COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 918
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 250
В св. Анна в София имало всички ваксини за възрастни над 65 години. Това от новините на Нова.
Това за записани ли или някакъв зелен коридор?
Не разбрах. Ето видео на емисията.
https://nova.bg/news/view/2021/04/14/323105/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D … 0%B4%D0%BD%D0%B0/

# 11 251
Дания премахват ваксината на AstraZeneca от датската програма за ваксинация. Дания спря на пауза ваксината на AstraZeneca преди пет седмици и сега властите са решили напълно да я премахнат от програмата им за ваксинация в бъдеще. Тотално я спират за употреба.

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/danmark-dro … a-vaccine/8532780

Дания също временно спира ваксинациите с ваксината на Янсен срещу covid-19. Първите дози пристигнаха в страната в сряда, пише вестник "Политикен".

Причината са същите предполагаеми странични ефекти, както при ваксината на Astra Zeneca.

# 11 252
Еха, директно две ваксини аут... Колко са поръчали от другите?

# 11 253
Бе много ми е съмнителна тая работа с АЗ. Уж много редки странични ефекти, пък всички развити страни спират употребата й, договори отпадат. Ако наистина страничните ефекти са толкова незначителни не виждам какво налага такива драстични действия.. според мен има и още нещо. Мисля, че не е и до маркетингова война, тъй като в нея държавите от ЕС нямат интерес да са на страната на Файзер и Модерна.

# 11 254
И Словения спира ваксинацията с Астра за хора под 60 години:

https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/i-sloveniya-spira-vak … 60-godini_news809

Проблемът предизвика реакции и в страни извън ЕС. Канада спря препарата на АstraZeneca за хора под 55 г. Австралия също съобщи, че изследва случай на тромбоза.

# 11 255
Насочете ме какъв трябваше да е видът на теста за антитела, моля!
Неутрализиращи антитела се изследват, поне аз така знам.
ето нещо от Петрунов за антителата и ваксините (може и да сте го пускали)
https://www.plovdiv-press.bg/2021/04/12/%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d0%b4 … _e4d5PufXjOXq1o-4
Аз се изненадах, че в лабораторията в Токуда ме гледаха странно, когато казах, че искам неутрализиращи антитела.

Дъщеря ми си прави точно там за неутрализиращи антитела. 22 лева е теста.
28 е за неутрализиращи тела, 22 лева е теста за общите антитела.

Може би има промяна.
15 лв беше миналия месец общия тест.
22 лв неутрализиращите.
30 лв качествения, където резултата е с думи.

А, редактирам се, вие включвате и таксата за биологичен материал. 22 лв + 6 лв е 28 лв, точно така.

# 11 256
И аз започвам да мисля, че нещо не ни казват. Но пък не виждам и логика да се мълчи, какъвто и проблем да е установен.

# 11 257
Чорбанов много пъти е казвал, че тестът за антитела е само моментна снимка дали ваксинацията е успешна. Има някакъв некомерсиален Т-клетъчен тест за специфични популации, но се прави само с научна цел и е адски скъп.
Дава пример, че ако си измерите антителата срещу полио или морбили, от които категорично сте защитени, ще покаже 0, но това не значи, че ако се срещнете с вируса, организмът ви няма да ги изработи.

# 11 258
Насочете ме какъв трябваше да е видът на теста за антитела, моля!
Неутрализиращи антитела се изследват, поне аз така знам.
ето нещо от Петрунов за антителата и ваксините (може и да сте го пускали)
https://www.plovdiv-press.bg/2021/04/12/%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d0%b4 … _e4d5PufXjOXq1o-4
Аз се изненадах, че в лабораторията в Токуда ме гледаха странно, когато казах, че искам неутрализиращи антитела.

Дъщеря ми си прави точно там за неутрализиращи антитела. 22 лева е теста.
28 е за неутрализиращи тела, 22 лева е теста за общите антитела.

Може би има промяна.
15 лв беше миналия месец общия тест.
22 лв неутрализиращите.
30 лв качествения, където резултата е с думи.

А, редактирам се, вие включвате и таксата за биологичен материал. 22 лв + 6 лв е 28 лв, точно така.
Възможно е да са увеличили. Аз като ходих събота и направо ми казаха, че цената е 28 лева. Другото изследване за общи антитела казаха, че било по-евтино.

# 11 259
В дир-а са направили обзор на последното интервю на Кантарджиев по БНТ. Казал ли е наистина, че "Рискът е, вчера разговарях и с колеги от Германия, когато жената е в овулация и приема първа доза от Атра Зенека"...? И някъде обсъжда ли се в научните среди действително подобно нещо?

Намерих видеото ето линк. Кантарджиев наистина казва, че подозират, че овулацията е рисков период за ваксинация.

# 11 260
Чудя се докога хората ще обвиняват ваксините, ако човек се зарази и почине в последствие.  Случай на дъщеря, чиито баща е починал известно време след ваксинация с АЗ.  Първата му игла в била на 21.2 се вижда от картончето, което дъщеря му е публикувала, заразил се след това и март е починал. Разбирам мъката на жената, но в това си отчаяние говори небивалици за ваксините, които се споделят в мрежата. Ето какво пише тя:
"Чувствам се длъжна да напиша това, заради онези от вас, които все още имат шанс да направят своя избор...
Това сме ние -  две току-що осиротели дъщери. Две комшийки от детинство. Две тежки седмици, които разделиха бащите ни през кварталната улицата, от нас и от Живота. Заради две такива картончета, с които те толкова много се гордееха... Толкова искаха да бъдат сред първите, "опитните"... както за всичко досега в животите си!
...След тати, всички го изкарахме. Брат ми лежа близо седмица в Ковид отделението в града ни, от където Ангелите в Бяло непрекъснато потвърждаваха, че всички ваксинирали се с онази компания, от самото споменаване на чието име вече ми се повръща, ги приемат директно с двустранна бронхопневмония. Понякога (за съжаление нерядко), несъвместима с живота.
Трябва на всички да бъде ясно, че не само Ковид, а в голямата си част ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ КОВИД препълниха болниците с ТРЕТАТА ВЪЛНА, най-свирепата от всички дасега! Няма такова чудо, когато отидохме да прибираме тялото от болницата в Троян (която история може би ще разкажа в друг пост и/или ще бъдат сезирани съответните органи, защото е далеч по-фрапираща и нелицеприятна), от там също ни потвърдиха, че всички ги карат прясно ваксинирани и така ги "изписват" директно в чували.
Пишем това за тези от вас, които могат да четат между редовете, да мислят, анализират и вземат информирани и мъдри решения. Преценете добре рисковете!
Правете мъдри избори в живота си!
Баща ми обичаше често да казва: " бъди умна, за да са ти умни децата!"... Е, техните последни и може би най-тежки избори до момента не бяха сред най-умните неща, които са направили, но пък си бяха техните. Ние не успяхме да ги променим, остана ни да ги приемем...
Желая ви умни деца и повече време да им се радвате, защото накрая все се оказва, че не е било достатъчно!...
Пазете се и стойте живи, здрави и мъдри!"

# 11 261
Баба ми си сложи АЗ. Скоро предстои втора игла, а няма никаква яснота, включително и нейната лекарка вдига рамене, че чака информация от РЗИ. Ние с мъжа ми се записахме през his . bg, но не вярвам да ни огрее за РНК ваксина изобщо. Те горе не знаят какво правят, ние само се чудим и маем...

# 11 262
"Пфайзер" ще достави на ЕС допълнителни 50 млн. дози до юни

Фон дер Лайен добави, че производителят ще достави в ЕС до юли общо 250 млн. дози, като допълнителните 50 млн. ще бъдат разпределени между държавите според броя на населението. Досега държавите от ЕС са получили общо 126 милиона дози ваксина от всички одобрени производители, припомня БТА.
,,Имунизираните в ЕС вече са 100 милиона, като една четвърт от тях са получили по две дози ваксина'', отбеляза председателят на ЕК

https://novini.bg/zdrave/lekarstva/656802

Май в ЕС ще започнат да копират щатите и ще заложат основно на две ваксини. Даже май по скоро на една, защото днес чух, че от 132 милиона модерна, 117 са били за щатите Wink

# 11 263
  • Където морето целува небето...
На мен пък току що медицинско лице ми разви теория, че болните спадали, защото хората спрели да се ваксинират с АЗ. Защото нали тази вълна била от тези с ваксините и болниците били пълни с тях, та ето, спряха и спаднаха бройките. Потресена съм в какво вярват хората и какво се коментира. На думите ми, че ще си сложа и втората АЗ, остана безмълвна въпросната персона.

# 11 264
Това "медицинско лице" не звучи много коректно, защото една част от работещите в болниците изглеждат като от малцинствата и с основно образование.

Общи условия

Активация на акаунт