COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 317 045
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 615

И аз съм ваксиниран, ама знам ли дали няма да съм от тези ваксинираните в болница, защото се оказа , че и от тях не малко стигат до там.

Това ваше наблюдение ли е или официална статистика? Бих желала да погледна официален документ за това, благодаря.

# 21 616
Калинке,
Редовно гледам мачовете от европейското и сред тези с оранжевите фланелки и не само, основно са  младите. Бабите и дядовците сред тях са много малко. Посетителите на мачове, дискотеки и барове основно са млади хора.
Израел с много по голям процент ваксинирани от Нидерландия, затегнаха мерки и върнаха ограничения.
Nani82,
Помоли лейдито, тя беше пускала данни , че 40% от починалите в ЮК бяха с по две дози ваксини...
А забравих, че сега ще кажете, че са били и възрастни.
Ами то и да не са ваксинирани, тийнейджърите засега не умират от вируса.

# 21 617
Калинке,
Редовно гледам мачовете от европейското и сред тези с оранжевите фланелки и не само, основно са  младите. Бабите и дядовците сред тях са много малко. Посетителите на мачове, дискотеки и барове основно са млади хора.
Израел с много по голям процент ваксинирани от Нидерландия, затегнаха мерки и върнаха ограничения.
Nani82,
Помоли лейдито, тя беше пускала данни , че 40% от починалите в ЮК бяха с по две дози ваксини...

Успокойте с теориите си тези родители, които загубиха бебета си. Много е лесно да се философства без да сте загубил близък и без да имате нужната квалификация. Бразилия и България в момента си приличат повече от всякога. Пак ще напомня първото ни място по неграмотност в Европа и не особено впечатляващото ни IQ в европейската класация.

Why are so many babies dying of Covid-19 in Brazil?

# 21 618
Колко бебета са починали от Ковид в БГ? Може ли официална статистика? Мерси!
За Бразилия разбрах, но не смятам, че има база за сравнение и не знам откъде дойде това изобщо като аргумент Rolling Eyes

# 21 619
Не сме паралелна вселена. Винаги при нас вълните идваха със закъснение. И сега ще е така. Ни БЦЖто, ни ракията, ни чесъна ни пази, макар че много хора напълно го вярват.
Де да беше така. Както съм си на село чесън имам бол, врачанска скоросмъртница имам да се къпя с нея, а и БЦЖто ми е на място. Ама на, докопа ни гадината вкъщи.
Вече сте преболедували. Защитени сте. Много българи са така. На този етап изглежда, че естествено ваксинираните се справят добре и с новите варианти.
Постоянно я повтаряш тази мантра. А във Великобритания, Белгия, Холандия преболедувалите в пъти по-малко ли са оттук?
Би трябвало в страни с тотални локдауни и задължителни маски на открито преболедувалите да са в пъти по-малко отколкото в България. Ако не е така значи тоталните заключвания са напълно безсмислени.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 11:03 от Анонимен

# 21 620
  • София
Скрит текст:
Не сме паралелна вселена. Винаги при нас вълните идваха със закъснение. И сега ще е така. Ни БЦЖто, ни ракията, ни чесъна ни пази, макар че много хора напълно го вярват.
Де да беше така. Както съм си на село чесън имам бол, врачанска скоросмъртница имам да се къпя с нея, а и БЦЖто ми е на място. Ама на, докопа ни гадината вкъщи.
Вече сте преболедували. Защитени сте. Много българи са така. На този етап изглежда, че естествено ваксинираните се справят добре и с новите варианти.
Постоянно я повтаряш тази мантра. А във Великобритания, Белгия, Холандия преболедувалите в пъти по-малко ли са оттук?
Би трябвало в страни с тотални локдауни преболедувалите да са в пъти по-малко отколкото в България. Ако не е така значи тоталните заключвания са напълно безсмислени.

Или вредни.

# 21 621
Колко бебета са починали от Ковид в БГ? Може ли официална статистика? Мерси!
За Бразилия разбрах, но не смятам, че има база за сравнение и не знам откъде дойде това изобщо като аргумент Rolling Eyes

Съжалявам, че отчитате загубата на човешки животи само по националност. В началото на пандемията в Китай, абсолютно цяла Европа и САЩ се пдиграваха и подцениха потенциалната опасност в международен аспект и после хич не им беше смешно. До днес няма и следа от смях.

# 21 622
Не само преболедували, но и ваксинирани.
Не вярвам на естествения имунитет, след като минат повече от 6 месеца. Науката в 21 век ми е по- достоверна.
Каквото трябва да го направя според моите разбирания, го направих.
Науката в 21-ви век знае какво е клетъчен имунитет и говори за защита на преболедувалите от доста над година до доживот. Дано да е второто.

# 21 623
Би трябвало в страни с тотални локдауни и маски на открито преболедувалите да са в пъти по-малко отколкото в България. Ако не е така значи тоталните заключвания са напълно безсмислени.

Безмислени и вредни локдауни има за хора, които са свикнали по принцип да се добират до качествено лечение с връзки и пари. Хора свикнали с това, че линейка я дойде...я не...

Локдауните имаха смисъл и бяха обмислени за да се защити здравната с-ма.
За да може всеки болен да бъде лекуван адекватно от необходимите специалисти и необходимия брой качествен персонал.
За да могат линейките да продължат да се отзовават на 10-20 минута от повикване по всички забутани местенца.
Защото хората са свикнали на съвсем друго качество здравни услуги

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 10:40 от Ladybird_

# 21 624
Ваксината срещу ковид не може да се приравнява с редовните, клинично изпитани и проверени с годините ваксини. Ковид- васкините са все още на експериментално ниво и не се знае какви ще са последствията от тях върху организма в дългосрочен план.

