Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 398
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 450
Аз в момента ползвам Бакара Руж,но отива към приключване,та видях , че руските парфюмни ги сравняват  , като почти 1 към 1 близки,това ме озадачи.Търсейки violet ми излезе цена 90 лв,а за бакарата тръшнах шест  пъти повече.Дайте идея от къде да го поръчам и нормална ли е тази цена за 100 мл.Благодаря!
Бакара има вече толкова много "копия", че изборът е доста голям Laughing

# 451
https://www.parfumi-shop.net/catalogsearch/result/?q=Afnan+violet
От тук го поръчах. С код march6 има 6% отстъпка. За цената...не знам дали е нормална. Мисля, че е сравнително нов за България и не е имало някакво раздвижване в нея. Гледайки цените на другите парфюми на марката, мисля, че си е добре.

# 452
https://www.parfumi-shop.net/catalogsearch/result/?q=Afnan+violet

От тук го поръчах. С код march6 има 6% отстъпка. За цената...не знам дали е нормална. Мисля, че е сравнително нов за България и не е имало някакво раздвижване в нея. Гледайки цените на другите парфюми на марката, мисля, че си е добре.
Благодаря!

# 453
  • Варна/Лондон
Аз се извинявам, че ще ви върна пак на Delina, но коя точно е така харесвана тук?
Поръчах мостри на Delina la rosee, ще потърся и на Delina Royal Essence, и Delina Royal Essence exclusive, пропускам ли някоя?

# 454
Ами то какво да питам... Ей това сетче ми допадна като цена, има го Лалето там, спрейчета са, пък и другите имена са ми интересни. Та, поръчах ги! 😀
Скрит текст:
Регистрирах се в GGBG, габко вече не доставят от UK

Това им е промо-сета Grin Ротират ги през някакво време , следващия път ще намалят някой от другите.
Трябваше да добавиш и по емблематичните им неща , или поне семпъл на 
Това им е най-известния , и най-продаван парфюм , с който реално се прочуха. Не малко доста по-скъпи ниш марки на по-късен етап го копираха , и с леки промени си изкараха техни версии на пазара.
Купон ползва ли? Имаше скоро за 15%...не че 8-9 лева ще те "бутнат" , но все пак..

100% , BK540 е новия АвентУс , очаквай още много копия , и инспирирани парфюми , все пак да правим разликата между двете.

Парфюм за домашно събиране с приятели

# 455
Аз се извинявам, че ще ви върна пак на Delina, но коя точно е така харесвана тук?
Поръчах мостри на Delina la rosee, ще потърся и на Delina Royal Essence, и Delina Royal Essence exclusive, пропускам ли някоя?

Не пропускаш, тук се коментират основно Delina Royal Essence / Делина/ и  Delina Royal Essence exclusive / Делина Ексклюзив/. Аз познавам и имам само първата Делина. Exclusive май е хвален повече, но аз лично много харесвам ревена в първообраза.

Sysly, страхотно описание! Пробвала съм Лагуната и не ме привлече, но ако не бях, сигурно щях да я поръчам
след твоето описание. Flowers Tulip Даже и сега се чудя дали да не я пробвам пак.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 21:36 от Фенси

# 456
Ами то какво да питам... Ей това сетче ми допадна като цена, има го Лалето там, спрейчета са, пък и другите имена са ми интересни. Та, поръчах ги! 😀
Скрит текст:
Регистрирах се в GGBG, габко вече не доставят от UK

Това им е промо-сета Grin Ротират ги през някакво време , следващия път ще намалят някой от другите.
Трябваше да добавиш и по емблематичните им неща , или поне семпъл на  
Скрит текст:
Това им е най-известния , и най-продаван парфюм , с който реално се прочуха. Не малко доста по-скъпи ниш марки на по-късен етап го копираха , и с леки промени си изкараха техни версии на пазара.
Купон ползва ли? Имаше скоро за 15%...не че 8-9 лева ще те "бутнат" , но все пак..
Видях го това, но солен карамел не е за мен колкото и велик аромат да е. Не ползвах купон, сега се сещам, че писа, че има купони за намаление в нета, но аз често забравям кодовете... Нека ми е! 😆 Само парцалки като купувам, ми се получава с кодовете. Каквото-такова. Дано безпроблемно ми ги докарат Джиджи-биджи 😂 (супер име са си избрали!)
Даже са ги изпратили.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 22:45 от Анонимен

# 457
  • София
Скрит текст:
..... Pearl Mancera.....
Приятна флорална смокиня. Пробвай първо обаче , на някои хора им излиза силен жасмин в базата , и ако ти е неприятна нотка може да се изненадаш , защото го няма в началото. Indolic момента го има леко...........
Успях да го пробвам и много,много ми хареса! Тук идва проблемЪТ- никъде не мога да го намеря, за да го поръчам.Вече от две места след поръчка ми се обадиха,че не е наличен ........много е кофти така Confounded

Ре - съжалявам, че така се е случило, но се надявам да се появи Пърл по-натам.
В такъв случай, ще ти препоръчам един много любопитен и качествен парфюм със смокиня. Става дума за Une Historie d'Homme Irresistible Mauboussin / https://www.fragrantica.com/perfume/Mauboussin/Une-Historie-d-Ho … stible-46970.html

Според мен, пирамидата е по-богата от показаното във фрагрантика и аз бих я описал така:

Връх:

Среда:

База:

Страхотно откритие, може би е една идея повече мъжки, но не мисля, че теб това би те уплашило. За мен, той поглежда в посока на спрения мъжки Pierre Balmain Carbone de Balmain, който също имам и харесвам много, но той е по-опушен и наистина мъжки.
Une Historie d'Homme Irresistible започва подправъчно и зелено, но постепенно смокините се наместват, подправките се стоплят и композицията литва. За моя вкус, това е много приятен дървесен парфюм, в който нотката на Елеми/4тата в средата/ е невероятния скрит хит, който прави смокинята и дървесно-продправъчния микс доста по-интересени и дълбоки. Природен, необичаен, различен и мистичен парфюм, заслужава си, особено с оглед на цената му. Не е подчерано смокинов аромат, но смокинята в него е  различна и комбинацията й с елеми и кедър, прави общото усещане за натурална гора много хармонично, автентично и притегателно. Едиствения риск е, че може да ти дойде мъжки. Бутилката му е много красива и стилна на живо, макар и минималистична:
Скрит текст:

# 458
..... Une Historie d'Homme Irresistible Mauboussin....
Благодаряяя Innocent Много интересно изглежда пирамидата, с мъжки уклон заради кедъра (не винаги се разбирам с него). Как е като трайност? Важно е за мен  Satisfied

# 459
  • София
Ре - ами при мен се представя чудесно. EDP е като концентрация. Имам 3 Мабусина и 3те се справят прекрасно откъм трайност и проекция. Гаранции няма разбира се. Ето при мен Бакара е ултра чудовище, трайно 2 дни, други не го усещали. Smiley

# 460
И нищо с което може да бъде заместен,  според мен. А и наблюдавайки размените май разочарованите от всякакви "копия" и вдъхновени от Бакара парфюмни произведения са доста.

# 461
Ре - ами при мен се представя чудесно. EDP е като концентрация. Имам 3 Мабусина и 3те се справят прекрасно откъм трайност и проекция. Гаранции няма разбира се. Ето при мен Бакара е ултра чудовище, трайно 2 дни, други не го усещали. Smiley
Бакара при мен е цяла седмица Laughing Така се получава с всички аромати,които не ти харесват и не ти понасят- ти го миеш,той мирише още по-силно Mask

# 462
Според мен единствения начин да бъде напълно щастлив и доволен човек с копие или вдъхновение на БР540 вместо оригинала е да не го познава! В такъв случай е напълно възможно да изпита удоволствие от интерпретация в това направление. Нямам го, не планирам изобщо покупка, нося си едно арабско подобие от време на време и си давам сметка, че ако не можех да го сравня с първообраза щях да го оценя много повече. Нищо не е като Бакара.
Няколко пъти съм имала "подобни" парфюми и се убедих, че за мен това не е решение. Хем не оценявам подобието, хем след това ми изчезва и любовта към оригинала.
Виждам, че има също огромно количество имитации и интерпретации на  Ерба Пура-него не го познавам и с кеф мога да си купя и ползвам някой арабски вариант. Но като цяло съм решила да не търся аналози и да купувам и ползвам което ми е или изключително желано, или по-лесно достъпно.
Deetron,
Би ли сравнил съвсем на кратко този Смокин Мабусин със следните 4 познати ми смокини (до колкото разбрах, не е сладък тип Angel 2020 i Adults Kilian)? Обожавам смокиня в парфюм.

Figuer Eden Armani Privé 😻
Philosykos Diptyque 😏
Ninfeo Mio Annick Goutal 🤔
Noble Fig Ferrari 🙄

Млечна, кремава с кедър бих искала много.
Зелена, суха, тревна, тръпчива или силно мускусна не.
Мансера ми е много непривлекателна марка, но и аз много искам да пробвам тази Перла, заинтригувах се покрай дискусията.

# 463
Според мен единствения начин да бъде напълно щастлив и доволен човек с копие или вдъхновение на БР540 вместо оригинала е да не го познава! В такъв случай е напълно възможно да изпита удоволствие от интерпретация в това направление. Нямам го, не планирам изобщо покупка, нося си едно арабско подобие от време на време и си давам сметка, че ако не можех да го сравня с първообраза щях да го оценя много повече. Нищо не е като Бакара.
Няколко пъти съм имала "подобни" парфюми и се убедих, че за мен това не е решение. Хем не оценявам подобието, хем след това ми изчезва и любовта към оригинала.
Има още един начин. Да не харесва Baccarat Simple Smile Намирам Qasamat Bareeq за много добра имитация на легендата Baccarat Rouge 540, съответно и той не ми харесва. Впечатленията ми са от паралелен тест. Да, скъпото творение на Мосю е по-фино, но крайният резултат е еднакво неприятен за нехаресващия го.

# 464
...Deetron,
Би ли сравнил съвсем на кратко този Смокин Мабусин със следните 4 познати ми смокини (до колкото разбрах, не е сладък тип Angel 2020 i Adults Kilian)? Обожавам смокиня в парфюм.

Figuer Eden Armani Privé 😻
Philosykos Diptyque 😏
Ninfeo Mio Annick Goutal 🤔
Noble Fig Ferrari 🙄.....
И на мен би ми било интересно:) Съдейки по съставките, би трябвало да не прилича на нито един от тях Nerd Но може да не съм познала Smile

Общи условия

Активация на акаунт