COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 756
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 13 590

Четох и това и ми се видя некрасиво. Къде е грижата  за общочовешкото здраве  и закрила. Може би не разбирам.
https://www.actualno.com/america/amerikanskite-farmacevtichni-ko … news_1587100.html
Накрая ще излезе, че всичко е за много пари. Ако наистина такива фармацефтични гиганти, научни екипи и т.н. бяха загрижени за здравето на хората, то нямаше да има толкова болни /не само от коронавирус/. Излекуваните може да се окажат косвен ефект от цятата система за печалба.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 13 591
  • София
Според този материал ваксините на AstraZeneca и Pfizer действително намаляват разпространението на коронавируса още след първа доза. Ваксинираните са от 38 до 49 процента по-малко склонни да предават вируса в сравнение с неваксинираните - https://www.bbc.com/news/health-56904993

# 13 592
Хареса ми какво каза Ицо Хазарта. Каза, човека че е много важно да убедят хората да си сложат ваксини. Той не бил обожател на ваксините, но се ваксинирал и бил много щастлив. Питал много лекари, имунолози, чел информация и неговия прост довод за ваксините бил, че страничните ефекти и неприятни реакции са 1 към 400 хиляди, докато  в България 1 от 30 заразени умира. Хората, ако не можели да направят това съотношение не знаел тогава какво.

# 13 593
И да ви припомня процедурите в ЕС, за които съм писал преди месеци и ви оставят да си говорите каквото искате...

Цитат на: Adventurer
Един въпрос искам да изясня, когато Великобритания одобри ваксината на Pfizer/BioNTech все още трябваше да спазва правилата на ЕС и затова използваха процедурата за извънредна употреба (Emergency Use Authorisation), която позволява дадена страна-членка да одобри временно ваксина по своя преценка, като освобождава производителя от административна и гражданска отговорност. Това по своята същност не е одобрение на ваксина, а временно разрешение за прилагане на неодобрена ваксина при извънредна ситуация, която остава нелицензирана и не може да бъде пусната на пазара. Подобни процедури съществуват и в други страни по света включително и в САЩ и там вече си има и съответните особености.

Ваксините одобрени в ЕС в момента обаче използват процедурата за одобрение под условие (Conditional Marketing Authorisation), която е централизирана ускорена процедура с текущ контрол (rolling review) на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) и производителя носи същата отговорността като при стандартно одобрение. Тук говорим за лицензирана ваксина с разрешение за една година, което може да се подновява периодично и производителя е задължен да прави допълнителни проучвания през този период за потвърждение, че баланса полза/риск се запазва положителен.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/QANDA_20_2390

Не може да се разрешава ваксина на базата на извънредно приложение в друга страна от ЕС, защото това по същество не е одобрение, а временно разрешение за спешна употреба, което важи само за страната, която е взела това решение.

Това, което си написал за Великобритания е вероятно твой грешен извод.

Статията е за всички 27 страни членки на ЕС, които са подписали споразумението от юни миналата година.
UK не го подписа, както и не влиза в числото 27.....

Иначе процедурата, която си описал е такава, ако страна членка на ЕС, подписала споразумението реши да одобри ваксина, която не е одобрена от ЕМА.

# 13 594
Да помрънкам за виенския локдаун, който още не е приключил, не знам какво друго смислено мога да напиша. От всички общини на Австрия с числа за последните седем дни, по-високи от на Виена, са пет общини, но само тук продължава да е затворено. Прилагам снимков материал за поколенията.

Скрит текст:
Тенденция за последните седем дни на 100.000

Развитие на вируса

Заразени по пол и възраст - абсолютно и на 100.000

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 12:25 от Анонимен

# 13 595
  • София
На мен искрено ми е интересно как побеждаваме вълните с 10 дни полумерки, а сега и с отваряне на дискотеките. Нещо доста странно има в нашите данни, подход и прочее. Вероятно никога няма да разберем какво става всъщност тук. Ако някой има обяснение ще се радвам да го прочета.

