От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 3

• 42 938
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • Велики Преслав
Има и друга причина, АЕГ ти суши. Моята е Уърпул и не ги суши. Но, да съм мислила повече при покупката
А моята Уърпул суши, даже и всичко сложено в третата кошница. Аз си я харесвам нея, но е вярно, че примерно кошничките за мъфини веднъж се бяха обърнали и не беше никак приятно. Но пък веднъж, не всеки път Simple Smile  Иначе имам и самостоятелна кошница за прибори - ползвам я като пускам половин зареждане.
И за да съм коректна, да попитам: ако пусна програма без автоматично тваряне на вратата, съдове и прибори са ми сухи, но имам мокро по вратата на миялната. Това минус ли го броим? Има миялни, на които дори и вратата е суха след края на програмата? Моята изсъхва за 10-на минути, след като я отворя, та не ми пречи. Но да съм казала...

Радвай се, че обръща  купички за мъфини. Значи налягането е супер.

# 151
  • София
Ааа, не, те са супер леки - силиконови кошнички, не купички Simple Smile

# 152
  • Велики Преслав
Нищо, има миялни дето нямат такова налягане.

# 153
  • София
И аз бях сложила едни кофички от плодови млекца и след измиването всички бяха обърнати и пълни с вода. Тогава мъжът ми ми обърна внимание, че в центъра на кошницата е възможно да се случи така защото там налягането е най-силно.

# 154
Майка ми ползваше 10 години електролукс 60см базов модел миеше и сушеше перфектно.
Сега е с най-новия модел електролукс 60 см с автоматично отваряне тиха е мие и суши перфектно.
Аз ползвах 3 години Hotpoint-ariston за вграждане най-върховият им модел беше миеше добре и беше тиха, но сушенето беше под всякаква критика.
Сега съм с Miele за вграждане 60 см, тиха с перфектни кошници плъзгат се плавно. Въпреки че е базов модел на марката мие и суши перфектно без автоматично отваряне. Най-доволен съм от нея, но и новия електролукс не отстъпва просто там кошниците са малко по-дървени.

# 155
Пиоле,може би си показвал,но може ли линк към новата електролукс на майка ти?

# 156
  • София
Piole1, аз пък бих се радвала на линк за Миеле-то. Simple Smile

# 157
https://www.electrolux.bg/kitchen/dishwashing/dishwashers/free-s … asher/esf5555low/

https://www.technomarket.bg/sydomialna/miele-g-4263-scvi-stainless-steel-09166773

Miele-то май вече не е налично изчистваха ги понеже пускаха нови модели аз я взех от 1790 на 1199 лв лятото.

# 158
  • София
Благодаря! На много приятна цена си я намерил.

# 159
  • Paris, France
Имах голямо желание за трета кошница. Голяма грешка, от както я имам-сухи прибори не съм видяла. Неудобно и за редене. Сглупих и си изхвърлих кошницата от старата. Знаете ли дали може да се вземе от някъде

https://www.amazon.co.uk/s?k=dishwasher+cutlery+basket&spref … _ss_ts-doa-p_4_11

€ 2,63 | Botique – panier à couverts universel, lave-vaisselle adapté à Carrera Eurotech Homark Lendi Powerpoint services, blanc witchhouse Baumatic B
https://a.aliexpress.com/_ufuWHv

Виж в сайта на производителя на сегашната ти! Пишеш dishwasher cutlery basket в някоя платформа за продажби и добавяш compact, small, ако искаш малък размер, марката на миялната ако искаш да пасне добре или universal (пасваща във всички съдомиялни)), 2 in 1 ако искаш да става на 2 части като:

https://www.amazon.co.uk/Universal-Dishwasher-Silverware-Replace … Mb2dDbGljaz10cnVl

Преди 20г си мечтаех за миляна с 3 чекмеджета, а сега не бих купила такава, хаха. Сегашната ми няма и съм доволна, че в горното чекмедже имам място за големи, плоски чинии, които не влизаха в предишната с чекмеджето за прибори..

Ако имате скарички с по-малки дупки на горната кошница в страни, може да ги ползвате като място за прибори. Там слагам лъжиците и вилиците и мога да мина без кошницата за прибори, а на найно място да вместя друго: Измиват се перфектно, винаги. За ножовете имам чекмедженце под горната кошбица, но и сложени с режеща част надолу на скаричките се измиват.
Скрит текст:

Силиконовите и пластмасови  кошнички и форми ги слагам, леко приплескани,  между стъклени чаши под скаричките, но ми се е случвало да намирам обърната. Плитките ги слагам на скарите ако отдолу е празно или има плоски чинии, а не чаши или купи, които да пречат на статуята да ги мие.

Някой питаше за влагата в миялната- не е проблем. Влага в миялната винаги има заради това, че е включена към канализацията, но и заради това, че непрекъснато се пълни с мокри съдове. Имам много познати, които живеят сами и пускат по една, единствена миялна седмично и миялните им си работят от 15-20 години.

# 160
Благодаря за идеите. Ще пробвам да слагам приборите от страни.

# 161
Моята съдомиялна Бош е 6-та серия 45см , за вграждане , но няма Зеолит .

https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-bosch-spv6emx11e

Много ли са мокри вътре стените ? При моята има малко влага на вратат когато я отворя , но се изпарява веднага .

# 162
Здравейте, аз ползвам съдомиялна Горене вече 13-та година, но ми се развали едно рамо, което позволява да се пълни горната перка с вода и горния ред със съдове си остава недоизмит, гнездото за таблетката за препарата също не се затваря и я оставям на пода. Работи си перфектно иначе машинката и така като разгледах новите модели нещо съм в шок и нищо не ми хвана окото. Каква е тая индикация за енергийна ефективност D, че и Е за някои уреди, преди аз като купувах бяха А или А+++. А сега тези уреди отиват към 2 бона....Нещо аз ли не съм в час, търсех да видя Горене и почти няма от тази марка съдомиялни. Продължавам да разглеждам, но така като ви чета, май по-добре да си я поправя старата, перфектно суши, добре мие и е безшумна.

# 163
От скоро махнаха многото +++++ и ги заменихас поредни букви. По-малкото +++ става D примерно.

# 164
А, така може. Излиза, че ако намеря модел А+++ е нещо старо, да гледам А-Е индикациите. И много скъпи бе - само преди две -три години обзавеждах жилище и си взех прилична съдомиялна Горене за 750 лв за вграждане, голяма. Сега няма такъв филм - всичко добро е хиляда лева отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт