Лидл 149 - Мартенска, предпролетна :)

• 145 396
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 2 490
Някои от мултикукърите имат програма за бавно готвене. С един уред готвиш, както ти кефне. Супер е.

# 2 491
  • Велико Търново
Включвам се и аз вече с отзив за хумуса със сьомга - на мен ми хареса, на ММ не. Но аз бях и много гладна, така че в нормални условия нз как щях да го определя като вкусен или не.
Новите Памперси 2ка на лупилу са ми отвратителни! Нз другите как ги намират, но според мен са като евтини дамски превръзки... Поръчах паквт тройка и се надявам да са от старата партида. Ако не са, ще започна да ползвам друга марка... Чак ме е яд.
Силиконовитв великденски форми за мъфини и кексчета (тези със зайчета) имам от миналата година и меко казано не ми харесват! Изглеждат УАУ, но на второто ползване и от сладкото Тесто станаха на тъмно кафеви петна, все едно съм ги ползвала години наред без да ги изплакна даже. Нямам миялна, затова нз дали може миялна да махне оцветяването от силикон, но ме съмнява.
Това се сещам да споделя засега, ако на някой съм от полза ще се радвам Simple Smile

# 2 492
Здравейте, дами,

Фен съм на Лидл и понеже темата ми е много полезна реших да Ви попитам какво Ви е мнението за детските тротинетки, които ще пускат от утре https://www.lidl.bg/bg/p/koy-shche-igrae/trotinetka-4-v-1/p52801

Взимали ли сте? Дали ще са добре за дете на почти 2 г?

Мислех да взимам от Декатлон, но и тези изглеждат добре и се замислям Simple Smile

Питам сега, че в магазина до нас буквално трябва да отида след като отворят утре, ако искам да взема Simple Smile

# 2 493
  • Мадрид / София
Силиконовите форми сложих в белина и петната избеляха, но не се махнаха напълно. И мен ме е яд на такова оцветяване, но поне аз не знам друг начин за отстраняване на оцветени кухненски съдове.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 16:02 от Angela61

# 2 494
При вас не се ли деформират нещата, които се пекат в силиконови форми? При малките не се забелязва, но в голямата сместа натежава в дадена посока и крайното изделие е леко разкривено. А малките не се изпичат добре - отгоре стават запечени (зачервени, до кафяво), а вътре са жълти... Иначе се вадят много лесно.

# 2 495
  • Велико Търново
За бели на не се бях срещала, но честно казано, не смея да пробвам. Знам, че ако се измие предобре няма и помен да остане от нея, но все пак се притеснявам да не "попие" в силикон... Нз и аз, може и откачено да ви се стори.
Така де, формите от силикон значи не само аз съм успяла да оцветя за норматив Simple Smile
Другата седмица ще пращам ММ за ренде... Не че нямам, но това от брошурата ми изглежда фенси и ще ми хареса как ще стои в чекмеджето редом до една лидлска белачка (която също никога не съм ползвала) Simple Smile

# 2 496
  • Sofia
... но това от брошурата ми изглежда фенси и ще ми хареса как ще стои в чекмеджето редом до една лидлска белачка (която също никога не съм ползвала) Simple Smile
Оххх как ме разсмя...

# 2 497
  • Варна

Иначе да се оплача от портокалите за сок - отвратително кисели. Лимоните и те са ужасни. За краставиците нищо няма да казвам - и те са от същата класация. Вече наистина спирам с купуването на плод и зеленчук от Лидл.
Имам едни телешки стекове във фризера - мъжът ми ги беше купил докато бях в болницата и сега трябва да ги сготвя някакси. Дайте ми идея какво да ги правя...
При нас пък портокалите в мрежа са превъзходни, както винаги досега-много сладки и сочни. Купихме 3 мрежи и вече две от тях са "изпити", дори добавям лимон. Кората им е доста дебела, но също са сочни и не много кисели. Та, явно е въпрос на партида по различните места.
От силиконовите форми имам за мъфини- в единия комплект има и бели, засега нямам никакви проблеми с оцветяване, нито с дефориране на печиво, доволна съм от тях. Имам и продълговата форма за кекс/хляб- с нея също не е имало деформации, доста е стабилна даже.
Утре май ще се "боря" само за миксер и от фолиото за фурна, ако се доредя, при нас никога не съм го виждала, както и силиконовата подложка. Сигурно зареждат по 5 бр., които свършват с отварянето на магазина.
Хвърлила съм очо на хлебопекарната, мерак ми е основно заради козунака, но гледам да се въздържам от тесто,  ще я помисля до утре.

