Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 351
  • 1 914
  •   2
Отговори
# 690
Гледам чат-пат makeup ютюбъри, защото там нещата трябва да се видят, но нито един парфюмен ютюбър не гледам,  имам си няколко по-активни потребителя по форумите , с които съм установила, че имаме сходен вкус и си ги чета. По този повод да попитам някой дали познава https://www.fragrantica.com/perfume/Divine/Divine-42.html От описанията подразбирам, че е в стил ретро-шик. Може би ще си поръчам пробички. Пия кафе, гледам снежните покриви през прозореца и смятам днес да бъда с https://www.fragrantica.com/perfume/Oriza-L-Legrand/Chypre-Mousse-23716.html , в петък има по-малко колеги в офиса и риска да навредя е минимален. Като наркотик ми е този парфюм, вкъщи си го нося постоянно.

# 691
За моето скромно мнение Delina е много надценен парфюм, докато Delina Exclusif е wow - два напълно различни аромата върху мен .....

SOTD : Naxos Xerjoff /тотално обърна представите ми за марката ..../ Tobacco Vanille TF с добавени лавандула и цитруси, което за мен го прави много по-добрият парфюм .

# 692
SOTD: Arabie Serge Lutens

Macadamia, заради теб ще пробвам Naxos Grinning Интересно ми е каква е лавандулата,  че за теб не е мъжкареещ или унисекс. Останала съм с впечатление, че прeдпочиташ по-женствени парфюми. А за мен в повечето случаи лавандулата ми създава усещане за унисекс, дори и в дамския J'ose Eisenberg.

# 693
Мацки зарибени,
искам да ви питам за Viktor & Rolf flower бомбите Simple Smile Имам първия - влюбена съм в него.Обаче ми се ще да пробвам и останалите ,ако някоя ползва друг да ми сподели нещичко Simple Smile

# 694
#Фръц! /уф, че сладък ник/, и аз се опасявах да не ми избие нещо мъжко, защото доста хора ме предупредиха, благодаря им за което, но нищо мъжко не ми избива, Naxos ми застава много женствено и доста парфюмно- зависими хора около мен го потвърдиха.Явно кожата ми много преобразява типичната лавандула, защото и Мон Интенз и Либре ми застават много женствено и меко, без намек за мъжко излъчване.
#KristinaZ , и аз много харесвам Flowerbomb, но откакто се заимах с първата Flowerbomb Nectar , установих, че това е моята бомба, условието тук е да харесваш гурме аромати ... започва малко стряскащо, но така уляга след няколко минути - приказен е ...

# 695
Лизиа, по написаното от вас смятам, че Нарцисо Руж Едт ще ви хареса повече от едп. На мен ми трябваха няколко паралелни проби за да открия разликата и то не толкова в миризмата, колкото в излъчването. Много ми е нежен и женствен. ЕДТ е много по-ефирен и прави приятен лек облак, едп е по-гъст и лепне. Исках едт, но по грешка получих едп. Запазих си го и си го позлвам с радост, но аз съм голям почитател на кубчетата и всички ми харесват повече или по-малко. Пишете ако се спрете на едт впечатления

Двама любими филмови герои, за които не си представям, че се интересуват силно от парфюми, но съм им избрала тематично в предпочитания от тях цвят:

Noomi Rapace в ролята на Лизбет Саландър, за нея черния афганец

Wesley Snipes в ролята на Блейд

За него Гласът на змията (що за име на парфюм😜) от Гучи

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 10:25 от amareto

# 696
Аз се бях засилила да го купя едп на сляпо, обаче получих възможност да го разнося блягодарение на една прелестна дама от тук и това ми спести излишна покупка. Такива надежди възлагах, но червеното кубче при мен толкова прилича на розовото, че няма да мога да го нося. Ирис не се показа грам! Трябва да пробвам и едт за информация.

# 697
От всички кубчета най-много харесвам червеното ЕДП. Прекрасно се развива на кожата ми.
Имах бялото и го подарих, остро ми идва.
Днес се чудя дали да не сложа Муск Ноар.

