Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 155
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 1 155
И за мен теракота е най-красива в студено време, в моето шише са пропуснали да сложат варена царевица:))

# 1 156
  • Бургас/Пз
Скрит текст:
Ин лов е много, много по-различен за мен от Because. Първият е по-насиен, черешов, по-сладък и ликъорен, поне аз така го усещам. Също има своята свежест, но в него няма малини, а свсем други плодове. При втория малина и нероли са топ нотки, в сърцевината си до колкото помня е цветен букет. Неролито аз категорично не го усещам така силно, а принципно също не съм му най-големият фен. Може би е просто добре преплетено. Усещам изискана малина, малина на токчета хаха. : ) Не е свежа, прясно откъсната, не е ферментирала, не е като сладко от малини. Може би е леко синтетична-но не й пречи. Малината е зряла точно толкова колкото най-вкусната малина би била зряла. Неролито придава свежест без типичната стерилност, която носи (за мен). Двете съчетани и поставени върху букета в сърцевината, правят за мен една коконеста малина-жена, красива, модерна, с правилно дозирана атрактивност-точно като перфектната зрялост на любимия ми плод. Абе в настроение съм и се прехласвам... :Д

Заключително бих казала, че ин лов има малко познато ДНК, мирише ми на нещо, което вече съществува, но не знам на кое. Със сигурност бих го носила като се застуди, не ми дава лятно настроение. Може би по настроение ми напомня на черната рокля на Герлен, но подчертавам по настроение, защото той също е черешов сироп, но по-различен. А череши харесвам само през есента и зимата.
[/spoiler]
Страхотно ревю, много ви благодаря. Мислите ли, че тези страхотни малини, които описвате ще са подходящи за идващата пролет.

# 1 157
Emporio Armani Because It’s You Giorgio Armani съм го споменавала и в предишни мнения още миналата година. изключително изтънчена малина, без да е компотеста и момичешко-детска. За мен е олицетворение на чистота и сексапил – като готина мацка в светли дънки и бяла риза/фланелка. Сексапил в чист вид. Може да се носи всички сезони, но за мен лято и после пролет се разгръща най-добре. Heartpulse

# 1 158
  • Бургас/Пз
Emporio Armani Because It’s You Giorgio Armani съм го споменавала и в предишни мнения още миналата година. изключително изтънчена малина, без да е компотеста и момичешко-детска. За мен е олицетворение на чистота и сексапил – като готина мацка в светли дънки и бяла риза/фланелка. Сексапил в чист вид. Може да се носи всички сезони, но за мен лято и после пролет се разгръща най-добре. Heartpulse
Ехааа, страхотно звучи, прииска ми се веднага да го пробвам, че даже и да скоча с 200 и да го купя без проба. Напоследък след локдауна имам две поръчки насляпо и двете се оказаха страхотни за мен. Само дето три месеца бях без обоняние и не можех да им се наслаждавам, но вече взех да си го възвръщам Simple Smile

# 1 159
  • Варна/Лондон
Armani Because It’s You наистина е чудесен парфюм за по - топли месеци. Ефирен и лек за носене, но присъствен. И се забелязва от околните, почти не оставам без комплимент за него.

# 1 160
  • Пловдив
Много харесвам Roberto Cavalli Paradiso и Gemma di Paradiso. Днес не се сдържах от ниската цена и поръчах насляпо Roberto Cavalli edp .Дано го одобря.Като, че ли за мен най-важно е парфюма да е траен.

# 1 161
Скрит текст:
Ин лов е много, много по-различен за мен от Because. Първият е по-насиен, черешов, по-сладък и ликъорен, поне аз така го усещам. Също има своята свежест, но в него няма малини, а свсем други плодове. При втория малина и нероли са топ нотки, в сърцевината си до колкото помня е цветен букет. Неролито аз категорично не го усещам така силно, а принципно също не съм му най-големият фен. Може би е просто добре преплетено. Усещам изискана малина, малина на токчета хаха. : ) Не е свежа, прясно откъсната, не е ферментирала, не е като сладко от малини. Може би е леко синтетична-но не й пречи. Малината е зряла точно толкова колкото най-вкусната малина би била зряла. Неролито придава свежест без типичната стерилност, която носи (за мен). Двете съчетани и поставени върху букета в сърцевината, правят за мен една коконеста малина-жена, красива, модерна, с правилно дозирана атрактивност-точно като перфектната зрялост на любимия ми плод. Абе в настроение съм и се прехласвам... :Д

Заключително бих казала, че ин лов има малко познато ДНК, мирише ми на нещо, което вече съществува, но не знам на кое. Със сигурност бих го носила като се застуди, не ми дава лятно настроение. Може би по настроение ми напомня на черната рокля на Герлен, но подчертавам по настроение, защото той също е черешов сироп, но по-различен. А череши харесвам само през есента и зимата.
[/spoiler]
Страхотно ревю, много ви благодаря. Мислите ли, че тези страхотни малини, които описвате ще са подходящи за идващата пролет.

Здравейте! : ) Благодаря Heartpulse Да, аз точно за пролетта го купих преди няма и две седмици. Обожавам го и подкрепям мнението на Босилка. Точно и аз го усещам като парфюм за мацка, но наконтена, не задължително семпла. Дава много кокетно, но и интелигентно, класно в същото време излъчване.

