COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 307
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 225
Две от най-големите авиокомпании в света ще изпробват бързи ленти на летище Хийтроу за напълно ваксинирани пристигания.
British Airways и Virgin се надяват резултатите да покажат на правителството, че проверките на статуса на ваксините могат да бъдат завършени бързо и лесно
Изпитанието, което трябва да започне този уикенд, ще позволи на пътниците, които са напълно ваксинирани и пътуват с избрани полети до Хийтроу от Атина, Лос Анджелис, Монтего Бей и Ню Йорк, да покажат доказателства за своя ваксинационен статус.
Изпитването ще приеме международно признати идентификационни данни за ваксинация, включително приложението NHS, CDC карта, цифрово сертифициране на държавно ниво и сертификат за цифров Covid на ЕС.
https://www.bbc.co.uk/news/business-57743038

# 21 226
  • Bristol
Моята лична лекарка каза така - до преди 2 месеца ВСЯКА температура беше Ковид. Пращахме всички пациенти с температура на тест и винаги беше Ковид. Чак сега почнаха да излизат и други вируси.
На местата с по-строги мерки реално само Ковид има. Няма как друго да просъществува при мерките, които бяха взети за дистанция и маски, да не се събират много хора в закрити помещения и тн. Аз от февруари 2020 не съм боледувала, а преди зимата редовно пипвах по нещо и ходехме кихащи и кашлящи в офисите 🤪

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 10:52 от Merry

# 21 227

В Германия при симптоми бърз тест ли правят?
В UK правят ПСР. Бързите тестове са за рутинно тестване на здрави, безсимптомни, като положителните задължително се доказват с ПСР.

Имам предвид в къщи да си направиш бърз антиген. На работа до кафе машината има такива и трябва да си правим два пъти седмично. Аз при симптоми съм си правила и в къщи купени от магазина. При ЛЛ обаче ми правиха ПСР като бях със симптоми. Но като имаш и положителен домашен тест, не могат да не ти направят ПСР.
В Германия в началото като ги пуснаха струваха по 7 евро, после ги намалиха на 3.50, сега навсякъде ги гледам по 50 до 80 цента. Стоят в кошници до касите на магазините.
Ко викаш?Ко?
И у нас така....На иначе Ганю виновен че не отделя от заплата 400 евро 50 евро за антиген,при положение че от тях е платил 100 евро за ток само,а храната му е минимум 200

# 21 228

Че навсякъде тестването при симптоми е безплатно.

# 21 229
Хайде стига сте се жалвали...
И ваксините ли са ви платени, че няма кой да си сложи и ще ги бракуваме. Кеф ти пфайзер, кеф ти модерна, джонсън, астра за нула лева , ама 80% не ги искат дори и за да им е безпроблемно ходенето на морета в Гърция.
Направиха допитване сред родителите преди доста месеци дали да се правят безплатни тестове на учениците и пак около 80% бяха против.
Същите тук преди 3-4 месеца говорихте и че трябвало да поръчаме пълната си квота от 35 милиона дози ваксини, нищо , че няма и 3 милиона да използваме. Важното е да се разхищава.

# 21 230

Че навсякъде тестването при симптоми е безплатно.

Включително и у нас.

# 21 231
В България първите домашни антигенни тестове бяха по около 25 лв. Сега пак са смъкнали малко, но надценката, която праскат, е потресаваща. Само тестове не си бях поръчвала с превозвач от Германия.

# 21 232
Руската православна църква обяви неваксинираните за грешници https://www.24chasa.bg/novini/article/9956835
"Всеки ден виждам случаи на хора, отиващи при свещеник, за да се изповядат, че са отказали да се ваксинират или да ваксинират близките си и неволно са причинили нечия смърт". "Грехът е в това да мислим за себе си, но не и за другите", заяви митрополит Иларион.

