COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 971
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 125
Тези четат, но те имат други подбуди, най-често политико-икономически.

# 10 126
  • София
За да не го изкараме всички, ковид трябва да се изпари по някакъв начин.

# 10 127
Но не само хора, за които не се предполага да са експерти...Чудя се, хора като професор Велизарова, участваща преди малко в канала, не чете ли?!? Тезите, които изказа са спорни, неадекватни и чисто мангаристични. Боя се, че това ще бъде новата политика. Всичкищегоискараме.
Направо съм възмутена и изумена от това интервю. Close

# 10 128
Смъртта не е единственият негативен изход от ковид. Във Великобритания изчисляват, че над 1 милион души страдат от т.н. дълъг ковид, много от тях са буквално инвалидизирани. Иначе всеки да си подготвя каквото реши, според неговите собствени разбирания и възможности.

https://www.theguardian.com/society/2021/apr/09/publish-figures- … uffering-mps-urge

# 10 129
Но не само хора, за които не се предполага да са експерти...Чудя се, хора като професор Велизарова, участваща преди малко в канала, не чете ли?!? Тезите, които изказа са спорни, неадекватни и чисто мангаристични. Боя се, че това ще бъде новата политика. Всичкищегоискараме.
Може ли някакъв линк или поне да напишете в коя медия се е изявявала? Аз нея и проф. Мира Кожухарова от самото начало заподозрях в някакви зависимости....защото в некомпетентност няма как, и двете са професори, но говорят такива нелепици за "симпатичния" вирус, дето щадял децата.....

# 10 130
Може ли някакъв линк или поне да напишете в коя медия се е изявявала? Аз нея и проф. Мира Кожухарова от самото начало заподозрях в някакви зависимости....защото в некомпетентност няма как, и двете са професори, но говорят такива нелепици за "симпатичния" вирус, дето щадял децата.....
Беше при Георги Любенов по БНТ.

# 10 131
  • София
Гледах я и аз - всички ще го минем, това е положението. И в болницата отивали хората за най-малкото нещо, защото ги били облъчвали и психирали, като видели теста мислели, че ще умират и смятали, че в болницата само ще им обърнат внимание.

# 10 132
Смъртта не е единственият негативен изход от ковид. Във Великобритания изчисляват, че над 1 милион души страдат от т.н. дълъг ковид, много от тях са буквално инвалидизирани. Иначе всеки да си подготвя каквото реши, според неговите собствени разбирания и възможности.

https://www.theguardian.com/society/2021/apr/09/publish-figures- … uffering-mps-urge
И аз познавам млади хора, живеещи здравословно и спортуващи, след прекаран ковид се задъхват и се изморяват по-бързо. Майка ми месеци след преболедуване се оплаква, че сякаш по-лесно се уморява от преди. Да не говорим за други оплаквания като загуба на вкус и мирис продължаващи доста дълго време. И всички тези оплаквания сред моето обкръжение. В същото време още се шири, че 80% от хората карат вируса безсимптомно.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 09:19 от daisy12

# 10 133
  • Пловдив
При условие, че има стотици смъртни случаи на хора потърсили лекарска помощ, в състояние за интубация и предизвестен летален изход, да пропагандираш чай, пост и молитва си е престъпно. Особено ако си лекар.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 09:30 от dazel

# 10 134
  • София
Да допълня нещо, което ми направи впечатление - госпожата каза, че хората забравяли, че 85 процента го изкарвали безсимптомно. Хубаво. Обаче идва малката разлика, че "безсимтомно" не е синоним на "без последствия". От месеци се говори, че последиците могат да бъдат дълготрайни, вече и на Изток, и на Запад правят програми за рехабилитация. Интересно как госпожата казва половината и съвсем небрежно пропуска другата половина.

# 10 135
Как 85% безсимптомно? Откъде такива данни?

# 10 136
Още от първия САРС знаехме, че при голяма част от оцелелите има дългосрочни проблеми, доста сериозни.

САРС 10 години по-късно? Как се справят оцелелите?

„Те все още изпитват проблеми след 10 години. Проблеми като умора, болки в мускулите и ставите, задух и някои новоразвиващи се проблеми като невропатия, изтръпване на краката и ръцете “, каза тя.
И това са само физическите белези.
Проучвания, изследващи пациенти седем години след ТОРС, показват, че 41% от пациентите съобщават за депресия и посттравматично стресово разстройство.
Депресията е свързана с други видове респираторни заболявания - ХОББ или хронична обструктивна белодробна болест например - но не на толкова високи нива.

Хронична умора

Около 40 до 50 процента от хората не могат да се върнат на работа.
„Това са професионалисти, това е самоличност, която те са имали“, обяснява тя.
Преобладаващата умора променя живота им.
„Не говорим само за това да се чувстваме малко уморени всеки ден. Това е инвалидизираща умора ”, казва Гарднър.
Някои пациенти започват дейност за близо 20 минути и трябва да спрат, за да си починат.
„Така че това влияе дълбоко на живота им. Ще има много скръб за това. "

https://globalnews.ca/news/404562/sars-10-years-later-how-are-su … ivors-faring-now/

Ковид е същото това заболяване, но в малко по-лек вариант. Но не е като да не сме знаели какво е. Със сигурност обаче не е сезонен грип.

# 10 137
На работа сме 10 човека, 30 и 40-тина годишни. До момента са го изкарали яко симптомно 6, при положение, че не сме в рискова среда. Хич не са 85% според мен безсимптомните.

# 10 138
Гледах я и аз - всички ще го минем, това е положението. И в болницата отивали хората за най-малкото нещо, защото ги били облъчвали и психирали, като видели теста мислели, че ще умират и смятали, че в болницата само ще им обърнат внимание.
И се умира от страх, а не от вирус.
Всъщност след едно такова интервю, мисълта, че ще ме лекуват /дай Боже да не се наложи/ с такава нагласа, риска от ваксините ми идва нулев. Там поне е просто.

# 10 139
  • София
Как 85% безсимптомно? Откъде такива данни?
Е, как - това за 85% безсимптомно изкарали COVID-19 и съответно естествено имунизирани до гроб, си е един от постулатите на мангърологията, доказателства не се изискват.

Общи условия

Активация на акаунт