COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 718
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 220
Получихте ли това:
На вниманието на всички граждани, записани чрез електронния регистър за ваксинация

Считано от 11.03.2021 г. стартира имунизацията с ваксина срещу COVID-19 в оповестените имунизационни центрове на територията на София град. Имунизацията ще се провежда само с ваксина на AstraZeneca. Моля всички да спазват регистрирания час за посещение за да няма струпване пред кабинетите, както и необходимите противоепидемични мерки.

# 2 221
Не работя в мол, нищо общо нямам с тях и макар да ги посещавам от време на време мога да оцелея и без тях, но наистина не разбирам защо се считат за по-опасни от заведенията, театрите или кината. В магазините обикновено има много по-малко хора, от колкото в един хранитилен магазин например.
Това относно евентуалното им или не знам вече сигурно затваряне ли е.
Не мисля че смятат моловете за по опасни от заведенията, та нали ги отвориха още на 01.02.
Последната седмица два пъти ми се наложи да посетя мол през седмицата - беше доста празно и спокойно. Но беше и работен ден.

# 2 222
  • София
Получихте ли това:
На вниманието на всички граждани, записани чрез електронния регистър за ваксинация

Считано от 11.03.2021 г. стартира имунизацията с ваксина срещу COVID-19 в оповестените имунизационни центрове на територията на София град. Имунизацията ще се провежда само с ваксина на AstraZeneca. Моля всички да спазват регистрирания час за посещение за да няма струпване пред кабинетите, както и необходимите противоепидемични мерки.
Не сме, къде да го получим?
Въпросът е защо само с АЗ, след като всяка седмица пристигат по 20 хиляди дози файзер, а в 2 доставки - поне така казаха - ок. 15 и 30 март щели да дойдат 80 хиляди дози модерна.
Няма как ваксини са 50 хиляди човека (ако се пази втората доза) да потънат вдън земя....

# 2 223
Получихте ли това:

Въпросът е защо само с АЗ, след като всяка седмица пристигат по 20 хиляди дози файзер, а в 2 доставки - поне така казаха - ок. 15 и 30 март щели да дойдат 80 хиляди дози модерна.
Няма как ваксини са 50 хиляди човека (ако се пази втората доза) да потънат вдън земя....
Това на имейл ли е получено? Наистина какво стана с другите ваксини, които дойдоха? Може би предстои да дойдат още този месец и ситуацията може и да се промени. Голяма неразбория е всичко.

# 2 224
По мейла, ако сте оставили при регистрация. Но и аз това се чудя, нали да си избираме уж...

П.с. Има линк към сайта на РЗИ

https://srzi.bg/bg/post/na-vnimanieto-na-vsichki-grajdani-zapisa … a_4u5K9Ept9LCEe6c

# 2 225
Neko, не съм сигурна дали някой от телефоните ще ти бъде полезен, но все пак:
https://covid.npo.bg/

Емил Джасим писа, че в неговото училище са ги ваксинирали с Moderna. Бърдаров пък каза, че в Софийския ги ваксинират с Pfizer.
Не че има някакво значение, но всъщност с Пфайзер (тогава АЗ още не беше пристигнала у нас), с АЗ и  с Модерна.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 15:03 от Bilyana14.

# 2 226
  • Варна
Не работя в мол, нищо общо нямам с тях и макар да ги посещавам от време на време мога да оцелея и без тях, но наистина не разбирам защо се считат за по-опасни от заведенията, театрите или кината. В магазините обикновено има много по-малко хора, от колкото в един хранитилен магазин например.
Не мисля че смятат моловете за по опасни от заведенията, та нали ги отвориха още на 01.02.
Последната седмица два пъти ми се наложи да посетя мол през седмицата - беше доста празно и спокойно. Но беше и работен ден.
Спокойно и заведенията може да затворят, както се вижда управляващите са в тежка главоблъсканица, който и да е управляващ не би искал да е на тяхно място в моментта. Първо решение за едното, после за другото, за третото.
Не  мисля че има сравнение за опасно и по опасно, просто не може да се угоди на всеки.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 18:14 от Danny_J

# 2 227
  • София
Къде може да се видят графиките за формиране на антитела след ваксинация с АЗ?
Тук в темата, в неделя . Не си спомням ника на съфорумеца, нещо с А беше.