# 21 233
  • Deutschland/HE
В Германия в началото като ги пуснаха струваха по 7 евро, после ги намалиха на 3.50, сега навсякъде ги гледам по 50 до 80 цента. Стоят в кошници до касите на магазините.
Ко викаш?Ко?
И у нас така....На иначе Ганю виновен че не отделя от заплата 400 евро 50 евро за антиген,при положение че от тях е платил 100 евро за ток само,а храната му е минимум 200

Barsa, 50-80 цента!!!! това са под два лева! за да си направиш тест сам вкъщи. Отделно можеш да отидеш в тестцентър и безплатно имаш един бърз тест на седмица и ще ти издадат документ. Само в нашия малък град има в момента 4 тестцентъра, през м.май бяха повече и това е за 15 000човека.
Децата се тестват всеки понеделник и четвъртък сами в училище, дъщеря ми има извънкласно занимание в четвъртък и за него искаха сертификат и отиде и се тества още веднъж.
Дори само при температура ще ти направят веднага ПСР при личния лекар или ще те прати за безплатен (не всички лични лекари правят ПСР в практиките си).
Нашия окръг бяхме в продължение на 7дни само с 1 позитивен! Не сме забити нейде в нищото, масово хората работят във Франкфурт и района. Но се тества, тества се непрекъснато и при най-малкото съмнение.
Хората се ваксинират. 83.3% от хората над 60години имат вече поне една доза, а над 60% са напълно ваксинирани. Всячески се стараят да не натоварват болниците и да не се налага други отделения да се затварят.

# 21 234
Руската православна църква обяви неваксинираните за грешници https://www.24chasa.bg/novini/article/9956835
"Всеки ден виждам случаи на хора, отиващи при свещеник, за да се изповядат, че са отказали да се ваксинират или да ваксинират близките си и неволно са причинили нечия смърт". "Грехът е в това да мислим за себе си, но не и за другите", заяви митрополит Иларион.
Късно е либе за китка.
Точно от вярващите на такива фанатични щуротии се начетох и наслушах в последната година, че всеки път оставах безмълвна!
Според мен, това е една от основната причина за слабият ваксинационен процес в Русия.

# 21 235
  • В заешката дупка
При нас в Исландия не се чака лекар да си каже мнението дали имаш нужда от тест или да ти даде направление. От много отдавана една и съща политика се следва - при най-малкия симптом, бегом за тест. PCR само се прави.

Влизаш си в личната страница на общонационалния медицински портал, цъкваш на симптомите/симптома които/който имаш (избор измежду 10- такива), избираш и мястото за тестване. След малко пристига съобщение с баркод и час. С никой не се разправяш.

# 21 236
  • София
Антигенният тест показа, че не е ковид (доколкото е достоверно). За съжаление ситуацията се усложни и ни приеха в инфекциозна. Моят кошмар. Втори път.. дано се справим и да оцелеем в тази.. болница.
Благодаря на всички дето ми писаха, много сте мили.
На всички пожелавам да сте добре.

Вероятно ще се окаже салмонела или нещо подобно. Откъде. Не ми побира главата..

# 21 237
Нали това казвам,у нас нищо не като хората и ЗА хората,цяла една година...

# 21 238
Че той сума народ пропищя, как ще си разхожда кучето, ако го карантинират.
      А че болни се разхождат си е факт. Миналата година, началото на август, междуградски автобус... Качва се около 30 годишен без маска, прежълтял и кашлящ през целия път. Никой не му направи забележка. На шофьора очевадно не му пука. Аз след 5 дена със симптоми. Разкош.
     В Гърция цяло семейство положителни, ама мъжа ходи всеки ден да си купува ВЕСТНИК , а двете им деца си да си играят всеки ден пред блока. Накрая комшиите подали оплакване, та ходили с полиция да ги глобяват.
     Пак във Гърция миналата седмица подадено оплакване. Попът на погребение на починал от Ковид отворил ковчега и взел да вика че ВрОс НЕма.
      А особено тези, за които вирОс нЕма си щъкат, докато не почнат по корем да лазят. После направо в интензивното и лекарите им криви. Rolling Eyes
Би трябвало да го изгоните на секундата от автобуса този олигофрен и да му се наложи веднага глоба, за следващия път да си знае...А ти не беше ли с маска

# 21 239
  • Mostly in my mind
Братовчедка ми живее в Хамбург.  Детето й е  в 1ви клас. Ходи в частно училище. Тестват ги всеки ден с антигенни. Толкова са свикнали, че някои деца вече сами се тествали....Close
Иначе преди 2 месеца сподели, че при тях тече много тегаво ваксинацията. Още ваксинирали тези над еди колко си години...Не запомних. Специално си дойде в България да се ваксинира. Към днешна дата не знам как е.

Общи условия

Активация на акаунт