COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 317 348
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 600
И защо да се тестват здрави, млади и прави хора?! За да изглеждат и нашите бройки като другите?! Ако се следваше медицинска, а не друга логика, отдавна щяхме да се държим нормално, а не като чалнати. Като е такова мазало на морето и по дискотеките, къде са болните?! Трябваше младите вече да са заразили възрастните?! Но то нищо. Ще чакаме септември, че така е планирано.
Точно медицинската логика е да се тества много, да се откриват заразените, които от своя страна заразяват и движат епидемията. Делта вълната още предстои в България и ще е много по-смъртоносна у нас, отколкото при масово ваксинираните и тестващи нации. Миналото лято се лееха пак същите мантри - къде да ни болните при липса на мерки. Е наваксахме ги много хубаво през ноември и изпреварихме всички европейски държави със силна първа вълна.

# 21 601
Колко хубаво сме ги наваксали през ноември миналата година, Таф? Какъв процент от населението, според теб, са били болни?

# 21 602
Не, че не беше ясно още когато от ЕС договориха дози пфайзер за 2022 и 2023 , но вече се загатва и как ще се процедира.
От пфайзер са излезли с анализ, че защитата отслабва на ваксинираните с тяхната ваксина и ще се наложи трета доза Wink
Другия месец щели да предоставят искане за това и официално да бъде разрешена трета доза в рамките на до 6-12 месеца след втората доза.
Тоест боцнатите януари, февруари да запретват ръкави още септември.

# 21 603
Не знам как ви се върти пак ланшната плоча колко сме феноменални, защитени, как вирусът ни отбягва и прочие дежа вю-та. Мястото ни по смъртност много ясно ни показа колко сме изключителни.

Просто ни чака още една серия от същото, но защо да е така, като можем да направим поне  нещо, за да се защитим и да не се налага децата ни пак да стоят затворени и пак да търпим дребни  неудобства като спиране на плановия прием в болниците и липса на места в тях.

Възможно ли е такава къса памет, да се забрави, че миналата година същите хора повтаряхте, ама буквално същото. Ах, дано си останем все така, ние сме паралелна вселена, западняците са пламнали, пък нас ни заобикаля. Просто не е за вярване отново да четем същите неща.

# 21 604
Кой пък говори, че няма да има нова вълна в България.
Дори служебното правителство тези дни обяви, че ще трябват над 600 милиона лева допълнително, заради това.
Факт е обаче, че в момента много страни с много повече ваксинирани вече я започнаха и започна да се организира и трета доза, вероятно ще има и четвърта, пета ... защо иначе бяха договорени близо 2 милиарда дози ваксина за следващите две години за ЕС, като населението на ЕС е 500 милиона.
Бизнесът се развъртя и лека полека ще започнат и рестрикции за тези дето не искат да се бодат.

# 21 605
  • Там,където се събуждам щастлива.
Именно, защото са многото ваксинирани, няма за момента наплив в болниците в Нидерландия. През декември на същите цифри картинката беше друга.

Не знам за другите, но на мен мисленето на редовия българин ми е доста цинично. И в Нидерландия ги има такива, но са поне 20%, Та не се чуват много. У нас са към 80%.
То не бяха планове, то не беше ЕС, то не бяха пари, то не беше пренебрежителното “боцкайте се”. Науката ни е враг. Не знам защо сме такива. Все някой ни е виновен на нас. То не бяха турците, след това комунистите, след това западняците. Утре марсианците.

# 21 606
Не знам някъде във Великобритания да се тестват тези, дето влезли да си купят гащи или пък някой друг, дето отишъл да пие кафе. Вероятно се тестват хората по мачовете.

# 21 607
Пак обърнахте плочата, за смъртността, а тогава защо въобще да ваксинираме децата до 18 години, като има единични смъртни случаи при тях.
А забравих, че тогава пък се казва, вирусът нанася дългосрочни вреди на организма и това , че не стигат до болница или не умират, не значи, че дългосрочните последици от него няма да са ужасяващи и в близките години сегашното младо поколение да е с увредено здраве.
Софт, скоро беше поствала изследвания от Германия, че голяма част от дори леко прекаралите вируса имали лонг ковид последствия...
А сега де ...

# 21 608
Кацаров вместо да заделя средства за ремдесивир, да беше включил в епичния си план, който едва ли ще бъде приложен точно при такива цифри, пари за безплатни пср.
Само ние останахме със скъпите , платени от джоба ни, тестове. Няма ли кой да го насочи към превенция, а не да измисля как ще ни настанява на леглата да ни обдишват и тровят със сто скъпи лекарства

# 21 609
Ваксинацията не е насочена да не умреш, за да се ваксинират само потенциалните мъртъвци. Ваксинацията е да намали степента на изкарване и най-вече да се ограничи разпространението и изменението на вируса. Тоест създаване на щит в обществото. Тези неща не ги ли обясняват нашите специалисти?

# 21 610
Не знам как ви се върти пак ланшната плоча колко сме феноменални, защитени, как вирусът ни отбягва и прочие дежа вю-та. Мястото ни по смъртност много ясно ни показа колко сме изключителни.

Просто ни чака още една серия от същото, но защо да е така, като можем да направим поне  нещо, за да се защитим и да не се налага децата ни пак да стоят затворени и пак да търпим дребни  неудобства като спиране на плановия прием в болниците и липса на места в тях.

Възможно ли е такава къса памет, да се забрави, че миналата година същите хора повтаряхте, ама буквално същото. Ах, дано си останем все така, ние сме паралелна вселена, западняците са пламнали, пък нас ни заобикаля. Просто не е за вярване отново да четем същите неща.

Ирис, България води класацията по смъртност от 1974 до днес. Каквото и да им обясняваш, това, което стои срещу фактите е явно по-силно. Българите не се грижат за здравето си, лекуват се с билки, ходят на врачки и вярват на звездите какво ще е бъдещето им.
 П.с:Не знам как да използвам "скрит" текст, за да не вмъквам дълги цитати.

# 21 611
Като гледам как с ръст от 280% се справяте при вас , явно не върши работа. Щитът ви е компрометиран.
Такива страни с такъв ръст, трябва веднага да се поставят под карантина, а не да обикалят курортите и мачовете из цяла Европа и да сеят зараза.

# 21 612
Като гледам как с ръст от 280% се справяте при вас , явно не върши работа. Щитът ви е компрометиран.
Такива страни с такъв ръст, трябва веднага да се поставят под карантина, а не да обикалят курортите и мачовете из цяла Европа и да сеят зараза.

Ръстът при заболелите сега коя възрастова група включва, това проверихте ли го? Simple Smile

# 21 613
Няма какво да проверявам. Все ми е тая дали някой нидерландска бабичка или тийнейджър ще ме зарази , докато палува на слънчака.
И аз съм ваксиниран, ама знам ли дали няма да съм от тези ваксинираните в болница, защото се оказа , че и от тях не малко стигат до там.

# 21 614
Понеже за тях не е опасност идващите обратно българи, сърби, руснаци и прочие.

Заразените са 60% между 16-24. Неваксинирани или само се една доза.

Общи условия

Активация на акаунт