Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 482
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 180
Имах малко розес берберанса и го носех миналата година в най-горещото време, чуден беше и нямаше кученце наистина.
Моето куче не мирише на лошо, даже си я душкам с удоволствие 😌 не съм сигурна обаче тя какво мисли за моите парфюми, вероятно  и е омръзнало от мен.

Хора, това видео на дръзката разпръсквачка не е ли пародия?? Аз ще почина ако и 1/3 от това количество намажа и излея върху себе си, а такава балсамирана колежка или дружка да ми се яви на работа или на хранително заведение може и тя да почине. Не искам никой да ме помирисва, нито аз да помирисвам някого от 3 метра, нито сме на арабския полуостров Unamused Just because you can doesn't mean you should, това, че аз си харесвам парфюма не значи,че на околните няма да им стане лошо от него и обратното.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 23:45 от amareto

# 181
Нямам търпение да се похваля!
Топъл, топъл..

.

# 182
  • The Evergreen State
mimozata страхотен подрък си си направила, честито! И на мен ми е в списъка със желания, ще се радвам да кажеш дума две за него като го поносиш. Прекрасни снимки!

# 183
Честит 3-ти март,момичета Innocent
mimozata, честито и на теб:0 Ще се радвам на малко описание!
Моля за помощ- така както съм подкарала запознаването с Мансери предимно чрез покупка ми излиза горчиво-солено Money Успях да пробвам в Елинор няколко,но все е Ууд в името . Всички,които съм си харесала по пирамида и описание ги няма за  тест. Този месец си взех Sicily и Musk of Flowers ,и двата ми харесаха много- плодове,зелена роза и муск....за това оставих Сицили и се разделих с Musk of Flowers. Сега искам и сънувам Pearl Mancera,но и нея не познавам. Някой може ли да ми каже малко за нея??? Моля Innocent

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 10:44 от Ре

# 184
  • Габрово
От горният офис като отида усещам парфюм ,който наподобява аромат на чисто ,току що изкъпано с шампоан 'Па-па .Бих попитала как се казва ,но не ги познавам и не знам от кого е .Някаква идея кой може да е този парфюм?Много е приятен.

# 185
Абсурд е така да се разбере. Попитай.

# 186
  • София
Mancera Pearl е предимно смокиня и роза. Розата си е типичната за Мансера и Монтал, никакви изненади - с много мускус. Аз харесвам комбинацията от смокиня и роза, защото не се среща често в много парфюми. Този мускус накрая обаче ми идва в повече понякога, напомня ми на кисели краставички.
Парфюм за деня - Кралицата на поляните, L'erbolario.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 15:07 от Lizia

# 187
  • Germany
Честит национален празник, парфюмани! Да сте здрави и достойни българи!

Сега искам и сънувам Pearl Mancera,но и нея не познавам. Някой може ли да ми каже малко за нея??? Моля Innocent
Ре, според мен Пърл не е за теб, съдейки от това, което забелязвам, че харесваш. Не съм съгласна с такива обобщения, че на Монтал и Мансера розата е типична и само една, и няма изненади. Или поне аз разпознавам и локумени рози, и ярко червени рози, и шипрови, и зелени, и свежи, и млади, и розови, и роза таиф. И мисля, че точно розата ще ти е проблемна в този парфюм, защото не съм останала с усещането, да харесваш рози. А този парфюм е като танц между роза и смокиня. Хммм, потърсих си току що старото мнение, и се учудих, че и там съм го определила като танц между розата и смокинята, явно още през 2019 година съм решила, че за мен този парфюм е така, и сега смятам същото:
Цитат
Пробвах и така дискутираният в темата Pearl Mancera. Флаконът е фантастичен, капакът завършва с красив седефен детайл, пръскалото пръска по много и нанася хубаво. Трайност и шлейф - убийствени. Едно пръсване на ръката, и всичките ми дрехи, до които съм се докосвала миришеха на него. Мъжът ми каза, че цялата къща мирише на моя парфюм. На другата сутрин отново всичко миришеше на него. Та ако сте от търсачите на шлейфови бомби, не пропускайте пробата. Сега за самия аромат. Интересен парфюм. И много изменчив. Започва силно зелено, смокинен. Смокинята е тази, от любимото в темата Нинфео мио, но за мен тази е по-хубава, защото е съчетана с по-мек цитрус, леко сладък бергамот, който е дал мекота на зелените листа и едно хладно и леко мокро усещане. Кокос тук няма, и Слава Богу, защото точно кокосът не ми харесва в Нинфео мио. Тук усещането е за ведрост, за сочност, бих я нарекла гальовна, ведра и сутрешна смокиня, допълнена от свежи ябълки и точно чай от праскови, за които говореше Deetron. Много интересно завива парфюмът обаче, като изведнъж, буквално от нищото изниква роза. Включва се леко, деликатно, завърта един танц със смокинята, а после я настанява на стол да си почива, и превзема сцената за соло изпълнение. Това е розова, маслена, млада Мансерска характерна роза, с бял мускус, кедър и плодове, най-вече малини. И ако в първата част на развитието парфюмът е унисекс и зелен, тук вече е доста женствен, розов, сочен и игрив. За мен е фантастичен летен аромат, идеален за горещите летни дни, но с уговорката, че трябва да обичате смокини, да обичате рози, и да не се страхувате от нестандартни парфюмни комбинации. Смокиня-роза за мен е неочаквано добра комбинация.
Към днешна дата мога да кажа, че това е един от трайните и шлейфови парфюми, които притежавам. Розата е подобна от Wild Rose Mancera, ако го познаваш него, а смокинята се съчетава перфектно с него. Трае до душ, и след душ, и не оставя никого равнодушен. Няма нищо общо с розата от Рози и ванилия, или с розата от Роуз Муск. Мускусът е като този от Pink Prestigium, много излъчващ, и усилващ десеторно розата и смокините. Но човек трябва да обича много млади, зелени и маслени рози, и зелени, хладни смокини, за да хареса и този парфюм. Продължавам да смятам, че е с един от най-красивите флакони, които имам, и беше любов от първото пръсване, когато Deetron ме запозна с него, за което му благодаря Hug.
Скрит текст:
Скрит текст:

По-добре потърси проба, мисля, че не е за теб.

