COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 792
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 13 605
5 випуска не ходят в момента на училище, а не 2. Някои от тях от ноември до сега са били 6 дни присъствено.

# 13 606
Скрит текст:
Скрит текст:
10 дни полумерки ...
Ти сериозно ли Simple Smile
Знаеш ли кога за последно са били отворени баровете и дискотеките в България...
Дискотеките хубаво, всичко останало си е отворено. Баровете включително, наричат кафенета и работят до 11, но си работят с пълна сила на закрито.
Локдаун не сме имали никога, а страни с вечерен час и тежки мерки не могат да изплуват с месеци, затова се чудя.

Скрит текст:
И училищата са си присъствено, т.е. малките, от януари. Другите биха могли и маски да носят, затова не ги броя, а и не са се заключили по къщите. Но училищата са сериозен фактор, когато няма мерки при присъственото, в това няма спор.

Та не се заяждам, искрено ми е непонятно всичко това. Разбирам разлика в начин на живот, градски транспорт и прочее, и все пак. Съмнявам се, че данните са достоверни, а и по начало ги знаем, че не са точно данни, като не знаем кои са изследвани, какви са и прочее.

Кое е чудно?
Тези страни с тежки локдауни имали ли са проблем с пристигане на линейки в регламентираното време?
Близките на болните търсили ли са връзки за да ги настанят в болница?
Търсили ли са кислородни бутилки под наем?
Болните настанявани ли са в столова и мазета?
Болните лекувани ли са от специализанти и студенти?
Просто ми е чудно как намаляват случаите. Другото няма нужда да го коментирам, статистиките ги виждаме всички и са потресаващи. Цената на липсата на мерки е висока.

Както намаляват навсякъде по света, където не са заключени границите повече от година.
 Движи се на вълни.
Мерките го ограничават за да не колабира здравната с-ма, но не премахват естественния ход - за това има 1-ва, 2-ра, 3-та вълна.....

# 13 607
Поредна седмица имаме 1 млн защитени...Това вече се изтърка като стара плоча. Има ли ги, няма ли ги? Така хвърлят постоянно някакви числа и си построяват тезите над тях...
Може ли някой да ми каже дали мерките за тържества до 15 човека остава в сила и ако - да, до кога ?

# 13 608
Какво стана с брифинга спряха го и никоя телевизия не ги предава. Точно на въпросите спря.

# 13 609
Учениците не са спирали да се обучават.
Ако трябва да бъдем честни, сме едни от първите страни още април 2020, които успяха да организират ДО.
Не да се пращат домашни по пощата , а да има онлайн контакт с учител, всекидневно.
Има и много хора дето работят от вкъщи, това значи ли , че са ваканция ...
Истината е , че и с присъствено обучение в годините без пандемия, голяма част от учениците не им помага присъственото обучение и ходят по частни уроци.
Въпрос на мотивация и най-вече дали родителите им са ангажирани с бъдещето на децата си.

# 13 610
Господин М:"Аз много се дразнех от това, че аз съм бил не знам колко пъти там (б.р. визира телевизията им 7/8 ТВ) за Covid, за маски, за мерки, за всички тези неща, и в крайна сметка виждаш, когато представителите на тази партия отиват в парламента, все едно, че отива съставът „Черно фередже“ и очакваш да започнат да пеят техните си мръсни песни. Всички бяха забулени с черните маски“, възмущава се доц. Атанас Мангъров, и то с основание, тъй като в телевизията на Слави Трифонов постоянно критикуваха COVID мерките на правителство от миналата година насам."

# 13 611
0001, единственото общо между ДО и ХО е това, че се провеждат от вкъщи. На останалото мога само да се подсмихна, защото или нямаш ученик, който е вече близо година ДО или си от процента късметлии, при които има хармония между ангажирани учители и амбициозни деца. Масата ученици са тотално демотивирани, тотално загубили навици и социални умения, а учителите висят между двата стола на присъствено и дистанционно обучение, без да могат да изпълняват качествено ни едното, ни другото.

