Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 127 831
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 1 725
  • София
За жасмин харесвам на Майкъл Корс, Glam Jasmine, и на Aerin, Ikat Jasmine. Тези мисля са лесни за харесване.

# 1 726
Ще го взема този Portrayl пък ако ще турско да е! 😃

Адски много ме блазни! Не ми е спешен, но със сигурност ще го имам. Толкова много противоречиви и по-скоро негативни отзиви ми наострят само повече вниманието към него.

Le Parfum Elie Saab категорично не харесвам. Имах го, не можах да го нося ...

Пръснах сега вечерта от сантимент Santal Royal. Няма такъв парфюм....😍 мисля, че мога да си остана само с него, плюс още няколко за разкош... Simple Smile))

# 1 727
И за мен Santal royal ще се окаже голяма любов,един от най-носените за втора поредна зима:)..също имам Ели Сааб Роял и Ле парфюм и  много им се радвам,чудя се за in white,гледам че го описвате като невинно булчински,аз не помня с кой съм била на моята сватба,тогава парфюми грам не ме вълнуваха,но не ми пречи да прибавя един “ булчински” към другите,ако сега трябва да избирам булчински,бих посегнала към Коко Мадмоазел❤

# 1 728
Ще го взема този Portrayl пък ако ще турско да е! 😃

Адски много ме блазни! Не ми е спешен, но със сигурност ще го имам. Толкова много противоречиви и по-скоро негативни отзиви ми наострят само повече вниманието към него.

Le Parfum Elie Saab категорично не харесвам. Имах го, не можах да го нося ...

Пръснах сега вечерта от сантимент Santal Royal. Няма такъв парфюм....😍 мисля, че мога да си остана само с него, плюс още няколко за разкош... Simple Smile))
Има такъв парфюм и това е Promise Frederic Malle, разликата е, че Santal Royal изсъхва като Agarwood, а Promise изсъхва като най-доброто Patchouli.

# 1 729
Чакам Viva La Juicy Gold Couture и Killer Queen.

Междувременно ще се насоча към приключване на Cheap & Chic I Love Love, Versace Woman и Luna на Nina Ricci. Никои от тях не бих повторила. Cheap&Chic и Versace Woman бяха лично за мен незапомнящи се, безлични аромати. Версачето ми е по-скоро сантиментално, че е от първото ми пътуване със самолет и как ме накара да се чувствам като кралица за 20€ за 100мл. Grin

При Нините нито една от тези, които имах не ми е направила толкова голямо положително впечатление, че да си кажа стига и да спра експериментите, и да купя втора бутилка. Луна за мен е тежка и остра и от това ми е неприятно да я ползвам.

# 1 730
Привет и от мен,
BoMarina, запали ми се любопитството до немай къде, след хубавото описание на смокинята, благодаря!
Улавям съвпадение с моите предпочитания и непременно ще го потърся за проба, ако не го купя направо! Flowers Hibiscus

Вчера ходих на разходка извън града. Времето беше хубаво и се получи нещо като опашка и блъсканица за чист въздух.
Нямаше място да се разминеш, хората бяха се облекли хубаво, взели деца и кучета и за пръв път от месеци усещах във въздуха да се носят облаци от парфюми.
Мм се беше напръскал с една получена от мен проба - супер странно нещо!
Not a Perfume Superdose
https://www.fragrantica.com/perfume/Juliette-Has-A-Gun/Not-A-Per … erdose-56679.html
Като я получих я пробвах веднага, установих, че е напълно мъжки на моята кожа и му я подарих.
Няма такова нещо!
Едновременно модерен и ретро, някаква междугалактическа бръснарница!
Не може да бъде премахнат - не е тежък, но има огромен шлейф и издържа до два душа, залепя се за моята кожа, щом се допра до него.
Идеален за спортисти, които тренират плуване и хора, които се оплакват от нетрайни парфюми.
Говорих с моя близка в чужбина, която е получила същата мостра. Тя пък сподели, че на нейната кожа е фин, нежен аромат, пак така невъзможен за премахване. Странно. Чудно ми е доколко прилича на предишната версия, нея не познавам.

# 1 731
# 1 732
Смяната на часовника ми докара приятно неделно мързелуване и ровене в старите теми за парфюмните страсти.
И що да видя - чаровната и мъдра подстрекателка densi цитирала gourmethouse.bg и аз, любопитната сврака, да не изтърва информация, надниквам и що да видя - едни италиански разкоши, невиждани и нечувани - Villa Buti! Гръмнах една 15-тичка от La Dolchissima.
Денси, със сигурност си пробвала нещо тяхно, много ще съм благодарна да споделиш! Шишенцата им са разкошни, дано и сокчето да е. Няма ги в базата на ФР, но пък са в списъците на parfumo.net, въпреки че за тях никой не е писал отзиви.

SOTD/night (за сови като мен парфюм се носи и нощем за кеф и настроение) - Loewe Aura Floral, голяма сладост ми е тази нова придобивка.

# 1 733
  • The Evergreen State
По повод кой колко пръска, случайно попаднах това видео в ютюб. Влогърката е французойка по рождение но австралийка по местожителство от дълги години. Темите на видеата й не са парфюмни но личи че много много обича парфюмите и някак бидейки французойка идеята за парфюмирането й е  ..в кръвта, отраснала е в среда в която хората ползват парфюми.. та споделям просто още една гледна точка за ритуала по парфюмирането за който му е интересно (видеото е на английски но със силно френски акцент Simple Smile).

# 1 734

Има такъв парфюм и това е Promise Frederic Malle, разликата е, че Santal Royal изсъхва като Agarwood, а Promise изсъхва като най-доброто Patchouli.
Promise Frederic Malle определено е интересна за пробване композиция, любопитна като химия и сработване с кожата. Доколкото успях да го тествам, след като бързо преминат връхните нотки, се развива като нещо ментолово и секси животинско. Бих го носила и аз, на мъж предполагам е х1000 по-як.

# 1 735
За жасминов парфюм, както тук ме посъветваха и взех няколко проби, най-натурален  и изчистен беше на A la Nuit на Серж Лаутенс. Пробвах на Булгари и Майкъл Корс също. Булгари - Жасмин ноар има дърво и смола, по-наситен, тежък, чувствен. На Майкъл Корс "Glam jasmine" - младежки, игрив, леко избива на балонче от дъвка ...

А за днес открих една страхотна статия за Izia La Nuit:
https://www.fragrantica.com/news/Izia-La-Nuit-Roses-in-the-Dark-14829.html

# 1 736
  • Варна/Лондон
Поредните ми придобивки на сляпо. Както споменах, най-любимите ми парфюми са придобити без проба, само по описание и пирамида. За Лалик съм сигурна, че е в тази тема беше похвален и има защо, той просто е съкровище. Нежен, благ, но не сладък, свежарски пролетен, лесен за харесване. И докато лявата ми ръка е потънала в това пролетно блаженство, дясната се завила с топло одеало до камината, с пура и чаша Бърбън. 😁
 Определено това няма да ми е единственият парфюм на Реплика, много присъствен, направо изгони нежния Лалик. Последната такава нахална находка беше Dior Tobacolour, и by the Fireplace никак не му отстъпва.

# 1 737
Джеронимо ,може и на лични от къде е лалик-а ?Интересн е доста..

# 1 738
  • Варна/Лондон
Разбира се, от Ebay, като го похвалиха, проверих, имаше го нов от продавач с много положителни оценки, не отворен за £58, сложих го в наблюдавани и хоп, оферта от продавача за £45,ами как да устоиш 😁
За другия аз направих оферта, и ми я приеха, и той £50 ми излезе, нов, с целофан и той. Та просто как да пропуснеш.😁
Леле, Репликата не утихва,само един път пръснах, добре, че не повторих.
Лалика се поприбра, но си се усеща, ако не бях го задушила с другия по - добре щях да го усетя. 😊

# 1 739
А може ли малко описание на Gold Myrrh absolu Carolina Herrera? Явно е доста харесван, но ревютата за него са изключително малко и не нещо не мога да се ориентирам:thinking:. Как се развива и прилича ли на някой друг?
Silver pearl ако имаме прилики в харесваните  аромати, подозирам, че ще ти допадне. Не, че те насърчавам на сляпо да го вземеш Simple SmileСъс сигурност, ще има хора на които ще им се стори недостатъчен и няма да го оценят, някой път и прекаления хайп може да изиграе лоша шега, но от моя гледна точка всичко в него е повече от прекрасно:four_leaf_clover:

Общи условия

Активация на акаунт