Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 127 910
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 1 410
Версаче Брайт Кристал, Ла ви е бел, Хипнотик пойзън  и Жадор нито са евтини, нито така миришат, но са просто толкова популярни, че на 1 парфюм се падат 10 подобия, имитации и тем подобни, носени повсемстно и според мен от там идва цялата работа с миризмата на "евтино". Макар че много харесвах на времето двата на Диор, съм ги усещала  от какви ли не носители и ми е просто неприятна асоциацията с някои от тях.
БР 540 е следващата вълна, щом и Рефан му направиха имитация вече бързо ще загуби ексклузивната си позиция и ще се понесе на талази къде ли не.
Моите близки съвсем свободно ми казват, че им е непоносим еди-кой-си мой парфюм, когато се налага да сме заедно на закрито и не им се сърдя ни най-малко, защото ми е ясно, че това е мнение за парфюма, не за мен. И аз съм казвала ако някой е прекалил (именно прекалил с количеството, не "Напръскал си се с нещо гадно"), но това е съвсем друг контекст от споменатата по-горе ситуация с "приятелките".
Искам да кажа също и че тази пуста търсачка към която току препращаме потребителите с питания не работи добре! Не че това е ново за някого, но мен много ме дразни когато търся някаква фраза и ми излизат 5 000 резултата и от тях само 5 ми вършат работа.Няма ли изгледи за подобрение?

[/quote author=Ре link=topic=1308285.msg42555615#msg42555615 date=1616597962]
Някой ще ми удари ли едно рамо Satisfied за Narciso Rodriguez For Her EDT, познавам само  EDP. Много ли е белоцветен,ретро ли е?Силно ли излъчва?
https://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Ro … -For-Her-209.html
[/quote]

Силно излъчва, но не се ориентирайте много по ЕДП, нито по мнения. За мен е много по-приятен и носим от розовия, не е ретро, не е силно белоцветен. Възприятията за него са толкова различни, чувала съм: пластмаса, секс, уникален, разгонена котка, дърта парантия, пролетен букет, нежност Dizzy Face Много съм скептична към легендите, че парфюмът мирише различно на различни хора, но в този случай има малка доза истина, правили сме проби с приятелки. Исках да кажа с една дума-пробвайте, ако има как.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 18:15 от amareto

# 1 411
  • София
Момините сълзи май не са особено на почит тук, но ако някой все пак търси реалистични и свежи - в Muguet на Molinard са чудесно пресъздадени. Поръчах го без проба и се оказа супер сполучлив, за това което търся. Взех го като заместител на Diorissimo , който за съжаление е супер нетраен при мен и пръскам на поразия и съответно 50-те мл ще си заминат много бързо.
Днес се запознах и с няколко аромата на Mugler, два от които ми грабанаха носа моментално: A Travers Le Mirroir (пирамидата и нотките са объркани във фрагрантика) и  Cuir Impertinent. И в двата се усеща отчетлив анасон, който по принцип много харесвам. Имам парфюми с такава нотка, но тези са различни и опияняващи Heart Eyes .
Жалко, че A Travers Le Miroir не се намира вече. Поръчах мострата основно заради туберозата, понеже напоследък я разучавам и търся съвършената, тъй да се каже Joy
Този започва студено и ментолово със силно изявен анасон, който се усеща до края. Туберозата също е там, но е кремообразна. В началото ми напомни на Fou d'Absinthe, който също ми е любимец, но този е някак по-женствен. Поне според мен де, приятелят ми ме попита "Това не е ли мъжки парфюм?" Grinning

Бързам да попитам за Ajmal - Oath. Почти нищо не намирам за него, освен няколко коментара на FatalSnare тук. Много ме притеснява пачули-то - усеща ли се много? Познавам и трите парфюма, с които някои го оприличават във фрагрантика и ги харесвам, но не знам доколко наистина имат допирни точки.

