COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 354
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 585
Японското правителство трябва да обяви в четвъртък поредното извънредно положение в Токио, обхващащо продължителността на Олимпийските игри, увеличавайки перспективата всички зрители да бъдат забранени.Токио потвърди 920 нови случая на Covid-19.

# 21 586
Точно тези групи, Бибит, въобще не припират да се тестват, пък и фактически нищо не се случва.
Всъщност България е много по изолирана от света, отколкото Нидерландия или Португалия например. Ние няма толкова откъде да си внесем делти, омеги и прочие. Имаме много области без нито един заразен, последно като питах на село родата викат: Ааа, има един хвана, Киро короната му викат вече. Та в тази връзка чакайте да се ваксинират в провинцията, ама друг път.

# 21 587
  • София
Не сме паралелна вселена. Винаги при нас вълните идваха със закъснение. И сега ще е така. Ни БЦЖто, ни ракията, ни чесъна ни пази, макар че много хора напълно го вярват.
Де да беше така. Както съм си на село чесън имам бол, врачанска скоросмъртница имам да се къпя с нея, а и БЦЖто ми е на място. Ама на, докопа ни гадината вкъщи.

# 21 588
Не сме паралелна вселена. Винаги при нас вълните идваха със закъснение. И сега ще е така. Ни БЦЖто, ни ракията, ни чесъна ни пази, макар че много хора напълно го вярват.
Де да беше така. Както съм си на село чесън имам бол, врачанска скоросмъртница имам да се къпя с нея, а и БЦЖто ми е на място. Ама на, докопа ни гадината вкъщи.
Вече сте преболедували. Защитени сте. Много българи са така. На този етап изглежда, че естествено ваксинираните се справят добре и с новите варианти.

# 21 589
Цитат на: Notaris
Редактирам се, защото последният пост е мой - 55 заразени, 5 починали за последното денонощие, ние сме в някаква паралелна вселена, дано да е все така.
Дано, дано. Делтата отдавна е тук, четвърти месец. Но не причинява проблеми. Дано някой специалист успее да обясни този феномен.
Цитат на: Катерица
Мога да дам реален конкретен  пример от моя делник. Аз не виждам как може един неваксиниран да има право да не си прави 2Х седмично профилактичен  бърз тест на работното място.
Не знам как да го коментирам това освен, че се радвам на действителността, която не включва масовост на такова мислене. Темата също е паралелна реалност и, слава на бога, няма нищо общо с живота  в БГ в момента. Дано така си остане.

# 21 590
  • София
Вече сте преболедували. Защитени сте. Много българи са така. На този етап изглежда, че естествено ваксинираните се справят добре и с новите варианти.
Не само преболедували, но и ваксинирани.
Не вярвам на естествения имунитет, след като минат повече от 6 месеца. Науката в 21 век ми е по- достоверна.
Каквото трябва да го направя според моите разбирания, го направих.

# 21 591
Ако се тества като в други държави, резултатите ще са други. А нашите тестове са основно на пътуващи.

И да питам, колко от тези, които изтъкват като аргумент "експериментална" ваксина, си слагат ежегодно утвърдена противогрипна?

# 21 592
  • При семейството си

Редактирам се, защото последният пост е мой - 55 заразени, 5 починали за последното денонощие, ние сме в някаква паралелна вселена, дано да е все така.

Процентът положителни е 0.4
Минус 108 активни
Минус 64 хоспитализирани
Минус 5 интензивни
12 293 ваксинирани

https://coronavirus.bg/

Едни се тестват за пътуване, други за дискотека.

# 21 593
Добро утро Simple Smile
Прегледах последните коментари и се върти едно и също ...
Колко пъти трябва да ви се обясни, че колкото повече тестове се правят , толкова по-малък ще е процента на заразените.
Затова и новата опция със случаите на седмична база в уърлд метъра отчита тенденция.
ЮК и преди един месец тестваха масово , но тогава откриваха по 3 хиляди заразени, днес откриват по 30 хиляди...
И в България ако почнат да тестват всеки влязъл да си купи гащи или да седне на кафенце, ще имаме примерно 200 хиляди теста с 500 положителни , което няма да е 0.5% положителни тестове , а 0.2%
Все едно март и април не правехме пак по 15 хиляди теста, но тогава откривахме по 3-4 хиляди на ден или 20% положителни.
Засега дали заради натрупания естествен имунитет или поради това , че основно младите и активните са ваксинирани, вече трети месец работещи кръчми, барове и дискотеки на закрито и все още сме ОК.
Това не значи, че ще ни подмине нова вълна, най-малкото пак ще ни я вкарат решилите да се върнат малко при родата, тези идващи на почивки по курортите ни или тези дето ходят на почивки в страни с вече започнала вълна.