# 1 162
При минусови температури  е разкошен крем от тиаре, кокос и ванилия с восъчен портокалов цвят, но илангът се е прибрал.
Ако не го познавах, вече щях да тичам към Дъглас да го пробвам. Много изкусително описваш, Дез. Heart

Днес наобиколих Нотино и изпонапробвах Maison Martin Margiela, които след Glow много ми напъплиха в мозъка. Ето какво запомни носът ми:
Sailing Day - бриз, водопад, храст с бели люляци, току-що изгладена бяла ленена рокля,
Beach Walk - чай с цветчета нероли и жасмин, разтопено върху гореща кожа плажно мляко, въздухът от изпуснат плажен дюшек;
Coffee Break - лате с ванилова пурета върху лакирана махагонова маса;
Whispers in the Library - лъх от страниците на прелистена книга, пудра и парченце млечен шоколад;
Music Festival - димяща цигара джойнт до чаша Бейлис
Bubble Bath - свежи чаршафи, сапунен мехур, който се пука в лицето, чиста, мокра коса с дъх на шампоан;

Май ще се вземаме с Coffee Shop. Другите или не ми допадат или напомнят нещо вече притежавано.

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 21:52 от Анонимен

# 1 163
По вкус мисля, че най-много ми допадат препоръчаните от Jollie, BBella, Deetron, затова, ако може още някое мнение кое от следните три, да бъде следващата ми поръчка на сляпо
Sheikh lattafa Luxe edition
Qasamat bareeq или
Ana abiyedh Rouge

Antonina Antonova 605485 , тръгнах да пиша сутринта, стана доста дълго и изведнъж постът ми изчезна... както и да е.

С удоволствие ще споделя моите виждания, с уговорката като Бел, че това е супер индивидуално и крие рискове, ако решиш да се довериш.

Rasasi Qasamat Bareeq e един от най-добрите клонинги на Бакара за мен. Има един съвсем лек нюанс на животински муск, но в никакъв случай не ме дразни. Супер траен е. Аз почти си изпръсках бутиката. Едно мое бивше гадже беше лудо по него. Но там приключиха нещата и спрях да го нося 😂

Ana Abeiyad Rouge е доста шафранест и смолист при мен. Което според мен му придава известна лекота и въздушност, но само ако го сравняваме с Барек. Сам по себе си парфюмът далеч не безобиден и лекичък. Той също е много траен.

Латафа с дългото име за мен е доста сладък и с много уд. Тоест силен и сладък. Сестра ми го мрази😃 така че може би не е съвсем безобиден. Аз лично го носех през лятото, не ме линчувайте 😂 но някакси ми пусна. Има сходство с Oud Bouquet, но качеството на съставките и изработката на втория го превъзхождат в пъти.
Ако търсиш нещо сходно, аз лично харесвам много повече Swiss Arabian Shaghaf Oud.

Не знам с каква цел го искаш този парфюм, но най-общо казано, нито един от тях не е подходящ за лято в общия случай, ако се влияеш от такива разграничения.

Ако търсиш някакъв уд, моят вечен фаворит e Oud Essentiel Guerlain. Но е предизвикателен парфюм, да не кажа тегав. За мен е безумно красив уд.

Другите два, в които съм прясно влюбена, са Oud Immortel Byredo и Agar Royal Chopard. Но са доста скъпи, както повечето хубави неща.

Аз в последните няколко дена нося основно Laudano Nero. Няма такава наслада за сетивата...да не кажа друго Simple Smile
Сложих преди няколко дена и Roses Berberanza и съм безумно щастлива, защото в студеното време странният нюанс на куче, за който писах, тотално липсва. И така парфюмът става съвършен за мен.

# 1 164
Латафа с дългото име за мен е доста сладък и с много уд. Тоест силен и сладък.Ако търсиш нещо сходно, аз лично харесвам много повече Swiss Arabian Shaghaf Oud.

Благодаря много и на теб, Jollie, аз също прочетох за прилики с Shaghaf oud, а него го имам вече, ще разгледам и другите предложения
Много сте мили всички , с удоволствие влизам в темата да ви чета!
Хубава вечер Ви желая!

# 1 165
  • София
Парфюмни, Перлите на Лалик имат ли наистина нещо общо с Midnight Poison? Много ми липсва този парфюм и бих искала нещо с подобен вайб.
Много добра цена са, мисля да ги поръчам насляпо. Знам, че не са долюбвани, но искам нещо дръзко.

Също така установих, че съм мирисала развален тестер на Рояла на Ели Сааб. Последния път ми хареса доста, добре, че повтарям пръскане по магазините.

# 1 166
Имат нещо общо, но не са същите като Midnight, който е много по-хубав.
Лично за мен YSL Elle прилича много повече на Midnight Poison (без да е идентичен).

# 1 167
  • София
jasmin tea, под Coffee Shop Maison Martin Margiela имаш предвид Coffee Break или има нов аромат Coffee Shop?

# 1 168
Да, Coffee Break, извинявам се.❤ Коригирах.

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 21:59 от Анонимен

# 1 169
Парфюмни, Перлите на Лалик имат ли наистина нещо общо с Midnight Poison? Много ми липсва този парфюм и бих искала нещо с подобен вайб.
Много добра цена са, мисля да ги поръчам насляпо. Знам, че не са долюбвани, но искам нещо дръзко.

Камфорното пачули с роза наистина е подобно, и определено е дързък, хладен аромат.
Не е заместител на Misnight Poison, но има голям шанс да ти хареса.

Общи условия

Активация на акаунт