Благодаря момичета. Понеже до тук нищо от марката, което пробвах не беше моето, но този някак много ме привлича, но пък няма къде да пробвам. А приятелка ми каза, че и напомнял на Хипнотик пойзън.
didishh, аз споменах в първото описание за Азалея, че е като дете на Жасмин Ноар на Булгари, и на Хипнотичната отрова, но с повече гени от Жасмин Ноар, и продължавам да стоя зад това мнение. Но добави и много бадеми в базата, марципанова паста направо. Може би това е сухото, прашно усещане, което е дразнещо за някои. На мен лично белите цветя са ми твърде много в него. Не е лесен парфюм, и определено е добре да знае човек, какво му харесва, защото не е евтин, за да се рискува насляпо. Но при всички положения трябва да се поноси с хубаво пръскане, за да се прецени цялото му въздействие.

# 188
.....Ре, според мен Пърл не е за теб, съдейки от това, което забелязвам, че харесваш.......... Трайност и шлейф - убийствени. .....Започва силно зелено, смокинен. Смокинята е тази, от любимото в темата Нинфео мио...... млада Мансерска характерна роза, с бял мускус, кедър и плодове, най-вече малини......Мускусът е като този от Pink Prestigium,...

kovatcheva, тези изречения отгоре ми бяха достатъчни да хвърля телефона и да взема Лап топа за поръчка Simple Smile Здрава да си Simple Smile Имах нужда от тези няколко изречения Laughing Пък ...най-много да не го харесам Satisfied Повече се притяснявах да не ми е много подобен на Sicily, защото и той е свежа доминираща роза с много вкусни грейпфрут,мандарина,зелена ябълка и муск. Но нуждата ми да поръчам Pearl ........така напираше,че изхвърчах от масата..Airplane Rocket

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 17:04 от Ре

# 189
  • София
Ре - подкрепям kovatcheva и съжалявам, че сте го поръчала вече ScreamDisappointed
За мен е страхотен и уникален във всякакъв аспект. И като като композиция, визирайки  невероятното вплитане на смокинята - толкова интересно, притегателно и уникално съчетание на смокиня съм срещял само в Mancera Purple Flowers, както и като трайност и сияж -10 от 10.
Но съвета ми е - стойте далече от него както и всяка друга Мансера Sign No Entry  Връщайте или го пускайте го в размените преди да е дошъл LaughingMask Ще ми благодарите после. Wine Glass

# 190
Ре - подкрепям kovatcheva и съжалявам, че сте го поръчала вече ScreamDisappointed
За мен е страхотен и уникален във всякакъв аспект. И като като композиция, визирайки  невероятното вплитане на смокинята - толкова интересно, притегателно и уникално съчетание на смокиня съм срещял само в Mancera Purple Flowers, както и като трайност и сияж -10 от 10.
Но съвета ми е - стойте далече от него както и всяка друга Мансера Sign No Entry  Връщайте или го пускайте го в размените преди да е дошъл LaughingMask Ще ми благодарите после. Wine Glass
Е защо такааааа, нали е прекрасен,хубав и уникален Rolling Eyes И нали розата не е мазна като мускалче? Имам още 7(вече 6) Мансери и няма как да стоя настрана,страхотни са тези, които имам .....и са различни от всичко ,което съм мирисала, точно за това ги харесвам Ill Stuck Out Tongue Closed Eyes Пък в краен случай ще го разменя/продам.............но първо ще се пръсна Simple Smile

# 191
Еее, Deetron, защо така с Мансерите? 😀

Аз го харесвам много Pearl, при мен е повече смокиня,  отколкото роза. И е един от трайните и шлейфови парфюми, които имам, даже и без 10 пръсвания 😉 

Ще ми е интересно какво ще споделиш после, Ре.

# 192
...Ще ми е интересно какво ще споделиш после, Ре.
Вече започва да ме втриса Laughing..но няма да дам заден Simple Smile Просто мерака е голям, дори и да се попаря,няма да ми е за сефте Nerd

# 193
Аз си взех Pearl  заедно с Дийтрон, водейки се от нотките и ..... изобщо не ми хареса, веднага го размених .....Явно си е парфюм за ценители, а аз определено харесвам по обикновени аромати, не сложни .
Mancera, Attar, Montale и арабелите не са “моята бира”

# 194
  • В сърцето на един мъж
kovatcheva, благодаря ти ❤️ ще си призная срам не срам не познавам жасмин ноар. Но в момента и не ми се носи нещо като хипнотичната отрова и за това още се чудя. Пробвах други два от Атар, но не бяха моите.  След боледуването обонянието ми е доста странно и ми се иска да си взема нещо, което не съм носила до сега, но не мога да избера.

Общи условия

Активация на акаунт