COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 789
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 20 940
Ти май не четеш.

Като не си правила тест, ще си направиш такъв за антитела, ако си го преболедувала - кой те кара да се ваксинираш?

Ама така - преболедувах го, щото то тогава друго нямаше, извинявай. Не е толкова трудно всеки да разбере преболедувал ли е, или си въобразява.

# 20 941

Разчитайте на...себе си...
Празните приказки може и да звучат добре, ама не ги решавам аз нещата, само ти придават на теб самочувствие, че можеш да затапиш човек.
Защото ако вирусът ни подмине, ще си отдъхнем всички, ако пак има ръстове, вие ще се покриете в миши дупки.
Колкото и да се трие тук, във фейса гурута размахват лозунги, а тълпата повтаря екзалтирано. Хората дори не пишат изкарах го, ами лъжат ни, няма вирус, няма вакса.

# 20 942

Разчитайте на...себе си...
Празните приказки може и да звучат добре, ама не ги решавам аз нещата, само ти придават на теб самочувствие, че можеш да затапиш човек.
Защото ако вирусът ни подмине, ще си отдъхнем всички, ако пак има ръстове, вие ще се покриете в миши дупки.
Колкото и да се трие тук, във фейса гурута размахват лозунги, а тълпата повтаря екзалтирано. Хората дори не пишат изкарах го, ами лъжат ни, няма вирус, няма вакса.
А вие какво правите в такава група?Ще ни подмине ,ако се ваксинират неболедувалите.Натам насочете енергията си...

# 20 943
Любопитствам  Simple Smile  каквото правя и тук, публични са тези групички и привличат фенове.
Както Ви се каза вече, мнозина твърдят, че са го изкарали просто ей така. И понеже мнозина са твърдо антивакс, гледаме в господарите как се пише фалшиво ваксиниране. Аз съм убедена, че и изкаралите не са толкова, колкото са убедени че са изкарали, и ваксинираните не са толкова, колкото сертификати са издадени.  И че разчитаме единствено на късмета си.

# 20 944

А аз предлагам да започнеш да уважаваш чуждите избори.

Само да помните, че това е ваш избор и после да не кажете "Дискримират ме!".

# 20 945
  • София

Уважаването на нечий избор изключва дискриминацията.

# 20 946

Да си гледате работата, че солидарно ще споделяме ограничения заради вашите убеждения.

# 20 947
О, някой ви е питал какви ограничения желаете да споделите? Ето това е новина.

# 20 948

За какъв избор и дискриминация става дума, ако не греша и ти си от преболедувалите, нали така.

# 20 949
  • София
Това, да имаш право на избор, не изключва да имаш задължения. Ако трябва да се поеме някакъв риск, за да се намали Ковида и да функционираме нормално в обществото, е редно не само безотговорните родители, ваксинсращи децата си и самите проваксъри да рискуват, ами и всеки, който няма реална причина да не се ваксинира. За да се пазят онези, които наистина не могат да се ваксинират. Близък във Франция с МС се ваксинира, но тука всеки със сенна хрема или "щитовидка" не можел.
Уиш, децата пак ли трябва да са пет месеца на ДО?

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 18:11 от бъръльо-бъръльо

# 20 950
Нима някъде съм казала, че трябва? Само се учудих, че вече ни питат кой какви ограничения желае.

# 20 951
О, някой ви е питал какви ограничения желаете да споделите? Ето това е новина.

О, да, в някои държави се съобразяват с настроенията на хората. Днес председателят на лекарите към здравните каси в Германия предложи в началото на септември, когато вече ще е предложена ваксинация на всеки, да се премахнат абсолютно всички ограничения за ваксинирани хора, включително и маски. Мотивът му е именно, че в противен случай ваксинираните ще си помислят "Защо се ваксинирах, като и аз ще търпя ограничения?".

# 20 952
  • София
Не трябва, ама ще стане, ако не се изпонаваксинира всеки, годен за ваксини. Не знам как ме се разбира това. Честно, има защо да ни дискриминирВат и да ни гледат изпод вежди в Европата.

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 17:36 от бъръльо-бъръльо

# 20 953
  • в страната на чудесата
Уважението следва да е двустранно. Продължавам да не разбирам страстта на избралите да не се ваксинират да ни убеждават в погрешността на избора на онези, избрали ваксина. Моля някой антиковидвакс да ме осветли защо се вълнува толкова, че Пешо е решил да се ваксинира. Какво му тежи избора на Пешо, фазата на проучване, решението на Пешо да участва в експерименти и прочие. Който не желае не може ли да е в мир с избора си или непременно трябва да слушаме куп тъпотии?

Понеже стана дума за полиото. Там избор няма. И не само. Ако дългосрочно се окаже, че ковид ще остане с подобна заболеваемост, ваксината ще стане задължителна засега за не боледувалите. За боледувалите вестите към момента са оптимистични. но все пак няма нов щам.

# 20 954
Какво пречеше да оставят достатъчно ваксини за непреболедувалите? По този начин бързо щяха да защитят по-голяма част от населението.
Няма желаещи в България, а в чужбина (поне в Австрия) едва сега започнаха да засягат темата "преболедували", защото едва сега пуснаха коридори за нерегистрирани спонтанни ваксинации. Ето - аз съм преболедувала и ми казаха да пробвам есента, ако не ми е наложително (в рискова група съм). Кои страни са имунизирали първо имунните?

Скрит текст:
Аз въпреки всичко (спонтанните коридори имам предвид) препоръчвам на всеки преболедувал - както и моят лекар е препоръчал на мен - да се направи пълна кръвна картина преди ваксинацията. Аз имах изменения например, a нямах засегнати бронхи и дробове.

Общи условия

Активация на акаунт