква всичко.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 00:43 от kukli4ka456

# 459
Благодаря на Алекс и Али за преводите! Лека нощ!До утре.

# 460
Сигурно, докато си напиша комантара ще се появят 100 други мнения, но по традиция да се изкажа Sunglasses

Първата част на серията ми хареса много, но от един момент нататък вече действието ми се стори мудно, вкараха повечко пълнеж, а аз си чаках целувката Kissing Face Да кажем, че средноаритметично ми впечатление е, че епизодът беше добър, въпреки че имам много забележки.

В бараката Селин я показаха като пълна истеричка. Какъв беше смисъла да вика Серкан навън, когато се чуваше всичко, което си говорят. Серкан пък го изкараха пълен ръб - изобщо не тръгна след нея, когато се фръцна, а преди това обясняваше на Еда, че е много страшно навън и не могат да се приберат. Доста натъкмяват нещата, според нуждите на сценария, но демонстрират последователност нулева.

Състезанието бързи и яростни се появи от нищото. Можеби, за да видим, че Еда е сменила вуйчето. Ок, BMW е колата и ние изобщо няма да си помислим, че марката е избрана покрай рекламите на Керем Stuck Out Tongue Winking Eye

Селин май е най-редовният посетител в кафенето на Дениз, освен нея и момичетата, други клиенти още не сме видели. Пардон, имаше една заблудена семейна двойка. Веднъж Nerd

По едно време, гледайки се притесних за един епизод Ердем в колко врати може да се блъсне. Слава Богу, видях само две, но може и повече да са били. Просто след първия час престанах да гледам сцените с него... Сега като се замисля, предвид поведението на останалите герои, да не са сменили името на сериала ни на "Блъсни се във вратата ми" Stuck Out Tongue

Прехвърлянето на акциите на Селин така и не разбрах защо беше. Ако някой има идея, ще му бъда благодарна да разясни за всички, които не могат да схванат поредният изумителен ход на Серкан 3.0

Най-интересната част се очертава със снимките - кой ги е направил и кой ще ги види в следващия епизод?

Този път освен АА (Токио правилно ги беше определил като Телма и Луиз), успяха и Сейфи да съсипят. Алиджан много преиграваше.

Много ми хареса включването на Енгин, че Серкан трябва да реши Селин ли, Еда ли, но не и да ги мъчи - браво Heart

Как порасна бретнът на Джерен с боядисване няма да питам, че ще прозвучи като заяждане вече Smiling Imp Но действително ми е интересно Kissing Smiling Eyes

Не ми хареса как Дениз унижи Джерен. Явно трябва да го намразим вече сериозно, но действията му спрямо Еда не са ми никак убедителни. Не го виждам да я налазва много. На какво разчита тогава, че ще я прилъже, като вижда, че тя си страда за Серкан Rolling Eyes

И за ужас на всички, които не харесват "Ранобудната птичка", ще напиша няколко неща, които си мисля от доста време, само че се въздържах да ги споделя, защото по принцип не харесвам сравненията (понеже знаем, че всяко цвете е хубаво по свой начин Wink ) Обаче виждайки в рекламите Музо и Джейджей като двойка (цели две години след края на сериала!) и боксовата сцена от фрага, ами не мога да се сдържа. Пък вие не ме бийте много после Relaxed

В Птичката ужасно много се дразнех на амнезията и как прецакаха историята във втория сезон. Сега прявят същото с "Почукай на вратата ми", но като се замисля има и някои съществени разлики:

- Едно е да получиш амнезия в автомобилна катастрофа (между другото една от най-силните сцени в сериала), а друго е да се е случило нещо със самолета ти (още повече в деня на сватбата ти), но какво и как точно - да се замете изцяло под сценарийния килим. Добре това ще го преглътнем, ноооо

- Защо в единия сериал всички герои обединиха сили, за да съберат главните, а в другия повечето приятели се държат на разстояние, все едно никога не са били за любовта на двамата?

- Също така Джан не можеше да си спомни Санем, но не я унижаваше, докато Серкан съзнателно или не, толкова пъти направи Еда на бъз и коприва. В интерес на истината и нея също не мога да я разбера на моменти...

- В Птичката любовта на главните беше описана в книгата на Санем, което беше свързано с голямата ѝ мечта да стане успешна писателка. Т.е. бяха вплели доста по-умело амнезията със символите и идеите от самото начало на сериала и когато Санем се умори да пресъздава моментите, които бяха изживели, с надеждата, че Джан ще си ги спомни, накря просто му връчи книгата, за да прочете за тази легендарна любов и той не бързаше да я приключи, а през това време се влюби повторно. В нашия сериал амнезията няма никаква връзка с нищо до момента. Дори нямаме посещение при лекар (този на Селин не го броя), за да видим, че хипохондрикът Болат от началото на сериала полага грижи за здравето си, а ужким е преживят страшна травма... Да не говорим, че Еда още не си е завърила образованието, което беше един от водещите мотиви за всичко в началото на сериала Thinking

- Също така, Джан не можеше да си спомни, защото беше наранил Санем до степен тя да влезне в клиника и докторът му обясни, че това може да е защитен механизъм на мозъка му - да не иска да си върне дълбоко травматични спомени... Тук ни пробутват версията, че мозъкът не помни, но сърцето помни... ами, не ми е никак убедително показано.

Разбира се, има време да се поправят част от щетите, които нанесоха на сериала, но нивото от първите епизоди е безвъзвратно изгубено. Дано всичко си има някакво логично обяснение, просто да не сме стигнали още до него, защото след катастрофата много компромиси вкараха.

# 461
Не знам за предницата му, но отзад запопва да прилича на качулат гълъб и е време да влезе в релси, за да не взимам ножици като отиваме с Икаруса.

Аз вярвам, че щом умението му да забелязва детайлите си е там, то той е видял тези сълзи в очите на Еда, докато му обяснява колко НЕ го обича, колко Е щастлива с козлето и всичко, което му/си наговориха. При появата на Дениз, никой от тях не трепна по начин, който да показва притеснение, а точно обратното - разочаровани бяха, че ги прекъснаха. Нищо, че не си говореха хубави думи.

(Тук беше подходящ момент да й изпее интернационалният химн на Веско Маринов - Страшно си красива, сърцето ми се свива... Ама от де акъл 😒)

Кате, ооо да, Демет там е топа на топовете си от към визия и всичко. На мен за това в началото на ДЕК ми беше трудно да я гледам, но в сцената с катастрофата е... Евала.

# 462
Аз не мога да повярвам, че в такава сериозна фирма плик с документи стои на бюрото на Серкан цял ден и Серкан, който уж е работохолик не го видя, та трябваше, Мелек да го забере, защото Серкан си тръгна по-рано от работа.
И още по-чудното е че и на следващият ден явно няма да го види.... а Селин ще е тази, която ще го види.

Айде оня плик покрай сватбата.... Серкан беше бойкотирал работата, влюбен и развълнуван за сватбата - беше престанал да се интересува от работата и дори не искаше да става дума за това.

И сега такъв разсеян.

Чудя се кой ще е зад снимките Ефе, Алптекин, бабата или някой друг... Надявам се скоро да разберем, а не да чакаме 20 епизода както чакахме появата на бабата.

* това на Ердем с блъскането във вратите надявам се е метафора на неговия любовен живот - нито Фифи, нито който и да е е отворил вратата на сърцето си за него.

# 463
  • Кърджали
Действието с акциите Серкан го обясни така. Преглеждайки документите от последнста една година видял пе Селкн мй е прехвърлила последните си 5 процента ( няма идея защо). И понеже нейният баща и неговият са основатели на холдинга смятал че е правилнш тези акции да се върнат при нея. (пак наплмням не знае каквп се е случвало, не помни че и по принцип искаше да вземв акциите на Селин по едно времв оше дойатш бяха 50 процвнта нейнитв. Не помни и какви ги свърши Селин). Един вид лоялност. За която после ще съжалява, ама сам си е виновен.