Adventurer

# 2 228
Втората доза за РНК ваксините се пази "от бъдещите доставки", ето извадка от интервю на министъра пред БТВ преди броени дни:

Водещ: Въпросът е неслучаен, а е свързан с изказване на Вашия заместник Евгени Григоров, нека да го чуем.

Евгени Григоров: България имаше т. нар. консервативна стратегия до преди 2 седмици. Тя се изразяваше в това, че тя запазваше втора доза от необходимите количества от ваксините, които имахме тогава. Но вече тази тактика беше променена и съответно всичките налични, доставени в нашата страна, биват разпределени, пак казвам в цяла България.
Водеща: Има ли разнобой във Вашите изказвания – всички налични каза?
Костадин Ангелов: Абсолютно няма разнобой. Прав е заместник-министър Григоров в това, което казва, и сега ще го обясня какво значи това. Аз казах – ваксините, които са поставени до момента на основата на информационна РНК, които са ваксината на „Пфайзер“ и ваксината на „Модерна“, вторите дози се пазят в хладилниците на РЗИ. Оттук нататък имаме регулярна доставка на количества ваксина – през седем дни ваксината на „Пфайзер“. В рамките на тези доставки на ваксини ние изчисляваме кога трябва да спрем да правим първа доза и кога трябва да започнем да правим втора доза.

# 2 229
Скрит текст:
Получихте ли това:

Е малко ли връзкари без ред се ваксинираха с тях, щото е по-престижно? Пазят им за втора доза. Като сложиш и, че е време за втора доза на някои от фазите, сметката излиза.

# 2 230
  • София
Къде може да се видят графиките за формиране на антитела след ваксинация с АЗ?
Тук в темата, в неделя . Не си спомням ника на съфорумеца, нещо с А беше.

Adventurer

Случайно някой да е запазил графиката, за да я пусне пак тук?

# 2 231
По мейла, ако сте оставили при регистрация. Но и аз това се чудя, нали да си избираме уж...
Да, излишно има опция да може да се избира явно. Аз нищо нямам на имейл.  При регистрациите, които направих посочих имейл, но сложих, че за предпочитане  е телефона пред имейла като контакт. Не знам дали това има значение или по-скоро, че успях да избера най-ранната дата 20 март. За другите регистрации даже и след 20 успях да намеря дата.

# 2 232
Не работя в мол, нищо общо нямам с тях и макар да ги посещавам от време на време мога да оцелея и без тях, но наистина не разбирам защо се считат за по-опасни от заведенията, театрите или кината. В магазините обикновено има много по-малко хора, от колкото в един хранитилен магазин например.
Спокойно и заведенията може да затворят, както се вижда управляващите са в тежка главоблъсканица. Първо решение за едното, после за другото, за третото.
Не  мисля че има сравнение за опасно и по опасно, просто не може да се угоди на всеки.
Е явно голяма част от хората смятат че заведенията са по безопасни от мола, зъболекар, фризьор, лекар..

# 2 233
Аз пък въобще не се ядосвам, че съм с АЗ, нито ме е яд на хората с рнк-то.
Важното е да сме повече ваксинирани и е жалко, че толкова малко ваксини поставят.
Ами 300 х. души ваксинирани, са си 300 х. души по-малко опасни .
колкото повече, толкова повече.
Освен това, наистина учителите работят в рискова среда, нека за тях и избирателните комисии да са рнк- то.
Никой не заделя за випове, според мен. то ваксини няма, остава и да ги складират някъде.
Следя всеки ден какво става с доставките и колко ваксини правят на ден., това е най- важното сега.
Мерките са половинчати, много глупости пак творят , направо недоумявам защо се правят, че нещо правят.
Да бяхме поне една трета ваксинирани, да пускат вакханлията, ама сега е повече от неразумно.
Ресторантьорите бучат, а кой ги припря да отворят, като виждат какво става с броя заразени.
Скоро пак ще ги затворяят, което за мен ще е жалко. И моловете не виждам да са заплаха, там въздух много.
Но... стара, изпитана тактика, нищо креативно . Децата пак ще пострадат.

# 2 234
https://www.google.com/amp/s/m.dnes.bg/stranata/2021/03/10/blago … onlain.482756/amp "Благоевград зададе тона: Затварят молове и фитнеси, учениците – онлайн"

Общи условия

Активация на акаунт