Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 7)

• 49 446
  • 890
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Ха ха ха, не сама, на шивашка ходех. Аз и копче не мога като хората да зашия.

# 406
Има огромна разлика в преди и сега. И не задължително в полза на преди. Просто сме склонни да идеализираме миналото. Някак имаме способност да забравяме лошото. Кое му е хубавото на сода и пост- соца.!?
Празните магазини, еднотипната конфекция или километричните опашки за бельо "Сева" и "Триола" или обувки "Хъш Пъпис".

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 06:21 от Sysly

# 407
  • София
Аз Мими не я разбрах като да жали, по скоро масовата мода сега е с изкуственяци. Естествените материи са скъпи.

# 408
Изобщо не става въпрос за дрехите от соца, а дрехите от преди...строя никой не визира.Stuck Out Tongue Winking Eye Правилно си ме разбрала Reunion! Масовата мода е един безкраен изкуственяк... не че няма да носим и такова, но ми липсват меките естествени материи.
Златото на мен ми харесва, не ми харесва сребро и всякакви пластмасови герданчета, кожени каишчета и връзки за ръка.Нездай боже пък капси, звънци, вериги и пр. кич по дрехите. От злато до злато има огромна разлика и има толкова красиви и изящни златни бижута...
Reunion, мразя и фиби тик-так, лъскавите за 50 стотинки и зализани прически, ха, ха.Wink

# 409
mimi.7299, явно аз погрешно те разбрах.

# 410
  • София
Alexandria* , ама сигурно си гримирана от Бога. Аз, ако не сложа грим, нямам капчица цвят по лицето си - нито бузи, нито устни, нито мигли. Просто не нищо не приличам. А има хубави жени с тъмни мигли и вежди, с естествена руменина и алени устни, които изобщо могат да не посегнат към грима.

Amanda.D, точно това е любимият ми летен стил. Не винаги го докарвам толкова етно, но винаги се старая да изглежда леко небрежно, все едно не съм се старала. Е, визията ми се различава от тази на клипа, понеже съм славянски нежен тип, но това е, така съм се родила.

Karen, не съм съгласна с определението ти за жените за продан. По-добре женствени и нагласени, отколкото безполови феминистки като западнячките.

Жълто злато, бяло сребро, метал - обичам бижута. А най-любимото ми нещо са обиците. Обичам дълги обици, също така едри обици, изобщо обиците са основен акцент във външността ми. Не обичам пластмасови бижута, макар че напоследък са модерни.

# 411
mimi.7299, явно аз погрешно те разбрах.
Е, през соца пак се напъвахме да сме модни...и на опашки седяхме и по шивачки ходехме. Аз бях сравнително малка, но майка беше много модна софиянка! Simple Smile

Ауууу Клер, много съм съгласна с мнението ти -  по-добре женствени и нагласени, отколкото безполови феминистки като западнячките. Joy ..........като видя такива безполови същества и се обръщам да ги огледам, за да съм сигурна мъж ли е или жена,ха ха.

# 412
  • София
Изобщо не става въпрос за дрехите от соца, а дрехите от преди...строя никой не визира.Stuck Out Tongue Winking Eye Правилно си ме разбрала Reunion! Масовата мода е един безкраен изкуственяк... не че няма да носим и такова, но ми липсват меките естествени материи.
Златото на мен ми харесва, не ми харесва сребро и всякакви пластмасови герданчета, кожени каишчета и връзки за ръка.Нездай боже пък капси, звънци, вериги и пр. кич по дрехите. От злато до злато има огромна разлика и има толкова красиви и изящни златни бижута...
Reunion, мразя и фиби тик-так, лъскавите за 50 стотинки и зализани прически, ха, ха.Wink
Искам го онзи пуловер с лисичката. Той изглеждаше мерино 😄

# 413
Скрит текст:
Искам го онзи пуловер с лисичката. Той изглеждаше мерино 😄
Е, виж ако е мерино и лисичката ще преглътна, но фибите , не, ха ха !

