Отговори
# 480
  • София
Това не е хейтърски пост! Умишлено започвам така. Simple Smile Знаете колко позитивна и енергична е моята особа. Аз съм тази, която раздава розови очила, а при по-сериозна нужда от позитивизъм и щастие раздавам и розови хапчета. Wink Ето защо постът ми не цели да обиди никого и се надявам да не прозвучи негативно. Обичам сериала. Обичам го заради идеята, заради героите, заради целия екип, стоящ зад този проект. Но... нека бъдем честни - от няколко епизода насам не се случва нищо. Тъпчем си на едно място. Повтаря се същото, което се случи след “любимото ни” “битти” - сценаристите яко са зациклили и гледаме едно и също. Сцени пълнеж, нашите са като куче и котка, присъствие има в офиса, в дома на Еда, в дома на Серкан и имаме сцени на някакво ново място - курорт, ресторант, сред природата, пиано бар и прочее. Обаче знаете ли какво - обожавам този каст, начело с Ханде и Керем. Не знам кога ще ги видя двамата отново в общ проект, затова, само заради тях, искам сериалът да продължи, колкото се може повече. Въобще не ме интересува какво ще надробят сценаристите. Мога да гледам Еда и Серкан до безкрай. А аз съм мнооого капризна на тема кино, защото имам претенции да разбирам от такова. Ако ви дам списък със сериалите и филмите, които по принцип гледам, ще разберете за какво ви говоря. Така че правете си сметка колко са ми влезли под кожата тези двамата, щом си затварям очите за всички небивалици в сценария. Simple Smile  Heart За финал няма да мисля. Нито решението на Фокс какво ще е. Съвсем скоро ще разберем. Едно ще ви кажа - сигурна съм, че рейтингът не се дължи на това, което обсъждаме тук. Турската аудитория не е забелязала и половината от пропуските, които ние виждаме. Просто не й се гледа романтична комедия. That is. Wink

Редактирам се, за да добавя нещо, което пропуснах да напиша - в интерес на истината от три епизода насам фраговете са по-добри от серията. Това също е проблем. С фраговете вдигат очакванията на феновете, а после получаваме едно голямо нищо. Затова и масово феновете на сериала недоволстват. Аз просто приех, че толкова си могат сценаристите, по-нагоре обясних причините, заради които продължавам да гледам. Все още има сцени, които ме усмихват и гледам с интерес, разбира се. Но като цяло качеството на сценария е лошо. Това не мога да го отрека. Яд ме хваща за всички талантливи хора, които са събрали. Все пак не искам да се изпълвам с негативни мисли, затова се опитвам да намеря положителното във всяка ситуация - тук е, че колкото повече време продължава сериалът, толкова повече време ще се радвам на страхотната химия между Ханде и Керем и на щуротиите на екипа. 🤘🏼

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 10:19 от Бърборанка с розови очила

# 481
Добро утро мили момичета! Изгледах епизода отново.
Със смесени чувсва съм и аз. Много Пърл, Айдан, Айфер, даже прекалено много.
Серкан и Еда - привличане,търсене, всеки един от тях ревнува другия. Много залагах на целувката на края като признак на осъзнаване на Серкан. Но наистина може би е във фантазиите на Серкан. Съдя по фрага. Май дълго продължи амнезията.
Селин няма да остави лесно Серкан. Ще извърши още гадурии.Болна жена. Серкан е прекалено търпелив с нея. Как сценаристите ще я разкарат не знам? Тя се е впила в Серкан.
Серкан трябва да осъзнае любовта си към Еда, необходимостта от нея, за да я изгони Селин категорично.
Много жалко че пада рейтинга. Сценаристите трябва нещо да направят, защото сериала ще ,,загине" безславно.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 10:03 от FBID1679618279013166

# 482
Сигурно ли е, че утре ще обявят кога започва Войници? Момичета, добре че съм на работа до 19 часа, за да не мисля толкова много. Всяка неделя се напрягам яко.
Не е сигурно, но много скоро щяло да се вземе решение от страна на фокс. Поне така пишат в инстаграм профила на тези, които споделят рейтингите.