А защо са станали тези ваксини задължителни?
И кога за последно сме били свидетели на подобна бързо разпространяваща се болест по цялото земно кълбо?
Че дори в Средновековието при епидемии са се опитвали да ограничат заболеваемостта - с карантина например.
Пък ние в 21 век при тази безпрецентна здравна криза в цял свят, да не се опитваме да намаляваме заболеваемостта, а да караме на естествен подбор? И трябва ли да чакаме, за да се появят статистики, че се увеличават фаталните случаи при деца? И чак тогава да се вземат мерки?
Риторични въпроси, не се заяждам.
И никой в БГ не се кани да направи задължителни Ковид-ваксините за деца под 12 години у нас.

Данните от UK и САЩ засега говорят, че Ковид се "подмладява".

Честно, завиждам на такива родители, които са сигурни, че точно на техните деца няма да се случи тежко боледуване и си живеят безгрижно в това отношение.
Защото аз лично се притеснявам за Ковид при децата и по-младите възрасти.
Единственото ми успокоение, е както каза Дева, ако не греша - у нас достатъчно възрастни има, които ще се заразят, преди да стигне до децата и младите.

И, между другото, засега, подчертавам засега, опитът с ваксините говори за други притеснителни нежелани ефекти, за съжаление. Не за масово увреждане на ваксинираните.

# 21 625
Калинке,
Редовно гледам мачовете от европейското и сред тези с оранжевите фланелки и не само, основно са  младите. Бабите и дядовците сред тях са много малко. Посетителите на мачове, дискотеки и барове основно са млади хора.
Nani82,

Важното е да се уточни тези 40% от колко починали са - дали от 200 или от 10..........

# 21 626
https://www.dnes.bg/eu/2021/07/09/nevaksiniranite-pod-karantina- … -slovakiia.496416

Неваксинираните под карантина при влизане в Словакия
Преждевременно прекратяване е възможно на петия ден след отрицателен тест

Неваксинираните под карантина при влизане в Словакия

Задължителна двуседмична самоизолация важи от днес за граждани, влизащи в Словакия и не са ваксинирани срещу коронавирус. Прилага се и за членове на семейството, които живеят с тях и не са пътували в чужбина. Това съобщи телевизионният канал TA3, предаде БГНЕС.

Преждевременно прекратяване на домашната самоизолация е възможно не по-рано от петия ден след нейното стартиране при получаване на отрицателен тест за коронавирус.

Само ваксинираните срещу коронавирус могат свободно да влизат в Словакия. На ГКПП по сухопътните граници на републиката са създадени специални пътни платна за ваксинирани автомобилисти, което гарантира бързо преминаване на временно възстановени гранични проверки.

Транзит през словашката територия е възможен без ограничения, като се напуска страната в рамките на осем часа след влизането. Спирането на превозни средства е разрешено само за зареждане с гориво.

Словашките власти признават сертификати за ваксинация, издадени от други страни. Тези документи трябва да бъдат изписани на английски, преведени на словашки или чешки.

# 21 627
Калинке,
Последното изречение е тренда в страната на заразяване ...
Дали се връщате от Русия от европейско или от Ибиза е все тая.
Дискотеките ви работят от една седмица така ли, защото нашите работят от 3 месеца ...
При сходно тестване имате 279% ръст
България при сходно тестване има  минус 10% . И миналия месец и този си тестваме малко , но откритите намаляват , вие си тествате масово и преди месец и сега но заразените ви скачат рязко.

Тези дискотеки..... най-важното нещо са дискотеки и кръчми....

Защо не попиташ училищата в Нидерландия от кога са отворени?

В UK в момента учениците продължават да са си на училище.
В момента виждате развитието на вълна когато всичко/без нощни клубове/ е отворено, включително и училищата.

# 21 628
Калинке,
Последното изречение е тренда в страната на заразяване ...
Дали се връщате от Русия от европейско или от Ибиза е все тая.
Дискотеките ви работят от една седмица така ли, защото нашите работят от 3 месеца ...
При сходно тестване имате 279% ръст
България при сходно тестване има  минус 10% . И миналия месец и този си тестваме малко , но откритите намаляват , вие си тествате масово и преди месец и сега но заразените ви скачат рязко.

Тези дискотеки..... най-важното нещо са дискотеки и кръчми....

Защо не попиташ училищата в Нидерландия от кога са отворени?

В UK в момента учениците продължават да са си на училище.
В момента виждате развитието на вълна когато всичко/без нощни клубове/ е отворено, включително и училищата.
В България всичко включително и дискотеките са отворени отдавна. От тогава до ден днешен има намаляване на новите случаи, интензивните и хоспитализираните. В делничен ден 55 нови случая при супер кипящ живот и забавления са нищо.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 11:07 от Анонимен

# 21 629
В България всичко включително и дискотеките са отворени отдавна. От тогава до ден днешен има намаляване на новите случаи, интензивните и хоспитализираните. В делничен ден 55 нови случая при супер кипящ живот и забавления са нищо.

Училищата кога ги отвориха за нормален учебен процес?
В момента училищата как са?

Общи условия

Активация на акаунт