Скрит текст:
Серкан :Ердем, Селин дойде ли? Добре, сшед малко ще ти изпратя един номер. Предай го на г-нЕнгин, ще Ню уреди всичко от коетп се нуждае г-жа Пъръл. Добре, Ердем, не прекалявай. Ще опитам още веднъж
Еда:На кого се обаждаш?
Серкан : Не разбирам зашо ѝ е изключен телефона. Обаждам се на Селин.
Еда: Не вдига ли?
Серкан :Не, не вдига.
Еда :Пак ѝ се обади.
Серкан :Защо да ѝ се обаждам пак.
Еда :Обади ѝ се пак.
Серкан : Еда, какво си притеснила за нея.
Еда:Може да ѝ се случило нещо. Може да си е ударила главата отново, да е паднала, да се е изгубила... Не не, на лошите не им става нищо.
Серкан :Какво
Еда:Акулитр първо обикалят около жертвата си
Серкан :Еда, какво бръшолевиш. Какво общо? Какви акули?
Еда:Не можеш да направиш връзката...
Серкан :Ще се съсредоточиш ли върху работата си. В работата ти няма нишо свързано с акулите.
Еда:Казах ти нали, на лошите нищо не им става.
Селин :Добър ден. Мили, извинявай, не те предупредих. Закарах колата на сервиз
Серкан :Добре, но защо ти е не вдигаш телвфона.
Селин :Трябвало да остане една седмица, коката, сервиза, извинявай.
Серкан :Добре, нв се трввожи. Ще тк уредим кола.
Селин :Благодаря, много си мил
Серкан 'За нищо
Селин :А аз ти донесох шоколад.
Серкан :От любимият ми. Знаеш, не ям много шококад, но този ми е любим.
Селин :и на теб ти взех. С резене.Имаш нужда тия дни.
Еда :А, тия дни си много мила. При всяка хапка, всеки оът като гризна ще си мисля за теб.
Селин :добър апетит. Ще поръпам кафв, искаш ли
Серкан :Моля
Еда :Ти направо се настаняваш тука. Защото тк си имаше стая..
Серкан:Еда, Еда, Еда...
Еда:Добре де. Вие си пийте кафето тогава, а катпмае изпразни стаята ше дойда.
Мело:Може ли да  се плашиш от собствената аларма, може (тук не съм сигурна в превода)
Джерен :ти си способна да се плашиш
Еда : Понякога си мисля че съм много жестока, но после се отказвам. Като видя физиономията на Селин. Нормално ли е?
Мело:Изобщо не прекаляваш. Дори кма нешо повече. Според мен прави струва, но тя развали проекта в Кемербургаз
Джерен:Глупости. Прекалявате вепв, не рсзбирате ли
Еда:Всипко очаквам от нея
Мело :И аз
Мело :Хоп троп хоп троп
Еда: Отивам в стаята, имам много работа
Еда:Много лошо мирише тук, няма свеж въздух
Серкан :Не усешам нишо
Еда :Ти не разбираш. Мирише на лошотия. Селин беше тук, затова. Ааа, Дениз се е обадил. Да, скъпи. Запопнал си да планираш ли. И аз теб. Добре, разбира се, ше го питам. Секунда. Дениз иска да планира медения нк месец, та..
Серкан :На мен лк говориш
Еда ;Да
Серкан :Пардон
Еда:Иска да планира медения ни месец, та да не съвпадне с вашите дати, нали все някой трябва да е тук.  За кога го мислите
Серкан :Не се трввожете, ние ще се ожению преди вас.
Еда:Миличък, шели да се оженят преди нас, та колкотл искаш удължавай юедения ни месец, избери дати които ти харесват. Добре, добре.Такова...Разглеждам снимките на местата, и аз имам няколко предложения, ше ти ги изпратя. Разбира се, че искам и ти да гк харесаш.
Серкан :Може ли да кажа нещо на Дениз?
Еда :Скъпи, секунда
Серкан :Работим.
Еда :Какво правил, да затваряш така на гаджето ми?
Серкан :Затварям на  гаджего ти? Да, ше затварям. Зашото сме в офиса. В офиса работим. Нещо, което ти не правиш. Да работиш.Затова малко да поработим. Аз от месеци седя тук к ме аъм те видял да работиш. Ако искаш да гояорил с гаджето си, има много хубави места. Нали пейзажа ти е интересен, намери място с градинка и там говори.
Еда :Разсейвам ли те?
Серкан :Когато говориш с гаджето ск безсмислени неша, кокто нямат обшо с работата, а ти правиш всичко друго освен да работиш, като например да си взимаш кафе, да, разсейваш ме , защото аз се опитвам да работя. Аз работя, виждаш ли това, това са документи.
Еда :Преча ти значи
Серкан :Да, Еда, опитвам се да работя. Работя тук. Опитвам се да работя.
Еда :Нямаше нужда от толкова приказки, просто кажи че ревнуваш
Серкан :Не ревнувам.
Еда :Тогав повече няма да говоря.
Серкан :Това е хубава идея
Еда:Ама ше се затъжиш
Серкан:Няма да разберем ако не опитаме.
Еда :Вече сме го опитвали, ама как дае. Ще си взема кафе
Серкан :Защо ли не съю изненадан. Не съм изненадан. Вземи си кафе. Направо да преместим офиса в билярдната зала.
Еда :Какво да правя, това ми е работата. Тогава ти... Юще тк кажа нещо. Почервеня от ревност.
Серкан :Не ревнувах. Не ревнувах. Смотан Дениз. Лейля!
Еда:Лейля е болна.
Серкан :Добре...млъкни.. Къде ми е телефона? Джерен ще дойдеш ли в кабинета ми. Моля те, доведи и Мелтем или както се казваше. Добрв, благодаря. А, да, добре. Имам нужда от помощта ви.
Джерен :Разбира се
Мело:Какво? Какво стана? С Еда ли стана нещо?
Серкан :Не не станало нищо с Еда.Сега, от къде да започна... Ще седнеш ли...
Мело:Да седна
Серкан :Така.