# 483
От Туитър:
Относно рейтинга:
Има няколко варианта за SenÇalKapımı
1. Финал на сериала на 6  или 13 март
2. Финал на сезона на 6 март и подновяване през летния сезон
3. Фокс оставя сериала, понеже приходите му от чужбина (имайте предвид Ютуб - при средно 50 - 80 000 в продължение на 2 - 3 часа, са си сериозна сума пари и то в долари) и компенсира загубите от местния пазар (лира). А е и безплатен ПР на канала в света.
4. Преместване на сериала в международната им дигитална платформа, за която се говори че ще пуснат съвсем скоро.
5. Фокс се правят на "ударени" и изчакват още седмица - две преди да вземат решение

**
Ето какво е гледал турския зрител снощи:

100% няма да ни спрат. Че ние и тук имаме покачване. Тоталите да си гледат работата .... Wink

# 484
  • София
Аз ви съветвам да не си губите времето да четете хейтърските коментари в интернет. Такива има много. Съжалявам тези хора. Толкова са жлъчни и злобни, наша Селин дори не може да се мери с тях. Каква е тази омраза към един сериал, не разбирам. Дори имам чувството, че хейтът е насочен не толкова към сериала, колкото към фендома. С какво сме ядосали другите, не знам. Аз лично не си позволявам да троля под постове на други сериали, но това сигурно е до възпитание, култура и манталитет. Както и да е. Въпреки всичко сериалът е много обичан, има огромна интернационална подкрепа и Фокс го знае. Ако все пак за телевизията са важни въпросните рейтинги на Dizilah, нищо не можем да направим. Но интересното е, че в АВ и АВС1 продължаваме да сме с по-високи цифри от семейната комедия Полярна звезда или както беше там. Сериалът на първо място с рейтинги над и около 10 обаче е фаворит на всички групи и това си личи. Мислех си, че поне “интелигенцията” има различен вкус от масата. Явно не. Масово си предпочитат типичната турска драма и обръщат гръб на модерното и различното. Казвам това, защото виждам кои сериали се гледат и кои не. Не отричам пропуските и зациклянето на сценаристите ни, но в драмите е още по-зле, въпреки това се гледат. Хора много, вкусове различни. Това е положението. И за финал на поста ми ще кажа следното - аз предпочитам сто пъти да гледам невероятните Ханде и Керем, дори само заради сцените между тях, без значение какво си казват, отколкото да гледам най-смисления и последователен сценарий с деряща се от рев жена, с побой над жена от мъж, с поредното убийство, погребение, лъжи и интриги, които се разплитат след 10 епизода или въобще не се. Предпочитам да гледам тези небивалици при нас отколкото тежки драми.

# 485
БРО, над 90 % от негативните коментари са от конкурентни сериали, които се чувстват застрашени, че може те да го "отнесат". Яд ги е, че Фокс вече открито ни толерира и това ги дразни....
Важното в случая е да минем между капките Wink И да си гледаме Еда и Серкан поне до лятото Wink
Ако пооправят малко и сценария ... ще е още по-добре Wink
От продуцентите:
Dün akşam 1.5M tweet ile Dünya gündeminde 4. sıradaydık, 23 ülkede TT'ye girdik!
Снощи бяхме на 4-то място в световния дневен ред с 1,5 милиона туитове, влязохме в TT в 23 държави!

# 486
Добро утро!
Още снощи ми се мерна,но вече бях много уморена ,за да проверявам.Изгледах моментите с плика , затворен беше като го остави куриера,затворен беше и като го остави Мело на задрата седалка,при посягането на Селин да го вземе от бюрото също е затворен.Единствено има нарисувано цвете на самият плик т.е снимките ще си останат в Селин.
Супер Кате,напълно подкрепям поста ти!

П.п Подкрепям мненията за вътрешен човек направил снимките,какво ще кажете да Ферит?

# 487
  • Кърджали
Тук ми хареса какво му каза Енгин.

Скрит текст:
Серкан:Лейля
(Еда:Никой освен мен не може да те докосва
Серкан:Никой освем мен не може да те доскосва..)
Ердем : Заповядайте, г-н  Серкан
Серкан :Ти какво правиш тук
Ердем :Добре съм, Вие какво правите?
Серкан :Не, Ердем какво правиш тук? Къде е Лейля?
Ердем :Няма я днес?
Серкан :Защо я няма?
Ердем :Майка ѝ е била болна. Казала ви е.
Серкан :Да. Само ти ли си тук?
Ердем :Да, г-н Серкан
Серкан :Добре. Ше се приближиш ли малко? Добре, достатъчно. Стига толкова. Ще поискам нещо, имам ти доверие, ше си мълчиш. Няма да казва нищо на никой. Устата ли си заключи?
Ердем :Да
Серкан :Какво. Няма значение. Къде е Еда?
Ердем :Знам отговора на тпзи въпрос. И преди все мен питахте  за всичко. ПРеди да загубите паметта си, та съм свикнал. Еда отиде в цветарницата
Серкан :Коя цветарница? Не се доближавай като говорим. Говори ми нормално. Коя цветарница? Сами сме в стаята.
Ердем :Обещала на децата в сиропиталището. Цветя
Серкан :Коя цветарница?
Ердем :Сега... На някои въпроси знам отговорите, на някои - не знам
Серкан :Ердвм, коя цветарница? Коя цветарница? 20 хиляди цветарници има тук?
Ердем: Ааа
Серкан :Не гледай това. Какво ми А-нкаш
Ердем : Беше ми любопитно.Не знам коя цветарница
Серкан :Добре... Тогава заради мен разбери. Става ли? Заради мен разбери къде в коя цверница е, разбери и ми кажи. Става ли? Можеш ли да го направиш?
Ердем :Ще го направя за вас.
Серкан :Добре. Не прави така, няма нужда. Става ли
Ердем :Добре
Серкан :Добре
Ердем :Добрв, тръгвам.
Серкан Тръгвай вече, отивай. Отивай, отивай
Ердем:А, г-н Енгин , нашата среща тъкмо свърши. Срещи
Енгин :Каквонстава? Ти с него?
Серкан :Не. Лейля я няма, исках нещо от него. Опитвам се да намеря Еда
Енгин :Опитваш да намериш Еда ли?
Серкан :да, Енгин
Енгин :Ми обади ѝ се по телефона.
Серкан :Животът нв е толкова лесен, знаеш и ти. Понякога не може просто да се обадиш..на когото искаш. Ти за какво дойде?
Енгин : Аз ли. А да, трябва да подпишеш тук за обновяването на офисите ни в Измир и Анталия.
Серкан :Добре, дай, ще подпиша
Енгин :Пайай малко, ще го подпишеш без да прочетеш, вярвайки само на думите ми ли
Серкан :Лъжеш ли ме?
Енгин :Не те лъжа. Но ти не подписваш нишо без да го прочетеш.
Серкан :Добре, добре, ще го прочета
Енгин :Не можеш да забравиш Еда, нали?
Серкан :Откъде на къде? Как ти хрумна? Не прави така. И без това главата ми е пълна.. Не ми вкарвай о ти мисли
Енгин : Ти не прави така, Серкан. Виждам.
Серкан :Какво виждаш?
Енгин :Братле, погледни се. Дори и поканата разнасяш със себе си.
Серкан:Поканата е останала.. От миналата седмица
Енгин :Виж, знам целия ти живот. Така че не на мен тия. Разкажи ми, братле. Разкажи, какво става, какво чувстваш? Разкрий се вече.
Серкан :Добре. Не излиза от ума ми. Еда не излиза от ума ми. Постоянно е в мислите ми. Катомсе доближи, усещам аромата ѝ. С аромата ѝ се случва всичко, дори не рсзбирам какво. Виждам неща, свързани с миналото. Не знам истина ли са, не са ли, изживял ли съм ги, не съм ли... И това не знам. Може би мозъка ми си играе номера с мен. Объркан съм, не знам. Но така. Превзеломе мислите ми, но няма значение и без това
Енгин :Няма такова нещо че няма значение. Има значение. Помисли малко и вземи преоткрий какво е Еда за теб. И говори с нея. Остави я, тя да вземе решение. Но не остсвяй никой в несигурност. Ни себе си, ни Селин , ни Еда . Ако обичаш Еда, върни се при нея. Или се ожени за Селин. Но стига си  го причинявал това на всички ви. Помисли си, Серкан. Помисли.
Аз отказвам да. мисля за рейтинг, хейтър и прочие. Минах ма етапмда го гледам само за забавление и наслада на добрата игра. Честно казано навремето на друг сериал похабих достстъчно нерви да мисля "тоя шо прсви ся така, що бе, що". Сега просто гледам и се радвам.
Инапе и преди съм казвала - за мен сериала трябваше да свърши още преди да се появи Балджа, или хайде, в най-краен случай там където беше сватбата. От там нататък просто серии за пари и "искат серии хората, получават серии". Но понеже не е тайна, че Керем се превърна в голям любимец за мен ще го гледам да се радвам намиграта мй. И тсзи на Ханде. И на другите.
Ако ше взимат решение за край, предпочитам да е оконпателен финал, а не на сезона. Защото ако ше има нов сезон сега ше го приключат неясно, без събиране и после пак поне половин сезон Серкан ще тича по петите на Еда за да си я върне.
Но оък от друга страна не искам финал. Аз схм търпелив човек, шом навремето 38 серии си изчаках тихо и кротко за едно "обичам те" ехе, колко мога да чакам.
Но на комшиите им е време да се откажат от тая дивотия със серии от по 2 часа. Ако започнат пак с нормално времетраене на сериите да снимат няма да имат нужда да мислят и токкова пълнежи ка сериите. Всичко ще е по-стегнато и съответно по-добро. Защото в момента и най-добрста истприя ще зажикли при такава продължителност на сериите. Затова съм склонна да им простя спадовете на темпотоюЛошото е пе тръгне ли надолу трудно се оправя положението, шото хем трябва да оправиш нещата смислено и не става от раз хем зрителитв се дразнат че не са се оправили още..

