COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 060
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 265

Защото вероятно постоянно има някой във вас да получи доставката.
Предпочитам да си взема поръчката от определено място, а не да я търся по комшии, или офиси на доставчици.

Оставят ги в пощенската кутия или до нея и въобще не звънят да си ги прибера. Само Хермес ги носят в съседната къща.

# 14 266
Мисля, че скоро коридори няма да има, а ние тук дисертация написахме за или против.

Значи, тия герои днес пак дали брифинг в патетичен тон. Ама не съобразили, че има парад на празника и няма кой да ги гледа.
Както и някой не съобразил, че финалът на евро-шампионата бил по време на изборите.
Ами аз ако съм на БНТ ще си предавам финала.
Достатъчно телевизии има и студиа, които ще ни докладват за прогнозните резултати.

# 14 267
Аз не знам направо как оцеляват някои държави без брифинги.

# 14 268
  • София
И аз така - да си дават финала, макар че като обществена телевизия май са длъжни да дават изборите. А ако не ги дават, другите ще се възползват и ще вдигнат цените на рекламите.

# 14 269
Извинявам се, ако е споменавано.
Сърбите дават по 25 евро на ваксиниран, а неваксинираните няма да имат право на болничен.

# 14 270
Сърбите дават по 25 евро на ваксиниран, а неваксинираните няма да имат право на болничен.
Нас ни стимулират с брифинги. Blush

# 14 271
На този брифинг казаха ли нещо различно от обичайното колко сме добри и как уморихме вируса?

пп Гледам, тук доста пренебрежително отношение към възрастните хора, не искали да се ваксинират. Ами може и да има такива, но не може да се обобщава. В моето обкръжение всички възрастни се ваксинираха при първа възможност с каквото имаше. Само дядо ми и едната ми баба изчакаха РНК. За сметка на това сутринта срещнах съседска баба, която миналата седмица ми се хвалеше, че след празниците отива да се ваксинира. Днес вече ми изнесе лекция, че никакви ваксини, дъщеря и и била обяснила колко са опасни и как ще я уморят без време. Нас живи ни оплака, че сме ваксинирани, щяла да се моли за нас да не умрем. Та не само старците са виновни за родното антиваксърство, май на много от тях влияят деца и внуци, привърженици на естествения стаден имунитет.

# 14 272
  • София
На много хора им влияят и личните лекари, които по различни поводи ги разубеждават да се ваксинират. Не знам от неграмотност ли го правят, или от друго, но много често чувам такива неща. А хората може да не вярват на всички лекари, но поне на своя вярват.

# 14 273
Има много лични лекари, които честно казано не са за тази професия.

# 14 274
Нови данни за приемането на ваксинации за Обединеното кралство

Анализът от Службата за национална статистика (ONS) хвърли нова светлина върху приема на ваксини срещу COVID във Великобритания.

Най-ниските нива на усвояване са сред хората, идентифициращи се като чернокожи Кариби (66,8%) и чернокожи африканци (71,2%).

Хората от пакистански произход също са имали сравнително ниско усвояване от около 78,4%.

Съществува и връзка между владеенето на английски език и нивата на приемане на ваксинации, като процентът за тези, които не говорят английски, е 75,3%, и тези, които не говорят добре английски, 75,9%.

Това е много по-ниско от тези, чийто основен език е английският - 92,7%.

Степента на ваксинация също варира в зависимост от религията - сред сикхите и индусите е по-вероятно да бъдат ваксинирани от християните. Най-ниските нива са сред мюсюлманите и будистите.

# 14 275
Е, направо и да откажат да ги лекуват.

# 14 276
На много хора им влияят и личните лекари, които по различни поводи ги разубеждават да се ваксинират. Не знам от неграмотност ли го правят, или от друго, но много често чувам такива неща. А хората може да не вярват на всички лекари, но поне на своя вярват.

Май че има немалко лични лекари, на които просто не им се занимава с ваксинации и затова не съветват пациентите си да се ваксинират, а някои направо ги разубеждават.
Скрит текст:
Моята ЛЛ, която при това е състудентка на майка ми, тоест лична позната, направо ми каза, че ще чака да дадат на личните еднодозовата на J&J, иначе нямало да се занимава да гони пациентите за втора доза.

# 14 277
„Софиямед“ с най-високо надежден тест за изследване на T-клетъчен имунитет
ДКЦ „Софиямед“ БЛОК1 стартира тест за качествено определяне на клетъчен имунитет към SARS-CoV-2 чрез eнзимно-свързан имуносорбентен точков анализ (ELISpot).
ELISpot тестът открива активираните специфични Т-клетки към SARS-CoV-2 вирус и по този начин може да се определи индивидуалният имунен отговор на лица, които са били в контакт с вируса и/или на които е поставена ваксина. Освобождаването на цитокини от Т-клетките, стимулирани от специфични коронавирусни антигени осигурява диференцирана картина на имунния отговор, която показва прогресията на заболяването и дали е придобит имунитет. С този тест се определя броя на клетките, които след среща с протеините на шипчето (специфичния S1 участък на спайк протеина), отговорни за прикрепяне на вируса към клетките на човека,  започват да отделят гама-интерферон. Нивото на отделения гама-интерферон е в основата на определянето на Т-клетъчния имунитет при този метод.
Тестът е подходящ, както за пациенти вече преболедували ковид инфекцията, така и за такива, които са си поставили ваксина. Информацията за Т клетъчен имунитет може да ни помогне при вземане на решение и за предстоящо ваксиниране.
Цена на теста:280лв.

И Токуда предлагат същия тест за Т-клетъчен имунитет 165 лева нещо такова.

# 14 278
  • Варна
Големци!!! Значи ако си ваксиниран и се разболееш от Ковид- имаш право на болничен, а ако не си ваксиниран- нямаш. Чудесно решение Simple Smile Ще си разнасяш бацилите свободно и дума не могат да ти кажат. А междувременно здравните осигуровки на наваксинираните отиват за..?

# 14 279
Според мен в момента се слагат масово втори дози, а не се слагат повече ваксини на нови ваксиниращи се.
Всъщност са почти 50/50 новите и вторите дози. За периода 26.04. - 04.05.2021 г. от поставените 110 270 дози 55 867 са втори, а 54 403 са първи дози.

Общи условия

Активация на акаунт