# 21 594
Постоянно я повтаряш тази мантра. А във Великобритания, Белгия, Холандия преболедувалите в пъти по-малко ли са оттук? Там защо се ваксинираха и защо най-големият брой новозаразени е сред младите неваксинирани? Ние защо не пламнахме миналото лято, а чак в края на октомври? В новия план диференцираните ограничения обхващат само тези, които не са изкарали Ковид и не могат да го докажат. За мен правилното е просто да им се искат тестове. Така беше в куп европейски страни. За ограничаване на разпространението,  не трябва да се допускат заразени в затворени помещения с много хора, вкл. работни места и училища, където рискът от заразяване е много висок при 8-10 часа заедно. Така че с тестове се отсяват голяма част от заразените. Преболедувалите и ваксинираните, които пренасят вируса много по-рядко, са освободени от тестове. Това е най-нормалната логика.

# 21 595
  • Там,където се събуждам щастлива.
И в Нидерландия е купон до купон. Като невидяли. 60% са заразените между 16 и 24 години. Масови огнища от дискотеки. Разликата с България е, че за следващата дискотека пак им трябва тест и така ги хващат. Голяма част нямат и симптоми и ако не са имали зор за дискотека, нямаше и да разберат, че са заразени. В добавка е имало места със слаб контрол. Ще ги затварят такива в най-скоро време.
И в България е купон сред младежите.
Дискотеките по морето са пълни, имам информация за там, никакви ограничения, а статистиката е необяснима, случаите в България вървят още надолу, но докога ли?
Няма логика.
В Нидерландия има тестване сред посетителите на клубове и дискотеки, така че си има обяснение и нарастването.

Липсата на тестване в България точно в тези групи е голям пропуск. Фактически не се знае какво реално се случва.

Ако почне нормално тестване в България и ще се промени картинката. Само дето не съм убедена, че след година и половина дори и тестовете да са безплатни, хората ще се тестват, защото никой не им обясни колко е важно това.

Колкото и да ми се иска България да е великото изключение, не вярвам да сме такива.
Ако се прави шашма с цифри и положение е престъпление.

# 21 596
Калинке,
В България когато откривахме по 4 хиляди с по 15 хиляди теста, точно заради малкото тестове са били по 25 хиляди реално.
Хайде сега си направи сметка при 6 милиона живеещи в страната , дали поне половината не са ваксинирани още преди няколко месеца по естествения начин.
Ако масово може да се заразяваме по 4-5 пъти , тогава вече е друг въпрос.
Нидерландия преди две седмици да не би да са били всички в почивка и не са правили тестове , че имате 150% ръст за една седмица...
Коригирам се веднага, явно са започнали да се прибират и феновете от европейското и Нидерландия вече е с ръст от 279%
Последни 7 дни регистрирани 16 086 , а предходните 7 дни 4245

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 08:10 от 0001

# 21 597
И защо да се тестват здрави, млади и прави хора?! За да изглеждат и нашите бройки като другите?! Ако се следваше медицинска, а не друга логика, отдавна щяхме да се държим нормално, а не като чалнати. Като е такова мазало на морето и по дискотеките, къде са болните?! Трябваше младите вече да са заразили възрастните?! Но то нищо. Ще чакаме септември, че така е планирано.

# 21 598
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калинке,
В България когато откривахме по 4 хиляди с по 15 хиляди теста, точно заради малкото тестове са били по 25 хиляди реално.
Хайде сега си направи сметка при 6 милиона живеещи в страната , дали поне половината не са ваксинирани още преди няколко месеца по естествения начин.
Ако масово може да се заразяваме по 4-5 пъти , тогава вече е друг въпрос.
Нидерландия преди две седмици да не би да са били всички в почивка и не са правили тестове , че имате 150% ръст за една седмица...

По последни данни заразените с Ковид в Нидерландия от март 2020 са около 2,5 милиона. Това при нормално тестване и изследвнаия. В България е всичко в сферата на предположенията и това с колко масово е изкаран е несериозно, докато няма изследване.

Последното изречение не го разбирам. Покачването в Нидерландия си съвпада с отварянето на дискотеките и пътуването до Португалия, Испания и прочие.

# 21 599
Калинке,
Последното изречение е тренда в страната на заразяване ...
Дали се връщате от Русия от европейско или от Ибиза е все тая.
Дискотеките ви работят от една седмица така ли, защото нашите работят от 3 месеца ...
При сходно тестване имате 279% ръст
България при сходно тестване има  минус 10% . И миналия месец и този си тестваме малко , но откритите намаляват , вие си тествате масово и преди месец и сега но заразените ви скачат рязко.

Общи условия

Активация на акаунт