# 488
  • София
Ферит никога досега  не е играл задкулисни игри.Дават го като загрижен и за Селин  и за Джерен ,но справедлив.По точно е някой който има  зъб на Селин,а не доброжелател за Еда.Тази консуматорка със съзнание че всичко което  иска трябва да получи кой знае още кой е използвала,без да знаем,а може и Балджа  да е разбрала за паметта на Серкан и да иска да я разкара,кой знае.Сигурно ще е някого когото не очаквам ,пращайки снимки,вместо директен контакт.Колкото за бабата  аз изключвам да е тя,тази жена е прекалено силна и борбена,ако реши Селин не в Дания ами на северния полюс би пртила,на нея само Еда -нейна кръв и гени може да се опре.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 11:03 от Leddel

# 489
  • Пришълец
Съпоставка -

Изоставам. Още не съм гледала епизода, но поне знам какво да очаквам. Sweat Smile

# 490
  • Кърджали
Мина ми през йма дори Серкан в момент на проблясък да е наелмдетектив да следи Селин защото има някакви съмнемия .Но пък тогава шеше да е предупреден да очаква плика.
Дениз - не. Той записа от твлвфона на Селин изтри за да не се разкрие случайно истината
Ферит - не си пада по такива игри. Той предпопита да е право в очи
Джерен - йок
Мело - не вярвам, щеше да ги покаже на Еда.
Енгин е прекалено зает да успокоява бреюенната си паникьосана жена и да налива акъл в тиквата на приятеля си.
Представяте лк си Ердем? Тц а, абсурд.
Е че то ке остана кой. А продължавам да си мисля че е вътрешен човек. Но кой.. Ю

# 491
Здравейте!

Снощи не успях да гледам епизода, предпочетох компанията на приятелите и домашното вино пред Еда , Серкан и сие.  Нo след като  прочетох тук и доста коментари в нета под отделните моменти, май не съм изтървала много. Изгледах и преведените части от Алекс, ами няма какво да допълня. Както казах и миналия път сц са слабото звено от брънката, заорават и под Марианската падина и не знам накъде по надълбоко могат да отидат.  Една Ханде и един Керем сериал не правят, както и една птица пролет не прави. Относно рейтинги и финализиране, каквото, такова, не зависи от нас. А край на сезон и следващ някога си, не ми се вижда като алтернатива. Само ще загуби и Фокс и феновете.
Аз оставам като зрител на сериала, интересно ми е как ще развият отношенияъа между гг и как ще натрият носа на Селинджим.
Този който е пратил плика, може отново да повтори, ако Селин реши да го покрие. Само не се знае Серкан какво е видял...А дано, но надали за да има интрига. А кой е снимал, кой не отиде да търси Еда?