# 2 498
Хлебопекарната ми не е от Лидл, но козунак когато пробвах да правя в нея, не бях очарована от резултата. Има смисъл да се взема такъв уред, ако смятате да си правите хляб, според мен.

# 2 499
Аз мисля утре да пробвам тофуто, много изгодна цена. По принцип страня от соеви продукти, но искам да пробвам да си поръся салатата с тофу отгоре.

# 2 500
Момичета, вкусни ли са кебапчетата на Лидл.

# 2 501
Някой знае ли дали Лидл имат практика за изтегляне на даден артикул от друг филиал? Дали, ако искам даден артикул, но го няма във филиала в нашия град, а го има в друг и им пиша във формата за контакт биха ми го пратили за моя сметка? Търся от дамските спортни долнища на 24.99 от тази седмица, М размер, ментовия цвят.
За дрехи не се практикува! Така ми казаха при последното ми обаждане на клиентския им телефон преди няколко месеца, а Мишка писа същото, пак преди няколко месеца. Ако има промяна, моля споделете.

zenata,
Скрит текст:
По темата - взех от смес майната на прромо, че беше и още намалена, та за два и нещо. Станаха супер кюфтета.
Знам, че е от телефона, но се смях дълго и напоително, благодаря! JoyHug

# 2 502
  • Sofia
.. Хвърлила съм очо на хлебопекарната, мерак ми е основно заради козунака, но гледам да се въздържам от тесто,  ще я помисля до утре.
Имах хлебопекарна преди години. Първия хляб, който направих в нея беше и последен. Всичко си му беше точно, само дето на мен не ми допадна аромата му.  И така я ползвах (хелбопекарната) само за месене на хлебно и козуначено тесто (но печах във фурната), и сладко правех в нея. Та ако и ти така смяташ да процедираш (особено  козунак изобщо не си е работа да го печеш в машината), може би е по-добре да си вземеш от рода на споменатия малко по-назад мискер Бош.
    Сега се прибрахме, ходихме да си вземем продукти за гювечета за вечеря и някои обичайни неща. Взехме и от фолираните краставици, ще ги видим как са. Аз до сега не съм попадала на лоши краставици нито лимони и изобщо такива ПиЗ.
На Фаворина  бяха наредени, други места опразнени за утрешните стоки и така...

# 2 503
как действа уредът за бавно готвене.
Скрит текст:
Има две степени, "бързо" и "бавно", като "бързо" би трябвало да ти сготви манджа за 4ч, "бавно" за 6-8ч. Аз обикновено готвя яхния с месо, картофи, зеленчук и винаги го слагам на "бързо", за около 4-5ч става на мозък. Месото се сготвя най-бързо, зеленчукът понякога остава по-твърд затова предварително в тиган задушавам лук и моркови, и така ги добавям омекнали още в началото. Боб готвя по същия начин, не кисна, за 5ч става идеален, с мръвка. Готвила съм и цяло парче месо или пиле вътре, с малко вода само на дъното и подправки. Всичко става ужасно вкусно и ароматно. Мие се с едно изплакване. С ориз не се занимавам, на котлон става за 15мин, не ми е нужно бавно готвене за него. Мисля че ток харчи колкото да сготвиш на обикновен котлон или фурна, въпреки че е включено цял ден.

Имам едни телешки стекове във фризера
Скрит текст:
Малко олио в тиган, загряваш, солиш тигана, слагаш стековете за около 7мин от едната страна под капак, обръщаш, ръсиш черен пипер отгоре на стековете, слагаш по една бучка масло също отгоре, още 7мин под капак, и трябва да стават за ядене. Предварително им правиш едни картофки на тиган задушени, или едно картофено пюре. Като станат пържолките ги слагаш в чиния, добре им е да постоят 5мин преди да се изядат.

Хлебопекарната ми не е от Лидл, но козунак когато пробвах да правя в нея, не бях очарована от резултата.
Само за месенето става, спестява ти половин час блъскане на ръка Hands Plus1 За разлика от миксера, хлебопекарната загрява тестото и то втасва добре.

# 2 504
Момичета, знам, че е краят на март, но съм се замислила за машина за сладолед Joy Помня, че Лидл са пускали, но не си спомням отзивите ви. Струва ли си да я чакам или да си взема на друга марка?

Общи условия

Активация на акаунт