# 13 596
  • София
Ако някой има обяснение ще се радвам да го прочета.

Аз имам обяснение, но не ми харесва Simple Smile Мисля, че като мярка, затварянето на училища и университети работи безотказно. Като противоепидемична мярка, да добавя, чисто човешки и като общество, това е брутална бомба със закъснител, само че у нас никой не мисли за напред, само за тук и сега.

# 13 597
10 дни полумерки ...
Ти сериозно ли Simple Smile
Знаеш ли кога за последно са били отворени баровете и дискотеките в България...

# 13 598
10 дни полумерки ...

А кога за последно всички ученици са били присъствено на училище?

# 13 599
Ами в момента май два класа само са си вкъщи...
А едно е да се въртиш, друго е бизнеса да ти е затворен от половин година и да ти разсрочват кредитите.
Защо дискотеките да не работят, а танцовите школи да работят...
Може би през деня вирусът е по безопасен, ако се вият хора и ръченици...

# 13 600
  • София
10 дни полумерки ...
Дискотеките хубаво, всичко останало си е отворено. Баровете включително, наричат кафенета и работят до 11, но си работят с пълна сила на закрито.
Локдаун не сме имали никога, а страни с вечерен час и тежки мерки не могат да изплуват с месеци, затова се чудя.

И училищата са си присъствено, т.е. малките, от януари. Другите биха могли и маски да носят, затова не ги броя, а и не са се заключили по къщите. Но училищата са сериозен фактор, когато няма мерки при присъственото, в това няма спор.

Та не се заяждам, искрено ми е непонятно всичко това. Разбирам разлика в начин на живот, градски транспорт и прочее, и все пак. Съмнявам се, че данните са достоверни, а и по начало ги знаем, че не са точно данни, като не знаем кои са изследвани, какви са и прочее.

# 13 601
Започна брифинга.
Средна възраст на хоспитализираните в момента е 54 г.
Над 1 мил. хора са с ваксина и преболедували споден Ангелов. Счита , че е добър резултат за стаден имунитет.
Продължава...

# 13 602
Скрит текст:
10 дни полумерки ...
Дискотеките хубаво, всичко останало си е отворено. Баровете включително, наричат кафенета и работят до 11, но си работят с пълна сила на закрито.
Локдаун не сме имали никога, а страни с вечерен час и тежки мерки не могат да изплуват с месеци, затова се чудя.

Скрит текст:
И училищата са си присъствено, т.е. малките, от януари. Другите биха могли и маски да носят, затова не ги броя, а и не са се заключили по къщите. Но училищата са сериозен фактор, когато няма мерки при присъственото, в това няма спор.

Та не се заяждам, искрено ми е непонятно всичко това. Разбирам разлика в начин на живот, градски транспорт и прочее, и все пак. Съмнявам се, че данните са достоверни, а и по начало ги знаем, че не са точно данни, като не знаем кои са изследвани, какви са и прочее.

Кое е чудно?
Тези страни с тежки локдауни имали ли са проблем с пристигане на линейки в регламентираното време?
Близките на болните търсили ли са връзки за да ги настанят в болница?
Търсили ли са кислородни бутилки под наем?
Болните настанявани ли са в столова и мазета?
Болните лекувани ли са от специализанти и студенти?

# 13 603
  • София
Скрит текст:
10 дни полумерки ...

Скрит текст:

Кое е чудно?
Тези страни с тежки локдауни имали ли са проблем с пристигане на линейки в регламентираното време?
Близките на болните търсили ли са връзки за да ги настанят в болница?
Търсили ли са кислородни бутилки под наем?
Болните настанявани ли са в столова и мазета?
Болните лекувани ли са от специализанти и студенти?
Просто ми е чудно как намаляват случаите. Другото няма нужда да го коментирам, статистиките ги виждаме всички и са потресаващи. Цената на липсата на мерки е висока.

# 13 604
Мутафчийски прави съпоставка с нас и с Индия сега.

Общи условия

Активация на акаунт