Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 7)

• 49 241
  • 890
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Галчудо, колко грама елда на ден?
Подух се от нея преди няколко дни, затова питам. Явно прекалявам с количествата.

Спрях да влизам във Фейса от 5.10., а Инстаграм нямам нарочно.
Така използвам по-ефективно времето си, и не се разсейвам с ненужности.

Не мога да кажа, всичко правя на око, но ако съдя по количеството в пакета/ може би около1/4т.е около 200 -250 до 300 гр.сурова зелена елда,  задължително накисната и хубаво измита на следващия ден преди варенето.Тя съдържа някакви вещества, които трябва да се отделят и отмият, иначе не е хубава и нагарча.Друг вариант е да се запече на сух тиган и тогава да се свари, но първият според мен е по-добър, така се и активира.

# 586
Аз ще направя във вторник ...че утре пък баш на празника на елда не става.
Много внимавам напоследък какво ям, но годините не прощават...днес сутринта пих кафе, на обяд ядох табуле от киноа, домати, краставици, копър и червена чушка. За вечеря се чудя какво по ликичко да е ...може би един таратор. Но килата падат бавно момичета...

# 587
Галчудо, благодаря.
Не бях изяла и 100гр за деня. Подуването ще е било от друго.
Ще се пробвам с елдата. Има леко орехов аромат, и ми харесва.

# 588
  • В градината...
Като захранвах децата, давах елда, късно въведох глутена. Купувах я в диетичните магазинчета, където ми я смилаха в камнна мелница /не че съм държала да е такава, но такава имат/ и после брашното на 100 градуса около час във фурната с разбъркване от време на време. После от нея им правех какво ли не, оказа се, че гадният вкус изчезва и придобива много хубав ядоков аромат.
Празници обичам всякакви, но точно като дойдат и се спичам.

# 589
При нас и в офиса е суматоха на този ден. Първо шефът се явява с цветя, после колегите.... Ние организираме някакъв импровизиран обяд с кетъринг,.... В "мъжки" сектори работя цял живот, да уточня Grinning Реално, там "дзверовете" се оказваме жените в крайна сметка...
ММ неколкократно предупредих да ми спести китката и трдицоинното бижу и да ме компенсира с пътуване при първа възможност. Силно се надявам да ме е чул Joy На 14.02 горкия се яви с вино под едната мишница, шоколад под другата, торби за вечеря в едната ръка, а в другата - замръзнала дръжка от роза с панделка JoyJoy Аз бях хоум офис, а навън така вееше, че в стремежа си да донесе всичко от гаража до нас на един курс, беше успял да счупи и изгуби някъде розата във виелицата. Много ме развесели с вида си на вратата Joy Joy Joy

# 590
  • Бургас
Галчудо, благодаря.
Не бях изяла и 100гр за деня. Подуването ще е било от друго.
Ще се пробвам с елдата. Има леко орехов аромат, и ми харесва.
Не съм забелязала при мен такъв ефект, но ако е била съчетана с нещо друго е възможно.Лесно се подувам от купешки храни или неправилни съчетания на храните.

# 591
  • някъде под слънцето...
Елдата я заливам с вряла вода през нощта.
На сутринта я измивам и я консумирам на порции през деня.
Съчетавам с айрян с обезмаслено кисело мляко (O.O%).1 кофичка 125 г на 1.5 литра вода.

Попаднах на една тъмна елда в руски магазин, която  липно за мен е много по вкусна.
За съжаление затвориха магазина
При нас 8 ми март  е се празнува в този смисъл, който се влага в България.
Отбелязва се като ден на работещата жена.Обикновено сунтринта раздават лалета по входовете на метрото.
Ако видиш мъж с букет  и подарък на този ден, то със сигурност е източноевропеец.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 19:40 от sl

# 592
Не е до купешки храни. Всички зърнени храни имат този ефект – подуват се при преработката си в стомаха и червата, водят до газове също. Simple Smile

# 593
днес сутринта пих кафе, на обяд ядох табуле от киноа, домати, краставици, копър и червена чушка. За вечеря се чудя какво по ликичко да е ...може би един таратор. Но килата падат бавно момичета...
След такова дневно меню, аз бих се събудила по някое време озверяла от глад. Мими, по-добре добави една пържола към таратора и до утре на обяд ще си сита.
Тук където съм 8 март се отбелязва като международен ден на жената, но не се празнува. От 2 дни сме със затворени ресторанти, та няма да ме е яд за пропуснато питие по женски. Подарък за празник? По скоро не. Искам ли нещо не гледам да има повод. Simple Smile
Много мило това с розата. ММ също ме радва не заради цветето за 14/02, а заради това че го крепи на двуколесно пс.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 19:30 от MagniМ

# 594
  • На острова
Празнувам всичко и аз, само си търся поводи. За утре мисля и аз парфюм да си подаря. Все пак е интернационалният ден на жената. Ние жени ли сме, или какво ❤

Да се върна за малко на животинския принт с една пола, която си поръчах и на снимката изглеждаше ужасно, викам си ще я прежаля. Тя пък се оказа много сполучлива и удобна, не ме стяга ня корема както много поли с ластици. Седи с висока талия и мога да си намъкна зимния пуловер също. Зимен и летен аутфит, барабар с три пластовата верига.

Скрит текст:

Хубав ден утре на който празнува и не празнува, да сме живи и здрави и все с така с желание и стил да я караме през живота 🌸

# 595
  • София
Не пропускам да си напазарувам козметика и парфюмИ, тази година и гири.

Гири или там разни маратонки, сутиени за тичане, тракващ часовник, посещение на Италия с цел маратон са най-хубавите подаръци вовеки! Сериозно, това са ми едни от важните мерни единици за любовта му, разбира се, не единствени! Защото хем се притеснява, сакън, да не ми стане нещо от бягането - къде корона да не лепна от тълпата, къде да не се контузя, къде за менталното ми здраве, защото то си е пристрастяване, къде из някоя алея да не ме нападне някой...,  хем ме подкрепя в това. В едно бягане сумати беди могат да се привидят, стига да имаш склонност към това, но подаръците обикновено са от изброените. И това, ако не е подкрепа!

С моя любим сме повече от 20 години заедно. За тези години имам поне 5 сериозни предложения за брак. Които приемам, но знам, че приемането им е по-важно от реализацията. Все още не сме женени. Иначе като го видях в библиотеката от пръв поглед знаех как се казва, знаех, че е и моят мъж.

Мия, адска си Broken HeartHeartbeat

# 596
Мия, супер! Особено с бялата тениска и кецки!

# 597
днес сутринта пих кафе, на обяд ядох табуле от киноа, домати, краставици, копър и червена чушка. За вечеря се чудя какво по ликичко да е ...може би един таратор. Но килата падат бавно момичета...
След такова дневно меню, аз бих се събудила по някое време озверяла от глад. Мими, по-добре добави една пържола към таратора и до утре на обяд ще си сита.
Магни
Скрит текст:
в крайна сметка менюто се промени, две сварени яйца със зелена салата с маслини, червена чушка, копър и домат. Нямам време да пека пържоли, а за домашните има мусака! Smile Аз веднъж устискам ли до лягане после през нощта си спя, не се будя от глад! Joy
А аз сутрин си закусвам, днес по изключение пих само кафе.
Миа, браво, супер се е получило...и веригите ти ми харесват, много!!!!

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 19:52 от mimi.7299

# 598
Не само ще празнувам утре, Ами даже и ще се понаглася (разбирай, различно от ежедневното).
Не ми е за този конкретен празник, ами ми писна да ми се стяга душата. Обличам си новата рокля, вземам си приятелките, и купон! (Т.е. вечеря в ресторант, не сме на по 20 все пак 😅)

# 599
  • Бургас
Не е до купешки храни. Всички зърнени храни имат този ефект – подуват се при преработката си в стомаха и червата, водят до газове също. Simple Smile

Само един вид храна не ме подува, но при съчетания например елда със сирене или кашкавал, масло-да.По-скоро не беше правилна думата купешки, защото всичко е купешко, но такива преработени.Дори и боб- ако само боб ям и не смесвам не получавам газове, но ако е с хляб или нещо друго веднага.

Общи условия

Активация на акаунт