Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 314
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 765
Момичета, препоръчайте ми какво да подаря на мама за подарък - искам да е нещо,което тя не е имало,защото тя буквално цял хивпт си върти само няколко парфюма,предимно по-свежи - dkny -зелената ябълка,ДГ Императрик и Лайт Блу, Жадор, сега харесва напоследък и Woman на Calvin Klein, Жадор пръска 1/2 от живота си, а също много харесва и Хипнозата на Ланком. Благодаря предварително 💗 Бюджета е до 250-300 лв макс.

# 766
https://www.bg-mamma.com/?action=post;quote=42486661;topic=13082 … d620f2e#faces_set
Честно казано, винаги ми е било любопитно, ако не се четат нотките наготово, дали някой нещо ще различава изобщо. 😏
Хубав въпрос!  И аз съм се чудила. За забавление/ малко като на игра,  съм пращала съм и са ми пращали проби, ненадписани с името на марката и парфюма,  или нарочно съм пробвала парфюм,  умишлено ненадничайки във Фрагрантика и честно казано доста  интересни ситуации се получават като не гледаш пирамидата:smile:
Някой силно разпознаваеми нотки, като тубероза, ванилия, лавандула , ананас, роза, тонка  и т.н.  се хващат,  но  при хубаво смесен парфюм,  без силно преобладаващи нотка, доста време трябва докато се сетиш  на какво ти мирише, ако изобщо ти  дойде мисълта.  Имало е и случаи в които на  мен конкретния парфюм ми  миришеше на попрестояла и  разводнена мандарина, а после като отварям пирамидата тя на някакво крайно  място  посочена, преди нея хиляда други  неща, от които аз нищо не усещам, но най-често беше от сорта на сорта на "ей мирише ми на нещо цветно, свежо, леко лимонено, много ми е познато , много ми е познато, ей  сега ще се сетя"-естествено,  нищо подобно не става  и като отворя пирамидата - мимоза. Rolling Eyes

# 767
И на мен винаги ми е било интересно как се разнищва парфюм по етажите на неговата пирамида...направо се възхищавам на парфюманите,които го умеят до съвършенство,и тук си имаме такива🌺🌺🌺,явно са прекарали доста години в опознаване на съставките,душене,сравняване и т.н....според нен ще да е по-трудно от анализ на виното:)...аз преди да ви чета,даже по имена не бях срещала доста от съставките/амброксан/...,нито съм мала достъп до ниш...то и затова описанията ми са:топъл,чувствен..и т.н...но нищо по-задълбочено като мнение😂

# 768
Това с нотките е малко играчка-плачка. Харесам си парфюм по пирамида, мненията "за" повече от "против", гледам на какъв прилича, какви ги е натворил брандът, айде поръчка... С нетърпеливи ръчички отварям кутията, фъссс иииии голямото разочарование. В пирамидата пише бели цветя, ама кои, какви и по колко, никой не знае. В нотките има череши, мирише на вишновката на баба ми в мазето (примерно). И накрая става като във вица за секса на слаботелесните - "Ний мислехме, че е оргазъм, пък то било астма..." Flushed

AlisV, имате добър бюджет, изборът е голям. За тази сума можете и два аромата да подберете, примерно един по-лек ежедневен и един вечерен и за повод.
Tiffany&Co в момента са на добра цена с 25% отстъпка в Нотино, в другите сайтове също има чудесни, луксозни парфюми.

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 07:51 от Анонимен

# 769
AlisV обожавам Жадор, беше първия ми парфюм . Аз бих подарила Gabrielle Essence.

# 770
Привет, момичета и момчета.Вижте какво открих

Пише годност 8 години 😊/вероятно е от времето, когато съм била бебе/
Знам , че между вас има запалени колекционери.Ако някой иска да си го включи като ретро- парфюм ще му го подаря. 😊

# 771
  • Бургас
Благодаря на вс. включили се по моето питане, Янче.Sparkling Heart Отдавна не нося Брайт кристал, но го харесвам като аромат.AlisV , аз бих подарила Габриел ЕДП, Флоралния Мон или Картие Карат.

# 772
AlisV,  моето предложение е White rose de Alix, Atkinsons. В немските сайтове го има. Ще цитирам kovatcheva, защото аз не бих могла да го опиша и наполовина така добре.
https://bg-mam.ma/p/1062920/37413349

Можеш да ѝ подариш и много други хубави парфюми: някой от Шансовете на Шанел, Идол Ланком или пък Круизния Ангел от 2019-та.

Пропуснах да си "пробутам"  Gardénia pétale, VC&A
https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Collection- … -Petale-6462.html

macadamia, страхотна находка!

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 09:55 от Фенси

# 773
Момичета, препоръчайте ми какво да подаря на мама за подарък - искам да е нещо,което тя не е имало,защото тя буквално цял хивпт си върти само няколко парфюма,предимно по-свежи - dkny -зелената ябълка,ДГ Императрик и Лайт Блу, Жадор, сега харесва напоследък и Woman на Calvin Klein, Жадор пръска 1/2 от живота си, а също много харесва и Хипнозата на Ланком. Благодаря предварително 💗 Бюджета е до 250-300 лв макс.

J'Adore Infinissime
My Way Armani
Idole Intense?

# 774
  • by the sea
Получих комплимент, втори за годината Gift Heart (1вия беше Mon Guerlain Florale)
Бях до Спиди и момичето възкликна колко хубаво мириша, дали е от пратката.
Не, но и не можах да й кажа от какво е и от срам си излязох.
Понеже на блузата и врата съм с  Lalibela, на долнището съм фъснала няколко This is her!, а на ръката, с която й подадох парите бях с Molecule 02 Grinning
...едното от тях получи комплимент, или всички заедно Simple Smile

Момичета, след като се презаредих с Kenzo Amour Florale  вече мога да  споделя- това е невероятно свежо парфюмче, заместител на Dior Cherie L'eau , честно казано го взех за заместител на моя любим и пенсиониран  J'adore Cologne Florale и наистина -99% същия, че и с добра трайност.  
Лятото ми беше signature и така да страдах , че го нямам...постоянно получавах комплименти за плажното ми масло колко хубаво миришело и аз.. казвам ъъ...не това  е Dior  Grinning

# 775
Добро утро, дами и мили господа Simple Smile

Аз влизам да споделя моето крайно недоумение 😃 Вчера ходих на гости (затворено пространство) в много тесен кръг. Умувах на какво да заложа и избрах Kilian Adults . Днес, събуждайки се, цялата все още ухаех на него, както и чаршафите ми, 12+ часа... тотално изумена съм! 😀

Относно питането за парфюма за майката, моята асоциация за нежен и много луксозен парфюм е Michael Kors Wonderlust или Sublime варианта. Не знам защо, генерално не съм фен на този тип аромати, но тези са въплъщение на класа и стил според мен.

Относно истерията за Delina, смело мога да кажа, че категорично пропускам. Не е грам моя тази роза. Както някой по-нагоре каза, не мога да си представя да спестявам точно за нея.

Розата на Paul Smith пък още повече не харесвам Simple Smile

Усмихнат ден на всички!

# 776
Принцесата на Килиан й се чудя...става ли за пролет или да изчакам по-хладно време?Simple Smile

# 777
  • Бургас
И при мен Kilian Adults е с мега трайността.Става Принцесата за мен целогодишно, лятото с по- малко спрейвания.

# 778
Принцесата на Килиан й се чудя...става ли за пролет или да изчакам по-хладно време?Simple Smile
Става целогодишно. Любим парфюм ми е. Много красив.

# 779
При мен и Kilian Kissing е с аналогична учудваща трайност, е нямам нищо против😉

Общи условия

Активация на акаунт