# 13 612
И аз си мисля как така намаляват заразените при почти никакви мерки. Може би една от причините е, че все повече хора се убедиха, че вирус има, след като техни близки влезнах в болница и почнаха и започнаха да се пазят. По време на предишната вълна в края на миналата година поне половината от хората в магазините и градския транспорт бяха с маски под носа, сега това е изключение. Все повече хора са с маски с висока степен на защита.

# 13 613
Гледам и аз брифинга, Коцето Ангелов удря големи хвалби за българската стратегия "ластик", обаче една журналистка много добре го засича за смъртността. Два пъти го попита за излишната смъртност и защо не съвпада със смъртната статистика за covid-19, a Коце пак се хлъзна и или започва да разтяга локуми, или се прави на ударен, че не разбира въпроса.

# 13 614
wild poppy,
Вместо да се подсмихваш , контролираш детето си дали по цял ден е в онлайн обучение , учи, пише домашни или преписва и играе онлайн игри.
Като си ХО единствено важно е да е свършена работата, ако може да стимулираш колега да ти е свърши от твое име, за шефа няма значение, ако има краен резултат и спазени срокове.

# 13 615
И аз си мисля как така намаляват заразените при почти никакви мерки. Може би една от причините е, че все повече хора се убедиха, че вирус има, след като техни близки влезнах в болница и почнаха и започнаха да се пазят. По време на предишната вълна в края на миналата година поне половината от хората в магазините и градския транспорт бяха с маски под носа, сега това е изключение. Все повече хора са с маски с висока степен на защита.
По мое впечатление маските под носа продължават да са често явление навсякъде. Доста често се качват без маска в ГТ и след няколко минути слагат маската, разбира се под носа.

# 13 616
На мен искрено ми е интересно как побеждаваме вълните с 10 дни полумерки, а сега и с отваряне на дискотеките. Нещо доста странно има в нашите данни, подход и прочее. Вероятно никога няма да разберем какво става всъщност тук. Ако някой има обяснение ще се радвам да го прочета.
И на мен ми е странно, но това се вижда и от данните на НСИ за общата смъртност, която тръгна надолу бавно. Статистиката не ни е точна, но за установяване на тренд би трябвало да е достатъчна. Определено има намаление по всички важни показатели.
Относно премахването на постове - наистина в темата се трие прекалено, без да са ясни критериите. Да, понякога има спам, но информативни постове с линкове към изследвания, проучвания не би трябвало да се трият. Ако има някакви лични нападки и заяждания, то авторът първо би трябвало да получи предупреждение и постът да се трие само ако не бъде коригиран от него.

# 13 617
  • София
По мое мнение причината за спада е комплексна.
1. Немалко хора спазват мерките или, да речем, полуспазват полумерки, което води до полууспех.
2. Скритата заболеваемост води до скрити преболедували (моля, да не се чете като "Всички го изкарахме").
3. Ваксинацията напредва. Бавно, мъчително, но се тика някак си.
4. Пандемията следва своя ход.
5. БЦЖ, ракия, вино, кисело мляко, Блъди Мери, лимони със сода, сода с лимони (шегувам се!!!)

# 13 618
wild poppy,
Вместо да се подсмихваш , контролираш детето си дали по цял ден е в онлайн обучение , учи, пише домашни или приписва и играе онлайн игри.

Вече не само се подсмихвам Joy Някой път само философстване и раздаване на акъл по картинка не става. Та няма смисъл да отклонявам темата пак към ДО.

# 13 619
  • София
Ролята на училището е друг вид образование, което не се преподава онлайн. Няма смисъл да отричаме щетите върху социално-психологическото развитие на цяло поколение, което живее без структура, а и без пандемията, в общество с неясна йерархия на ценностите. Но това е за друга тема, така или иначе, а и е минало. Дано следващата учебна година да бъде по-нормална.

Благодаря за отговорите по повод данните. Явно по модела Мангъров вървят нещата оставени на естествения си ход.

Общи условия

Активация на акаунт