От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 3

• 43 005
  • 738
  •   2
Отговори
# 255
# 256
  • Велики Преслав
Нагревател също.

# 257
Vasil Vasilev 676271 , да за циркулационни са такива цените. https://www.ersatzteileshop.de/spuelmaschine-ersatzteile/miele/pumpe
Мислех да не е дренажна помпа.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 11:03 от niljaniljo

# 258
Ужас дано моето Miele да работи успешно, че ако трябва да платя 700-800 лв за помпа или нещо си то за 1000 ще си взема ново AEG.

# 259
  • София
Здравейте!
За пръв път в живота си ще си купувам съдомиялна. Никога не съм работила с такъв уред и много се чудя на коя марка да се спра.
Отначало с мъжа ми бяхме решили уредите ни да са Горение, но чухме много лоши отзиви и засега отпадат.
Не ми се дават повече от 1000 лева и гледам Бош и Електролукс основно. Трябва ми машина за вграждане с ширина 45 см.
Гледах този модел, въпреки, че е малко по-скъп, отколкото ми се иска:

https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-bosch-spv4xmx20e

Моля за съвет какво да взема! Това добро ли е?
Основното, което четох и май не искам, е това автоматично отваряне на вратата. То е май главно на Еко програмите.
Ще се радвам на всякакви отзиви и благодаря предварително!

# 260
Търси с отложен старт, сигнал за край на програмата, да е по-тиха и по възможност по-икономична. Да има индикатор за сол и гланц. Това като че ли е основното.

# 261
  • София
За мен ниските децибели, опцията за половин зареждане, наличността на кратка програма, чекмеджето за приборите и автоматичното отваряне май са ми най-полезните неща.
Примерно интензивна програма не съм ползвала, както и Еко-то и нощната. Това, че свети точка на пода също не ме грее - по-добре да показва с този индикатор колко време още остава до края на миенето.
Отложеният старт звуковия сигнал и датчиците предполагам, че ги има във всяка миялна (но не съм сигурна, де).

# 262
Звуков сигнал за край на програмата нямат всички уреди, поне един модел на Горение знам че няма такава екстра.

# 263
  • София
Лелеее, силно се надявах, че е невъзможно, ама... Simple Smile

# 264
  • София
И нашето кубче Бош няма звуков сигнал и трябва да я дебна. Също ме дразни, че няма автоматично отваряне на вратата.
А това половин зареждане какво представлява?

# 265
И нашето кубче Бош няма звуков сигнал и трябва да я дебна. Също ме дразни, че няма автоматично отваряне на вратата.
А това половин зареждане какво представлява?
При конвенционалните съдомиялни съдовете винаги се мият с еднакво количество вода, независимо от това колко съдове сте поставили в машината .
Функция / опция "наполовина натоварване"
С тази опция консумацията се оптимизира за „половин товар/зареждане“, независимо дали машината е наистина наполовина пълна. И двете кошници могат да се пълнят.

Мултизонова функция- позволява да зададете дали искате да мие  само горната или долната кошница. Това спестява вода и енергия.

С интелигентното откриване на натоварване- съдомиялни машини са оборудвани с детектор за натоварване . С помощта на сензорите за натоварване управляващата електроника разпознава вида и количеството съдове в съдомиялната машина и регулира консумацията на вода, а оттам и електричеството, необходимо за нагряване на водата до съответния товар. Сензорите измерват непрекъснато, дори по време на първото измиване, колко бързо водата се загрява и колко вода тече обратно от съдовете. Въз основа на съхранените данни, управляващата електроника след това регулира количеството вода, температурата и продължителността на програмата, за да измие натоварването оптимално.
https://www.hea.de/fachwissen/geschirrspueler/aufbau-und-funktion

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 09:18 от niljaniljo

# 266
  • София
Моята свободно стояща има опция половин зареждане, но никога не съм я ползвала. През уикенда даже пускам и по 2-3 миялни на ден, та дори не мога да си представя да я докарам до половин зареждане Joy
Сега за новата вградена Електролукс (на друго място е ) - Взех нея, не защото ми допадна толкова, а по съвсем нямащи общо с качествата или цената критерии. Просто само тя успяваше да влезе в предвидения шкаф, който не беше правен специално за миялна (имаше някакви разлики в милиметрите, които се оказаха решаващи). Пуснах я на кратка програма първоначално според инструкциите. Ами... вътре остана много мокра. Сегашната и след кратката съдовете не са съвсем сухи, но има само лек конденз по стените и след кратко време е напълно суха. Тази стоя цяло денонощие с леко отворена вратичка и пак не е изсъхнала Joy Не искам да си представям какво ще е ако има съдове, ама да видим...

# 267
  • София
И моята е мокра след кратката програма, но примерно чашите ми са сухи (чинии също). Половин зареждане на кратка програма и като имам гости ми е супер удобно. Миялната ми е 14 комплекта, ние сме двама удома - пускам я всеки ден заради тави и тигани най-вече (понякога се случва да събирам посудата 2 дни). Но се случва да ми потрябва и кратка програма - дали за да измия тиган или заради изненадващи гости и недостиг на чаши - случва се Simple Smile Тогава обикновено пускам кратка програма.
Но това си е моето ползване, изобщо не значи, че на всеки ще е удобно Simple Smile

# 268
Моята свободно стояща има опция половин зареждане, но никога не съм я ползвала. През уикенда даже пускам и по 2-3 миялни на ден, та дори не мога да си представя да я докарам до половин зареждане Joy
Сега за новата вградена Електролукс (на друго място е ) - Взех нея, не защото ми допадна толкова, а по съвсем нямащи общо с качествата или цената критерии. Просто само тя успяваше да влезе в предвидения шкаф, който не беше правен специално за миялна (имаше някакви разлики в милиметрите, които се оказаха решаващи). Пуснах я на кратка програма първоначално според инструкциите. Ами... вътре остана много мокра. Сегашната и след кратката съдовете не са съвсем сухи, но има само лек конденз по стените и след кратко време е напълно суха. Тази стоя цяло денонощие с леко отворена вратичка и пак не е изсъхнала Joy Не искам да си представям какво ще е ако има съдове, ама да видим...
Вижте си упътването. Кратките програми или не предвиждат сушене или е със съкратен цикъл/време.

# 269
  • София
То е ясно, че няма сушене. Не съм и очаквала. И старата няма на кратка. Просто за моя изненада се оказа, че може да има разлика между "няма сушене" и "няма сушене". Не, че ми е важно, де. Аз и сега винаги пускам на кратка за допълнително изплакване след основната. Но много бързо изсъхва цялата в сравнение с новата. Само го отбелязвам като любопитен факт.

Общи условия

Активация на акаунт