Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 187
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 1 170
Много леко общо има. Не купувай Перлите насляпо и без пари да ги дават. На мен ми миришат на нещо много страшно. Потърси проба в размените.

# 1 171
  • Sofia
За почитателите на Libre, излязло е ново edT. Звучи обещаващо за лятото Purple Heart

# 1 172
При мен пачулито в Перлите на Лалик леко нагарчаше. Приятелка така се захласна по парфюма ми, явно горчилката беше само в моето възприятие, че и връчих бутилката.
Не знам как мирише формалдехид, но момичетата са споменавали прилика.

# 1 173
  • BG-DE
The Catcher in the Rye, и аз обожавам Midnight poison (имам си едни около 30 мл останали и си ги кътам 😊) но Перлите на Лалик и на мен ми навяват асоция с формалдехид, по-добре пробвай Elle на YSL.

# 1 174
  • София
Мерси, момичета. Вече минах постовете в търсачката с моргата. Звучи ужасно Laughing
Елл го познавам, но ми идва по- плодов някак. Все пак ще си го припомня.

Аз в последно време мога да се похваля с Libre Intense и Roses Elixir. Вторият е много приятен, наистина има осезаема прилика с Шерито, но по- лек, лишен от изискаността, която Диор предоставя/ше. Ще си го пръскам с кеф и по много, ефирен е.

Либрето го взех в момент на паника. Разхождах се в мола, чух, че пак ще затварят и реших да си взема едно 30-че на неособено изгодна цена. Тъй като го обикалям от доста време, дойде моментът да го придобия. Описван е доста, така че ще спестя. Носи сексапил, но и изисканост в себе си. Такава комбинация наистина много ми допада.

Ла ви Кристала сега очаквам да започна да го подушвам навсякъде, но за първи път няма да чакам и мисля да се влея/слея с тълпата дами, миришещи на "най- новия парфюм в мола". То пък не може все да сме все нишово и дръзко ухаещи, понякога трябва и малко релакс. Simple Smile

# 1 175

Не знам как мирише формалдехид,...
Не мирише като Перлите. Simple Smile
При мен този парфюм изкарва дори сладост от един момент нататък. Много си го харесвам и бих го предпочела пред Midnight Poison, но, разбира се, това е въпрос на вкус. Във всеки случай това е парфюмът, който стои по коридора до 1 час, след като съм минала от там. Това не е шлейф, а направо трайно присъствие!

# 1 176
  • Варна
Скрит текст:
Скрит текст:
Guerlain L’Homme Ideal EDT И EDP много ли се различават?
Ако някой от групата тук е правил описание, моля линк към него или няколко думи за парфюма!
Колебая се между L’Homme Ideal EDP  и L’Homme Ideal Cologne, но Колон е по-летен, а лятото ми се струва далеч в момента.
За ММ трябва да купя - харесва класики - Terre d'Hermes , Mont Blanc Legend, Valentino Uomo. Май само тези си е избирал сам, другите аз.

stenly - Да, различават се Guerlain L’Homme Ideal EDT И EDP.
EDT е по-универсален и близък до общите представи за мъжки парфюм. Интересен е, носи си различен свой изкусителен стил, без да е рисков и смятам, че може да бъде нещо като вариант на харесвания Valentino Uomo. Много добре сте се насочила към тази версия, като смятам, че няма нужда да се спирате на L’Homme Ideal Cologne, не че е лош - напротив, но специално във Вашия случай, мисля, че EDT e точната версия.
Guerlain L’Homme Ideal EDP е доста по-мощен и наситен, като при мен изважда черешови нюанси, по-сладък е, като и кожата е по-изявена. Към 2021 година, спокойно бих нарекъл EDP унисекс. Страхотен е, но не мисля, че би паснал във вкуса на Вашия любим.

