Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 7)

• 49 530
  • 890
  •   1
Отговори
# 390

Носеха едни полички и роклички, приличащи по десен на пеньоара на баба ми, нищо че бяха по 100 кила. Не знам как не си забелязала, че там масово не съобразяват дрехите си с фигурата. Напълно нормална гледка беше да видиш 90 килограмова девойка с мини поличка и къс топ, под който се подава 3 ката шкембе, но пък с пиърсинг, или натъпкана в скинита. Виждала съм добре изглеждащи дами на възраст над 60 години.
E,E...чак пък ...айде сега...Много ми е интересно това къде точно в Испания ? Аз съм била във Валенсия,Мадрид и даже в малките градчета  жените си  бяха топ,особено по фиести и петък и съботота.

# 391
Не забравяйте, че впечатленията на всеки зависят от средата, в която се движи и (евентуално) работата, която работи.

# 392
Под Валенсия, в курортно селище.
Иначе българки, румънки, украинки и рускини си личаха от километри. Видех ли някоя, окичена със злато, особено жълто, или е българка, или румънка.

# 393
Българките се обличат добре. Аз се гордея, че съм българка, гримирам се винаги, нося злато, обличам се анти- монохромно, парфюмиран се. Това не ми пречи да съм добре интегрирана в държавата, в която живея. Пътуваме много, имам впечатления. Испанките не ме възхищават с нищо. Друго нещо са италианките, от Северна Италия, високо ниво, голям стимул са ми.

# 394
Иначе българки, румънки, украинки и рускини си личаха от километри. Видех ли някоя, окичена със злато, особено жълто, или е българка, или румънка.
Бенидорм? Satisfied

# 395
  • Sofia
В по-бедните държави е така - жените се докарват провокативно като стока за продан. Визирам бившите соц и латинска Америка.

# 396
В Испания съм виждала най- много жени, които са облечени в любимия ми бохо стил. Ама така, както си го разбирам в моята глава- с дълги шарени поли и рокли от непретенциозни материи, с гривни от сергиите, готини сандали, небрежни коси. Усещане за свобода, Камино, такива неща. Онагледявам https://www.youtube.com/watch?v=nmIFXYmSGeY
А не рокля от скъпа материя, която претендира за бохо стил, а всъщност е за някое градинско парти в новопоявил се лъскав квартал. И притежателката й е с нацупени устни и изряден маникюр в тон с роклята.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 12:33 от Amanda.D

# 397
Бенидорм? Satisfied
Не, но близо.

# 398
  • някъде под слънцето...
Напълно съгласна съм, че испанките, като цяло не са критерий за елегантност и са на светлинни години от италианките.
Обаче всичко е много относително.
Ще видиш различен  масов стайниг примерно в градове като  Кадис и Билбао.

А и не е задължително да са отдалечени на толкова километри.
Достатъчно е в Мадрид  да посетиш мол Izlazul  и El Corte Ingles на Catellana за да усетиш разликата
Ако човек се разходи  из  квартал Вайекас ще види еднин стил  но  в Моралеха  ще види съвсем друго.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 12:39 от sl

# 399
  • В градината...
Аз жълто злато, а и злато изобщо никога не съм носила и харесвала, все го асоциирам със съседните села, където алоджийките се кичат като коледни елхи. А навремето магазинерките имахе по един огромен златен пръстен почти на всеки пръст. Имам ясен детски спомен от месарския магазин Simple Smile

# 400
  • София
По отношение на соц  и пост соц мода. Гледах един клип от камера, поставена на кръстовище на Халите 1994-96, просто снима минувачите. Е няма такава депресия и еднаквост!
И на мен ми харесва, че сега хората са много по-индивидуални и стилни.

# 401
И според мен хората започнаха да се обличат и носят много готино. Толкова хубави млади хора виждам из центъра - алтернативни, фиксирани в някакъв симпатичен стил, градски. Жени на възраст също могат много да ми зарадват окото. Разхубавила се е откъм хора София. Много!
Ех, стопли ми се сърцето! Hug Много си обичам града и винаги съм считала, че е София е супер готин град, макар и ... ъъъ, странен малко за някои неща. Joy

Тези, които живеем в чужбина, май караме повече по спомен от лични впечатления. И другото е вярно, че в чужбина разпознаваме по улиците по-фрапантните случаи, а вероятно десетки пропускаме. И моето впечатление (спомени) от българския стил е, че жените са като малко като латино американките - хем хубави и секси, хем шарени и забелязващи се, хем някак евтино и простовато излъчване. Не го казвам със злоба, опитвам се да е описателно. Simple Smile)) Тук в Италия жълтото злато не е заклеймено, носи се, обаче е вярно, че има нещо различно в източноевропейското носене на злато. Дори не мога да определя какво. Thinking И понеже живея в Северна Италия, да кажа, че тук според мен много кълват на марковото, но не става дума за огромни белстящи черепи от Филип Плейн, да се вижда, а за обожествяване на качеството като материали и детайл и съответното преклонение към марките, които го предлагат. Никога не съм чувала тукашна жена да каже "Предпочитам да си купя 8 панталона от китайците и да имам много различни, отколкото да си дам парите за Макс Мара или Емпорио Армани" (които са достъпни, ако ги сметнеш в количество/качество).

# 402
  • някъде под слънцето...
Аз жълто злато, а и злато изобщо никога не съм носила и харесвала, все го асоциирам със съседните села, където алоджийките се кичат като коледни елхи. А навремето магазинерките имахе по един огромен златен пръстен почти на всеки пръст. Имам ясен детски спомен от месарския магазин Simple Smile

В интерес на истината харесвах  бижута от жълто злато в някакъв етап(не повече ит 10 години) от живота си.
Критерия ми за избор е бил изработката и вида на бижуто, а не масивност и карати .
С еднакво удоволствие нося сребърен пръстен с цирконит и бяло злато с дуамант.
Спазвам правилото за 3 броя  бижута за официални  и максимум 5  при полуофициални поводи.
Иначе в свободното време мога да сложа и повече, но никога златни.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 15:03 от sl

# 403
  • София
То тогава нямаше много избор, но пък любимият ми гръндж беше на мода. Помня, че си шиех дрехи за работа с платове, купувани от мама.

# 404
  • някъде под слънцето...
А аз тормозех сестра ми, по голяма от мен , защото съм с две леви ръце.
Редовно я посещавах с някоя Burda и плат , и тя майстореше .

Общи условия

Активация на акаунт