# 1 412
  • by the sea
Ред панда, хаха викаш забогатяяяя.Bowtie 
хахаха цъфнах и вързах- не много, но достатъчно, че да си угаждам с по 1-2 парфюма на спокойствие.
Исках да кажа, че и преди съм си купувала парфюми по 250лв, просто събирах пари по няколко месеца.

Рапунцел и аз недолюбвам  Womanity и се изненадах при едно тестване на  Womanity Pour Elles ,
че ми беше приятен, може да пробвате с дъщеря ти, ако все още се предлага.

# 1 413
Да, търсачката не работи добре е и моето наблюдение. Simple Smile

О, хич не се обиждам, ако ми каже някой, че парфюмът ми не е ок. Обикновено се осмеляват само дъщеря ми и любимия. Онзи ден дъщеря ми, която обича да се гуши в мен, докато си говорим нещо и цъкаме да избираме на лаптопа разни неща, подскочи няколко пъти и се възмути, че съм се напръскала с най-гадния парфюм на света (AFNAN Mirsaal With Love) и да престана да търся начини да не се гушка в мен. А вече писах за съвсем реалния скандал, който ми вдигна любимия за Dolce Garden една вечер, като заяви, че по-гадно, отвратително нещо не е мириса и искам вероятно да го отровя, докато спи.

Аз обичам много момини сълзи, но в повечето аромати са някак евтинеещи и ги избягвам. Само Диорисимо ми харесва.

# 1 414
Някой ще ми удари ли едно рамо Satisfied за Narciso Rodriguez For Her EDT, познавам само  EDP. Много ли е белоцветен,ретро ли е?Силно ли излъчва?
https://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Ro … -For-Her-209.html

Страхотен портокалов цвят, един от любимите ми от категорията белоцветни, и единствения Нарцисо който нося. Имам 2 бутилки от лакомия. Two HeartsНе е ретро според мен.

От вчера съм притежател на Burberry Her Intense, имах нужда от нещо ново и различно. Взех и малък ролербол на Burberry her за сравнение, въпреки че съм го тествала многократно на кожа откакто излезе.
Много ми харесва Интенс, в пъти повече от Burberry Her, който е сладурски, вярно, супер сладки ягодки със захарен памук, но не съм на 12.
Понякога съм в настроение за "дъги и еднорози" ( нирваната на малките момиченца), обвинявам дефицита по времето на комунизма, и избивам липси, един вид. Stuck Out Tongue Никога не съм била принцесаааа. Sob Laughing
Burberry Her:
https://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/Burberry-Her-51694.html

За разлика от него, Интенс е бензоинова бомба с череши. Никога не съм имала аромат с толкова изразен бензоин. Дори не бях сигурна какво е. Е, вече няма как да сбъркам. Според пирамидата плодчетата са горски, но череши усещам, червени, месести, и тлъсти. Много вкусни! Flowers Cherries Първообразът витае някъде там, но без захарния памук и пачката на балеринката от детската градина.
За съжаление имам някаква алергична лека хрема, и не мога да му разбера трайността. Ще се опознаваме.
Много му се радвам, не е детски. След няколкократна проба го поръчах, така че знаех.

Долче Гардън е доста синтетичен, сгреших с него, но карантината е виновна. Да сме живи и здрави.Innocent

# 1 415
По повод пролетно-цветните парфюми, Азалия беше препоръчала за проба Endless Euphoria. Не можах да я открия по магазините за проба (голям шок, в тоя град толкоз си можем), та да попитам пак. Струва ми се, че е как да кажа, флорална водица, слаба? Харесвам оригиналната Еуфория, и като цяло си падам повече по плътни парфюми, но пък си търся пролетен такъв. Взех Солейл Лалик и много ми допадна. Приемам и други предложения Grinning

# 1 416
Мойте парфюми предпочитам да не ги броя. От както е пандемията станаха двойно, защото съм хоум офис. На работа не са добре приети  силните парфюми, ама вкъщи си се пръскам обилно. Плюс това открих онлайн пазаруването и всичко е на един клик разстояние.
Не съжалявам за парфюмите си обаче, защото ми носят много наслада и радост. Имам си психологическа граница, която не прекрачвам (за сега Simple Smile

