COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 315
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 20 760
Лейче, имаш картина отдолу.

Ми насила - или ваксина или без Гърция, Италия и прочие😀
На мен не ми е драма, нищо не ми струваше, реакции не съм търсил и чакал и стрес нямах, защото съм преболедувал.

# 20 761
Аха. И спасяват животи, знам. Няма как да е иначе. Маските по улиците и по плажовете най-вече. Гърците като си караха сами вътре колите с маски, що не я изтребиха короната до крак. Или собственият ми автомобил ще ме зарази, та затова да го карам с маска. Германците като стояха с месеци затворени и с полицейски час защо не видяха сметката на короната.

Ей сега наскоро ви написаха, че може да хванеш делта при разминаване за 5 сек., защо не ги понесете маските по улиците.

Ще ги понесат Нот, не се съмнявай. Стига някой авторитет да каже, че е за тяхно добро и ще ги предпази от поредния нов вариант. И при 40 градуса температури с риск да колабират и припадат по улиците, пак ще ги носят. Нали здравето е на първо място и абсолютно всичко, което ще ги спаси е приемливо или в най-лошият случай пренебрежимо дребно неудобство.

# 20 762
Само 1 починал. 51 нови случая. Новите случаи стигнаха и задържаха едно много ниско ниво.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 02:39 от Анонимен

# 20 763
Браво на лекарите този път!

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 00:58 от Notaris

# 20 764
  • При семейството си
Т.е. да разбираме, че поне 8 интензивни са отървали кожата, браво на лекарите този път!

За съжаление не. Точно минус 1 са интензивните.

# 20 765
Т.е. да разбираме, че поне 8 интензивни са отървали кожата, браво на лекарите този път!

За съжаление не. Точно минус 1 са интензивните.
Моя грешка. Сравнил съм с 2-ри юли. Извинявам се. Сега ще поправя.

# 20 766
Съжалявам, ако не съм разбрал поста на Wish007.

Много области има без нови бройки, там никой няма да се ваксинира, особено в малките населени места. Това обяснява ниска активност в това отношение.

# 20 767
Няма защото лабораториите почиват.

# 20 768
Съжалявам, ако не съм разбрал поста на Wish007.

Много области има без нови бройки, там никой няма да се ваксинира, особено в малките населени места. Това обяснява ниска активност в това отношение.
Извинявам се още веднъж. Изцяло моя грешка.

# 20 769

Ясно. Но пък като ваксинирано лице без таджикистанско гражданство споделяш тази изключително важна информация в български форум.

Да. Още очевидни констатации имаш ли?

# 20 770
В България продължава стъкмистиката. Вече два месеца караме с по  15-20 % хоспитализирани. При 9 хиляди активни случаи 1500 в болница.
В ЮК имат 400 хиляди активни случая при тях няма и 5% в болници.
При нас освен , че са в болници масово и миналата седмица заради това бяха пак им отпуснати 35 милиона на медиците бонуси, защото всеки ден по десетина човека ги пращат към моргата.
Няма никакво лечение в България, ама никакво. Тук са на принципа, ако му е писано да живее , няма да умре. Точка.
При този брой хоспитализирани и при тази смъртност и лев бонус не заслужават.

# 20 771
[
Скрит текст:
quote author=pehoko link=topic=1308546.msg43102704#msg43102704 date=1625342169]
Това изследване е "просто" PCR тестове измерващи концентрация на вирус което се нарича "вирусен товар" ... няма връзка с маските.
[/quote]
Пехоко,
https://medium.com/microbial-instincts/why-masks-protect-its-wea … cept-2fd1ff88ed6a
As the title indicates, the professors argued that masks benefit all, including the wearer. The reason has to do with virus inoculum; that is, the amount of virus load or virus particles inhaled. Assuming intact biophysical laws, a lower virus load is easier for the immune system to control. So, even though a mask may not prevent a positive Covid-19 diagnosis, it would diminish the risk of severe infection.

https://vitoli.ca/en/the-mask-the-risks-and-the-viral-load/
Using a mask to reduce the risk of catching it
Interestingly, a Canadian study concludes that wearing a mask reduces the likelihood of being infected with the coronavirus by 85% when meeting an infected person. As previously mentioned, we unfortunately cannot know who is infected given the high rate of asymptomatic people.
A meta-analysis (the analysis of a large number of studies already published) considering 172 observational studies carried out in 16 countries and on six continents assessed that the rate of contamination of healthy people in contact with an individual affected by a transmissible virus in the air goes from 17.4% to 3.1% if they have facial protection. This equates to an 82% reduction, which is similar to the Canadian study. So, the mask also protects against the risk of catching it.

Но, разбира се, всеки твърди, че изследванията и мненията, които не отговарят на тезата му, не са достоверни и т.н.
Щом изследването на хоспитализираните твърди, че при най-високо "вирусно натоварване" смъртността е 35% и значително намалява с намаляването на вирусния товар, всяко нещо, което води до ограничаване на вирусния товар, е полезно. (Ако искаме да се предпазим, разбира се и да предпазим другите).

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 08:40 от Анонимен

# 20 772
В България продължава стъкмистиката. Вече два месеца караме с по  15-20 % хоспитализирани. При 9 хиляди активни случаи 1500 в болница.
В ЮК имат 400 хиляди активни случая при тях няма и 5% в болници.
При нас освен , че са в болници масово и миналата седмица заради това бяха пак им отпуснати 35 милиона на медиците бонуси, защото всеки ден по десетина човека ги пращат към моргата.
Няма никакво лечение в България, ама никакво. Тук са на принципа, ако му е писано да живее , няма да умре. Точка.
При този брой хоспитализирани и при тази смъртност и лев бонус не заслужават.

Не са ни виновни лекарите! Лекуват и успяват да спасят много хора. Проблемът с цифрите е другаде - в ЮК, както и другаде, тестват на порази, откриват и без симптоми. У нас дори видимо болни не се тестват или се тестват в къщи и не влизат в статистиката. Много от тестовете са на хора, които вече трябва да се лекуват в болница.
Ето нещо, което показва много ясно, че повечето от младите не се тестват при боледуване. Групата 20-29 г. има регистрирани по-малко от половината от случаите в групата 60-69 г. Никой не може да ме убеди, че това са реалните цифри. На младите масово не им пука и не се интересуват от тестове. Докато 60-69 г. са последните по възраст с активен живот и повечето работещи. Но със сигурност се пазят много повече (в тази група съм). Така че реалната цифра у нас на преболедувалите изобщо не е тази в статистиката. Докато смъртните случаи няма как да не се отчетат.

# 20 773
Науката се базира на тестове и доказателства.
Съвременната физика е базирана на едно предложение. Joy

# 20 774
  • София
Тук хората най-нагло лъжат дори когато симптомите са очевидни, лъжат за всичко. Лекарите правят това, което могат според това, с което разполагат. И те не са виновни, че толкова много хора стигат до болница. Ние това си го знаем, кой иска да лежи в мизерията, да не говорим за тягостната атмосфера, която психически съвсем скапва човека.
Мангъров само като чуя един звук от него или с крайчеца на окото си видя снимката му из фийда, директно го махам, вече нито искам да го гледам, нито да го чувам. Дори да има зрънце истина в това, което казва, толкова се компрометира, така го хвана звездоманията, че мина всякакви граници.

Общи условия

Активация на акаунт