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 11:23 от Slawena

# 492
  • София
Добро утро къзларки. Нека първо да си изпием дозата сутришно кафе, да си отворим хубаво очите и избистрим мисълта.

Хайде и аз сега да се включа в коментарите относно снощната серия на "Почукай на вратата ми".
Не мога да си кривя душата. Очакванията ми бяха по-големи. Има едно тъпчене на място. Излишни и нелогични действия. Но и аз като Бърборанка, не се предавам. Продължавам да съм оптимист. 

Изгледах един коментар на турският киноанализатор Билял Озджан за сериала. Още след катастрофата и амнезията той беше казал, че обикновено възвръщането на паметта в техните сериали протича около 4-5 епизода. Така погледнато 33 епизод е петият. Съответно вече започва "пробуждането" на Серкан. Самите сценаристи се лутат и се чудят как да го продължат. Но в едно съм убедена. Този сериал е толкова много гледан в цял свят, та ще им бъде доста трудно, какво решение да вземат. Не знам дали "Северна звезда" и този другият "Gönül dağı" са толкова гледани по света.  Не знам и на колко държави са ги продали. Докато нашият вече чупи рекорд след рекорд. А това са пари. Те да не са луди да ги загубят.
Така че никак няма да им е лесно. Да му мислят как ще се измъкват. Има още време. А ние търпеливо ще си чакаме щастливият край.

Чудя се на този техен, за мен, скалъпен рейтинг. Не може да ми показват, че най гледан сериал е нашият с показатели над 12, а после рейтинг под 4. Е, този рейтинг не се ли формира точно от гледащите? Някакво невероятно и странно разминаване. На кое да вярваме?
Ние се чудим на безумията на сценаристите, а какво да кажем за безумията на тези, които ни поднасят такива небивалици.

Само за сравнение....

Да не говорим за огромният зрителски интерес в световен мащаб...