# 1 417
  • в Кошера
Само се чудя, дали да е cristal  или нормалното belle.

Двата са абсолютно различни.
Кристалът няма нищо общо с накъртващата сладост на първообраза.
За мен той е най-доброто творение от цялата линия. Peace

# 1 418
На мен ми е забавно и приятно да чета чуждите мнения за парфюми, разтоварвам се, затова следя темата.
Видеа не обичам да гледам, това си е моя особеност - дълбоко ценя тишината и предпочитам да чета, вместо да слушам.
Наскоро обсъждахте разни ютюбъри и си спомних, че веднъж попаднах случайно на видео, в което безобразно красива девойка с лъскави коси и сладурски акцент описваше с чаровна усмивка най - сексапилните според нея аромати. Обясняваше с такъв ентусиазъм заради кои парфюми я преследват по улицата, че чак се заслушах с интерес, а после ме напуши смях, защото е напълно ясно, че и с лавандулов спирт да се напръска тази мома, пак ще тичат подире и.
Изгледах и един тъмнокож образ с говорен дефект и басейн, който tuali беше споделила - интересно, но абсурдно да ми съвпаднат представите с неговите, та си спестявам тези дейности, а пък за определенията евтин и скъп, въобще не ми се коментира - не страдам от парфюмен снобизъм и считам, че навсякъде могат да бъдат открити съкровища.
Има само подходящ или неподходящ за конкретния случай парфюм, или по - скоро количество от него, поне според мен.
Не бих направила никога забележка на някого за парфюма му, струва ми се прекалено, да не говорим, че с това хоби е по - вероятно да очаквам на мен да направят такава! Joy
eelishka, много интересна изглежда тази кожа.
Аз имам трудности с тази нотка, но с анасон звучи интересно!

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 19:27 от silver pearl

# 1 419
Единствения парфюм, заради който съм получавала негативна реакция беше Black Orchid. Пръсках се по 2 пъти, което според мен е нормално, но самия парфюм е достатъчно особен и различен от повечето "харесвани и популярни" парфюми и не ме учуди, че някой е отвратен от него. 2-3 души в рамките на ден казаха, че мирише странно или неприятно. Със сигурност не беше от злоба или препръскване.

# 1 420
и на мен ми се гади от чудния живот на масата околни и многобройните му имитации и сходности, но мълча и кротко увеличвам възможната дистанцията

# 1 421
А върху мен е разкошен, гъст течен шоколад. Обожавах го и винаги съм се пръскала стандартно с по 5-6 спрея.
Сега, за пръв път стига до мен парфюм, който няма как да нося с повече от 3 фъс - Делина ексклузив. Много присъствен, силен аромат и постоянно си го усещам сама.

# 1 422
Фръц! А харесва ли ти Delina Exclusif? Аз го обмислям от известно време.

# 1 423
Тук пак се вихри интересна дискусия днес, аз пък я пропуснах 😬

По повод последното, което коментирате за приятни и неприятни парфюми и количества - на мен само веднъж ми се е случвало да предизвикам негативна реакция в околните и то сама си бях виновна - бях се поляла с PR - Black XS 😂 И то защото аз самата някак си не го усещах , та защо да не се фъсна 15-20 пъти 😂
Явно на колегите им дойде в повечко😅

Иначе не си спомням случай, в който да съм коментирала нечий парфюм изобщо, най-много ако ми е харесал да питам какъв е.

# 1 424
Някой ще ми удари ли едно рамо Satisfied за Narciso Rodriguez For Her EDT, познавам само  EDP. Много ли е белоцветен,ретро ли е?Силно ли излъчва?
За мен не е белоцветен, още по-малко пък ретро. Основно мускус усещам в него, много подходящ за хладни пролетни дни, особено хубав, когато вали. Цветя при мен има, но не са бели, повече на зюмбюли ми приличат.

Общи условия

Активация на акаунт