Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 127 843
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 1 710
Не, че някой ме пита, но да си кажа 😂 аз мразя жасмин...

Единственият, който имам, е Jasmin Noir Bvlgari. Едно от сантиментална и колекционерска стойност. И второ, че това е единственият жасмин, който мнооогоо харесвам. Но, не съм сигурна до колко е чист жасмин върху мен. Според мен е доминираща гардения и жасмин на заден план.

Изключително много ме блазни идеята за жасминов аромат. Някой преди няколко теми беше написал подробно как жените в миналото са използвали жасминов аромат за да прелъстяват мъжете. И от всички покои на крале и всякакви такива се е носил аромат на жасмин. Вероятно доста индолов и плътски.

Много искам да открия моя жасмин, отговарящ на горните качества, но до момента удрям на камък все.

Събирам кураж да взема на сляпо Portrayl Woman Amouage. 😂🤷♀

# 1 711
Tom Ford Jasmin Rouge е великолепен. Не нося цветни парфюми, но това чудо бих носила. Не че съм подстрекателка или нещо такова...😇
Имам Songes и Samsara EdT за жасминови пристъпи. Май ги нося веднъж на 2 години....

# 1 712
  • Чукарландия
Мид Диор е разкошотия и дебна на пусия за ниска цена. Това е един такъв фин и луксозен разкош, че...

За кой Мис Диор става въпрос? 🤗

# 1 713
Аз бях писала за хареми, султани и жасмини 😊
От ме побут за Portrayl, аз не се осмелих да си го купя, но е мега плътски, индолов жасмин с трайност до къпане с обилно търкане 😁
Виждам го на брюнетка с дълги крака , дълга черна коса и червени сочни устни 🤞

# 1 714
Аз лично говоря за ЕДП 2017, за жалост не познавам предишните издания, а бих желала, Белла. Simple Smile

# 1 715
  • Бургас/Пз
Бялото пачули на ТФ е много ръбато, само казвам. Като да облека перфектната бяла строга риза и да ида с нея на родителска среща. :0
Одеколонесто, бръснарско и взискателно е.

Мид Диор е разкошотия и дебна на пусия за ниска цена. Това е един такъв фин и луксозен разкош, че...
Ще го имам предвид за Пачулито. Аз като цяло така и не можах да се разбера с парфюмите на ТФ, но пък жената за която избирам от първо помирисване се пристрасти към Велурената орхидея, така че май всичко е до нос Simple Smile
Обаче пък аз нося много строги бели ризи и искам не искам ходя с тях и на родителски срещи Simple Smile
Мис Диор - ЕДП или ЕДТ?? Доста е цветен, което малко ме притеснява, но определено щу го видя Simple Smile

Искам да споделя, че днес в Бургас беше 20 градуса и Armani Because It’s You много повече ми хареса отколкото онзи ден, като беше 5 градуса. И го усещам цял ден, дори и след като тренирах.

# 1 716
Много дълго време не бях поръчвала на сляпо,  на принципа , че е по-добре да имам 1 любим парфюм от три просто харесвани. Последните две седмици , престъпих това си правило два пъти и истината е че никак не съжалявам! Много се чудех , кой от парфюмите с мента, които ми бяха предложени да избера, колебаех се между три които като цяло ми бяха лесно достъпни и понеже, все още беше доста студено, реших да  поръчам Kryptomint - с идеята, че ако на мен не ми допадне на ММ със сигурност ще му хареса. Всъщност, колебаех се между него , Hanae Mori  и Green Lover  на Lolita Lempicka, но в крайна сметка фактът, че е лимитка и се намира все по-трудно  явно наклони везните. Не е това което  търсех и си представях, при първата проба не бях много сигурна дали е за мен- пробвах го в един от последните доста студени дни и беше силно пиперлив,  но  при всяко следващо носене и на по-топло време все повече и повече ми харесваше. Пролет и лято мисля, че ще е още по-хубав и разхлаждащ. Много мнения изчетох, че  унисекс, за мен  и върху мен е мъжки - тонката и ванилията ги усещам в базата и не са ми много изразени,  основно върху мен е мента и пачули.  Обаче аз харесвам и двете нотки, мъжки парфюми  обичам да нося и съм много много доволна от тази си покупка, много успешна се оказа!  Благодаря на Deetron  и WaltherP99 Flowers Sunflower за предложенията за парфюма.  За Green Lover  Lolita Lempicka  четох много, твърдо съм убедена , че ще е много мой и съм го планирала в началото на лятото - може и да бъркам, но заради  джина в пирамидата, реших че  вероятността лятото да е неговия сезон  е по - голяма. E-LuchikFlowers Four Leaf Clover- благодаря, че ме насочи към него, тотално  съм пропуснала съществуването му!
        Втората ми покупка на сляпо, беше Scarlet Poppy. Kovatcheva-:hugs: позна че ще го харесвам, даже  смело мога да кажа , че беше любов от първо помирисване!  След твоето ревю бях супер запалена, докато пак се появи  и успея да го поръчам  за него писа и dyvaromi и вече бях съвсем и тотално убедена, че го искам сега и веднага и нямах търпение да се появи по нашие ширини. Пристигна ми вчера и наистина не мога да спра да го нося, тотално се пристрастих! Много хубав парфюм е просто! Започва  със сладка смокиня и мил, невинен червилено - помаден ирис. Ириса е много красив, за мен е комбинация от Violet Ida  и L’Ange Noir. Той постепенно отстъпва на смокинята и за мен именно тя е царицата на този парфюм.  Всъщност аз със смокините съм 50-50 , харесвам ги сладки, но когато са смесени с други зелени нотки и твърде дървесни, рядко ме печелят-така и не харесах например някой форумски любимци като Philosykos  и Ninfeo Mio, но пък за сметка на това  смокинята във Fico di amalfi  и особено Purple Fig Vilhelm Parfumerie  са ми много любими. В Scarlet poppy  смокинята e  сладка, топла и все пак леко дървесна и това прекрасно и я балансира - не дава да залитне в съвсем гурме посока.  Жито усещам много за малко в началото.  Хелиотроп, в смисъл пудрен не  усещам,  по-скоро топлината и сладостта  които усещам са ми ванилови. Сладостта обаче е много премерена, не си представяйте нещо накъртващо и трудно носимо.  Утихва като  смесица от  млечна смокиня  аmbrette  - нотка която много харесвам. За Jo Malone  е добре от към трайност-усещам си го около 6-7 часа,  но след втория час се прибира и стои близо до кожата. В никакъв случаи  не мога да кажа, че е интензивен като излъчване, не мога да го сравня например с Myrrh & Tonka Jo Malone, който при мен е направо брутален  в това отношение. С две думи парфюмът е много красив-носим  по всяко време и във всяка ситуация, естествен,  силно женствен, хармоничен, кара ме да се чувствам себе си и идеално в кожата си! Като цяло мисля, че е много лесен за носене и харесване.  Имаха само 100 мл. когато го поръчвах, и така се радвам че не се отказах да го взема заради по-големия литраж -  подозирам, че ще е от най-носените и бързо свършилите ми парфюми.

# 1 717
От ме побут за Portrayl, аз не се осмелих да си го купя, но е мега плътски, индолов жасмин с трайност до къпане с обилно търкане 😁
Виждам го на брюнетка с дълги крака , дълга черна коса и червени сочни устни 🤞
Почти Jollie виждаш! Blush
Плаша се от жасмин, който надделява в парфюм. Индоловия, ако правилно съм се ориентирала кой е такъв, направо ми обръща стомаха.
Бялото Пачули ми е като препарат за почистване на мебели или нещо такова.
В After Midnight TDC никога не открих нероли и слава Богу! При мен на преден план излезе ирис.

# 1 718
Miss Dior EdP 2017 е сметанова, сладка роза с огромна трайност и шлейф. В сняг е безумно красив. Много се харесва и хвали, колегите на работа си записваха, за да купят на жените си, и ми се похвалиха после, че подаръкът е бил успешен.
С Цветната бомба си съперничат за първо място в моя гардероб.
Предупреждавам, че е доста сладък, поне при мен. Аз съм по гурметата. И като ми писне, хващам унисексовете. И така си се въртя в кръг, от едната крайност в другата.

# 1 719
Jollie, това е много, много смел избор, бих казала безразсъден, ако знам, че няма да се обидиш. Portrayal е яко жасмин, с черпака. При положение , че не си фенка, го пробвай първо. Аз обичам жасмин , но този го нося рядко, много е натрапчив.

# 1 720
Аз днес отнемай къде се напръсках с Le Parfum Royal Elie Saab. Трябва да направя леко интро, че денят ми тръгна леко наопаки, имах нужда от някакъв ряз и да сменя рязко последните любимци. Гледах, гледах, пък викам нека ми е козуначено сладко, хем при мен има още педя сняг, хем слънце, хем никакво едно такова. И не сгреших! Разкошен е този парфюм – и на хлад, и на топличко. Все повече се влюбвам в парфюмите на Ели Сааб, страхотно развитие и дълбочина дават.

# 1 721
Jollie, това е много, много смел избор, бих казала безразсъден, ако знам, че няма да се обидиш. Portrayal е яко жасмин, с черпака. При положение , че не си фенка, го пробвай първо. Аз обичам жасмин , но този го нося рядко, много е натрапчив.
Ти насляпо ли го беше поръчала?

# 1 722
  • Бургас/Пз
Дези, с това описание на Диор за подаръка категорично ми отпада, но за себе си ще я тествам. И ти благодаря за идеята за Лагуната, тя също ми събужда любопитството Simple Smile

Денси, Клое номад на мен ми е от най любимите парфюми. Купен абсолютно насляпо и любов от пръв поглед. За съжаление на нея не й стои добре, тъй като съм й го давала да го пробва. Просто толкова много я асоциирам с Велурената орхидея, че чак аз се чудя как ще е с друг парфюм. Между другото тя има само още един, с който отвреме на време разнообразява и това е Шанел Тендре. Simple Smile

# 1 723
Ти насляпо ли го беше поръчала?
Аз, таковаааа...да 😅 Беше на половин цена и се изкуших. Ще го понося малко и ще го пусна в ибей, или евентуално в размените като си идвам.

# 1 724
Такива хубави спомени ми навя мисълта за Jasmin Rouge - TF. Запознахме се преди 5 г. и беше любов от първо фъс. Много красив парфюм! Пак бих си го купила и сега! А и за мен има сантиментална стойност - беше първият ми парфюмен подарък от половинката, когато се запознахме тогава и още повече го свързвам с хубави емоции. Това е може би първият ми парфюм, на който съм се радвала толкова. 😍

Общи условия

Активация на акаунт