COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 510
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 22 080
  • София
Факт е, че новите мутации влизат в страната с хората, които ги пренасят през границите, а веднъж внесени, след това вече се разпространяват с общите усилия на местното население. Това важи за всяка страна, не само за България, и мерките за контрол по границите могат само да забавят този процес, но не и да го предотвратят. А идеята на забавянето е да се напредне с ваксинирането на хората и така да се смекчи вълната, да се подтисне разпространението вътре в страната и натиска върху здравната система.
При нас контролът по границите не е стриктен, а за ваксинирането няма да говорим - ясно е на какъв хал сме.
Така че въобще не споря с Nani82 - сами си правим всичко, което ни се случва и ще ни се случи.

# 22 081
Само 16 нови случая и 0 починали 👍👍👍. Това е при положение, че купона тече с пълна сила и за разлика от Гърция и Нидерландия при нас няма затваряния и ограничения.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 02:35 от Анонимен

# 22 082

Ами не е толкова странно. Отишли младежите в лятна дискотека и се нагъчкали гъз до гъз 2000 човека. Крещели са си в лицата, дишали са си във вратовете... цяла вечер. И после честито.
Това е само един от случаите разбира се но общо взето така се катери.
Вчера писаха за клъстер на някаква фрегата. Има и приети за лечение във военоморска болница.
Писаха и за бая голяма група младежи, които ходили на лятно парти на някакъв остров. По пътя на връщане, във ферибота, някой развили симптоми. Писаха за 30 положителни проби, но може в последствие да е имало и още.
Тръгва от такива събирания като клъстер и после постепенно става и дифузно.
Нашите младежи когато ни отвориха напълно не летните, а направо препълниха затворените дискотеки. Там музиката дъни като за последно и дистанцията разбира се е абсолютен мираж. А ти за открити клубове си тръгнала да говориш 😁. Помисли за някое друго обяснение.
Аз нищо не обяснявам. Това е мнението на епидемиолозите след като са проследили от положителните  кой къде е ходил и какви контакти е имал.
      За България няма какво да се обясняваме. Има си специалисти които би трябвало да излязат със становище по въпроса.
      Ама освен че сме достигнали някакъв естествен стаден имунитет (с цената на хиляди "сухи съчки"), друго обяснение не съм чула до момента.
      Освен да се надявам поне да няма повече вълни и жертви, друго не мога да направя. Rolling Eyes

# 22 083
Само 16 нови случая и 0 починали 👍👍👍. Това е при положение, че купона тече с пълна сила и за разлика от Гърция и Нидерландия при нас няма затваряния и ограничения.
Дано така да се задържи и есента, но едва ли.

# 22 084
  • Mostly in my mind
Резултати от неделя нали се убедихме, че не подлежат на анализи и коментари  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 22 085
  • София
Нещата са добре. Трябва да се радваме дори на малки победи. Септември ще е ключов. За някои европейски страни няма да е цвете след Евро 2020, но ще се удържи положението

# 22 086
  • София
Силно се надявам утре да не вземат пак да съберат починалите от предходните четири дена и да избълват изведнъж 40-50 починали.

# 22 087
Силно се надявам утре да не вземат пак да съберат починалите от предходните четири дена и да избълват изведнъж 40-50 починали.
Няма да се учудя. Събота и неделя по 2,3 починали или без, понеделник е голямата бройка обикновено.

# 22 088
Няма да се учудя. Събота и неделя по 2,3 починали или без, понеделник е голямата бройка обикновено.
Във вторник е голямата бройка..

# 22 089
  • София
Аз разбирам, че е трудоемко, особено за справката в сайта на здравното министерство, където фигурира и възраст и придружаващи заболявания, но не е коректно спрямо хората, които следят обстановката. Както няма починали, изведнъж - баааам.
Въобще статистиката у нас е... "тъмна Индия".

# 22 090
  • в страната на чудесата
Е стига де. Тези хора имат нужда от почивка. Няма да има 50-60 починали утре. Да има 5-6. Статистиката има смисъл на седмична база.

# 22 091
В Ковид - страницата към сайта на града, в който живея, вече няколко пъти ми се случва изведнъж да съобщят за десетки починали. Както са били в диапазона 1-10 на ден, изведнъж някакво двойно/тройно число.
Отдолу с пояснение, че било от закъснели съобщения, събрани от последните месеци..

# 22 092
Болничните заведения не са ли задължени да подават данните към РЗИ?
Как така цял месец остават неподадени данни? Или някой цял месец забравя да си свърши работата?
После се пише че починали хора ги няма в статистиката и тръгват конспирации...

# 22 093
Здравейте,
Може ли някой да ми каже дали шофьорите в автобусите вече продават билетчета ? За София питам.

# 22 094
Здравейте,
Може ли някой да ми каже дали шофьорите в автобусите вече продават билетчета ? За София питам.
Да, поне в превозните средства, в които аз пътувам, вече продават.

Общи условия

Активация на акаунт