Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 383
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 495
Азалия, тъй като през последните години съм имала служебни контакти с араби, живущи в България, и съм усещала тази йодна нотка в техни парфюми, си мисля, че не всички са направени, за да имитират Бакара. И съм сигурна, че хората не ползват парфюми за 20 лв. Не се знае и Мосю откъде е почерпил вдъхновение.
Бих ти изпратила проба от Violet bouquet, но вече не съм му собственик.
В другата тема бях писала за Ard al zaafaran manasib, който си взех ей така от любопитство, защото беше сравнен в ютуб едновременно с Бакара и с Кирке (на френски е клипчето и 10 пъти превъртах, за да чуя добре дали не казва нещо друго, а не КиркЕ) . Кирке не го познавам, но пирамидата му съвсем различна и плодова... Та тоз Манасиб такъв ужас беше на моята кожа - точно като несменена мърлява превръзка върху набрала рана (извинете ме). Малко след това дойде една дама, на която през смях се извиних, че от мен и в цялата стая се разнася този ужас. Поиска да го пробва, и ооо чудо. Все едно горски ягоди, посипани с ледени кристалчета се появиха на китката и. Та и той си намери нов ползвател.

# 496
  • Габрово
Аз взех, че поръчах на сляпо LVEB Soleil, защото имам слабост към парфюми с кокос. Сега като гледам негативните мнения почвам да съжалявам.
Не съжалявай въобще. Днес отново го носих парфюма, чуден косос има. Кремест, разбит, но има и кокосова вода с иланг. При мен е и траен, излъчва добре и не е супер сладък. Аз също мисля да го поръчам.
Вчера тествах   LVEB Soleil, ,интересен е .Хем има нещо ,което ме стряска в него ,хем ме привлича.
Мисля си ,че в топлото време  ще има по-различно звучене и  ще се носи много,ще бъде даже много масов.

По темата за парфюмите и киното си спомних за филма *Ръката ,която  люлееше люлката* , там се споменаваше зеленият Пойсън,бавачката си беше сложила от парфюма на стопанката на дома.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 14:02 от sesksta

# 497
И на нен БРуж ми стана банален,масово коментиран и масово имитиран...ползвам Екстракта като ароматизатор в колата,защото за тези пари не ми се подарява,роднините да ме извиняват:),имам и доста негови клонинги,Расази и Монтал по-ми допадат,защото не са близки до него/значи смятайте колко ми е писнало от него/...днес съм Passenger Dupont и ми е ведро и свежо,супер попадение за без пари,елегантен,нежен,фин и чувствен!

# 498
Аlly, щях да пиша, че арабите имат много скъпи парфюми и пазаруват от бутиците в Европа, но това хората с пари. Другите (то там има ли хора без пари, визирам арабските страни със спокоен живот) не знам ползват ли тия масови марки, които стигат до нас, но парфюмите им са специфични и това не може да се отрече, без значение дали ги харесва човек или не. Но по повод тях винаги се развихрят твърде много страсти в темата и някои хора се чувстват лично засегнати, без да мога да разбера защо. Аз съм прецакана от към доста парфюми, които на широката парфюмна общественост, представителна извадка на която сме тук в темата, им стои ако не божествено, то поне много, много добре, а при мен е ... бляк! Много рядко форумните любимци са и мои и не е щото всички са наопаки, а аз на терсене, просто не ми стоят и не ми харесват! И малко ме е яд, защото кръгът ми се стеснява доста... Ама не съм си избрала нито кожата, нито химията, която е способна да сътвори с парфюм. Нея (химията) може и да съм, де, защото има значение с какво се храни човек за това, какъв аромат се излъчва от него и съответно как повърхността на кожата му трансформира ароматите, нанесени върху нея. Мъжът ми казва, че кожата ми мирише сладко дори и без парфюм, на млечно сладко. Аз не ям много сладки неща, не ям готвени, печени меса, пилешко не ям почти никога. Ям много кисело мляко и сирене, кашкавал, плодове. Може би това има голямо значение. Не "може би", а съм сигурна, че е така.
Този Violet bouquet за арабски парфюм има много хубава бутилка, което е рядко при тях, защото и шишетата им не са моите. Много натруфени, много пластмаса, а скъпите им флакони са като яйца на Фаберже - пак не е моето.
Ето, ММ се прибра преди малко и се разминахме по коридора. Както всеки път, когато пробвам БР или БРподобен парфюм последва питане: ти ли си се напръскала с нещо странно!? Аз! Много е... кофти, като на болница мирише...
Е, благословия... какво да направя, това е БР върху мен! И то днес е Екстракта!! Никакви ягоди, нищо благородно. От простолюдието съм си Wink

