Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 401
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 435
Успях да го пробвам и много,много ми хареса! Тук идва проблемЪТ- никъде не мога да го намеря, за да го поръчам.Вече от две места след поръчка ми се обадиха,че не е наличен ........много е кофти така Confounded

Последно го бях взел на една приятелка за подарък края на лятото , да я изкарам от "седя в къщи затворена като животно" депресията,в която беше изпаднала. Имаше го буквално навсякъде , тестери също. Аз платих 86лева за тестер. Погледнах наистина го няма , или го има на някакви съмнителни места. От по-известните сайтове , нито един го няма.
Така изчезна Wild Cherry . Пролетта на 2019 си го взех от Елинор , защото там беше най-евтин , а го имаше навсякъде. Не се е появявал никъде от повече от година в БГ ,а не е спрян. Изключвам Нотино защото беше към 250 лева там,никога не бих ги платил,като 2019 съм дал 116-118 .

Plum!... Мням. 🤤 Представих си! Обичам сливи. Отдавна го заглеждам този парфюм... Ще взема да си го купя най-после. Благодаря ти, WaltherP99!

Shay & Blue познаваш ли? Имат много приятни неща,а цените им като за независим ниш бранд са доста ниски, и са по-ниски от повечето дизайнерски парфюми. £55 им е стандартната линия 100мл, £85 са EDP като имат и няколко чисти парфюма. Разгледай ги и питай,ако някой ти е интересен.Имат семпли 5х2мл , ти си избираш какво да ти сложат,доставката до адрес там ти е безплатна.

# 436
Не ги познавам, но отдавна ги заглеждам. Имат и 10 мл бутилчета, но се връзват доста скъпо - £33. Превозвачите от UK насам, обаче, след Brexit не работят... Ако знам, че тук си плащам такса в митницата и не се разправям с нищо, да, но за едни кожени палта ми искаха 45 документа, та още ми пуши главата!

# 437
  • София
... вече трябва да имам някой от ароматите на Van Cleef & Arpels,
... Rose Rouge, Bois dore, Bois d'iris, ако може да ми дадете препоръка, кой от тях най ви допада...
Тези 3-те ги нямам, макар да искам втория и третия /някой ден/.
От колекцията имам Orchidee Vanille, Precious Oud, Ambre Imperial, Moonlight Patchouli - и 4-те са невероятни.
Ванилията е мека, кадифена, нежна, не сладкарска, а именно цветна заради орхидеята. Нежен парфюм.
Precious Oud го спрягат за аналог на Черната орхидея на Том Форд в черното шише. При паралелен тест двата парфюма започват различно, орхидеята на Том е по-влажна и землиста, ароматът започва по-остро и търпи развитие, докато при Van Cleef ароматът е кадифен от самото начало и след 15 мин. двата аромата се припокриват на 98% за мен.
Пачулито за мен е най-унисекс аромата от 4-те, другите 3 са ми по-скоро дамски. Много е красив и той.
Любимец ми е Амбре Империал - бих използвала шише след шише.
Характерното за ароматите на Van Cleef e, че стоят близо до кожата и никога не можеш да предозираш с тях. Така съм чела и съм съгласна. Бих добавила само, че за мен те така се сливат със собствения ни аромат на тялото, че все едно натурално си ухаем така - ароматът изчезва от мен, спирам да го усещам и в един момент изскача, мисля си как хубаво ухая, после пак се скрива и така ме държи на изненадки цял ден. Е, за цял ден са необходими и подновявания, ако не сте привърженик на неколкократна смяна на аромат за деня. Simple Smile

# 438
Не ги познавам, но отдавна ги заглеждам. Имат и 10 мл бутилчета, но се връзват доста скъпо - £33. Превозвачите от UK насам, обаче, след Brexit не работят... Ако знам, че тук си плащам такса в митницата и не се разправям с нищо, да, но за едни кожени палта ми искаха 45 документа, та още ми пуши главата!

Няколко вече си работят от превозвачите , но вече май взимат повече пари 4-5/кг , което в повечето случаи пак е изгодно.
Може даи вземеш някой сет https://www.shayandblue.com/collections/gift-sets.html , промоции имат, в нета се намират купони

# 439
Благодаря, ще прочета за другите, ако нещо ме грабне, ще питам.

# 440
Малко off topic, но от вчера Габиели вече приемат онлайн пратки отново.
Ако сумата на една пратка е под 300лв, ще се плаща единствено 4лв/кг, ако е над 300лв - 20% ДДС и 2,5% мито, както и 4-те лв за кг.

# 441
Ами то какво да питам... Ей това сетче ми допадна като цена, има го Лалето там, спрейчета са, пък и другите имена са ми интересни. Та, поръчах ги! 😀
Скрит текст:
Регистрирах се в GGBG, габко вече не доставят от UK

# 442
От вчера съм горд собственик на Hermes Un Jardin Sur La Lagune.

Още съм със смесени чувства. Първата ни среща не завърши с хепиенд, дори напротив. Нещо в него тотално ме отказа от втора проба. Теста беша само върху китката.
Обаче!
С днешна дата установявам, че върху мен стартира като по-мека, нежна и женствена верси на Еликсира на Чудесата. Има ги смолите, кристални, опушени, без капка сладост и цветен намек. Има го и познатото усещане за лукс. Heart Eyes
И ми харесва. Много! Relieved Разстила се и се носи малко над кожата, като утринна мъгла - хладна и мека, предвещаваща ясен и слънчев есенен ден.
В моята бутилка няма цветя, а далечно и абстрактно усещане за есенна цветна градина. Непозната, различна и обагрена в меки пастелни тонове. Дори не мога да я нарека градина, по скоро полъх на вятъра, носещ със себе си далечен и непознат аромат на последните екзотични цветя, храсти с вече пожълтяващи листа и море,. Вплетени като във фин воал, галещ нежно шията.
Simple Smile Много приятно съм изненадана.
Усещам и аромат на плавей и терпентин, прокрадващ се на моменти. Сякаш вървя по напечен от слънцето стар дървен кей, пропит с аромат на корабно масло, море, водорасли и сол.
Изсъхва чисто и мускусно с характерното за линията чисто звучене, но тук е по-меко и топло. Няма го кристалният звън на цитрусите.
На всичкото отгоре има завидна трайност и тънък, но осезаем за околните шлейф, който не ги оставя равнодушни към парфюма.
Доволна съм. Blush
След втоият опит усещам как ще ни се получат нещата, но не смея да прибързвам със заключенията си Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 06:18 от Sysly

# 443
Sysly, прекрасно описание, мисля, че за пръв път ми се провокира интереса към този парфюм...

# 444

Bell_87, би ли споделила малко повече за Aura Sensuelle, след като го опознаеш?
Разбира се. И на мен самата ми е любопитно. В чужд форум четох мнения, че няма особена разлика с първообраза, но ще видим/помиришем.

# 445
Момичета,ако някой има впечатления от този парфюм , моля ,да сподели
afnan violet bouquet

# 446
afnan violet bouquet
80 % копие на Baccarat rouge EDP. Бакара при мен започва с прегоряла захар и "бинтове", после се появяват и ягодки. В Афнан първо са ягодките и бинтовете, после сладостта. Грам цветя няма. Плюсът му е, че е доста по-интензивен и траен. Дори след напръскване с друг парфюм върху кожа, след изветряването му пак се появява пущината. И така два - три дни!

# 447
  • София
Скрит текст:
afnan violet bouquet
80 % копие на Baccarat rouge EDP. Бакара при мен започва с прегоряла захар и "бинтове", после се появяват и ягодки. В Афнан първо са ягодките и бинтовете, после сладостта. Грам цветя няма. Плюсът му е, че е доста по-интензивен и траен. Дори след напръскване с друг парфюм върху кожа, след изветряването му пак се появява пущината. И така два - три дни!

Ally -  много благодаря за споделените впечатления Hands Plus1 За мен е ценно всяко мнение за подобни трудни за намиране екзотики. Този Афнан конкретно, ме грабна с приятния си дизайн, но информацията за него е оскъдна. Благодаря още веднъж.
Скрит текст:

# 448
Deetron, и аз "по  снимки" го поръчах Grin  
Скрит текст:

Кутията също е хубава, макар и малко по-джиджана.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 22:36 от Аlly

# 449
Аз в момента ползвам Бакара Руж,но отива към приключване,та видях , че руските парфюмни ги сравняват  , като почти 1 към 1 близки,това ме озадачи.Търсейки violet ми излезе цена 90 лв,а за бакарата тръшнах шест  пъти повече.Дайте идея от къде да го поръчам и нормална ли е тази цена за 100 мл.Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт