Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 094
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 1 110
Ще го раьуча пак утре на свеж нос. Simple Smile

# 1 111
  • Варна
Guerlain L’Homme Ideal EDT И EDP много ли се различават?
Ако някой от групата тук е правил описание, моля линк към него или няколко думи за парфюма!
Колебая се между L’Homme Ideal EDP  и L’Homme Ideal Cologne, но Колон е по-летен, а лятото ми се струва далеч в момента.
За ММ трябва да купя - харесва класики - Terre d'Hermes , Mont Blanc Legend, Valentino Uomo. Май само тези си е избирал сам, другите аз.

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 00:34 от stenly

# 1 112
Малко съм притеснена за поръчката на POAL. Четох във Фрагрантика, че бил реформулиран и не с такова излъчване като преди, дори с усещане за ЕДТ, дори при поръчка от официалния сайт. Последно го имах миналата година от Салон Олфактив и нямах никакви проблеми в това отношение. Тествах и в Делириум преди седмици и си беше ок. Питах дори консултанта в Делириум, но отговорът беше, че не е реформулиран. Ще видим в понеделник, като го получа. Дано си е същото прекрасно бутилче, което имах последно, и чийто аромат изпълваше всички сетива. Някой да се е сдобил с него наскоро и да каже впечатления?

За съжаление мисля, че доста парфюми на FM са  реформулирани, не само POAL.  Зависи все пак, дали  и коя версия си ползвала последно. Ако е била реформулираната, няма да си разочарована. Ето тук сме го коментирали :
 https://www.bg-mamma.com/?topic=1129989.msg39146714#msg39146714
Конкретно за Carnal Flower  със сигурност  мога да потвърдя - новата версия го е направила мило беззъбо котенце. Плътната интензивност е изчезнала, евкалиптово-ментоловото начало почти го няма и е вече доста немощно,  трайността при мен е почти наполовина  в сравнение с преди, като е доста по - тих .  Като някаква поразводнена версия е. Не отричам, че е доста по  - лесен за носене,   а на хората на които преди им е бил труден, сега има шанс да им хареса, но онова което го отличаваше преди от останалите белоцветни, сега според мен е изчезнало  и си е просто хубава зелена тубероза, но за мен  вече не е нищо особено.

# 1 113
Може ли някой да сподели мнението си за Miss Dior Rose N'Roses?
Хубав, остър и свеж аромат на рози.
Не съм съгласна с ,,остър". Эа мен е страшно мек и нежен аромат. Да, роэата е свежа, пролетна. Мирише ми на сутринна свежест преэ май след лек дъжд, минавайки покрай градина пълна с роэи и таэи свежест е притъпена, омекотена от нещо леко сладникаво и памучено-не ванилия, не плод. Сякаш минавам преэ таэи градина, но това е било сън, събуждам се и съм эавряла нос в един голям бял пухен пуловер. При второ помирисване ме кара да мечтая и эа пролетно-летни следобеди. И дори мога да ги конкретиэирам-напомня ми на следобедите, когато ходех на училище, беше април-май месец, ние втора смяна, а аэ прясно влюбена. Всички эапочват вече да се раэголват, топло е, лятно е настроението, эапочват да се кроят планове эа море и има едно приповдигнато настроение, но и уюта от поэнатото, от навика.

Тоэи парфюм е страхотен според мен. Аэ не усещам натрапчиви роэи, но някои хора да. Роэи, обвити в пухкав пуловер-да. Роэи около следобеден огън-също. Но не и острота. Сияжът му не е натрапчив също-според мен е много дискретен аромат. Перфектният полъх свежест, уют и женственост эа едно ултра романтично иэлъчване. Момиче или жена в ефирни дрехи, пастелено-нежни цветове, а когато се приближиш достатъчно блиэо до нея-едно почти магнетично иэлъчване от кожата й. Парфюмът така се слива с кожата, сякаш това е естественият й аромат, беэ никаква острота, мирише ми на собствената ми кожа, но и по-хубаво. :Д  Има нещо страстно в тоэи парфюм эа мен след като се сложи. С моята кожа обраэува направо перфектна комбинация, обожавам го. Не е эа эимата или эа студено-трябва му топлота над 15 градуса.

# 1 114
  • София
Скрит текст:
Ако някой от групата тук е правил описание, моля линк към него или няколко думи за парфюма!
Колебая се между L’Homme Ideal EDP  и L’Homme Ideal Cologne, но Колон е по-летен, а лятото ми се струва далеч в момента.
За ММ трябва да купя - харесва класики - Terre d'Hermes , Mont Blanc Legend, Valentino Uomo. Май само тези си е избирал сам, другите аз.

stenly - Да, различават се Guerlain L’Homme Ideal EDT И EDP.
EDT е по-универсален и близък до общите представи за мъжки парфюм. Интересен е, носи си различен свой изкусителен стил, без да е рисков и смятам, че може да бъде нещо като вариант на харесвания Valentino Uomo. Много добре сте се насочила към тази версия, като смятам, че няма нужда да се спирате на L’Homme Ideal Cologne, не че е лош - напротив, но специално във Вашия случай, мисля, че EDT e точната версия.
Guerlain L’Homme Ideal EDP е доста по-мощен и наситен, като при мен изважда черешови нюанси, по-сладък е, като и кожата е по-изявена. Към 2021 година, спокойно бих нарекъл EDP унисекс. Страхотен е, но не мисля, че би паснал във вкуса на Вашия любим.

От изредените парфюми по-горе, смятам, че мъжа Ви харесва дървесни и меки, подправъчно-ароматни парфюми с елегантен почерк.
Може би това предложение обхваща по идеален начин всичко, което търсите:
Y Eau de Parfum Yves Saint Laurent / https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Y-Eau-de-Parfum-50757.html
Скрит текст:

По-формално и изискано дървесно звучене има Christian Dior Dior Homme 2020 / https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Dior-Homme-2020-58714.html

Има ги за тест из парфюмериите, поне до неделя вечерта и най-добре сама да изберете, но и да нямате възможност за тест, който и от тези три идеи да изберете - Guerlain L’Homme Ideal EDT / Y Eau de Parfum Yves Saint Laurent / Christian Dior Dior Homme 2020 - всичките са прекрасни.
Само да допълня, че излезе нова версия на YSL - Y Le Parfum / https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Y-Le-Parfum-64718.html, която тествах, но не ми хареса - стори ми се прекалено обикновен и стандартен офисен парфюм. Споменавам го, защото визията и имената са близки с версията, която намирам за приказна - Y Eau de Parfum. Разбира се, винаги е най-хубаво сама да си тествате и прецените.

# 1 115
  • The Evergreen State
Ах, snowwhite прекрасно описание, аз също харесвам този парфюм много, обичам Мис Диор линията поначало.

# 1 116
Някой май писа за Soleil Lalique, че му напомня на нещо познато и не се сеща. Началото е различно, но на мен после ми напомня на драйдауна на Womanity без сол (или поне с много по малко, макар в Soleil сол да не е показана в пирамидата, смятам, че има малко) и без смокини, а с круши. То аз много смокини в Womanity не усещам, но това, което усещам в Soleil, така или иначе много ми прилича на края на Womanity.
Бутилката на Soleil е толкова красива, че, честна дума, какъвто и сок да имаше в нея, щях да я задържа! За щастие и сокът ми харесва.

# 1 117
  • Бургас
Топъл топъл на 30 минути от доставката

МММММ много добре се е получило .Червени сладки плодове с канела и ароматно тютюнче  за капак .За разлика от цялата мъжка серия ,този го виждам и прекрасно и на жена:heart_eyes:.За трайност не мога да говоря ,но в случая не ми е толкова важна.Описания на съставки и емоции не мога да правя,затова ще се радвам да прочета ,мнения на експертите  как го намират Joy Аз съм  много доволен от аромата 9 от 10 е моята оценка.Хубав и спокоен уикенд на всички!!!:hugs:

# 1 118
Честит, много хубави емоции да ти донесе! Прекрасно звучи. Нямам търпение да го пробвам.

# 1 119
Топъл топъл на 30 минути от доставката

МММММ много добре се е получило .Червени сладки плодове с канела и ароматно тютюнче  за капак .За разлика от цялата мъжка серия ,този го виждам и прекрасно и на жена:heart_eyes:.За трайност не мога да говоря ,но в случая не ми е толкова важна.Описания на съставки и емоции не мога да правя,затова ще се радвам да прочета ,мнения на експертите  как го намират Joy Аз съм  много доволен от аромата 9 от 10 е моята оценка.Хубав и спокоен уикенд на всички!!!:hugs:
Честит да ти е! Гръмнах го на сляпо преди няколко дни точно заради ягодките и тютюна, и твоето мнение много ме обандежди! Чакам го да дойде скоро. Благодаря! 🤗

# 1 120
Много ли е сладък Scarlet Poppy? Влезе ми в главата, но сладостта ме притеснява. Ще се радвам на още мнения за него.

SOTD: Bal d’Afrique 😍 Слънчево е, макар и не много топло, а този парфюм иска слънце.  

Честит празник на имениците!

# 1 121
Честит празник на всички именици!
Пиша, за да споделя радостта си от още едно добро попълнение към парфюмите ми  Promise me Intense Mauboussin
Благодаря на всички, които така хубаво умеете да описвате аромати... И тъй като това парфюмно увлечение няма спиране, продължавам да чета и да търся нови попадения 😀
По вкус мисля, че най-много ми допадат препоръчаните от Jollie, BBella, Deetron, затова, ако може още някое мнение кое от следните три, да бъде следващата ми поръчка на сляпо
Sheikh lattafa Luxe edition
Qasamat bareeq или
Ana abiyedh Rouge

# 1 122
  • Чукарландия
Antonina, само да не те подведа - това са лично мои впечатления, на моята кожа и усетени с моя нос! 😂
Нали знаеш, че няма гаранция при всеки друг дали ще е като при мен, но ако ти се рискува (аз много обичам🤣), чети ни и си прави изводи! 🤗
Qasamat bareeq и
Ana abiyedh Rouge имат сходно звучене, като първия при мен е ядрена бомба, много мощен, умопомрачително траен, 100% унисекс, като аз по принцип никога, ама никога не слагам само 2-3 апликации, но за Барек са повече от достатъчни. Иначе има вероятност да се обгазя. 😂
Ana abiyedh Rouge е по-мек, по-заоблен, докато при Барек я има една лека ръбатост, която на мен не ми пречи, държи ме на нокти, с него се чувствам като воин, като Амазонка! 😉
Не ти трябват и двата - един след друг може, но едновременно няма смисъл.

Sheikh lattafa Luxe edition си е Лукс Едишън, много хубав, топъл ориенталец, амбъра е течен, розата е приглушена, по-ярко се откроява ванилията смесена умело с карамел. Проекция и трайност - впечатляващи!
Аз ги нося зимата, харесват ми в студ. Не зная как биха се държали в жега.
Това от мен, избора е твой! 🌺

# 1 123
  • София

Да, ЕДТ е по- класен и секси. По- добре е блендиран също, нищо не стърчи и утихва като приказка. ЕДП- то е по- сладко, по- унисекс, както вече са ти казали. Черешата доста се усеща и за мен носи частично, доста далечно, но все пак вайба на Black Perfecto от женските рокли. ЕДТ за мен е по- хубавият парфюм за мъж Simple Smile

# 1 124
Antonina, само да не те подведа - това са лично мои впечатления, на моята кожа и усетени с моя нос! 😂
Нали знаеш, че няма гаранция при всеки друг дали ще е като при мен, но ако ти се рискува (аз много обичам🤣), чети ни и си прави изводи! 🤗

Благодаря отново BBella! ❤️Чета, чета, 😊 и риска е част от удоволствието, мисля че ще се спра на Шейха, особено след това хубаво описание, нищо, че е за по-хладно време.😊

Sheikh lattafa Luxe edition си е Лукс Едишън, много хубав, топъл ориенталец, амбъра е течен, розата е приглушена, по-ярко се откроява ванилията смесена умело с карамел. Проекция и трайност - впечатляващи!

Общи условия

Активация на акаунт