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 20:16 от Анонимен

# 499
Дами и господа, моля за помощ, за да стесня списъка с аромати за тестване!

Избирам подарък парфюм за любимия. Иска ми се да е нещо, което да е подходящо за лятото без да е просто акватичен свежак тип "прясно излизащ от банята мъж, ухаещ на спортната серия на Fa" - хем ми идва обикновено, хем няма да му отговаря на вкуса. В момента използва тези два:
Rasasi Rumz Al Rasasi Zebra Pour Lui и S.T. Dupont Royal Amber. Последно ми беше попаднала мостра на Dior Homme, най-вероятно 2020 версията - и на двама ни хареса.

Казусът ми е, че попадам на супер интересни аромати по негов вкус, но са все подходящи за есента и ми се струва, че през лятото ще ни удушат, например:
Givenchy - Gentleman Eau De Parfum Boisee
Givenchy - Gentlemen Only Absolute
Givenchy - Gentleman Eau de Parfum
Valentino Uomo Intense
Guerlain - L'Homme Ideal Intense
YSL - La Nuit de L'Homme Eau de Parfum

Ето кои съм си отбелязала за тест до момента по една или друга причина - само по описания, така че ако ви се струва, че нямат логика на база горните критерии, то най-вероятно е така Grinning
Givenchy - Gentleman Eau de Toilette
Versache - Eros Eau De Parfum
Montblanc - Explorer
YSL - L'Homme Le Parfum или Y Eau de Parfum
Chanel - Bleu de Chanel, този, който май се явява тоалетната вода?

Какво ще кажете? Нещо има ли нужда да преосмисля? Може би някой от фланкърите на Gentleman или L'Homme линиите на YSL и Guerlain?

# 500
Не стана ясно бюджет, но: Terre d'Hermes,  Afnan Supremacy silver ( не знам къде може да се пробва), Tom Ford for men (имаше го много изгодно последния месец), Bentley for men Azure

# 501
Versace Dylan Blue за пролет и лято.
Иначе Terre d’hermes, spicebomb, мъжкия Ноар.

# 502
Днес разносвам Aura Sensuelle. Острите зелени нотки на първообраза тук са омекотени, усещам и лека прилика с Alien Flora Futura. Мисля, че е за по-топло време, защото сега е доста тих за парфюм на Мюглер.

# 503
Снощи като се качих в асансьора, усетих аромат на нещо ментово и на хубави елегантни цветя. Веднага си помислих дали това не е Aura Sensuelle, която не знам как мирише, но усещайки този аромат, който ми хареса, първото име, което ми изникна, беше това. Трябва да я пробвам. А как мирише Aura Sensuelle? Има ли нещо общо с представата ми за нея?

# 504
Аз не усещам нищо ментово. Зеленото е по-скоро билково, но по-меко и по-сладко от Aura EDP. Мирише и на бонбони теменужки.

# 505
Може би е било нещо съвсем друго, а явно представата ми за това как мирише Aura Sensuelle, ме накара да си мисля, че може би е бил той. Ще го пробвам, благодаря!

# 506
  • Пловдив
Днес разносвам Aura Sensuelle. Острите зелени нотки на първообраза тук са омекотени, усещам и лека прилика с Alien Flora Futura. Мисля, че е за по-топло време, защото сега е доста тих за парфюм на Мюглер.
Еххх, това не е хубаво. Ще трябва да тествам и него. 😀 Аз днес съм точно с Flora futura. Стана един от най - използваните от мен. Много ми е газиран и хубав. ❤❤ ще я видя и тази Аура, то се е видяло. Благодаря, Бел! 🌻🌻

# 507
  • Варна/Лондон
Аз също съм в групата на недокоснатите от Бакара руж.🤣 Меко казано не ми харесва, нещо в него ми преобръща стомаха.
Моя близка приятелка го носи стабилно, и върху нея много ми напомня на Eau de merveills, който също не понасям.
Ехе, още един не харесваш Eau de merveills, аз и вариациите му. Обаче Jour d'hermes ммм... любов завинаги. 😁
Не ми е любопитен Бакарата, но много ми харесва дискусията. Виж, Roja ми е интересен, горе-долу са една класа. Поне по цената. 😁

# 508
И аз не харесвам Eau de merveillеs.

# 509
Тези дни въртят една песен по Фреш, пеят за Бакара руж, някой рапър е, но незнам кой.
Имах една проба от съфорумка, много беше гаден при мен, ММ не пожела и да го пробва.

Общи условия

Активация на акаунт