Скрит текст:
Серкан :Еда.. Какво става?
Еда :Какво?
Серкан :Добре ли си?
Еда :Добре съм
Серкан :Личи
Еда :Какво, добре съм...
 Серкан :Вие.. Не ви разбирам. Не издържате без да се скарате.
 Еда :Да се караме ли?
Серкан :Аха
Еда:С твоята бивша приятелка нямам и намерение да се карам. Ако иска, тя да опита да се кара. Ще полудея
Серкан :Наистина, интересно как съм се влюбил в теб?
Еда :Няма да ти казвам всичко аз. Нешо открий и сам.
Серкан :Откривам
Еда :Любовта е забранена. Любовта е забранена в офиса. А ти буташ любовта си в офиса. Давайки акции на приятелката си.
Серкан :Аз наложих това правило. А нарипаш приятелката ми жената за която шв се женя
Еда :Пожелавам ви щастие. Да се удавите в щастието си
Серкан :Амин
Еда :Тръгвам
Серкан :Къде?
Еда :Не те интересува
Еда:Пардон, изпуснали сте това?
Куриер :Много благодаря
Еда :За нищо
Някой си Х:Не, по-рано е подготвил документите. Предваритвлно е мислил да ѝ даде тези 5 процента
Куриер:Имам доставка
Ердем :Тоест?
Х:Селин вече ти е шеф
Ердем :Боже Боже. Лесно ли е това. С 5 процента акции шеф ли се става
Х:Ами да, все пак толкова години е работила
Куриер:Ще мк обърнете ли внимание
Х:Е, как ще я нарипаш сега, г-це Селин ли
Ердем :Мамут ли да я наричам?Но Селин ли, г-ца Селин ли.
Куриер: Оставям това тук тихо и все едно не съм идвал

Скрит текст:
Еда:Серкан Болат
Серкан :Еда Йълдъз
Еда :Не трябваше да ми го правиш това
Серкан :А, и ми се перчиш. Добре
Еда :Какво стана, не ти ли харвса да изоставаш?
Серкан :Всеки да си знае мясрото, г-це Еда
Еда :Добре. Явно оше не ме познаваш
Серкан :Какво правиш? Какво си мислиш че правиш
Еда :Ти каквш си мислиш че правиш. От куде си взе книжката?
Серкан :Не намерих селото, къдетл са ти далк книжка, та ходих на курс.
Еда :Личи, че си проспал курса.
Серкан :Какъв инат си, защо се захващаш да се състезаваш с мен
Еда :Аз ли? Ти се състезаваш с мен. Пилудя че те изпреварих и сега не мв оставяш
Серкан : Не се състезавам с теб
Еда :Довиждане, Серкан Болат, Довиждане

Оф тоя оът много разбъркано гк превеждам...

# 464
  • София
super_katia, права си за всичко написано! Аз вече съм споделяла многократно в темата, че за мен сериала загуби голяма част от автентичността, очарованието и магията си някъде след 22/23 епизод! Много очебийно стана объркването на сценаристите със стари/нови герои, вкарваха едни, вадиха други, замитаха (както ти се изрази) много действия/думи без проследяването им, а за фрапантните, буквално бодящи очите грешки вече дори нямам желание да пиша! Само един пример от последния 33 еп. - в първата сцена ни показват ръце в ръкавици, които държат снимки, които биват поставени в плик и насочват вниманието ни към запечатването на плика; втората сцена е когато Еда излизайки от офиса се сблъсква с куриера, който изпуска плика и тя му го подава, като при това движение се вижда ясно, че плика е отворен; трета сцена ни показва пликът "пътешественик" оставен на бюрото на Серкан и Селин го намира отворен! Flowers Hibiscus

Онагледяване на написаното със снимки в спойлер:
Скрит текст:

Колкото до сравнението с един друг сериал ще споделя само, че сцената с автомобилната катастрофа беше наистина невероятно замислена, изиграна и снимана! В нашия сериал след самолетната катастрофа (която нито видяхме, нито разбрахме нещо конкретно за нея) моите очаквания бяха за развитие на действието между главните герои подобно или дори по-оригинално, по интригуващо, по-достоверно от това в РП! Но за съжаление вече четири епизода гледаме как Серкан нагрубява Еда, как тя му отвръща в подобен стил и как двамата си правят на инат! В РП изпадналият в амнезия главен герой не си позволи нито една груба дума, докато в ПНВ сценаристите превърнаха героя Серкан в един напълно различен, груб, невнимателен, невъзпитан, нелюбезен и бих казала арогантен мъж! Аз не харесвам този променен Серкан, затова разбирам и споделям общото недоволство на феновете по света! Sunglasses

Спокойни сънища! Nature First Quarter Moon With Face

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 05:28 от nrgmama

Общи условия

Активация на акаунт