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 12:07 от БлагаВест

# 493
  • Плевен / София
Тук ми хареса какво му каза Енгин.

Скрит текст:
Серкан:Лейля
(Еда:Никой освен мен не може да те докосва
Серкан:Никой освем мен не може да те доскосва..)
Ердем : Заповядайте, г-н  Серкан
Серкан :Ти какво правиш тук
Ердем :Добре съм, Вие какво правите?
Серкан :Не, Ердем какво правиш тук? Къде е Лейля?
Ердем :Няма я днес?
Серкан :Защо я няма?
Ердем :Майка ѝ е била болна. Казала ви е.
Серкан :Да. Само ти ли си тук?
Ердем :Да, г-н Серкан
Серкан :Добре. Ше се приближиш ли малко? Добре, достатъчно. Стига толкова. Ще поискам нещо, имам ти доверие, ше си мълчиш. Няма да казва нищо на никой. Устата ли си заключи?
Ердем :Да
Серкан :Какво. Няма значение. Къде е Еда?
Ердем :Знам отговора на тпзи въпрос. И преди все мен питахте  за всичко. ПРеди да загубите паметта си, та съм свикнал. Еда отиде в цветарницата
Серкан :Коя цветарница? Не се доближавай като говорим. Говори ми нормално. Коя цветарница? Сами сме в стаята.
Ердем :Обещала на децата в сиропиталището. Цветя
Серкан :Коя цветарница?
Ердем :Сега... На някои въпроси знам отговорите, на някои - не знам
Серкан :Ердвм, коя цветарница? Коя цветарница? 20 хиляди цветарници има тук?
Ердем: Ааа
Серкан :Не гледай това. Какво ми А-нкаш
Ердем : Беше ми любопитно.Не знам коя цветарница
Серкан :Добре... Тогава заради мен разбери. Става ли? Заради мен разбери къде в коя цверница е, разбери и ми кажи. Става ли? Можеш ли да го направиш?
Ердем :Ще го направя за вас.
Серкан :Добре. Не прави така, няма нужда. Става ли
Ердем :Добре
Серкан :Добре
Ердем :Добрв, тръгвам.
Серкан Тръгвай вече, отивай. Отивай, отивай
Ердем:А, г-н Енгин , нашата среща тъкмо свърши. Срещи
Енгин :Каквонстава? Ти с него?
Серкан :Не. Лейля я няма, исках нещо от него. Опитвам се да намеря Еда
Енгин :Опитваш да намериш Еда ли?
Серкан :да, Енгин
Енгин :Ми обади ѝ се по телефона.
Серкан :Животът нв е толкова лесен, знаеш и ти. Понякога не може просто да се обадиш..на когото искаш. Ти за какво дойде?
Енгин : Аз ли. А да, трябва да подпишеш тук за обновяването на офисите ни в Измир и Анталия.
Серкан :Добре, дай, ще подпиша
Енгин :Пайай малко, ще го подпишеш без да прочетеш, вярвайки само на думите ми ли
Серкан :Лъжеш ли ме?
Енгин :Не те лъжа. Но ти не подписваш нишо без да го прочетеш.
Серкан :Добре, добре, ще го прочета
Енгин :Не можеш да забравиш Еда, нали?
Серкан :Откъде на къде? Как ти хрумна? Не прави така. И без това главата ми е пълна.. Не ми вкарвай о ти мисли
Енгин : Ти не прави така, Серкан. Виждам.
Серкан :Какво виждаш?
Енгин :Братле, погледни се. Дори и поканата разнасяш със себе си.
Серкан:Поканата е останала.. От миналата седмица
Енгин :Виж, знам целия ти живот. Така че не на мен тия. Разкажи ми, братле. Разкажи, какво става, какво чувстваш? Разкрий се вече.
Серкан :Добре. Не излиза от ума ми. Еда не излиза от ума ми. Постоянно е в мислите ми. Катомсе доближи, усещам аромата ѝ. С аромата ѝ се случва всичко, дори не рсзбирам какво. Виждам неща, свързани с миналото. Не знам истина ли са, не са ли, изживял ли съм ги, не съм ли... И това не знам. Може би мозъка ми си играе номера с мен. Объркан съм, не знам. Но така. Превзеломе мислите ми, но няма значение и без това
Енгин :Няма такова нещо че няма значение. Има значение. Помисли малко и вземи преоткрий какво е Еда за теб. И говори с нея. Остави я, тя да вземе решение. Но не остсвяй никой в несигурност. Ни себе си, ни Селин , ни Еда . Ако обичаш Еда, върни се при нея. Или се ожени за Селин. Но стига си  го причинявал това на всички ви. Помисли си, Серкан. Помисли.

Здравейте момичета
Благодаря на Алекс и Али, за преводите, на всички вас за коментарите....
Наистина в живота не винаги е лесно да се обадиш на някой, който нараняваш и обиждаш с поведението си и най после Енгин му каза право в очите, че трябва да се поспре и да разбере коя е Еда в живота му....
Много неща ми липсват в сериала...Супер Катя и nrgmama казаха повечето неща, но на мен ми липсва линията с образованието на Еда...Нали сериала започна с отнемането на стипендията и последвалата омраза на Еда към Серкан Болат.
Горчи ми в устата след снощната серия...спирам да коментирам, защото много психична енергия губя...Ще догледам сериала, но жалко, че заради пари омаскариха историята....
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 11:35 от gostenka68

# 494
  • София
Тази боксова сцена дали е спомен на Серкан от преди или се случва в настоящето? Не мога да разбера. Защото не че нещо, но какво правят двамата заедно на тренировка, при положение че са сгодени за други хора?! Малко ми е странно. Изглеждат доста близки в тези сцени, а реално са обвързани с други хора, свалят ли се, изневеряват ли? А как се държат с половинките си междувременно? Ей такива въпроси си задавам. Но явно другата събота ще разберем. Относно финал на сериала, за да имаме смислен такъв, който не изглежда прибързан, ни трябват поне още 5 епизода. Да кажем 7, за да закръглим общо сериите на 40. Не знам дали Фокс ще направи този жест към нас. Защото това значи да продължим до 17.04. Ми че то сезонът свърши. Какъв сериал да започва тепърва в края на април?! Ако Войниците не започнат през март, по-добре да ги отложат за лятото или наесен. Ама надали. Пак си гадая де. Wink

Общи условия

Активация на акаунт