COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 314 222
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 13 695
  • Русе
За Франция - гледам че тяхната крива повтаря нашата, въпреки че са имали вечерен час и след 19 часа са нямали право да излизат. Снощи бях с приятели, които живеят във Франция с деца на 12 и на 9.Децата ходят на училище, но ми казаха, че студентите са онлайн от началото на годината. Цялото семейство изкара вируса и до преди две седмици още се лекуваха. Децата са го карали също тежко.

# 13 696
  • София
За Франция - гледам че тяхната крива повтаря нашата, въпреки че са имали вечерен час и след 19 часа са нямали право да излизат. Снощи бях с приятели, които живеят във Франция с деца на 12 и на 9.Децата ходят на училище, но ми казаха, че студентите са онлайн от началото на годината. Цялото семейство изкара вируса и до преди две седмици още се лекуваха. Децата са го карали също тежко.
Изобщо не са цъфнали там като цяло и не ги давам никога за пример за друго освен за ходенето на училище, т.е. че е възможно. Факт, че им липсват учители, защото боледуват, но имаха рядко карантинирани класове.
Начина на живот в страната им така или иначе е коренно различен от нашия. На 100 км от Париж, например, има хора, които пътуват до столицата, за да ходят на работа. Влака се влива в градското метро и тъпканица страшна. Затова ограничават придвижването, вечерни часове и тн. Имат над милион души в старчески дом и милиони в гета и маргинални общности, които не спазват мерки. И прочее.

# 13 697
Във Франция спадат бройките, но те и никога не станаха колкото тук на 100 000. Докато ние преминавахме 1000 на 100 000 те в отделни региони се ужасяваха от 600 и светеше в тъмно червено. Нали това е идеята на мерките по принцип. С което не казвам, че мечтая за вечерен час, разбира се.

В Германия водят цялата Франция като високо рисков район, също като България. Над 300 на 100 000 са случаите за момента, двойно на Германия.
https://www.adac.de/news/frankreich-urlaub-corona/

По-важният въпрос, как върви ваксинацията. Гледам че доста добре върви, вероятно затова почват да падат мерките.

# 13 698
Скрит текст:
И коя от всички ваксини ще е задължителна? Какъв ще е критерият на кого коя ваксина се поставя задължително? В кой момент от годината ще се поставят задължителните ваксини, така щото максимално да пазят? Ще се гарантират ли регулярни доставки? Как ще се освобождават хората с някакви противопоказания за ваксиниране?

Когато са ви слагали като дете ваксините против туберкулоза, детски паралич, бяс, варицела, тетанус и пр. - дали майка ви е отговаряла на подобни въпроси?
Не е отговаряла, но и опасността и смъртността от тези заболявания е несравнимо по-висока от тази на Ковид.
Няма никакво основание анти-ковид ваксините да стават задължителни, по-скоро ще бъдат с режима на противогрипните. За деца пък още по-малко е наложително това.

# 13 699
  • София
Бърз антигенен тест - 30 лева на човек. PCR тест - между 80 и 120 лева на човек, ако е без направление. Ваксина - безплатна (за момента). В задачата се пита кое е по-изгодно на четиричленно семейство с двама или трима пълнолетни, за да почива в Гърция това лято, особено ако е от Кюстенджата, Благоевград и Петрич, които да свикнали да прескачат до комшиите често-често? Въпросът е риторичен.

# 13 700
Преболедувал..също безплатно.

# 13 701
Не е. Трябва да го докажеш поне с тест за антитела.

# 13 702
Не знам какъв спад има, но и вчера научих за заразени близки на мои познати. Изобщо не ми се вижда реална статистиката.

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 13:57 от daisy12

# 13 703
  • София
Само с положителен ПСР на хартия, не по-стар от 180 дни. Антителата не важат.

# 13 704
  • София
А и идеята да се заразиш нарочно звучи леко странна...

# 13 705
Не странно, направо си е безумно...

# 13 706
Не странно, направо си е безумно...

Не мисля че има такава идея. Ваша ли е?

Много хора го минаха вече. Те могат да пътуват и без ваксина.

# 13 707

Не по-стар от 72 часа, какви 180 дни? Или доказателство за пълно ваксиниране преди поне 14 дни.

https://www.adac.de/news/griechenland-urlaub-corona/

Още в началото на пандемията имаше корона партита в Берлин. Сега с очакваното премахване на мерки за ваксинирани и излекувани, не се съмнявам, че ще зачестят. Още като казаха, че ще са с привилегии излекуваните си го помислих. Моя колежка отдавна разправя, че иска да се зарази и даже някой като киха или кашля, усмихната се бута отгоре му. Омъжена с две малки деца.

# 13 708
  • София

Не по-стар от 72 часа, какви 180 дни? Или доказателство за пълно ваксиниране преди поне 14 дни.

https://www.adac.de/news/griechenland-urlaub-corona/

Положителен ПСР, не отрицателен. Българските власти го приемат за влизане в страната без карантина. За боледувалите е облекчение, но само ако си правил тест в лаборатория.

# 13 709
За Гърция беше разговорът, не за българските власти.

Общи условия

Активация на акаунт