От изредените парфюми по-горе, смятам, че мъжа Ви харесва дървесни и меки, подправъчно-ароматни парфюми с елегантен почерк.
Може би това предложение обхваща по идеален начин всичко, което търсите:
Y Eau de Parfum Yves Saint Laurent / https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Y-Eau-de-Parfum-50757.html
Скрит текст:

По-формално и изискано дървесно звучене има Christian Dior Dior Homme 2020 / https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Dior-Homme-2020-58714.html

Има ги за тест из парфюмериите, поне до неделя вечерта и най-добре сама да изберете, но и да нямате възможност за тест, който и от тези три идеи да изберете - Guerlain L’Homme Ideal EDT / Y Eau de Parfum Yves Saint Laurent / Christian Dior Dior Homme 2020 - всичките са прекрасни.
Само да допълня, че излезе нова версия на YSL - Y Le Parfum / https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Y-Le-Parfum-64718.html, която тествах, но не ми хареса - стори ми се прекалено обикновен и стандартен офисен парфюм. Споменавам го, защото визията и имената са близки с версията, която намирам за приказна - Y Eau de Parfum. Разбира се, винаги е най-хубаво сама да си тествате и прецените.
Deetron Благодаря за препоръката и описанието по-горе. И препоръката на The Catcher in the Rye ми е много полезна.Интересното е, че всички парфюми, които си изредил са ми в уиш листата. Спрях се на Идеал на Герлен, заради цената, пък и аз самата в момента съм на герленска вълна.
Относно Зара, бях купувала спонтанно мъжки W!KEND 3 am и  8 pm. Леко странни аромати са, за повечето хора тежки, за мен свежи. Май хвойна имат в състава. Както и да е - изпръскаха ги мъжа и сина ми.
Deetron ще препоръчаш ли нещо свежо на Zara? Като за тийн, за лято. Например много харесвам L’Eau d’Issey Pour Homme Sport . Някой ден ще го взема и него.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 01:24 от stenly

# 1 177
Jollie, кучето в Берберанца дали не е шам фъстъка Simple Smile Определено имаше нещо странно в този парфюм, не на място за мен. Не е лош, но е като със сбъркана формула.

# 1 178
Фръц!, вероятно е шам-фастъкът, да. Странното е, че в други парфюми харесвам много тази нотка.
Радвам се, че намерих начин да я крия, макар и доста несигурен 🤣
Не ми се струва сбъркана формулата, по-скоро е малко ограничаващ и задължаващ. Аз, например, не бих направила грешката да го сложа отново в относително топло време. Та трябва да мисля какви ще са температурите през деня,  а грам не гледам новини и прогнози.... Та това мен би не натоварило малко излишно. Не съм сигурна, че си струва “канските” усилия 😄

# 1 179
Здравейте момичета! Ще поръчам парфюм за ММ и мисля да добавя нещо и за мен. Спрях се на минитата на Chloe Chloe, но се чудя дали EDT или EDP... Кой ще ми препоръчате? Имам Chloe love story sensual и много си го харесвам, но и искам да пробвам нещо ново.🌹

# 1 180
Анджела, эадължително едп. Много е хубав, но дори едп при мен се нуждае от 8-10-на помпи (2 колена, 2 корем, китки, врат, евтл на косата и след това като се облека на връхната дреха веднъж-и не эадушавам околните), эа да се эадържи и да го усещам. ЕДТ пък иэветрява след час при мен. ЕДП обилно напръскан, като аэ почвам от эад колената нагоре-от сутрин до макс следобед. :Д

# 1 181
Човек е парфюмно обсебен когато........... си синхронизира тематично парфюма с книгата за уикенда. Animal Smiley Cat
Напук на снега, продължавам с лятната тематика.

# 1 182
  • Бургас
Може ли някой да сподели мнението си за Miss Dior Rose N'Roses?
За мен е абсолютна боза и абсолютно ненужен парфюм, но това си е моето мнение.Клое ЕДП си вземи, влачи жесток шлейф и е неподвластна на времето класика.

# 1 183
snowwhite12, много благодаря 🌹

# 1 184
Здравейте. Чета ви с голямо удоволствие и незнам дали тук е мястото, но много бих искала да ми предложите, цветен и траен парфюм.
По-принцип си падам по по-сладникави, но, с настъпването на пролетта, нещо ме влече цветното😊🌷
Имам и ра размяна ако някой иска отливка от Scandal и от tresor a la folie night.
Благодаря. Мнение за gucci Bloom?

Gucci Bloom е чудесен цветен парфюм, и траен.
Други предложения за цветни и подходящи за топло време, без да са цитрусови - La Tulipe Byredo и Springtime in the park Maison Margiela . Оптимистична пролет в бутилка са и двата.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 14:42 от tuali

Общи условия

Активация на акаунт