# 414
  • някъде под слънцето...
mimi.7299
Вярно е, че от злато до злато има разлика, както и че има много красиви изящни бижута от жълто злато.
Най важното е човек да е в мир със себе си.
Моите бижута от жълто злато отдавна са добре  прибрани  в най задната  част на шкафа и няма изгледи поне за сега да бъдат извадени.
А има неща , които много харесвам,  като пръстена с който ми предложиха  брак.
Дори проверявах дали не мога са го дам на златна баня(бяло злато) , но ми обясниха, че ще се изтрие.
Отказах се.
От сребро до сребро също има разлика и не само в изработката.
Sysly oпомня Сева и Триола.
Ако не греша първите бяха гръцки, а вторите немски.
Като почитател на красивото фино бельо мога да кажа, че ракова бешв трудно да се намери.
Първите ляствици в това отношение бяха на разни италиански марки, които започнаха да се внасят през 90те, но не бяха от най достъпните.
Помня че бельото ми за сватбата(италианско дантелено боди и чорапи) струваше горе долу колкото роклята (от ателиетата в Асеновград)

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 14:51 от sl

# 415
  • София
Разбира се, че има разлика от бижу до бижу, от злато до злато и т.н. Само неуверените във вкуса си робуват на клишета. Който има вкус, знае какво да носи, не е необходимо да си поставя ограничения. Между другото съвременната мода поставя на изпитание именно вкуса, тъй като разбива всякакви стереотипи. Винаги е по-лесно да посегнеш към класика, но понякога тя може да се окаже скучновата. Говоря по принцип. Аз самата нямам претенции, че съм винаги на върха на модната вълна.

# 416
  • пустинята Гоби
Има супер  бижута от жълто злато в момента - нежни и красиви, нищо общо с онези от едно време. Макар, че то и тогава имаше по-фини и интересни, но не бяха масовите. Аз нося само бяло злато, че го карам на подаръци, ама може би трябва да нахвърлям някакви списания из къщи, че да се ъпдейтне подаряващия.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 13:34 от Mimi Rose

# 417
Разбира се, че има разлика от бижу до бижу, от злато до злато и т.н. Само неуверените във вкуса си робуват на клишета. Който има вкус, знае какво да носи, не е необходимо да си поставя ограничения. Между другото съвременната мода поставя на изпитание именно вкуса, тъй като разбива всякакви стереотипи. Винаги е по-лесно да посегнеш към класика, но понякога тя може да се окаже скучновата. Говоря по принцип. Аз самата нямам претенции, че съм винаги на върха на модната вълна.
Така хубаво го синтезира! Точно в десяката и все едно за мен се отнася. Relieved Не съм "на модната вълна" и никога не съм била, следвам си вътрешният глас и моето виждане за стил и естестика. Не на всеки би харесало, но ми е важно на мен да харесва. Simple Smile

# 418
  • Виена
mimi.7299

А има неща , котро много харесвам,  като пръстена с който ми предложиха  брак.

Колко бяха тези, които с един пръстен ти предложиха брак? 😉😀
Западнячките не бих нарекла безполови феминистки, повечето просто са супер практични. Има разбира се и жени с високо ниво, които никога няма да срещнете с безформени дънки и блуза с къс ръкав навлечена върху тениска с дълъг. В западните общества има разслояване и за наблюдателните е добре забележимо. Образованите жени с високо социално положение са поддържани и добре облечени, пестеливо откъм крещящи детайли и разточително откъм качество.

# 419
Аз самата нямам претенции, че съм винаги на върха на модната вълна.
Аз не държа да съм на върха на модната вълна, ама избщо...предпочитам класическия силует, всичко много изчанчено, което ме отличава от тълпата не ми е по вкуса.
Всичките ми златни бижута са ъпдейтнати, а пръстените от бабите отдавна прибрани в кутиите за спомен. Дори халката ми е на няма и половин година - жълто и бяло злато! Joy

Общи условия

Активация на акаунт