# 698
  • Франция
По този повод да попитам някой дали познава https://www.fragrantica.com/perfume/Divine/Divine-42.html От описанията подразбирам, че е в стил ретро-шик. Може би ще си поръчам пробички.
Познавам всичко на Divine. Тази парфюмна къща стои встрани от "модните тенденции". Ще ти харесат само ако харесваш класическата френска парфюмерия. Сред парфюмите им няма сладкиши, няма тути-фрути, няма ванилия и карамел, няма уд. Лично аз бих нарекла "ретро" само едноименния парфюм, към който си дала линк и който си е класически белоцветен шипър, но за моя нос ухае наистина "божествено", особено в концентрация чист парфюм. Ако поръчваш проби, не пренебрегвай мъжките, които са много интересни и повечето са си унисекс.

# 699
Вчера отново дадох шанс на Делина,и дъщеря ми казва-мамо миришеш на баба Simple Smile А бабата ни  обожава един boucheron quatre,който аз не понасям.Изясни ми се и защо не се сдушихме с делинчето.Виж ексклузива определено ми харесва и ми сладнее.От него имам пробичка,и това ще се купува в цял размер.

# 700
Здравейте, момичета!
Може ли да ми опишете Burberry Brit for Her !

Привлече ме бадемът в него, чудя се дали не е много захарен?

# 701
  • София
Flower Fairy, L’Eau Bleue е свеж, пролетен, нежен и релаксиращ. Свързвам го с пролетна градина, цветята са покрити с роса, вдъхваш от свежия чист въздух. Нищо ретро или сапунено. Имам и L’Eau Rosée , но повече харесвам L’Eau Bleue. L’Eau Rosée пак е пролетна градина, но вече в нея има божури и рози. В пирамидата има и цитруси, но не ги долавям. Виждам, че си се ориентирала и към Pure Musc - прави много хубав шлейф, аз го нося го през пролетта.
Чакам Нарцисо Руж ЕДП и Elie Saab Le Parfum in White. Пробвах Рояла, но не е никак мой, добре, че не го поръчах на сляпо.
SOTD - Annayake Natsumi . И при мен има прилика с Жадор, но по-спокоен и релаксиращ. При напръскване се появява някаква неприятна нотка, за щастие тя трае само 2-3 секунди и изчезва. Ще помисля дали да го задържа, тъй като имам и Жадор, или пък кой от двата да задържа.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 10:42 от Vesika

# 702
  • София
Мъжът ми, както предполагам и на повечето дами тук е усещал и коментирал какви ли не парфюмни издевателства Joy. Някои с възторг, други с "емииии, тоооо, май не е съвсем твой тип този аромат", трети с "пффф...ужас". За Делина каза уау, отбеляза че е страхотен, че ми стои страхотно, че се усеща осезаемо /аз никога не прекалявам със спрейването/, повдигна лява вежда като чу цената Simple Smile И аз имам психологическа бариера за купуване, и не мисля да излизам от комфортната си зона за сега, пък било то и за тази прекрасница Делина.

# 703
Kristina Z, пробвай черния Midnight Flowerbomb, чудесен е!

WaltherP99, да интересно ми е за Ummagumna, ако може да споделиш. Corpse reviver също ми се стори интересен. Може по - натам да поръчам мостри🤔

За мен Делината е като някакво дежа вю. Съвсем отскоро го имам, но ми е толкова познат, все едно съм го имала и преди и просто е било въпрос на време да си купя втора бутилка. Писах вече, че в главата ми е този аромат е почти едно към едно с един евтинджос на Orsay отпреди години (той е даже отпреди  да пуснат Делина на пазара) , който много харесвах и носех - L'Or de Say No. 2, жалко че вече го няма, веднага щях да го купя пак и да ги сравня. От всички описания, които съм чела, Делината си го представях точно такъв, какъвто е.

# 704
  • Франция
За мен Делината е като някакво дежа вю.
Първообразът на Delina е Manakara на Indult, лансиран през 2006 г.
Оттогава насам този акорд има много интерпретации. Според мен единствената причина точно Делина да стане такъв хит, а не някой от подобните парфюми, лансирани в годините преди нея, е значителният рекламен бюджет, отделен за влогъри Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт