Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 401
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 465
Точно, аз дори не съм от големите му почитатели и пак няма да съм щастлива с която и да е имитация. Добър вариант е Касамат, да. Но за мен е по горчив и тромав, липсва му и кристалния блясък, ако мога да нарека така специфичния начин, по който се излъчва БР.
За това написах "вместо", ако някой го желае силно най-добре е да го има или да го забрави.
В моя случай това важи за поне 10 парфюма, които са с цени на едра битова техника, в графата love/want. Екслузивната линия на Прада е много хубава,но не се говори за тях и по-добре може би..

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 00:52 от amareto

# 466
Точно "тромав" е думата за Qasamat, нямаше да намеря по-подходяща! Simple Smile

# 467
И нищо с което може да бъде заместен,  според мен. А и наблюдавайки размените май разочарованите от всякакви "копия" и вдъхновени от Бакара парфюмни произведения са доста.
+
Според мен единствения начин да бъде напълно щастлив и доволен човек с копие или вдъхновение на БР540 вместо оригинала е да не го познава! В такъв случай е напълно възможно да изпита удоволствие от интерпретация в това направление. Нямам го, не планирам изобщо покупка, нося си едно арабско подобие от време на време и си давам сметка, че ако не можех да го сравня с първообраза щях да го оценя много повече. Нищо не е като Бакара.

Не мисля . Никой не отрича кой е първообраза ,  това е ясно, макар и шафранено-йодната-захарен памук нотка да я имаше и преди BK540 , просто той я направи популярна. Само че това , че си първи по никакъв начин не те прави най-добрия. По същата логика всички щяхме да караме Форд , да ползваме Yahoo , Nokia  и да оставаме с първите си тийн плътски трепети,само защото са били първите в нещо.
Споменатата по-горе нотка е точно това , за което 98/100 хора се сещат като чуят BK540 , само че тя не е нещо запазено , всяка марка може да си я "сложи" в техен си парфюм. Това че я има само по себе си не прави парфюма копие , или дори инспириран от BK540 ! Същата нелепост чувам редовно , като на всеки нов парфюм с ананас по навик се оприличава на "копие на Авентус" . Не всяка шоколадова торта е Сахер ....
Тук идва и тънкия момент какво точно търси човек. Дали копие което да е 90% и нагоре същото , или парфюм , който има прословутата нотка , но има добавени други такива , които пращат парфюма в различна посока , макар и нотката да си се усеща. Може и да има някакво топ 1:1 копие , не знам , но ако искаш 100% BK540 , си купуваш BK540.
Ако обаче търсиш само подобно шафранено-йодно-захарен памук усещане  , тогава вече според мен имаш доста по-добри варианти.
Като си взех продадох веднага и BK540 , и екстракта.
За разочарованието е нормално , няма как да очакваш да си купиш Cloud и сие , и да получиш 95% BK540 , несериозно е. Ако отидеш в Ахтопол , не може да очакваш изживяване като частен остров на Карибите. Пак може да си изкараш добре,но няма да е същото.

# 468
Пробвах Ейнджъл Кроазиер 2020 и е чудесен смокинов аромат. Точно мармалад от смокини, с лека и поносима сладост. По-ефирен и летен от Адюлтс, бих си купила и двата. Не открих кокос, засега, но тепърва ще го опознанам. Круизът 2019 не беше моето -  жизнерадостно плодов, но го виждам върху тийнове.

Толкова мрачна, дъждовна седмица ме очаква, че ще си потлеждам постоянно към красивата звезда, за релакс Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 08:04 от Фръц!

# 469
Според мен единствения начин да бъде напълно щастлив и доволен човек с копие или вдъхновение на БР540 вместо оригинала е да не го познава! В такъв случай е напълно възможно да изпита удоволствие от интерпретация в това направление. Нямам го, не планирам изобщо покупка, нося си едно арабско подобие от време на време и си давам сметка, че ако не можех да го сравня с първообраза щях да го оценя много повече. Нищо не е като Бакара.
Няколко пъти съм имала "подобни" парфюми и се убедих, че за мен това не е решение. Хем не оценявам подобието, хем след това ми изчезва и любовта към оригинала.
Има още един начин. Да не харесва Baccarat Simple Smile Намирам Qasamat Bareeq за много добра имитация на легендата Baccarat Rouge 540, съответно и той не ми харесва. Впечатленията ми са от паралелен тест. Да, скъпото творение на Мосю е по-фино, но крайният резултат е еднакво неприятен за нехаресващия го.
Не мога да си представя човек,не харесващ БРуж,това за мен е най-финния и ненатрапчив аромат на света.Нося го повече от година и нито веднъж не ме подразни( явно се е слял с мен, не го усещам,но където мина,всеки коментира , колко е божествен)

# 470
Аз съм в диапазона от "безразличен ми е" до "никак не ми харесва" . Върху мен поне. Не знам върху друг как би ми се сторил. Но харесвам много Oud Silk Mood и особено много Oud Satin Mood.

# 471
Аз не харесвам Бакара Руж, върху мен. Имах пробичка и дори не можах да я изпръскам цялата. Иначе не мога да отрека, че е много траен парфюм.

# 472
Бакара ми е сред любимите парфюми, но е съвсем нормално да има хора, които не го харесват. Ненатрапчив не бих го нарекла в никакъв случай. Съгласна съм, че е по-фин (не като присъствие и проекция, а като изработка) от подобните на него.

# 473
  • Пловдив
Не харесах много Бакарат Руж. Но мисля, че е много добре направен парфюм и уважавам него и всички, които го носят. Повече харесах Кирке,  въпреки че казвате, че си приличат.

# 474
А не, Кирке прилича на Ерба Пюра.
Тициана Теренци има нови парфюми заредени са в бутика. Хубави са, но продължават жестоко да експлоатират темата на Ерба, Кирке Касиопея, Андромеда, Табит и т.н.

# 475
Обожавам Бакара и върху мен, и върху околните ...
Кирке е доста грубоват парфюм за мен и няма нищо общо с Бакара. Кирке е синтетична праскова, Бакара е горска , карамелена ягодка .

# 476
  • Варна/Лондон
Някой по назад търсеше Mancera Peаrl ако не се бъркам, срещнах я в Селфридж, пише че има интернационална доставка.
https://www.selfridges.com/GB/en/ не е линк точно към парфюма, че става ужасно дълъг. 😁

# 477
  • Пловдив
А не, Кирке прилича на Ерба Пюра.
Тициана Теренци има нови парфюми заредени са в бутика. Хубави са, но продължават жестоко да експлоатират темата на Ерба, Кирке Касиопея, Андромеда, Табит и т.н.
Да, обърках се. Благодаря, Денси.

# 478
  • Sofia
БР540 ми е приятен, но нищо не ми трепва от него. Цената му за мен е по-впечатляваща от самия аромат.

# 479
Не харесвам , когато някой парфюм стане популярен , и всяка мацка, която може да си го позволи ( и го харесва разбира се ) ухае на него.
Толкова хора около мен харесват Бакара, и го ползват в последните няколко месеца, че загубих желание и аз да се присъединя . Разбирам,  че на всеки стои различно, но е разпознаваем и пак е банално.
Ще изчакам да му мине модата.
На мен ми се приноси Angel,  извадих си Le lys.

Общи условия

Активация на акаунт